Avio kompanije all about
- Koshpa
#1101 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zurich
Jedan ATR na redovnom servisu zbog toga je otkazan let za FRA
-
zurich
#1102 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pretpostavio sam.....hvala jos jednom na odgovoruKoshpa wrote:Zurich
- illuminated
-
rendulic
#1104 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sto si se ti Jeffersone tako nakacio na nasu kompaniju. Nisi mi jasan, daj ljudima neki prijedlog ako vec imas ali nemoj vise napadati.
To je vise od neukusa. Da znas kad je frka kako se avioni mijenjaju i kasne - samo kazu iz operativni razloga. Pa nitko nije imun na to.
Samo sto im je izbor aviona puno veci od nase kompanije.
Neki dan sam zaboravio replicirati za izbor direktora kompanije , sta je tu cudno. Pa ministar prometa i komunikacija nam je bio ORTOPED, prije njega elektroinzinjer iz Novog Sada, Brankovic arhitekta, Mehmedic arhitekta itd itd. Gosp. Recica je bar bio ugladjeni diplomata za razliku od njegovih prethodnika.
A da li je sta naucio za ove godine , e to ne znam. Ali znam da ce uz Turke nauciti kad tad.
Cudi me da ovaj Koshpa koji je ocigledno kadar BH Aira ne brani svog direktora ili ga mozda niti ne vidja.
To je vise od neukusa. Da znas kad je frka kako se avioni mijenjaju i kasne - samo kazu iz operativni razloga. Pa nitko nije imun na to.
Neki dan sam zaboravio replicirati za izbor direktora kompanije , sta je tu cudno. Pa ministar prometa i komunikacija nam je bio ORTOPED, prije njega elektroinzinjer iz Novog Sada, Brankovic arhitekta, Mehmedic arhitekta itd itd. Gosp. Recica je bar bio ugladjeni diplomata za razliku od njegovih prethodnika.
A da li je sta naucio za ove godine , e to ne znam. Ali znam da ce uz Turke nauciti kad tad.
Cudi me da ovaj Koshpa koji je ocigledno kadar BH Aira ne brani svog direktora ili ga mozda niti ne vidja.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1105 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
hvala Košpa na odgovoru. Zaista je lijepo imati nekoga ko ti može objasniti neke stvari. Ja sam uvijek govorio da ću letjeti sa BHA kad god mogu i da ću insistirati na tome. Također, moram da naglasim da sam primjetio da su mnoge kritike sa ovog foruma urodile plodom te da se stanje popravlja.Koshpa wrote:Tvrtko II Kotromanic wrote:Koshpa,
1.ti reće da je ovaj boeing uzet na leasing dok ne stigne drugi koji treba biti upisan u naš registar. Dokle je sa tim.
2. kakve su naznake da ćemo dobiti drugi mlaznjak do kraja godine, tj da li će biti ispoštovano ono što je dogovoreno.
Tako je Tvrtko, ovaj B737 je na lizing, a pravi B737 koji treba biti u vlasnistvu BHA bi trebao najkasnije doci do sredine novembra 2009, a drugi na proljece 2010.
Mene zanima kakva je situacija u BHA danas. Da li se povećao broj putnika u odnosu na prošlu godinu. Reci nam da li se time povečao i profit komapnije. Je li moguće očekivati neke drastičnije promjene i da li Turci poštuju dogovor.
- Koshpa
#1106 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Rendulicrendulic wrote:Sto si se ti Jeffersone tako nakacio na nasu kompaniju. Nisi mi jasan, daj ljudima neki prijedlog ako vec imas ali nemoj vise napadati.
Koshpa ne voli da komentarise rad uprave, neka rade onako kako misle da je naj bolje, po meni licno, Direktor je najbolji i znam da se maksimalno zalaze za ovu kompanije, a ovi ispod njega trebaju dosta toga da rade i uce, prvi ja pa onda ostali.
