ETF
- newlevel
#1101 Re: ETF
Da to je ta knjiga. Ako si voljan mogu ti pokloniti tu knjigu, ako zelis javis se u inbox kako da ti je urucim, meni je pomogla.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
jow
#1103 Re: ETF
Dobar dan! 
Završio sam treći razred Gimnazije općeg smjera i planiram da upišem etf iduće godine. Moje znanje iz matematike je prosječno i volio bih da ga unaprijedim što je bolje moguće kako bih spreman dočekao prijemni i nadam se, kasnije fakultet
Zato bih želio da pitam Vas nekoliko pitanja i ako imate neki dobar savjet, dobro bi došao.
Što se tiče prijemnog interesuje me:
Koju ste literaturu koristili dok ste se spremali za prijemni?
Vjerujem da su mnogi od vas prešli mnoge zbirke pa me interesuje koje to?
Kakav je učinak priprema koje organizuje fakultet prije prijemnog i koliko one koštaju?
Ponavljam, moja matematika je prosječna i moram ju dooobro unaprijediti kako bih iduće godine, aBd, položio prijemni tako da su svi savjeti i smjernice dobrodošli
Što se tiče fakulteta imam par pitanja :
šta je to najteže na prve dvije godine osim te tri matematike?
Koliko bi svaki student trebao da uči dnevno kako bi završio fakultet u roku?
Zbog čega studenti često obnavljaju godinu(e) na etf-u?
Savjeti dobrodošli
Unaprijed hvala!
Završio sam treći razred Gimnazije općeg smjera i planiram da upišem etf iduće godine. Moje znanje iz matematike je prosječno i volio bih da ga unaprijedim što je bolje moguće kako bih spreman dočekao prijemni i nadam se, kasnije fakultet
Zato bih želio da pitam Vas nekoliko pitanja i ako imate neki dobar savjet, dobro bi došao.
Kakav je učinak priprema koje organizuje fakultet prije prijemnog i koliko one koštaju?
Ponavljam, moja matematika je prosječna i moram ju dooobro unaprijediti kako bih iduće godine, aBd, položio prijemni tako da su svi savjeti i smjernice dobrodošli
Savjeti dobrodošli
Unaprijed hvala!
- newlevel
#1104 Re: ETF
Zbog toga sto ne uce i dovoljno i redovno.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Ajatolah_
#1105 Re: ETF
Pripremna nastava je 200KM. Uopće ti ne treba ti nikakva literatura osim one zelene zbirke, ona ti je bitnija od same nastave. Zadaci na prijemnom su dosta trivijalni i slični iz godine u godinu, mislim da ne možeš naići na zadatak na prijemnom a da nema sličan u toj zbirci.
-
dbz
#1106 Re: ETF
Ja sam na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli (druga god. redovno) i što se tiče prijemnog tu se nemaš šta pretjerano brinuti, ispit kao i svi drugi.. uzmeš nekih mjesec dana ranije da vježbaš rokove (pošto su svake godine zadaci manje-više isti) ili neku zbirku koju ti preporuče drugi studenti i ne bi trebao imati problema.jow wrote:Dobar dan!
Savjeti dobrodošli
Unaprijed hvala!
A što se tiče tih koji obnavljaju.. obično su oni ti koji najviše kukaju, a svaki ispit se može položiti.. samo treba zagrijati stolicu. I ako planiraš da učiš noć pred ispit ili dan - dva pred ispit nema od toga ništa.. za ispit (jedan) treba odvojiti 5-10 dana da bi ga uradio kako treba (ili da radiš redovno ako imaš volje za to
-
Mirza Hamzic Hamza
#1107 Re: ETF
Pitao bih ove sa RI smjera zasto su ga upisali, i sta planiraju da rade sa 45/50+ godina?
Mozda je malo poglupo pitanje, al su 3 sata ujutro pa mi nemojte previse zamjerit
Mozda je malo poglupo pitanje, al su 3 sata ujutro pa mi nemojte previse zamjerit
- Ajatolah_
#1108 Re: ETF
Pa prije 5-6 godina nije postojao jedan Android, a ti nas pitaš čime se u ovom polju planiramo baviti za 30 godina.
Ja za 30 godina planiram praviti aplikacije za kvantne računare.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1109 Re: ETF
nije to pitanjeAjatolah_ wrote:Pa prije 5-6 godina nije postojao jedan Android, a ti nas pitaš čime se u ovom polju planiramo baviti za 30 godina.![]()
![]()
fazon je da vama treba beneficirani radni staž, i da ste za pemzije u 40toj
-
Mirza Hamzic Hamza
#1110 Re: ETF
Ne pitam te sta ce se pojavit do tad.Ajatolah_ wrote:Pa prije 5-6 godina nije postojao jedan Android, a ti nas pitaš čime se u ovom polju planiramo baviti za 30 godina.![]()
![]()
Fazon je sto ce ti u 45toj biti dosta teze uciti nego sto ti je sad, a vecina programera kojih znam nisu bas u godinama, pa se cisto raspitujem.
