Kakvi smo sa Akvaristikom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
uradi sam

#1101 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

[quote="rumit"]Opet spavamo :) .
Evo par slikica s nogu.
Ide na bolje :) .

Image

heheheh vidio sam ga iz prve ruke...dobro je krenuo mashala...moram opet doletit, a boga mi red bi bio i da ti dofuras...A za zebrice iz drustva ima da Tarzu ugusim u onom maticnom Akvariju....Desavanja u Subotu: Delfini Zavrsili kod Brane u Ogledni Akvarij... Koga zanimaju Delfini neka ode u Svijet kucnih ljubimaca neka pogleda 8-)..kad slijepim ovaj veliki Akvarij saljem slike...i Amano mi se komso usutio mora da i on sprema nesto heheheh 8) spominjo mi je neki dan mora pokrenut onaj 300 litras...u glavnom tu smo zivi i zdravi...pa eto Timco cujemo se i vidimo
ps...ono neku noc kad smo pricali crkla baterija nemoj sta zamjerit...selam :run:
uradi sam

#1102 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Friesian wrote:pozdrav ljudi.. zna li neko gdje se moze kupiti ili u prirodi naci sedra kako bi licno ja to sebi kombinovao i lijepio u aq?

hvala na odgovoru...
Exorcist mi je pricao da su negdje na Neretvu isli sa testerama i rezali pitaj njega gdje tacno ...... :thumbup:
holowey

#1103 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by holowey »

uradi sam wrote:
Friesian wrote:pozdrav ljudi.. zna li neko gdje se moze kupiti ili u prirodi naci sedra kako bi licno ja to sebi kombinovao i lijepio u aq?

hvala na odgovoru...
Exorcist mi je pricao da su negdje na Neretvu isli sa testerama i rezali pitaj njega gdje tacno ...... :thumbup:
ako nije daleko, rijeka trebizat...vodopad kravice na trebizatu je sav od sedre...
Friesian

#1104 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Friesian »

ej hvala vam puno.. pokusacu :)
Bekir_SA

#1105 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

jos malo pa sezona pocinje uveliko :D bit ce postova svaki dan :-D
evo koja kako se kaze s nogu ili sa nogu :-)

Image

Image

pozzzzz...
uradi sam

#1106 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote:jos malo pa sezona pocinje uveliko :D bit ce postova svaki dan :-D
evo koja kako se kaze s nogu ili sa nogu :-)

Image

pozzzzz...
Neka dobro je da se jos ima zivaca optimizam je tu..nego Bekire da te pitam.. imas li ti Neku Dijagnozu za ovog dzavola sto se hvata po bilju, kao smedja mast koji li ga je dzavo... ja ne znam da je alga u pitanju a vidim da ti se pofatalo fino i kod tebe.. :x
Bekir_SA

#1107 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

alga nije, ja ribice hranim krvavom larvom pa predtpostavljam da bi moglo biti od toga ali opet po ostalom bilju neceg slicnog nema... opet malo sam sisao ovu travu pa moguce da je jedan dio i od toga... Al mislim da je najveci dio od masnije hrane za ribice...
uradi sam

#1108 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote:alga nije, ja ribice hranim krvavom larvom pa predtpostavljam da bi moglo biti od toga ali opet po ostalom bilju neceg slicnog nema... opet malo sam sisao ovu travu pa moguce da je jedan dio i od toga... Al mislim da je najveci dio od masnije hrane za ribice...
hmm...neki dan ja i Timur smo bas kontali sta bi moglo da bude..kaze kako je ubacio co2,makro,mikro itd..da je stanje popravljeno..sto se da i vidjeti..ali evo ja imam jos jedan biljni manji akvarij..nesto sam rasadio ubacio bilja iz oglednog Akvarija nema tih simptoma..a ne dodajem nista od elemenata i nema co2..sto ipak baca sumnju na Hranu povisen amonijak,otpad riba itd...i jos koliko sam primjetio da u opste ne steti bilju, sto se tice rasta. Ne znam morat cu izgleda mjenjat rezime ishrane riba ili mjenjati hranu mada iskljucivo kupujem Tetru ipak je ona N01 u svijetu tako kazu :? ali evo vidim da steti na neki nacin citavoj prici..jos mi ostaje jednio da probam ubaciti Co2,makro,mikro i da vidim stanje..ili mi negine ponovno slaganje. :-?
Bekir_SA

#1109 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

ne znam kazem ti ja toga samo po travi ovoj imam znaci ni po jednoj drugoj biljci i 99% sam siguran da je od hrane jer ih najvise hranim krvavom larvom... imam co2 ali ne dodajem micro-macro...
Bekir_SA

#1110 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

Nigdje nikog 13 dana bgm...
hajmo malo dignut ovu temu!!!