- Koshpa
#1107 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Od kad je THY usao sa svojim kapitalom u BHA osjeti se drasticna razlika u svim poljima poslovanja a to se itekako odnosi na povecanje putnika, otvorene su nove linije ( na zalost za velikim zakasnjenjem ) ali opet kad se sagleda kad su otvorene mogu ti reci da je BHA za ovu sezonu prevezao putnika vise nego sto se ocekivalo, s obzirom kad se krenulo sa istim, Ali nadam se dogodine da ce popunjenost biti bas 50% veca u odnosu na ovu. a sto se tice starih linija koje su postojale do dolaska THY mogu ti reci da je najvise linija za Cirih imala znatan porast putnika, najvise putnika ove godine preko Ciriha smo imali iz Amerike koju su kupovali odvojene karte. tu je jos i Frankfurt o Istanbulu nemoram ni govoriti jer BHA zivi od IST putnika, poslije toga pozitivno me iznenadio veliki broj putnika za Skopje, dok je najvise podbacio Prag i Berlin.Tvrtko II Kotromanic wrote:hvala Košpa na odgovoru. Zaista je lijepo imati nekoga ko ti može objasniti neke stvari. Ja sam uvijek govorio da ću letjeti sa BHA kad god mogu i da ću insistirati na tome. Također, moram da naglasim da sam primjetio da su mnoge kritike sa ovog foruma urodile plodom te da se stanje popravlja.Koshpa wrote:Tvrtko II Kotromanic wrote:Koshpa,
1.ti reće da je ovaj boeing uzet na leasing dok ne stigne drugi koji treba biti upisan u naš registar. Dokle je sa tim.
2. kakve su naznake da ćemo dobiti drugi mlaznjak do kraja godine, tj da li će biti ispoštovano ono što je dogovoreno.
Tako je Tvrtko, ovaj B737 je na lizing, a pravi B737 koji treba biti u vlasnistvu BHA bi trebao najkasnije doci do sredine novembra 2009, a drugi na proljece 2010.
Mene zanima kakva je situacija u BHA danas. Da li se povećao broj putnika u odnosu na prošlu godinu. Reci nam da li se time povečao i profit komapnije. Je li moguće očekivati neke drastičnije promjene i da li Turci poštuju dogovor.
-
jefferson
#1108 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jefferson je davno govorio o tome ali su neki rekli da se ne ponavljam, dok imas diskutanata na ovom topicu koji su u Sarajevu glat odbijeni iako imaju vrhunske skole iz te oblasti (naci ce se ti u ovoj recenicirendulic wrote:Sto si se ti Jeffersone tako nakacio na nasu kompaniju. Nisi mi jasan, daj ljudima neki prijedlog ako vec imas ali nemoj vise napadati.
Znaci ovako. Ako su nam ortopedi sada svugdje u politici, to znaci da treba nastaviti tako. ma super.
Ja sam ukazao na podatak da Pristinski aerodrom ima preko miliona putnika dok SJJ jedva prebacuje 500,000. Tu je dio krivice BH Airlinesa jer nemaju ugovore sa kompanijama o kartama niti code sharing (osim sa THY i CA).
Medjutim, ti ako mislis da treba ici niz dlaku kompaniji super, znaci sve je OK, samo dajte vremena. E pa jaro dok vrijeme ide pare se gube.
Ja ovo komentarisem jer me ovo boli, da ja moram letiti tudjim kompanijama jer moja nije u stanju nakon ne znam koliko godina da ponudi uvezanu kartu. Ja niti imam sredstava niti vremena da sam uvezujem karte i da riskiram odgadjanje leta ili kasnjenje. Stoga, ovo pisem cisto iz razloga da ljudi vide da ljudi hoce da lete sa BHA, ali da se mora nesto sustinski promjeniti.
Ako Koshpa kaze da je sve drugacije odkako je THY tu, onda treba direktora jednostavnu najuriti i ne dat mu da prismrdi zgradi aerodorma osim ako leti svojim parama. Jedno je trudit se a ne znat, a drugo je trudit se a znati. To mjesto nije za "on the job training" a mi imamo strucnjaka koji znaju!
