iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
innovision

#1101 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

DYD666 wrote:Samo malo :)
Ima jos jedna stvar, mozda najvaznija :)

MicroSIM

Procackajte malo oko toga ali bojim se da iPhone 4 ima samo MicroSIM, a to je ovdje kod nas haman pa "pisi propala stvar" :oops: :bih: :dance: :zoka:
...o tome niko ne prica vjerovatno ima
Eborg

#1102 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ma bilo je već priče o tome, jednostavno ovu karticu precvikaš makazama, čip je iste veličine. :D Samo treba biti oprezan da ne otfikariš čip.
jasco

#1103 Re: iPhone - All about

Post by jasco »

Jedva cekam iPhone 4.
sad se apple konacno tehnicki priblizio konkurenciji.
ali imaju najljepsi design!

Good Job Steve!
innovision

#1104 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

jasco wrote:Jedva cekam iPhone 4.
sad se apple konacno tehnicki priblizio konkurenciji.
ali imaju najljepsi design!

Good Job Steve!
ovaj put ni ja nemam nista da kazem protiv ( za sada ) haah salim se stvarno su prevazisli sami sebe
dado88

#1105 Re: iPhone - All about

Post by dado88 »

znal neko gdje se moze skinuti dobri Video tema za iPhone,ili ako neko ima dobar source na Cydia...
bug

#1106 Re: iPhone - All about

Post by bug »

lijep sto jest-jest, al' useless kao i obicno :oops: :D :D
DYD666

#1107 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

bug wrote:lijep sto jest-jest, al' useless kao i obicno :oops: :D :D
Bez da dizem tenzije ali;

Sada bih zaista volio cuti po cemu to zakljuci, sviju ti?

Da cujemo taj objektivan i tako jak argument eto pls ...
Qler

#1108 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

bug wrote:lijep sto jest-jest, al' useless kao i obicno :oops: :D :D
bug, moras nauciti, da sve sto je od apple-a nije useless. I sve sto apple nema nije ni potrebno ili obsolete.

Kada to shvatis, onda ce te primiti u raju :D
DYD666

#1109 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Drug, najbolje znam sam sta sam sve na njemu radio i kako sam ga koristio za 2 god (da ne nabrajam sad) i to bloody 2G, a to je bilo sve samo ne useless i iz prve ruke iskustvo, stoga dozvolite mi da mi pada malo bizarno kad mi soli pamet neko ko ga je 15 minuta cackao (ne mislim na Bug konkretno naravno) jer bilo bi tebi i bilo kome isto tako bezveze. Nije to pitanje primanja ili ne bilo koga u neku "raju" :-?

Uostalom cut cemo (sta to tako vazno sad "nema") evo pa... ili necemo? :lol:
Qler

#1110 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

uporedi N8 i ovaj 4G. I hardware-ski i software-ski, i na kraju cjenovno. Pa mi reci sta fali iPhone 4G.
Richard Peti

#1111 Re: iPhone - All about

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 16/03/2015 09:48, edited 1 time in total.
Qler

#1112 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

:) gdje ces me sa pitarima i vehabijama porediti :D

Uporan sam samo zato sto vlasnici iPhone.a nerealno dizu telefon u nebesa. Nije toliko dobar, jednostavno. Dobar jeste, ali ne toliko.

A N8, 370€, 12MP, HDMI, dolby digital sound, prsiriva memorija, ne mora se jailbreakovati, i ostale zazancije.

I opet apple pravi neku nebulozu, omoguce video call, ali samo preko wi-fi i ako sam dobro shvatio samo sa drugim 4g eventualno 3gs? Ovaj 4G je veliki napredak u odnosu na predhodne, vjerovatno su skontali da ima previse propusta. Sad me samo zanima prica onih koji su govorili da je multitasking nepotreban, da je veca kamera sranje, da video call niko ne koristi, i sad da ne nabrajam sta jos nije 2G i 3G imao sto sada ima 4G.

Ali eto da ne budem vise ko pitar, necemo dalje. Napravili su veliki korak naprijed sa 4G. Nadam se da ce biti dosta sretnih i zadovoljnih korisnika u BiH :)
Richard Peti

#1113 Re: iPhone - All about

Post by Richard Peti »

.
Qler

#1114 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ma video call ja prakticno ne koristim, ali mi je nekako bezveze ono imas ali nemas. Bolje bi bilo da nema nikako.

