Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
oridjidji

#1101 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

popajic wrote:
@abacija
P.S. Ono sto je simptomaticno za Fahrine branioce je da oni kritikuju sadasnju vlast a do jucer su je podrzavali.
kameleoni ,jadan ne bio :D
Isto oni misle i juce i danas...jedino valja naci neki opravdavajuci modus da jos jedan "nas"i zvanicno upliva u politicke vode.
Sve ono sto u normalnoj drzavi treba da bude sa one strane resetaka, kod nas postaje "nada za bolji zivot".
CIJI bolji zivot vise nije ni vazno ! Mazohizam !!!
HHH Koje normalne drzave? Pa i EU i Amerika imaju ljude koji im diktiraju politickom i ekonomskom scenom, a za cije se bogatstvo veze more malverzacija. Pa sta im moze obicni narod? Moze plakati. Americke kompanije posalju Ameriku u rat protiv Iraka kako bi harcili bogatstvo te zemlje i ko ih danas pita za zlocine telohranitelja koji stite njihove kompanije i njihove otimacke konvoje. Sigurno se tamo ekonomija odvija po zakonskoj regulativi USA ili IRAKA. Dajte ba ljudi... Nemojmo biti sljepi. More malverzacija se napravi od istoka do zapada i ko ih zato pita. Mislite da je sve cisto. Nije niti ce ikada biti.
Haris.ba

#1102 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris.ba »

mummy2008 wrote:@Haris.ba A koji je to po tebi pravi u svakom smislu :?: Kazi nam :)
:D Pravi sam ja. Jedino to mogu za sebe da kazem(sa svim mojim mahanama). :-D
Pa kad se budem petljao aktivno u politku pjevacu: glasajte za mene.

Nije ti to tema. Ali pokusacu ukratko da ti nesta napisem.

Radikalne prekompozicije smisla politicke scene kod stranaka za koje vecincki glasaju Bosnjaci nema. Barem se ne vidi da ce biti. Problemi zbog kojih vecina naroda ima utisak da je vlast nesposobna jesu uglavnom(ne samo) u tome sto nijedna stranka nema dovoljno vlasti(sda i szbih). A odnosi izmedju tih stranaka su naruseni ko nikada prije. I tu postoji mnogo suprostavljenih interesa. Mnogo razlicitih vizija dolaska do istoga cilja, bez ikakve zelje za kompromisom i saradnjom. Onda jos traje proces borbe za vlast u sda. Jer Tihic sigurno jos nije zavladao svim strukturama stranke. I u tome procesu narod trpi. Ja nemam zabluda da ce se prestati glasati za sda ili szbih ili sdp. Vjerujem samo da ko nikada do sada postoji ozbiljna mogucnost ako Tihic u potpunosti ovlada sa sda, i uspije sacuvati vecinu kantonalnih odbora na svojoj strani, da ce doci do koalicije sa sdp -om. I u tom kontekstu i gledam na Fahrin ulazak u politiku, izmedju ostaloga.

A ko je pravi? Pa kad je Tihic onakav uspio da postane predsjednik sda - u ovome drustvu ja ne mogu da se nadjem i odredjujem ko je pravi. Ali mogu da priupitam ima li neko ko se izdaje za pravog(sam je sebe tako smisleno doticni utemeljitelj kvalificirao), u sebi nesta krivog. Mozda ne mogu nesta promjeniti. Ali makar mogu znati ko me :dance: .
Fair Life

#1103 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Fair Life »

popajic wrote:
@abacija
P.S. Ono sto je simptomaticno za Fahrine branioce je da oni kritikuju sadasnju vlast a do jucer su je podrzavali.
Isto oni misle i juce i danas...jedino valja naci neki opravdavajuci modus da jos jedan "nas"i zvanicno upliva u politicke vode.
Sve ono sto u normalnoj drzavi treba da bude sa one strane resetaka, kod nas postaje "nada za bolji zivot".
Sve ce to Cerke pozlatiti...
popajic

