Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
sefova raja
#1101 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Prva sam godina i interesuje me da li se ispiti polazu usmeno?
-
ribica77
#1102 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Postovani!
Do danas sam bila student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.Danas mi se dogodilo da sam pala na komisiji cime me automatski brisu s faksa.Inace sam bila studentica 4 godine koja je imala jos 4 ispita do kraja preddiplomskog studija.Zanima me kakve su sanse da se prebacim kod vas i nastavim s tim jer mi je tu u Hrvatskoj sav trud pao u vodu..Inace prije no sto sam dosla na preddiplomski studij sam bila polaznik strucnog studija i nakon diplomiranja se prebacila na sveucilisni...dobila sam 10 predmeta razlike i od ova 4 sto su mi bila ostala,3 su bila predmet razlike.Takoder zanima me kako je kod vas organiziran studij i dal je takvo nesto moguce.Bila bih vam zahvalna na informacijama jer zbilja ne znam sta dalje da radim.Unaprijed hvala
Do danas sam bila student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.Danas mi se dogodilo da sam pala na komisiji cime me automatski brisu s faksa.Inace sam bila studentica 4 godine koja je imala jos 4 ispita do kraja preddiplomskog studija.Zanima me kakve su sanse da se prebacim kod vas i nastavim s tim jer mi je tu u Hrvatskoj sav trud pao u vodu..Inace prije no sto sam dosla na preddiplomski studij sam bila polaznik strucnog studija i nakon diplomiranja se prebacila na sveucilisni...dobila sam 10 predmeta razlike i od ova 4 sto su mi bila ostala,3 su bila predmet razlike.Takoder zanima me kako je kod vas organiziran studij i dal je takvo nesto moguce.Bila bih vam zahvalna na informacijama jer zbilja ne znam sta dalje da radim.Unaprijed hvala
-
sgunited
#1103 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
http://www.efsa.unsa.ba/so/ba/osoblje-meni-78
evo ovdje imas spisak zaposlenih u studentskoj sluzbi, posto sumnjam da ti neko moze dati odgovor a da je 100% siuguran, pa najbolje ti je da mail posaljes i da se raspitas
evo ovdje imas spisak zaposlenih u studentskoj sluzbi, posto sumnjam da ti neko moze dati odgovor a da je 100% siuguran, pa najbolje ti je da mail posaljes i da se raspitas
- Leons
#1104 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Moze li mi neko reci da li u II ciklusu mogu upisati DL,moram li polagati prijemni i kolika je cijena jedne godine?
-
ribica77
#1105 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
sgunited,hvala puno...ja se samo nadam da su azurni i da odgovaraju na mail 
-
BertoldBreht
#1106 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav,
imam jedan mali problem, naime, ja sam zakasnio sa upisom na fakultet, u prvu godinu I ciklusa, pa da li iko zna mogu li se ja sad uopste upisati nekako u prvu godinu prije nego sto pocne nastava?
imam jedan mali problem, naime, ja sam zakasnio sa upisom na fakultet, u prvu godinu I ciklusa, pa da li iko zna mogu li se ja sad uopste upisati nekako u prvu godinu prije nego sto pocne nastava?
-
mistek
#1107 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mislim da možeš ko DL, samo daš pare i upadaš. Barem je tako ranije moglo, a sumnjam da je sad išta drugačije. Nekad kasnije uradiš ono ulazno testiranje iz engleskog i etoBertoldBreht wrote:Pozdrav,
-
BertoldBreht
#1108 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala ti puno.mistek wrote:
Mislim da možeš ko DL, samo daš pare i upadaš. Barem je tako ranije moglo, a sumnjam da je sad išta drugačije. Nekad kasnije uradiš ono ulazno testiranje iz engleskog i eto
A da li znas postoji li opcija placanja tog DL-a na rate?
-
ek0
#1109 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
Last edited by ek0 on 22/03/2016 12:49, edited 1 time in total.
- Averus
#1110 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Zdravo,
Ja sam nekad (2006/07) upisao Višu Poslovnu Školu (vidim sada da se to zove i Poslovni Menadžment).
Ispisao sam se 2008. godine.
Sad me zanima par stvari:
1. Moram li opet polagati prijemni?
2. Koliko bih plaćao ponovni upis (to dođe kao obnova, jel')?
3. Da li mi je kasno da se upišem tokom slijedeće sedmice?
Hvala unaprijed
Ja sam nekad (2006/07) upisao Višu Poslovnu Školu (vidim sada da se to zove i Poslovni Menadžment).
Hvala unaprijed
-
elma_hole
#1111 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
koji odsjek je bolji ili laksi, ekonomija ili menadzment? Jesu li modeli preteski, treba li se ici na instrukcije... I ako neko ima jos informacija o drugoj godini i o jednom i o drugom odsjeku, voljela bih da podijeli ovdje 
- žuta lala
#1112 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
U drugoj godini se polaže jedan ispit usmeno (al' ništa strašno). Za treću i dalje, ne znam još.sefova raja wrote:Prva sam godina i interesuje me da li se ispiti polazu usmeno?
Koliko ja znam, možeš. Mora se polagati prijemni i za II ciklus i mora se platiti pripremna nastava 500 KM (polažeš 5 predmeta: Mikroekonomiju, Makroekonomiju, Statistiku, Matematiku za ekonomiste i Finansijsku matematiku). Cijena jedne godine je oko 1200 KM (1000 KM je školarina, a oko 200 KM su dodaci neki - index, elektronska biblioteka, studentska kartica itd.)Leons wrote:Moze li mi neko reci da li u II ciklusu mogu upisati DL,moram li polagati prijemni i kolika je cijena jedne godine?