-
zurich
#1109 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moje je misljenje da je sam BH Airlines produkt sasvim ok, dokle god ste u avionu i sl. Uvjeren sam da su i ostale sluzbe koje su direktno na aerodromu i u kontaktu sa avionom i putnicima sasvim ok. Medjutim, treba biti iskren i onako kako smo hvalili kompaniju treba ukazati i na negativne stvari.
1. Uvidom u red letenja treba konstatovati da sva tri aviona nisu optimalno iskoristena. Avion koji je na stajanci duze od turn around timea je gubitak novca. Znam da tu ima uslovljenosti i sa slotovima i sl ali mislim da bi se postojeci kapaciteti mogli puno bolje iskoristiti.
2. Prag je cudna prica. CSA je otisla(oni su imali prije tu liniju), onda je JA otvorila tu liniju. Prateci drugi forum i ljude koji su zaista upuceni u avijaciju, procitao sam da su imali pristojne cijene ali je propaganda/reklama/marketing bio ravan nuli. I to pokazuje pristup poslu tih "pomocnih" sluzbi i administracije koje sam kritikovao vec gore. Da je srece vec 3 mjeseca unaprijed se pocne reklamirati red letenja i destinacije za narednu sezonu. Kod JA/BH Airlinesa linije kasne(ove sezone opravdano zbog novog aviona koji je stigao kasnije) a onda se i ne reklamira i kada avion pocne oficijelno letjeti.
Ovo su po meni dva bitna problema. Treba te stvari malo pogledati i vidjeti ko radi tamo uopste na promociji?? Druge "bolne tacke" aviokompanije ne bih ovdje elaborirao iz razloga jer su vec spomenute a i treba imati u vidu da je JA mala kompanija sa trenutno malim ucescem u prometu na svom hubu(SJJ) i da se odredjene investicije u poboljsanje kvalitete sada jednostavno ne isplate.
S moje strane pohvala kabinskom osoblju samo zato sto nisu nista losiji od ostalih velikih aviokompanija. I svima onima koji se brinu o situaciji na terenu. A administraciji/upravi/managementu veliki minus od mene.
1. Uvidom u red letenja treba konstatovati da sva tri aviona nisu optimalno iskoristena. Avion koji je na stajanci duze od turn around timea je gubitak novca. Znam da tu ima uslovljenosti i sa slotovima i sl ali mislim da bi se postojeci kapaciteti mogli puno bolje iskoristiti.
2. Prag je cudna prica. CSA je otisla(oni su imali prije tu liniju), onda je JA otvorila tu liniju. Prateci drugi forum i ljude koji su zaista upuceni u avijaciju, procitao sam da su imali pristojne cijene ali je propaganda/reklama/marketing bio ravan nuli. I to pokazuje pristup poslu tih "pomocnih" sluzbi i administracije koje sam kritikovao vec gore. Da je srece vec 3 mjeseca unaprijed se pocne reklamirati red letenja i destinacije za narednu sezonu. Kod JA/BH Airlinesa linije kasne(ove sezone opravdano zbog novog aviona koji je stigao kasnije) a onda se i ne reklamira i kada avion pocne oficijelno letjeti.
Ovo su po meni dva bitna problema. Treba te stvari malo pogledati i vidjeti ko radi tamo uopste na promociji?? Druge "bolne tacke" aviokompanije ne bih ovdje elaborirao iz razloga jer su vec spomenute a i treba imati u vidu da je JA mala kompanija sa trenutno malim ucescem u prometu na svom hubu(SJJ) i da se odredjene investicije u poboljsanje kvalitete sada jednostavno ne isplate.
S moje strane pohvala kabinskom osoblju samo zato sto nisu nista losiji od ostalih velikih aviokompanija. I svima onima koji se brinu o situaciji na terenu. A administraciji/upravi/managementu veliki minus od mene.