#1104 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

@oridjidji
HHH Koje normalne drzave? Pa i EU i Amerika imaju ljude koji im diktiraju politickom i ekonomskom scenom, a za cije se bogatstvo veze more malverzacija. Pa sta im moze obicni narod? Moze plakati. Americke kompanije posalju Ameriku u rat protiv Iraka kako bi harcili bogatstvo te zemlje i ko ih danas pita za zlocine telohranitelja koji stite njihove kompanije i njihove otimacke konvoje. Sigurno se tamo ekonomija odvija po zakonskoj regulativi USA ili IRAKA. Dajte ba ljudi... Nemojmo biti sljepi. More malverzacija se napravi od istoka do zapada i ko ih zato pita. Mislite da je sve cisto. Nije niti ce ikada biti.
Ah, dobro jutro ! Svugdje je to prisutno. ALI kod nas je to pravilo, niposto izuzetak.
I bitna razlika - svugdje u svijetu su ratni profiteri omrazeni, samo kod nas narod potura svoja ledja da bi oni uspjeli.
A porediti Americku demokratiju sa ovim kod nas bezimenim sistemom je ....cak i smijesno !
Neka nama naseg Fahre ... ne znam ima li sina da znam da smo osigurani narednih 50 god. :-)
popajic

#1105 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

@fair life
Jebi ga, ne moras me skroz ubijati u pojam sa podsjecanjem u sta se pretvaramo ;-)
( ne znam sto mi pade na pamet film : Kuda idu divlje svinje ? Ups, piggy je zabranjena...haj nek budu ovce !)
Fair Life

#1106 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Fair Life »

popajic wrote:
@fair life
Jebi ga, ne moras me skroz ubijati u pojam sa podsjecanjem u sta se pretvaramo ;-)
( ne znam sto mi pade na pamet film : Kuda idu divlje svinje ? Ups, piggy je zabranjena...haj nek budu ovce !)
Previse ih je spremnih da na Cerketov znak istegnu vrat da im se nabaci hajam i... da povuku sejtanske kocije.

Djiiiiihaaaaaaaa...
zonbirile

#1107 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

istorijska neminovnost,da po primarnoj akumulaciji kapitala,mlada buržoazija stvori plutokratski sistem i prigrabi vodstvo i upravljanje.E jebi ga sada tš je sada to Ščepo,a nije Širbegović,ili Jata ....nema problema svi će se oni okupiti i naći riješenej i svima će istorijski bar tako ispada biti bolje.
zavrzlama

#1108 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zavrzlama »

A ko je sad taj Fahrudin?
respo

#1109 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

oridjidji wrote:
popajic wrote:
@abacija
posalju ljudi ameriku u rat ali zato crpe naftu iz iraka pa zbog toga im je cijena goriva 2 dolara galon iliti 2.70 km 3.76 litara sto ispadne da im je litar goriva oko 80 feninga a kod nas 1.80
imaju gdp milion puta veci od nas zato jer se drzava bori za njih koliko toliko
dok nas nasa pljacka
john uzme sebi ali i da ostalima
ovdje uzmu sebi i nedaju ostalima

u tome je razlika izmedju onih koji upravljaju amerikom i ovih koji upravljaju u bih
i sad mi reci da ce fahro biti amerikanac
hoce kad nauci engleski a to slabo u ovom zivotu mozda u ovom do kraja nauci bosanski kako treba
zonbirile

#1110 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

zavrzlama wrote:A ko je sad taj Fahrudin?
------------------------
prljača,lijeva polutka Sarajeva
HAVANA

#1111 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

SALE74

#1112 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by SALE74 »

Ponos i dika Shoshonijade .... :P
Banksy

#1113 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

HAVANA wrote: Tužno i istinito.
Ovom pričom sam smarao sve svoje prijatelje koji su živjeli na taj način a bilo je i par ljudi koji su na vrijeme skontali da od šuplje nema ništa , da su sada drugačija pravila igre.Na moju veliku radost u zadnje dvije godine malo po malo, većina mojih prijatelja stala je na svoje noge,otvorili firme,studija,štamparije,restorane,kafiće...i cijeli jedan krug puno bolje funkcioniše.Ako stavljam klimu znam ko će mi je postaviti,ako štampam reklamu,
znam ko će mi je štampati...i tako redom.Teško je ,jako teško raditi i opstati u sistemu u kojem je cijena i kvalitet manje važna od stranačke pripadnosti,veza i talova a ti jadan stojiš opterećen kreditima i pun robe sa npr(moj prijatelj) prodajnom cijenom šarafa(veleprodaja) 0.34km,daješ ponudu ali redovno nikada ne prolaziš a na kraju tu istu robu kupi majmun i proda je istom kupcu po 0.87km.Teško je kupiti zemlju i napraviti objekat kad odeš u zavod i onaj majmun te isprepada kako nema šanse da se tu išta pravi.Ti mu ko levat pokazao papire,lokaciju...sve zna i sutra slobodno očekuj da će neko naći prodavca ako je dobra stvar u pitanju.Naravno ti odustaješ,zakon kaže ne može...kad ni mjesec poslije niče pumpa 15 po redu tog imena...i svaki slijedeći put to se ponavlja...ista imena grade pumpe,stanove,zgrade,ti stojiš lud u svom gradu u kojem je moguće da jedan čovjek koji je prije rata prodavao paprike privatizuje firmu sa 64 radnika i poklopi preko 20000m2 zemlje i poslovnih prostora.Iz godine u godinu mi im se smijemo,papak ,vakav,nakav... :-) A papak kupi,uzima i na kraju ćeš još i raditi za njega.