Sto se tice kamere, ja imam N82 5MP, i nisam htio da mijenjam mob, jer svaka nokia koja je izasla poslije nje nije donijela nista bolje. Znam da MP ne cine kvalitetu slike, ali na N8 su promijenili optiku skroz. od wide lenses pa da dalje. U glavnom potrudili su se. Ne kazem opet na na 4G-u ne valja kamera. Ja sam pobornik one daj mi 3.2MP ali da valja. sta ce mi 80MP kad je slika ko da sam ja crtao.

multitasking je meni bitan i cesto mi bude pravo drago sto imam to :)

cijenu necemo komentarisati :D

video out je do sada bio preko kompozitog kabla, nije bio HDMI. Sada ima 720p signal, i dobra je stvar. Ja koristim to, kad npr. klipove gledam sa rajom neke, ili slide show slika.

Sta mi se jos svidja sto ima FM transmitter ugradjen ova N8. Posto u autu imam kasetasa to ce mi dobro popraviti raspolozenje u autu :)
dr.Gonzo

#1115 Re: iPhone - All about

Post by dr.Gonzo »

A N8, 370€, 12MP, HDMI, dolby digital sound, prsiriva memorija, ne mora se jailbreakovati, i ostale zazancije.
Drug, bez uvrede, al ovaj posto ukazuje da zaista ne razumijes sustinu Appleove Iphone platforme.
Prosjecnog korisnika bilo kog mobilnog uredjaja, pogotovo Appleovog, uopste ne zanima niti jedna od stvari koje si naveo, osim cijene.
Qler

#1116 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Pa onda bi trebali prosjecni korisnici kosati 3310.

Upravo prosjecni korisnik prvo sto gleda je koja je kamera. To 80% ljudi prvo pita.
Richard Peti

#1117 Re: iPhone - All about

Post by Richard Peti »

.
dr.Gonzo

#1118 Re: iPhone - All about

Post by dr.Gonzo »

Iphone korisnicima omogucava da rade stvari, bez da razmisljaju kako ce, sta ce i slicno, a uz to otvara citavo more mogucnosti koje telefoni kao 3310 nisu imali :) Pogledas app-store i sve ti je jasno.

Sto se kamere tice, mobilni telefon nije foto aparat, i ljudi koji hoce vrhunsku sliku svakako imaju "prave" aparate. Ostalim je bitno da je slika dobra, i da jednostavno mogu nesto sa njom uraditi. Recimo poslati je nekome na mail u roku od 3 sekunde.

Iphone je po pitanju user experience-a za koplje ispred bilo kog drugog mobilnog uredjaja koji sam koristio. To, a ne hardware, je njegova prava snaga, pogotovo u kombinaciji sa AppStore platformom.
Richard Peti

#1119 Re: iPhone - All about

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 16/03/2015 09:49, edited 1 time in total.
innovision

#1120 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

meni se najvise svidja dizajn i materijali od kojih je napravljen 4. je stvarno kvalitetat , ali interesuje me ovo.

Zasto se telefon ne moze kupiti samo za lovu (kod nas ima kao neki apple centar)
DYD666

#1121 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:uporedi N8 i ovaj 4G. I hardware-ski i software-ski, i na kraju cjenovno. Pa mi reci sta fali iPhone 4G.
Evo gledam, samo ne kontam zasto nekad ne okrenes perspektivu i sam se zapitas; "Haymo traziti sta sve nema taj drugi tel?" - mjesto sto se samo gleda sta fali iPhoneu (naravno da ces uvijek iskopati nesta makar na papiru, pitanje je koliko je vazno u realnoj svakodnevnici) - tipa koliko je samo bolji i jaci CPU kod iPhone-a, sta znaci Gyro + accelerometar = 6 axis kod igara i ostalih aplikacija, rezolucija-dpi i sam kvalitet displaya, koliko LED flash manje srkne bateriju (a da ne detaljisem oko samog OS-a i Store-a)...mislim ako je to toliko zanemarivo (a sve to nemaju drugi telefoni kao sto bi i sam garantovano otkrio) onda fkt nemamo sta pricati, a cijena nije referenca svakako.
Bottom line, ja ne bih bio toliko siguran da drugim telefonima zapravo nefali vise caka sa iPhonea, nego da on nema neke vazne stvari koje drugi imaju :)