Zna li neko kakva je informatika na PMF-u, znam par dobrih matematicara koji se hoce baviti programiranjem pa su PMF upisali.
-
Melo15
#1111 Re: ETF
Imam i ja jedno pitanje, s cim ce se baviti oni koji zavrse EE i TK, nakon fakulteta, a ne u 45-50oj godini?
(osim sto ce ici na razne kurseve programiranja....)
- mk ultra
#1112 Re: ETF
nisi upucen...Melo15 wrote:Imam i ja jedno pitanje, s cim ce se baviti oni koji zavrse EE i TK, nakon fakulteta, a ne u 45-50oj godini?(osim sto ce ici na razne kurseve programiranja....)
-
Melo15
#1114 Re: ETF
Uputi memk ultra wrote:nisi upucen...Melo15 wrote:Imam i ja jedno pitanje, s cim ce se baviti oni koji zavrse EE i TK, nakon fakulteta, a ne u 45-50oj godini?(osim sto ce ici na razne kurseve programiranja....)
-
sonmoho
#1115 Re: ETF
Pozdrav, samo da pitam studente ETF'a koji su zavrsili srednju masinsku kako su se snasli? Razmisljam da upisem ETF, 4 sam razred masinske, prolazim odlicnim svake godine (nije bas 5.0 ali eto 4.7 mislim da nije lose) mislim da mi dobro ide matematika, ne sjecam se kad nisam imao 5, nabavio sam cak onu zelenu zbirku sto daju na pripremama za prijemni. Pa pitanje da li masinski tehnicar moze se snaci na ETF? Kontao sam upisati smjer automatika i elektronika, ali vidim da prosle godine u redovne prosle su na prijemnom samo one jake petice, pa ne znam sad jer me drugi smjerovi nesto bas ne zanimaju. Nadam se da ce me neko uputit 
- Ajatolah_
#1116 Re: ETF
Može se na AE na budžet s takvim prosjekom, uz dobro urađen prijemni.
-
sonmoho
#1117 Re: ETF
Ma dat cu sve od sebe na prijemnom. Zanima me samo hocu li moci gradivo savladati s obzirom da nemam OGROMNOG predzanja iz matematike kao gimnazijalci niti iz strucnih predmeta kao raja iz srednje elektrotehnicke? Znam da bi bilo najbolje da upisem masinstvo, ali realno ne palim se na to da idem odmah u inostranstvo poslije faxa...
-
bih123
#1119 Re: ETF
Postoji li mogućnost da neko ko diplomira fiziku na PMF-u krene na master studij na ETF-u?
-
dinchee3
#1120 Re: ETF
može samo naziv i ime autora te zelene zbirke ?Ajatolah_ wrote:Pripremna nastava je 200KM. Uopće ti ne treba ti nikakva literatura osim one zelene zbirke, ona ti je bitnija od same nastave. Zadaci na prijemnom su dosta trivijalni i slični iz godine u godinu, mislim da ne možeš naići na zadatak na prijemnom a da nema sličan u toj zbirci.
- Mišo_Kovač
#1121 Re: ETF
Azem Dautović, Huse Fatkić, Narcis Behlilović - Zbirka zadataka za pripremnu nastavu iz matematikedinchee3 wrote:
može samo naziv i ime autora te zelene zbirke ?
- mk ultra
#1122 Re: ETF
to ti nije potrebno, jer je sad prijemni potpuno drugačijidinchee3 wrote:može samo naziv i ime autora te zelene zbirke ?Ajatolah_ wrote:Pripremna nastava je 200KM. Uopće ti ne treba ti nikakva literatura osim one zelene zbirke, ona ti je bitnija od same nastave. Zadaci na prijemnom su dosta trivijalni i slični iz godine u godinu, mislim da ne možeš naići na zadatak na prijemnom a da nema sličan u toj zbirci.
- DuckZz
#1123 Re: ETF
Hajmo malo oživite temu, upis na faks se bliži, želi raja više svježih informacija o ETF-u, onako od trenutnih/bivših studenata.
Savjeti ? Preporuke ?
Savjeti ? Preporuke ?
- Tesla10
#1124 Re: ETF
Ima li Behdže na fakultetu? I kakav je bio ili jeste kao profesor?
- Mišo_Kovač
#1125 Re: ETF
Ma kakav Behdzet, otisao je u penziju... Ko profesor je bio... šta ja znam, ništa pretjerano korisno od njega nisam čuo na predavanjima
Al eto, bio je poluzabavan, ako ništa, sa svojim doskočicama i prijetnjama vječnim ognjem za one koji ne uče i sjede u zadnjem redu na predavanju