E neće moći :evil:
Radiću ako treba i dan i noć,grcaću u kreditima,pokupiću i koju seljačku foru da bih ispunio svoj cilj ali ću stići do njega.
Rodio sam se na ovom asfaltu ,nije me četnik otjerao sa njega pa neće ni seljaćići sa stranačkim vezama,ja mu hamal biti neću.
Ima posla,može se,ima načina, samo ga treba naći i raditi,misliti,raditi
....
Odličan post.
To je suština problema i jedini način da se taj problem riješi.
Da je te pameti i odlučnosti i volje bilo ranije, sve oko nas bi danas drugačije izgledalo ...
Puno sreće.
_BaD_BoY

#1114 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

ko ce reci da je kurvin sin?
et reci ti :D

ja ne vidim svrhe vise sa svim ovim glupostima..prvo je pljackas,profiter,srpski spijun,reisov piun,miskovic mu drug idt..nakon toga da je dosao u sarajevo sa parama,pa kazete da nije dosao nego je krao u ratu,pa ga radnici ne vole pa onda opet da ga vole,da nemaju dobre plate pa imaju,i iduci dalje dolazimo do toga sta ce nam sandzaklija,pa treba sve strance protjerati iz sarajeva.

ako je ukrao (mada niko nije ni jedan dokaz iznijeo osim kafanske price) neka odgovara..al dok ne vidim dokaz svojim ocima apsurd je pljuvati covjeka..do tada treba gledati da je covjek zaposlio 200 (il koliko vec) radnika i nahranio isto toliko porodica..

p.s.da je on bas takav lopov kakvim ga prestavljaju zar ga nebi porezna vec sto puta poderala s obzirom da im blati "babu" vec duze vrijeme kao i dosta drugim politicara.
Ne pada mi na pamet

#1115 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

_BaD_BoY wrote: p.s.da je on bas takav lopov kakvim ga prestavljaju zar ga nebi porezna vec sto puta poderala s obzirom da im blati "babu" vec duze vrijeme kao i dosta drugim politicara.
Mlad si ti da se sjetis Fahrinih avantura sa poreskom i ko ga je dvaput spasio belaja ;)
_BaD_BoY

#1116 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

Ne pada mi na pamet wrote:
_BaD_BoY wrote: p.s.da je on bas takav lopov kakvim ga prestavljaju zar ga nebi porezna vec sto puta poderala s obzirom da im blati "babu" vec duze vrijeme kao i dosta drugim politicara.
Mlad si ti da se sjetis Fahrinih avantura sa poreskom i ko ga je dvaput spasio belaja ;)
spasio il ne cinjenica je da nije dokazano nista zar nije tako..

i sta je ova drzava ucinila za nas od svih tih poreza..sve nam je minimalac a ogulise narod.dao ne dao to se pokrade medju vlastodrscima.ja opet kazem neka je on zaposlio 200 radnika i nek njih redovno placa i hrani..
respo

#1117 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

_BaD_BoY wrote:
ko ce reci da je kurvin sin?
et reci ti :D

ja ne vidim svrhe vise sa svim ovim glupostima..prvo je pljackas,profiter,srpski spijun,reisov piun,miskovic mu drug idt..nakon toga da je dosao u sarajevo sa parama,pa kazete da nije dosao nego je krao u ratu,pa ga radnici ne vole pa onda opet da ga vole,da nemaju dobre plate pa imaju,i iduci dalje dolazimo do toga sta ce nam sandzaklija,pa treba sve strance protjerati iz sarajeva.