-
jefferson
#1110 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mislim da si skroz upravu! Problem BH Airlinesa nisu ljudi kao sto je Koshpa, piloti, osoblje itd. Problem je uprava, tim oko direktora, savjetnici, marketing. Tu stvari skripe, i to ne malo. Upravo je to problem sto nema potpisanih ugovora sa ostalim svjetskim kompanijama. Ono sto sam naveo da je jedna forumasica cak nasla u engleskoj banku koja je bila volja pruziti usluge internetskog placanja (ti si to pratio) je katastrofa, jer ja mislim da se osoba zaduzena za te poslove nikada nije javila na e-mailove forumasice.zurich wrote:Moje je misljenje da je sam BH Airlines produkt sasvim ok, dokle god ste u avionu i sl. Uvjeren sam da su i ostale sluzbe koje su direktno na aerodromu i u kontaktu sa avionom i putnicima sasvim ok. Medjutim, treba biti iskren i onako kako smo hvalili kompaniju treba ukazati i na negativne stvari.
-
smolsvoje
#1111 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo ja bih da cujem od Jeffersona koji su ti valiki znalci iz oblasti avijacije, daj mi imenuj 2-3 i bicu ti do groba zahvalan. Ali pazi da budu strucnjaci iz domena komercijalne avijacije a ne aerodroma ili institucija civilne avijacije . Be so kind , please ...
-
jefferson
#1112 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
hehe, hoces mozda broj licne karte na forumu?smolsvoje wrote:Evo ja bih da cujem od Jeffersona koji su ti valiki znalci iz oblasti avijacije, daj mi imenuj 2-3 i bicu ti do groba zahvalan. Ali pazi da budu strucnjaci iz domena komercijalne avijacije a ne aerodroma ili institucija civilne avijacije . Be so kind , please ...
Medjutim, to uopce nije poenta. Poenta je da imas ljudi ovdje koji su nesto konkretno ucinili, ali valjda nisu dio tog zatvorenog kruga. Nije BH Airlines izuzetak, BHA je pravilo koje vazi u nasoj drzavi kada su u pitanju drzavna preduzeca i institucije!
Drugo, ne trebaju ti striktno ljudi iz avijacije da bi radili marketing, ili poslove koji su vezani za finansije, niti ti treba direktor koji se rodio u avionu. Traba neko ko je upoznat sa nacinom poslovanja. Ovdje imas nekih forumasa kojima je ta oblast struka, ali BHA ima daleko kompleksniji problem nego da li imas strucnih ljudi iz odredjene oblasti u kompaniji, a to je da je sam sistem BHA samo slika i prilika drzave, i koliko god se koprcali mnogi zaposleni u toj kompaniji, cinjenica je da kao i u ostalim drzavnim preduzecima vlada sistem zatvorenog kruga ljudi. ja sam samo rekao da mi imamo kadra, a sad to sto taj kadar nije u stranci koja ustvari postavlja direktora na osnovu poslusnosti a ne struke, je problem svih nas, a ne samo mene ili tebe, i nije samo problem BHA, nego svih kompanija u drzvanom vlasnistvu, ali sada pricamo o BHA.
Medjutim, sta ti hoces uopste da kazes? Da je situacija OK, dok nemozes kupiti kartu preko interneta, ili nemozes dobiti uvezan let sa SAD, Australijom i sl, dok u isto vrijeme CA i JAT uzimaju dio kolaca koji pripada BHA? Ako je ta situacija po tebi normalna, onda me situacija uopste u BiH ne iznenadjuje kada ljudi tako rezonuju. BHA nije pocela raditi onog trenutka kada je THY usao, nego od 2005, kao nasljednik Air Bosne. Znaci od 2005 godine BHA nije bila u stanju da potpise ugovore sa nekoliko najvaznijih kompanija i time preuzima putnike sa drugih kontinenata. To je problem strategije i dalekovidnosti uprave. Ako mislis da je to bilo ne moguce uraditi, kako su onda ostale kompanije u okruzenju to uradile? Na kraju, BH Airlines nije potpuno nova kompanija, dosta ljudi iz Air Bosne je preslo u BHA, stoga znala se problematika poslovanja i sta su prioriteti.
-
akcija007
#1113 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
HELP ME !!!!
Imam let iz Beca za Tallinn na Finnair preko Helsinkija.
Polazak iz Beca je u petak(09.10.) u 19:20h, a povratak tj. dolazak u Bec je u utorak (13.10.) u 09:55h.