Vizavi price oko multitaska, moj stav je isti. Znam da ga skoro nikad necu iskoristiti.
Kao ni BT. Jer mi takodje kao pricamo o ozbiljnosti i trazimo da tel nije samo za zezanciju i onda se izdvajao manjak Bluetootha koji sem za ringtonove i slike odvratnog kvaliteta je apsolutno neupotrebljiv? Pa zasto je onda iPhone neozbiljan ako nije imao najnesvrsishodniju stvar koja i jest jedino za zeze i nebitne stvari? Mislim, cudni su mi ti neki rezoni :?
(Primjera radi; Na kojem si to telefonu, i koliko bi takav kostao ako jesi, u momentu izlaska prvog iPhonea mogao nonsanlatno voziti auto slusajuci muziku i onda se prostim stiskom kabla javiti na tel poziv i nastaviti bezbjedno voziti slobodnih ruku kao da osoba sjedi pored tebe, dok ti je sam telefon svakako nedokuciv u nekom dzepu jakne, i cak da ne moras vise ni prekinuti razgovor vec kada ga pozivaoc prekine, muzika sama nastavlja na fade inn/out gdje je stala a ti vozis kao da se nista nije ni desilo? Nisu li ti noviteti super fore ako vec trazimo uredjaj da je kao telefon primarno funkcionalan a da donese usput i nesto novo? I onda mi dodje neko i kaze "useless"? a nikad tako nesto nije probao makar uz trcanje ako vec ne u voznji )

Ali niko ne dize nista ni u kakva nebesa, nemoj da se tu bar nekontamo :)
Cheers
Last edited by DYD666 on 10/06/2010 00:21, edited 6 times in total.
iSwagga

#1122 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

uglavnom...opomena,ne moze se tako razgovarati :-)
DYD666

#1123 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

iSwagga wrote: jest sto nasi papci furaju iphone.. (tatini sinovi) a pojma nema o njemo.. nego to je 'COOL' pa hajmo ga svi imati....
Da, to ti vazi i za jos jedno 80% ostalih Apple proizvoda ovdje.
4m3l

#1124 Re: iPhone - All about

Post by 4m3l »

imal ovog unlocka na vidiku :S
shalla

#1125 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ja kako dalje čitam ovu temu sve sam zabrinutiji kako ću koristiti svoj Iphone (naravno, ukoliko ga aBd uopšte dobijem) :sad:
Nije da sam duduk po pitanju tehnike, čak naprotiv, ali brate zabrinuste me sa ovim jailbreak, appstore, pizda materina :mrgreen: Ukupno sam imao Iphone u ruci 2-3 sata i ono čačkao po aplikacijama i ostao oduševljen kakvih sve zajebancija ima (što korisnih što čisto šminka programa) ali to je bio Iphone koji ovaj prijatelj koristi u Rusiji, dakle sve otključano, registrovano i sl. Ono što mene brine je KAKO doći do nivoa korištenja gdje ću prethodno sve otključati, registrovati se na Itunes i sl? Hoće li to biti nešto extra komplikovano ili...

P.S. on je svom sinu kupio Iphone koji koristi u Srbiji ali mi je rekao da je registrovao sina na Itunes stavljajući adresu u engleskoj, kao da bi mu bile dostupne sve aplikacije (ako sam dobro skontao a vjerovatno nisam :mrgreen: )

P.P.S. već godinu i kusur koristim N82 i namjeravam ga koristiti i ako dobijem Iphone (again, akoBogda :mrgreen: ), e sad, da li će mi biti isplativije eventualni drugi broj (koji bi bio Ultra) koristiti na N82 ili Iphone? Trenutno na N82 imam pretplatu, dakle nije Ultra, i imam uključene MMS, internet i sl.

Joj sam sam sebi dosadan kad pročitam post, koliko glupih pitanja al šta ću jbg, baš sam se zadeverao. Ili da se počnem javljati ovdje sredinom Jula kad bi Iphone trebao doći, da dotad uživam sa svojom izuzetno jednostavnom N82 :mrgreen:
Post Reply