ako je ukrao (mada niko nije ni jedan dokaz iznijeo osim kafanske price) neka odgovara..al dok ne vidim dokaz svojim ocima apsurd je pljuvati covjeka..do tada treba gledati da je covjek zaposlio 200 (il koliko vec) radnika i nahranio isto toliko porodica..

p.s.da je on bas takav lopov kakvim ga prestavljaju zar ga nebi porezna vec sto puta poderala s obzirom da im blati "babu" vec duze vrijeme kao i dosta drugim politicara.
pa ima toliko sandzaklija postenih u sarajevu da ih niko ne proziva niti ih blati jer su casni i posteni

neces ti ni vidjeti dokaz jer ga ne zelis vidjeti
ljudi koji pricaju da je lopov i se ostalo ili su vidjeli dokaze ili su bili svjedoci

pricas o poreznoj u bih koja je korumpirana onoliko kao sto kina ima stanovnika

tesko nekom inspektoru u dzep staviti 20 milja da suti ako nadje ili da uospte ne dodje na pretrese inspekcije itd

kad moze obicni piljar potplatiti tog inspektora zasto ne bi mogao veliki avaz a tog poreznika boli uho za babu dedu i ostale bosove
spokojan

#1118 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

ako fahro okupi bosnjake u tor kao sto je mile okupio srbe, a covic hrvate ... u bih cemo imati tri glavna politicka "lidera" po nacionalnom kljucu .... a razne bjelosvjetske tajne sluzbe svakoga od njih drze za muda prijeteci im pripremljenim tuzbama ... takav scenarij ima logike ... tako nasi presvijetli lideri postaju marionete u rukama tajnih sluzbi koje su pak u funkciji krupnog kapitala zainteresiranog za neka dobra poput:
- energetskog potencijala
- izvora vode
- bilo je i nekih spekulacija (znam pouzdano da nisu bas neutemeljene) o velikim rezervama nafte na dubini 4 kilometra u hercegovini i tuzlanskom podrucju ...

Sve poprima logicne oblike.
trofej

#1119 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by trofej »

Najvjerovatnije, ponovo je na sceni slijedeći dogovor okorjelog SDA-klana:

(1) sačuvati vlastiti izborni uzorak isključivo formalnom podjelom unutar SDA-klana;
(2) proširiti vlastiti izborni uzorak uz pretpostavku da će po koji nesretnik povjerovati u priču i prikloniti se novoj političkoj opciji, okrenuvši leđa drugim političkim klanovima;
(3) proširiti vlastiti izborni uzorak uz pretpostavku da će u priču o novoj političkoj opciji povjerovati i dio onih koji ignoriraju izbore, ili onih koji su tek stekli pravo glasa.
Mujo.Hrnjica

#1120 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Mujo.Hrnjica »

Vidim da se ovdje masovno pljuju Fahro te SDA ali se suti o njihovim kompanjonima gdje mislim na malog Zlaju Visarionovica!

Zasto je tesko SDP-Jugendu (ali i starijima) malo popljuvati Zlaju?

Da Zlaja malo popusti sa strankom i da pusti koga drugog da vlada, ja garantujem da bi uzeli izbore, ali ovako opet nerijeseno, sve ovce u svoje torove i naravno gospoda koja ne glasa jer je kao razocarana sto im nije napravljena drzava po mjeri pa bi onda kao eto dali svoj cijenjeni glas. Oni su opet najgori.

Fahro ako izvali dva tri dobra projekta i odradi sta do izbora, odose SDA biraci njemu i cak i od Stranke zagraBiH
ultima_palabra

#1121 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

spokojan wrote:ako fahro okupi bosnjake u tor kao sto je mile okupio srbe, a covic hrvate ... u bih cemo imati tri glavna politicka "lidera" po nacionalnom kljucu .... a razne bjelosvjetske tajne sluzbe svakoga od njih drze za muda prijeteci im pripremljenim tuzbama ... takav scenarij ima logike ... tako nasi presvijetli lideri postaju marionete u rukama tajnih sluzbi koje su pak u funkciji krupnog kapitala zainteresiranog za neka dobra poput:
- izvora vode
- bilo je i nekih spekulacija (znam pouzdano da nisu bas neutemeljene) o velikim rezervama nafte na dubini 4 kilometra u hercegovini i tuzlanskom podrucju ...