BHA leti u petak (09.10.) u 13:30h iz SA u Becu je u 14:50h , dakle imam vremena proci pasosku carinku i cekati otvaranje check inna Finnair-a.
U utorak(13.10.) polazak za SA iz Beca je u 15:45, a ja sam vec u Becu u 09:55h dakle mogu stici .
Povratna karta na BHA sa svim taxama je 338 KM.
Dakle , letim s 2 odvojene karte. Da li mi moze neko reci Koshpa ili ko vec da li se isplati da letim ovako s dvije odvojene karte i koliko su sigurni ovi polasci/dolasci BHA sjj vie sjj? Jer ako kasnim u Bec meni sve propada na Finnair-u.
Najvise me brine ovaj polazak petkom iz SA jer je prosli petak bio pomjeren s 13:30h na 18h , petkom lete u Cirih, Podgoricu i Bec a sad imaju samo jedan avion. Pa ne znam sta da radim.
Polazak iz Beca je u petak(09.10.) u 19:20h, a povratak tj. dolazak u Bec je u utorak (13.10.) u 09:55h.
BHA leti u petak (09.10.) u 13:30h iz SA u Becu je u 14:50h , dakle imam vremena proci pasosku carinku i cekati otvaranje check inna Finnair-a.
U utorak(13.10.) polazak za SA iz Beca je u 15:45, a ja sam vec u Becu u 09:55h dakle mogu stici .
Dakle , letim s 2 odvojene karte. Da li mi moze neko reci Koshpa ili ko vec da li se isplati da letim ovako s dvije odvojene karte i koliko su sigurni ovi polasci/dolasci BHA sjj vie sjj? Jer ako kasnim u Bec meni sve propada na Finnair-u.
Najvise me brine ovaj polazak petkom iz SA jer je prosli petak bio pomjeren s 13:30h na 18h , petkom lete u Cirih, Podgoricu i Bec a sad imaju samo jedan avion. Pa ne znam sta da radim.
- Koshpa
#1114 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcijaakcija007 wrote:HELP ME !!!!
Naravno da imas i vise od vremena na beckom aerodromu sto u odlasku sto u dolasku, samo moras provjeriti da li pri slijetanju u Bec mjenjas terminale i da li moras "uci" u Austriu, ako mjenjas onda predpostavljam da imas sengen vizu koja ti omogucava neometano kretanje u Evropi. Ako ne onda jos bolje. Sto se tice cijene provjeri kolika ti je cijena jedna karte Sarajevo - Tallin - Sarajevo predpostavljam da samo OS ima istu, i provjeri kolika ti je cijena dvije odvojene karte. a sto se tice leta za Bec u petak ce ga biti 100% jer drugi avion je vec tu, sto ce reci da sad imaju opet 3 aviona
-
akcija007
#1115 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa do Talina iz Sarajeva ne leti OS. Leti samo SK preko Minhena i Geteborga i karta kosta total 1900 eur
Finnaair Bec-Helsinki-Talin i obrnuto s svim taxama je 184 eur +vas let BHA 338KM=172 eur , total =356 eur superrr
Imam samo sengensku vizu s jednim ulazom i izlazom. Kad s BHA sletim u bEc to je nesengenski terminal , prolzim pasosku carinsku kontrolu uzimam prtljag i u sengenskom sam prostoru. Bec Helsinki Talin su sve sengenski letovi niko mi ne gleda pasos jer nema vise nikakve granice , samo imam security checkove. Povratak je isti vracam se iz Talina preko Helsinkija sve na sengenskim letovima. Uzmem prtljag u Becu, cekiram se na BHA za SJJ i prolazim pasosku i carinsku kontrolu tj. izlazim iz Sengena i odlazim na nesengenski gate za SJJ.
Jel ovako to ide ?
2. Moram li ja prtljag vaditi u Becu , mogu li mi ga u Sarajevu na vasoj registraciji cekirati do Tallinna kad pokazem i drugu kartu ili ga moram vaditi u Becu pa ponovno predati za dalje ?
Sorry, prvi put letim s odvojenim kartama.