Ja imam malih problema izgleda sa rasvjetom...
Prije 30tak dana sam stavio 4 nove neonke dvije Sylvanije GRO LUX i dvije neke bijele pravo prije jedno 5-6 dana sam primjetio da se bilje veoma cudno ponasa pored dobrog svjetla i CO2 pocelo je da vene... danas sam reagovao izvadio sam te dvije bijele neonke i vratio Osram Flora i Juwel Day Lite (zuckasto svjetlo) i ostale su dvije Sylvanije...
sta i mislite jesam li mogao prejakim svjetlom izazvati tako nesto...
uradi sam

#1111 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Evo da malo zivnemo ponovo...radilo se ovih dana na Co2 sistemu, i mogu reci da sam zadovoljan..jedino sto je bilo puno posla kako ustimati citavu stvar..ovaj je patent radzen ljetos ali sam ga malo dotjero..znaci Diy je varijanta secer, germa , dvije dvoguze flase, jedna tamna za smjesu mora biti takva inace proces, u prozirnoj flasi gubi na duzini trajanja, a bijela je cistac gasa i ujedno brojac i spremnik gasa kada ga iskljucujem navece. Citava stvar je od infuzije tri pakovanja i dobije se sav potreban materijali itd..da ne pametujem previse evo pogledajte kako to izgleda u stvari.
Bekir_SA

#1112 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

dobro ovo frcera...
ili se meni cini ili ti je i pipa koja vuce vodu iz aqv u filter i pipa koja ubacuje vodu iz filtera u akv na istoj strani, zasto???
zasto ti je DC prazan???
:D
uradi sam

#1113 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

DC upravo napunio pici svjetlo zelena... malo sam pretjero danas dok ga nije bilo sa Co2 puzevi on Ahiret... :D sada sam ustimao i pici kako treba..ovo je 100 litara Akvarij dobro si primjetio stanje...pa vidi nema frke za ex700 okrenuo sam mlaz udara u drugi zid akvarija a i powerhead dobro mjesa vodu tako da je sve ok... znaci sada koliko imam bilja otprilike jedan mjehuric tri secunde, to je neka optimalna boja u DC, dok je juce picilo sec. jedan mjehuric pa sam imao Overdose puzeva . Sve sam ih danas nasao plivaju na povrsini :D :thumbup: riba nemam u opste sad zaasad ,a razlog je pricali smo smedza mast po bilju da vidim bas u cemu je :x jeli do hrane, makro, mikro, Co2, Fosfati, Amonijak.. itd sve cu ovo isprobat na ovom malom Akvariju..da vidim u cemu fol..a u dogledno vrijeme ako bogda ubacit cu koju neonkicu par njih i nesto kozica red shery i Amano..nista vishe :-D ...lp
strafna

#1114 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by strafna »

Ljudi samo da se tuspasim...obaveze su bile velike od septembarskih rokova pa do socijale ;) hhehe al se i isplatilo,tako da ove sedmice ide neko renoviranje postojecek malawi setup-a ....
Bekir_SA

#1115 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

kod mene pici pravo 2,3 u sec ovo dva dana, nasao sa PHILIPS aqua-rele, sada je ona u poklopcu, dvije sylvanije i Osram fluora, DC pokazuje zeleno,,, sve je dobro dok ne pozuti ;) ovih dana stize precizna vaga pa cemo pravit KH otopinu onda 100% znam situaciju... sto se tice tamljenja bilja na dnu, ja sam bas probao da rukom skinem ono sto pocrni-posmedji i ide i masno je sada sam 99% suguran da je u pitanju masna hrana... jer imam podlogu dobru imam CO2 dodajem feropol24 i na drugim biljkama toga nema samo dno...
uradi sam

#1116 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote:kod mene pici pravo 2,3 u sec ovo dva dana, nasao sa PHILIPS aqua-rele, sada je ona u poklopcu, dvije sylvanije i Osram fluora, DC pokazuje zeleno,,, sve je dobro dok ne pozuti ;) ovih dana stize precizna vaga pa cemo pravit KH otopinu onda 100% znam situaciju... sto se tice tamljenja bilja na dnu, ja sam bas probao da rukom skinem ono sto pocrni-posmedji i ide i masno je sada sam 99% suguran da je u pitanju masna hrana... jer imam podlogu dobru imam CO2 dodajem feropol24 i na drugim biljkama toga nema samo dno...
A mogao si u Apoteci izvagat sodu a ovaj ti kh-4 vode moze biti koliko hoces....ma skidao sam ono perem anubijas je naj gori..po njemu se pofata uvjek... e ne znam sto, dok je ovo ostalo manje vise ok...al evo sada u ovom malom klincu nema alge nikako nista ne mozes vidjet evo ga gura vec dva mjeseca...cist je reko bi da sam ga juce formiro...eto nabacao sam jos malo bilja...pa poslikam dok se malo pocne busat...ali ja mislim cim krene hranjenje riba eto i belaja :-? pa kad pogledas one amano akvarije desetak ribica.. i to je to samo da nesto mice u cijeloj prici... :lol: :run:
JosePB

