karanana wrote:kijameta wrote:BaileyS wrote:Na nas da je krenula sila poput izraelske vojske zbrisali bi nas sa zemlje za pet dana.
Otes je napadalo 34 tenka, nismo znali gdje nam je glava gdje guzica. Izgubili smo ljudi koliko i Gaza za ovih deset dana. Na Gazu je krenulo 300 najmodernijih tenkova, Srbi su u BiH ukupno imali 400 od cega pola starudije. Nekad se pitam u kakvim oblacima zive pojedinci sa foruma.
Govori u svoje ime.Srbi su krenuli ali nisu bas daleko stigli.Vojnom terminologijom ; Na Otesu i Stupu nisu ostvarili nijedan operativni i takticki cilj. Zato sto nas je tih dana tamo bilo dosta takvih sto smo znali i gdje nam je glava i gdje nam je guzica.Cak smo stigli gledati gdje se nasi defetisti i kukavice skrivaju
sad odosmo totalno sa teme, ali nikad srbi nisu napali sa avijacijom i sa 60 tenkova u komadu. ne znam zasto, jesu li se bojali da imamo vise naoruzanja nego sto smo stvarno imali ali isto znam da kada je otes pao, komotno su mogli usetati kroz azice i stup najmanje do RTV doma jer nije bilo organizovane odbrane i rezervnih linija, ali nisu. vjerovatno je u pitanju bila politika.
i to sto kazes
mada smo im mi samo nad zenicom skinuli 5 komada,doduse migovi i galebovi ili jastrebovi,dobar haver mi je duzio strijelu i bio u pvo oko zenice u pocetku rata dok nije nato nametnuo zabranu letenja
za stup ne znam detalje,ali sto kaze kijameta stoji
na usori je pukovnik lisica poslao tenkovsku cetu sa oklopnom pjesadijom da probiju nasu liniju
to je bila malo veca livada,par duluma i na to je ubacio 11 tenkova i nesto oklopneih trnasportera i naravno njihovo napredovanje je pratila njihova artiljerija i tukala intenzivno nase polozaje
epilog napada je sljedici
10 unistenih tenkova i 2 oklopna transportera
1 tenk se uspio izvuci i resto trnasportera sto su bili u pozadini,tj.drugi esalon
i nisu bile T-34vorke
i sto kijameta napisa ranije o metalnom sklopu i borbenosti poprilicno stoji
zadnja recenica je bljak,ja vise dajem respekta hizbullahu koji je isamarao one napuhane IDFovce 2006 i pokazao im neke osnovne lekcije kako se vodi rat
i za cecene itekako stoji,upoznao sam par dagastanaca i cecena,pa su mi iz prve ruke pricali o cecenskom ratu,ceceni su sto jest jest isamarali ruse u prvom ratu,a u drugom su 6 mjeseci drzali grozni,do 10 000 cecenskih boraca je drzalo citav grozni punih pola godine,na njih je napadalo 100 000 rusa sa svim i svacim,a vidjeli smo nedavno kako je par ruskih brigada preje... gruziju sa 150 tenkova,ceceni su genstski ratnici,nesto poput nas bosnjaka