P.S. Vas let do Beca 172 eur, a Bec Helsinki Tallinn 184 eur
Finnaair Bec-Helsinki-Talin i obrnuto s svim taxama je 184 eur +vas let BHA 338KM=172 eur , total =356 eur superrr
Imam samo sengensku vizu s jednim ulazom i izlazom. Kad s BHA sletim u bEc to je nesengenski terminal , prolzim pasosku carinsku kontrolu uzimam prtljag i u sengenskom sam prostoru. Bec Helsinki Talin su sve sengenski letovi niko mi ne gleda pasos jer nema vise nikakve granice , samo imam security checkove. Povratak je isti vracam se iz Talina preko Helsinkija sve na sengenskim letovima. Uzmem prtljag u Becu, cekiram se na BHA za SJJ i prolazim pasosku i carinsku kontrolu tj. izlazim iz Sengena i odlazim na nesengenski gate za SJJ.
Jel ovako to ide ?
2. Moram li ja prtljag vaditi u Becu , mogu li mi ga u Sarajevu na vasoj registraciji cekirati do Tallinna kad pokazem i drugu kartu ili ga moram vaditi u Becu pa ponovno predati za dalje ?
- Koshpa
#1116 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Onda ti ne treba nista osim sengeske vize, jer ti ces u Evropu uci u Austriji a ne u Finskoj ili u Estoniji, tako i za nazad. Kad se budes cekiro na Sarajevskom aerodromu trazi da ti prtljag cekiraju do kraja sa Finair-om, ali samo u slucaju da imaju tvoj let iz Beca za Hellsinki u sistemu ali mislim da ga imaju 99%. tako da neces morati preuzimati prtljag u Becu a isto tako i nazad, kad se budes vracao,trazi da ti cekiraju prtljag do Sarajeva.akcija007 wrote:Koshpa do Talina iz Sarajeva ne leti OS. Leti samo SK preko Minhena i Geteborga i karta kosta total 1900 eur
Jel ovako to ide ?
-
jefferson
#1117 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ne znam jel do kritike, ali od danas su u Orbitzovom sistemu letovi za SJJ preko AA > THY > JA i to po vrlo dobrim cijenama!
(da i ja malo pohvalim kompaniju
)
(da i ja malo pohvalim kompaniju
-
dariomiamigo
#1118 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Može li ko napisati u zagradi za koje aerodrome/gradove su ove boldirane oznake ,za nas laike.jefferson wrote:Ne znam jel do kritike, ali od danas su u Orbitzovom sistemu letovi za SJJ preko AA > THY > JA i to po vrlo dobrim cijenama!
(da i ja malo pohvalim kompaniju)
-
jefferson
#1119 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
AA = American Airlinesdariomiamigo wrote:Može li ko napisati u zagradi za koje aerodrome/gradove su ove boldirane oznake ,za nas laike.jefferson wrote:Ne znam jel do kritike, ali od danas su u Orbitzovom sistemu letovi za SJJ preko AA > THY > JA i to po vrlo dobrim cijenama!
(da i ja malo pohvalim kompaniju)
THY = Turkish Airlines
JA = BH Airlines
Sto se tice gradova, let je sljedeci: Dallas-NYC-Istanbul-Sarajevo (i naravno sve sto se veze za Dallas kada je u pitanju AA).
Povratak je malo gadan, jer se stize sljedeci dan, sto je neuobicajno za let iz evrope: Sarajevo-Istanbul (ovo je JA let)-Chicago-Atlanta
-
smolsvoje
#1120 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bogumi Jeff, ja ti nisam trazio brojeve licnih karata ni od tebe a bogumi ni od ljudi koje si spomenuo.
Meni trebaju samo imena tih ljudi (da ih iskontaktiram) Tu nema nista ruzno.
Ovoj kompaniji ocigledno fali ljudi tog profila koji si spomenuo. Ako ne fali - onda je i Rijecica dobar.
Ali ti rece da ne valjaju savjetnici , sve u svemu cijela uprava.
Znas li ti koliko se ljudi u ovu drzavu bavilo avijacijom (ne padobranci-modelari-jedrilicari-sportski piloti-akrobatski piloti-akrobatske stjuardese itd itd) sigurno ne znas. Cca 10 mislim . Ovaj sto je kazu bio najbolji - umro je prosle godine.