#1117 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by JosePB »

Prodajem samo staklo od AQ 250 L za 140 KM pa ako ima zainteresovanih neka se jave na PP...Dobro ocuvan i lijepljen bijelim silikonom...za 160 KM sa AQ dajem i JAGGER grijac od 200 w koji inace kosta oko 50 KM i vise. AQ je napravljen prije oko godinu i po dana... Dim 100x50x50...LP
uradi sam

#1118 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

JosePB wrote:Prodajem samo staklo od AQ 250 L za 140 KM pa ako ima zainteresovanih neka se jave na PP...Dobro ocuvan i lijepljen bijelim silikonom...za 160 KM sa AQ dajem i JAGGER grijac od 200 w koji inace kosta oko 50 KM i vise. AQ je napravljen prije oko godinu i po dana... Dim 100x50x50...LP
Sta bi kopacke o klin...nije valjda.. :-D
JosePB

#1119 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by JosePB »

Nije samo mi ne odgovaraju dimenzije a ocekujem da mi stigne malo veci...pa mi onda ovaj stvarno viska...za sad imam dva jedan 100 L i 40 L, a u izradi mi je novi od 420 L pa moram napraviti prostora za njega.Malo li je :D Pa kad je bal nek je maskenbal :) :) :)
uradi sam

#1120 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

JosePB wrote:Nije samo mi ne odgovaraju dimenzije a ocekujem da mi stigne malo veci...pa mi onda ovaj stvarno viska...za sad imam dva jedan 100 L i 40 L, a u izradi mi je novi od 420 L pa moram napraviti prostora za njega.Malo li je :D Pa kad je bal nek je maskenbal :) :) :)
Hajd super..ija se kanim ima haman godina da sljepim kakav veci al sve kontam gdje bih ga postavio i tako....dumam jos..u kojem si pravcu sa Akvaristikom...Biljni,malawi...imas li koju sliku da ogledamo Akvarij...itd :run:
JosePB

#1121 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by JosePB »

Ova dva manja su mi tropske a planiram ciklidni sa malawcima pa eto cekam jos samo da napravim malo mijesta...strpljenje je pola akvaristike :D
uradi sam

#1122 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

poz..ljudi da vas pitam ima li neko shemu za makro elemente moze na PP.. :thumbup:
uradi sam

#1123 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Bekir_SA wrote:Nigdje nikog 13 dana bgm...

Prije 30tak dana sam stavio 4 nove neonke dvije Sylvanije GRO LUX i dvije neke bijele pravo prije jedno 5-6 dana sam primjetio da se bilje veoma cudno ponasa pored dobrog svjetla i CO2 pocelo je da vene... danas sam reagovao izvadio sam te dvije bijele neonke i vratio Osram Flora i Juwel Day Lite (zuckasto svjetlo) i ostale su dvije Sylvanije...
Imas co2, svjetlo je vise nego dobro, ostaju ti makro i mikro elementi...Moje misljenje...ako si nahajco svjetlo a jesi bilje vise trazi co2, bilje dato u brzi rast treba mu hrana...nema hrane propada.... ja nevidim drugog razloga znaci mikro i makro..meni ovo lici na Rumit-ov problem koji je imao...
Bekir_SA

#1124 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

uradi sam wrote:
Bekir_SA wrote:Nigdje nikog 13 dana bgm...

Imas co2, svjetlo je vise nego dobro, ostaju ti makro i mikro elementi...Moje misljenje...ako si nahajco svjetlo a jesi bilje vise trazi co2, bilje dato u brzi rast treba mu hrana...nema hrane propada.... ja nevidim drugog razloga znaci mikro i makro..meni ovo lici na Rumit-ov problem koji je imao...

ni jedno ni drugo ni trece

Image

sta mislis sta je :-) :?:
uradi sam

#1125 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Sta je ovo..iskreno nikad vidio da ti nemas kakve crve....u akvariju...ovo isto ko da su puzevi malo prohodali... :-D fakat cudno...
Post Reply