Na tragu si nečega...kukala nam mati ako je tako :(
spokojan

#1122 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

ultima_palabra wrote:
spokojan wrote:ako fahro okupi bosnjake u tor kao sto je mile okupio srbe, a covic hrvate ... u bih cemo imati tri glavna politicka "lidera" po nacionalnom kljucu .... a razne bjelosvjetske tajne sluzbe svakoga od njih drze za muda prijeteci im pripremljenim tuzbama ... takav scenarij ima logike ... tako nasi presvijetli lideri postaju marionete u rukama tajnih sluzbi koje su pak u funkciji krupnog kapitala zainteresiranog za neka dobra poput:
- izvora vode

Na tragu si nečega...kukala nam mati ako je tako :(
Ne treba na to gledati iskljucivo pesimisticno iz ove pozicije. Naime, u kratkom roku ce nam sigurno biti tesko, ali kad se krupni kapital smjesti gdje zeli, moze se desiti da se stvari stabiliziraju i da izadjemo iz zacaranog kruga, a to sto ce nam ponos biti povrijedjen jer su nam stranci poklopili glavne resurse, a sta ces ... samo nek se situacija stabilizira i da bude radnih mjesta.

... Hm ... kad se stvari ovako postave, ispade da je bolje da fahro ostvari izborni uspjeh :) ... jer, sto prije zaposjednu ova trojica covic, mile i fahro to ce prije i nasi resursi biti poklopljeni od zainteresiranih ... a to ce se prije prilike u bih stabilizirati ... jedino preostaje pitanje zelimo li takvu stability :)
spokojan

#1123 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

ma nema veze, tko sljivi fahra, evo ga dzeko zavali na old trafordu ...
_BaD_BoY

#1124 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

pa ima toliko sandzaklija postenih u sarajevu da ih niko ne proziva niti ih blati jer su casni i posteni

jesil siguran da nije niko..mozda nisi ti al prelistaj temu od pocetka pa se uvjeri da ih je bilo ;-)

neces ti ni vidjeti dokaz jer ga ne zelis vidjeti
ljudi koji pricaju da je lopov i se ostalo ili su vidjeli dokaze ili su bili svjedoci

ko je reko neki konkretan dokaz..il da je bio svjedok il vidio nesto..sve su nagadjanja i napucavanja..gdje su ti dokazi ajd mi citiraj te svjedoke..i kako da ja vjerujem nekom ko se krije iza svog profila na sa-x..ev recimo vjeruj da sam ja neki vozac formule 1 koji je na odmoru u bih :D kao dokaz uzmi moju rijec :thumbup: recimo da ja okrenem sitvaciju i kazem da si ti vodjen mrznjom prema njemu umislio dokaze pa nevidis istinu..(nagadjam :D )

pricas o poreznoj u bih koja je korumpirana onoliko kao sto kina ima stanovnika

tesko nekom inspektoru u dzep staviti 20 milja da suti ako nadje ili da uospte ne dodje na pretrese inspekcije itd

kad moze obicni piljar potplatiti tog inspektora zasto ne bi mogao veliki avaz a tog poreznika boli uho za babu dedu i ostale bosove

to onda nije u fahri problem..neka oni rade svoj posao
respo

#1125 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

pa to ko pljuje po pripadnicima jedne grupe samo zbog pripadanja nekoj grupi je njegov licni odgoj bonton i njegovo razmisljanje
toga ces naci svuda po svijetu i u raznim slojevima
ne opravdavam jer ne mogu ja to promijeniti nego sandzaklija koji ce uvjeriti tog da nije isti kao sto ovaj vidi

jeli ti znas kkaav je celo bio
kriminalac jeli tako?
jesi ikad vidio dokaze za njegove postupke itd ne vjerujem bas
jesi ikad vidioo dokaze u vezi brankovica i stana ? ne vjerujem ali znas da je lopov
jesi ikad vidio dokaze da je sarajevo zeljo peti deseti kupio ili prodao utakmicu? ne vjerujem ali se zna i vidi
hocemo dalje?

fahro je itekako tu problem cim nudi mito
znaci idemo ovako ti meni ponudis mito da me potplatis ti si tu cist a ja sam kriv sto sam prihvatio a ti nisi sto si ponudio sto sa namjerom ides da krisis zakon
Post Reply