Zato te pitam KO SU LJUDI O KOJIMA GOVORIS ??? Pa ne moze covjece bilo ko voditi firmu i odredjivati kako se i sta se radi. Ja znam da pola ljudi u BH Air
ne znaju sta rade ali svejedno rade.
Ne moze ni jedan Zahid Krkic to raditi a covjek se isprofilirao u zadnjih 8 godina pravo.
Nego ti nama reci imena strucnjaka, slobodno ! Ako neces ti da ih zoves - ja cu !
Aj dovale !
Meni trebaju samo imena tih ljudi (da ih iskontaktiram) Tu nema nista ruzno.
Ovoj kompaniji ocigledno fali ljudi tog profila koji si spomenuo. Ako ne fali - onda je i Rijecica dobar.
Ali ti rece da ne valjaju savjetnici , sve u svemu cijela uprava.
Znas li ti koliko se ljudi u ovu drzavu bavilo avijacijom (ne padobranci-modelari-jedrilicari-sportski piloti-akrobatski piloti-akrobatske stjuardese itd itd) sigurno ne znas. Cca 10 mislim . Ovaj sto je kazu bio najbolji - umro je prosle godine.
Zato te pitam KO SU LJUDI O KOJIMA GOVORIS ??? Pa ne moze covjece bilo ko voditi firmu i odredjivati kako se i sta se radi. Ja znam da pola ljudi u BH Air
ne znaju sta rade ali svejedno rade.
Ne moze ni jedan Zahid Krkic to raditi a covjek se isprofilirao u zadnjih 8 godina pravo.
Nego ti nama reci imena strucnjaka, slobodno ! Ako neces ti da ih zoves - ja cu !
Aj dovale !
-
Timotije
#1121 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jedno vrlo ozbiljno pitanje:
Ima li pive u avionu?
Malev je recimo ukinuo alkohol, nije doduse ni valjala ali je bilo ranije!
Austrijanke su znale (ako si kulturan i fin i ne pravis belaja) donijeti i ekstra turu, kuca casti!
Male stvari cuda cine
Ima li pive u avionu?
Malev je recimo ukinuo alkohol, nije doduse ni valjala ali je bilo ranije!
Austrijanke su znale (ako si kulturan i fin i ne pravis belaja) donijeti i ekstra turu, kuca casti!
Male stvari cuda cine
-
akcija007
#1122 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Odustao sam od dvije odvojene karte strah me da ne zakasnim pa idem busom do Beca
Strajk JAT-a da li pogadja BHA jer lete u kooperaciji za BEG ?
Strajk JAT-a da li pogadja BHA jer lete u kooperaciji za BEG ?
-
zurich
#1123 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne leti masina BH Airlinesa nego JATa. U slucaju da sam kupio kartu od BH Airlinesa na ovom letu, iskren da budem, nemam pojma da li je BH Airlines uopste odgovoran jer prava i obaveze preuzima operating carrier
-
jefferson
#1124 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam letio s njima ove godine i nikad vise!zurich wrote:ne leti masina BH Airlinesa nego JATa. U slucaju da sam kupio kartu od BH Airlinesa na ovom letu, iskren da budem, nemam pojma da li je BH Airlines uopste odgovoran jer prava i obaveze preuzima operating carrier
-
zurich
#1125 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
upravo sam, cisto iz radoznalosti, gledao malo uposlenost ovih aviona koje BH Airlines ima. Ne bih da budem kriticar, nije mi to ni posao ali moj je utisak da avioni i previse praznog lufta imaju tj puno stoje neiskoristeni. Ja znam za pricu i oko slotova i sve ostalo ali evo gledam subotu npr i vidim da su samo dva aviona za ovo dovoljna, a subota je sto bi se reklo udarni dan......a svi znamo da avion koji stoji na stajanci ne zaradjuje novac a i pri tome znamo da BH Airlines nije bas toliko jaka sa charterima da eto drzi jedan avion "u rezervi"