Ekonomija je lakša. Nisu preteški, ali treba se ići na instrukcije jer ni profesor ni profesorica (koja god linija da budeš) ne objašnjavaju baš nešto, i ne rade zadatke koji dolaze na ispitu, ali imaš super djevojke koje drže instrukcije po povoljnoj cijeni i samo je potrebno 4 puta da odeš za prvu parcijalu i 4 puta za drugu da položiš ispit i imaš baš puno bodova.elma_hole wrote:koji odsjek je bolji ili laksi, ekonomija ili menadzment? Jesu li modeli preteski, treba li se ici na instrukcije... I ako neko ima jos informacija o drugoj godini i o jednom i o drugom odsjeku, voljela bih da podijeli ovdje
Dobro razmisli šta ćeš, jer kad se budeš odlučivala krajem druge godine koji ćeš smjer, svidi ti se neki, skontaš da je na ekonomiji, a ti na menadžmentu - piši propalo.
-
sgunited
#1113 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
upisujem drugu, iz prve prenosim jedan predmet pa me zanima u ovom upisnom materijalu sto se treba predati je li negdje trebam naglasiti da taj predmet prenosim odnosno trebam li ista raditi u vezi njega u upisnom materijalu ili kasnije
- perfect_guy
#1114 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ne, studentska to ionako vidi.sgunited wrote:upisujem drugu, iz prve prenosim jedan predmet pa me zanima u ovom upisnom materijalu sto se treba predati je li negdje trebam naglasiti da taj predmet prenosim odnosno trebam li ista raditi u vezi njega u upisnom materijalu ili kasnije
-
anći
#1115 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ne moras ponovo polagati prijemni..ponovni upis je 100KM po ispitu il kao obnova a mislim da nisi zakasnio al raspitaj se u studentskoj..znam da stari nastavni program jos nije imao upis a 1 ciklus sad nekad upisuje..NenjiA wrote:Zdravo,
Hvala unaprijed
-
mistek
#1116 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ekonomija lakša, ali ništa nije teško dole.elma_hole wrote:koji odsjek je bolji ili laksi, ekonomija ili menadzment? Jesu li modeli preteski, treba li se ici na instrukcije... I ako neko ima jos informacija o drugoj godini i o jednom i o drugom odsjeku, voljela bih da podijeli ovdje
Modele u prvom roku prođe 15 ljudi, a na kraju 80% onih koji su izašli na ispit. Ima raje koja ono slabo konta, ali s druge strane, u biti, jednostavno je i možeš ganjati visoku ocjenu
Ma uglavnom skontaš šta ćeš nakon druge godine i onda vidiš koji ćeš odsjek.
-
elma_hole
#1117 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Hvala vam na odgovorima. Zanima me jos da li postoji neka razlika izmedju zavrsenog menadzmenta ili ekonomije prilikom aplikacije za posao ili je svejedno koji je odsjek zavrsen?
-
mistek
#1118 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa za neke poslove nema veze, dok za druge ti je važno usmjerenje (tipa, traži se ekonomista koji je završio smjer računovodstvo).elma_hole wrote:Hvala vam na odgovorima. Zanima me jos da li postoji neka razlika izmedju zavrsenog menadzmenta ili ekonomije prilikom aplikacije za posao ili je svejedno koji je odsjek zavrsen?
Nego, ima li ko da je završio smjer MiO na trećoj, na menadžmentu? Treba mi informacija o predmetu "poslovno odlučivanje" kod Čizmića. Kakav je, prolaznost, težina?
-
ocaj
#1119 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Zna li ko kad pocinju predavanja?
Koliko mogu da vidim,na stranici fakulteta nista ne pise..
- perfect_guy
#1120 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
http://raspored.efsa.unsa.ba/groups.phpocaj wrote:Zna li ko kad pocinju predavanja?
ovdje odabereš godinu i ostalo kako već studiraš i pokazaće ti
-
ocaj
#1121 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Tenk ju!perfect_guy wrote:http://raspored.efsa.unsa.ba/groups.phpocaj wrote:Zna li ko kad pocinju predavanja?
ovdje odabereš godinu i ostalo kako već studiraš i pokazaće ti
-
pOZz
#1122 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Prije je bilo bezveze, vjerovatno je i sad. Svi predmeti na MiO-u su bezveze osim Kriznog.mistek wrote:Nego, ima li ko da je završio smjer MiO na trećoj, na menadžmentu? Treba mi informacija o predmetu "poslovno odlučivanje" kod Čizmića. Kakav je, prolaznost, težina?
-
saramica
#1123 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja sam redovan, tako da sam linija jedan ali zanima me razlika izmedju grupe 1 i 2.. ima li to veze sa prezimenom ili.. ??
-
mistek
#1124 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ma jasaramica wrote:Ja sam redovan, tako da sam linija jedan ali zanima me razlika izmedju grupe 1 i 2.. ima li to veze sa prezimenom ili.. ??
-
Mustafapasa
#1125 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ljudi, treba mi neko ko daje kvalitetne instrukcije iz predmeta ekonomika preduzeca...ima li iko???? Molim u PP...