Biseri mudrosti
-
Great Cornholio
#1101 Re: Biseri mudrosti
Nisu ovakve uloge za Gigu Moravca, ovo je pravi Giga Moravac
- fatamorgana
#1102 Re: Biseri mudrosti
Ni bez pekare,Great Cornholio wrote:Nema hljeba bez motike.
-
Great Cornholio
#1103 Re: Biseri mudrosti
A u proizvodnju "kupovnog" hljeba su uključeni još i agronom, i vozač tratktora i kamiona, i oni što su uključeni u proizvodnju električne energije potrebne za pokretanje mlina, a auto ne može ić' na zrak, pa se onda u taj proces uključeni i "Arapi" i "šverceri" i "pumpadžije", ali opet, ne može i bez zraka motor upalit', valja imat vodu , so i germu da se hljeb zakuha...pa onda su u proizvodnju hljeba uključeni svi, i ljudi, i priroda i Bogfatamorgana wrote:Ni bez pekare,Great Cornholio wrote:Nema hljeba bez motike.
- fatamorgana
#1104 Re: Biseri mudrosti
A poslije rata kod nas i GMO brašno,Great Cornholio wrote:A u proizvodnju "kupovnog" hljeba su uključeni još i agronom, i vozač tratktora i kamiona, i oni što su uključeni u proizvodnju električne energije potrebne za pokretanje mlina, a auto ne može ić' na zrak, pa se onda u taj proces uključeni i "Arapi" i "šverceri" i "pumpadžije", ali opet, ne može i bez zraka motor upalit', valja imat vodu , so i germu da se hljeb zakuha...pa onda su u proizvodnju hljeba uključeni svi, i ljudi, i priroda i Bogfatamorgana wrote:Ni bez pekare,Great Cornholio wrote:Nema hljeba bez motike.
-
Great Cornholio
#1105 Re: Biseri mudrosti
Ne kupujem ja ta luksuzna brašna, ja još uvijek meljem žito u vodenicifatamorgana wrote:
A poslije rata kod nas i GMO brašno,
- fatamorgana
#1106 Re: Biseri mudrosti
Ako je stvarno tako blago tebi .... ja ga kupujem u Monsantovom granapu,Great Cornholio wrote:Ne kupujem ja ta luksuzna brašna, ja još uvijek meljem žito u vodenicifatamorgana wrote:
A poslije rata kod nas i GMO brašno,
-
Great Cornholio
#1107 Re: Biseri mudrosti
Ma šalim se ba, ne meljem u vodenici, imam onaj električni aparat za "prebijanje" žitafatamorgana wrote:
Ako je stvarno tako blago tebi .... ja ga kupujem u Monsantovom granapu,
- fatamorgana
#1108 Re: Biseri mudrosti
Podijeliš li ovo krupnije i na forumu?Great Cornholio wrote:Ma šalim se ba, ne meljem u vodenici, imam onaj električni aparat za "prebijanje" žitafatamorgana wrote:
Ako je stvarno tako blago tebi .... ja ga kupujem u Monsantovom granapu,, prebijem žito, pa ga prosijem, pa onda ono sitno meni, a ono krupnije kokošima
![]()
-
Great Cornholio
#1109 Re: Biseri mudrosti
Kako ono ide " Ima svega u radiše, al' u štediše još i više". Nikome ja ništa ne dijelim jer nije džaba ona narodna , "Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača", Narod znafatamorgana wrote:
Podijeliš li ovo krupnije i na forumu?
-
bizet
#1110 Re: Biseri mudrosti
taman pomislih da je i ova simpaticna tema otisla u turbo folk, kad ono fatamorgana je popravlja
______
pretpostavka je majka svih zaheba!
______
@Cornholio, ne znam kakav je Hazim Begagic kao glumac, nikad ga nisam gledala
na tvoje poredjenje umjetnika sa dobrim majstorom cu dati odgovor na jednoj staroj temi sutra, ili u toku noci, kad ugrabim vremena, da ne bude da i ovu temu zachatavamo, mada dio mene razmislja zasto se truditi kad znas da nece piti vode, a opet, nikad ne znas gdje ce se primiti sjeme koje posijes, zato se trebamo truditi da svako sjeme koje sijemo bude iskreno dobro
______
pretpostavka je majka svih zaheba!
______
@Cornholio, ne znam kakav je Hazim Begagic kao glumac, nikad ga nisam gledala
na tvoje poredjenje umjetnika sa dobrim majstorom cu dati odgovor na jednoj staroj temi sutra, ili u toku noci, kad ugrabim vremena, da ne bude da i ovu temu zachatavamo, mada dio mene razmislja zasto se truditi kad znas da nece piti vode, a opet, nikad ne znas gdje ce se primiti sjeme koje posijes, zato se trebamo truditi da svako sjeme koje sijemo bude iskreno dobro
- jon_jovi
#1111 Re: Biseri mudrosti
Riječ "nemoguće" je jedino moguće naći u riječnicima budala.
Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte
- raoul duke
#1112 Re: Biseri mudrosti
"Uzmi sve sto ti zivot pruza, danas si cvijet, sutra uvenula ruza"
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- sabinna38
#1113 Re: Biseri mudrosti
Život je ono što se događa dok vi pravite planove za život.
J. Lennon
J. Lennon
-
Great Cornholio
#1115 Re: Biseri mudrosti
Nisam ni ja, al' sudeći po katastrofalnoj dikciji i bezličnoj facijalnoj ekspresiji ( svi koji su barem jednom gledali Tv Bingo Show su to mogli zapaziti) ja pretpostavljam da je on doašao do mjesta direktora pozorišta, i do pozicije jednog od predavača na akademiji, držeći se one narodne " Ja hoću, ja mogu, ja imam štelu.bizet wrote: @Cornholio, ne znam kakav je Hazim Begagic kao glumac, nikad ga nisam gledala
Nego, moj stav je da ne bi trebale postojati najbitnije profesije, svaka profesija bi trebala biti bitna, svakom pojedinačnom profesijom bi se trebali baviti oni kojima ta profesija najviše "leži",niti jedna profesija se ne bi trebala precjenjivati, a ni potcjenivati, a to se čini, jer pošto se vrijednost čovjeka u današnjem "modernom" društvu uglavnom mjeri time koliko para može da zaradi, onda većina ljudi želi da se bavi onom profesijom koja mu najviše para može donijeti, a to nije dobro.
Nego, kao što kaže narod " Dobro radi, dobru se nadaj".
-
Great Cornholio
#1116 Re: Biseri mudrosti
Nije Niče, već večiti mladić Tozovac.raoul duke wrote:"Uzmi sve sto ti zivot pruza, danas si cvijet, sutra uvenula ruza"
Friedrich Nietzsche
I nije mu ova baš tako mudra, mudrija je ona " Tri put' mjeri, jednom sijeci".
- jon_jovi
#1117 Re: Biseri mudrosti
Najbolji način da ostaneš siromašan jeste da budeš pošten čovjek.
Napoleon
Napoleon
-
Great Cornholio
#1118 Re: Biseri mudrosti
Al' opet, boluje je biti i siromašan nego u zatvoru.jon_jovi wrote:Najbolji način da ostaneš siromašan jeste da budeš pošten čovjek.
Napoleon
- jon_jovi
#1119 Re: Biseri mudrosti
Mudrost policijskog posla je u tome - da bi kažnjavao rjeđe, moraš kažnjavati ozbiljnije.Great Cornholio wrote:Al' opet, boluje je biti i siromašan nego u zatvoru.jon_jovi wrote:Najbolji način da ostaneš siromašan jeste da budeš pošten čovjek.
Napoleon
Napoleon
-
Great Cornholio
#1120 Re: Biseri mudrosti
Da, na previše blage kazne se kriminalac početnik navikava i takve kazne ne mogu biti efikasno preventivno sredstvo za suzbijanje težih oblika kriminaliteta.jon_jovi wrote:Mudrost policijskog posla je u tome - da bi kažnjavao rjeđe, moraš kažnjavati ozbiljnije.Great Cornholio wrote:Al' opet, boluje je biti i siromašan nego u zatvoru.jon_jovi wrote:Najbolji način da ostaneš siromašan jeste da budeš pošten čovjek.
Napoleon
Napoleon
Piše tako u udžbeniku Socijalne psihologije.
- jon_jovi
#1121 Re: Biseri mudrosti
Jebo lopove. Ja o lopovima i lopovlucima nikada ne razmišljam ali eto, Napoleon je bio svestrana osoba pa se i te teme dokačio. Ja volim Napoleona jer je bio i iskren koliko i pametan i volim ga što je bosanskoj vojsci u borbi protiv Karađorđa 1813. dao topove i vojne stručnjake. Velka raja.
Još jedna od Napoleona za večeras.
Onaj koji se boji da će biti porobljen će sigurno izgubiti.
To je za ove naše istočne susjede koji su izumili onu parolu - Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob.
Još jedna od Napoleona za večeras.
Onaj koji se boji da će biti porobljen će sigurno izgubiti.
To je za ove naše istočne susjede koji su izumili onu parolu - Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob.
-
Great Cornholio
#1122 Re: Biseri mudrosti
Zar tu parolu nije izmislio Jasar Arafat?
Nego, slabo se ja "palim" na te vojskovođe i ne uzimam ih za izore, a nisu mi ni i idoli, kao mnogima što su, nažalost.
Nego, slabo se ja "palim" na te vojskovođe i ne uzimam ih za izore, a nisu mi ni i idoli, kao mnogima što su, nažalost.
- jon_jovi
#1123 Re: Biseri mudrosti
Napoleon je uzdignut na bajonetama Francuske revolucije.
-
Great Cornholio
#1124 Re: Biseri mudrosti
Ničija nije do zore gorjelajon_jovi wrote:Napoleon je uzdignut na bajonetama Francuske revolucije.
-
Great Cornholio
#1125 Re: Biseri mudrosti
Još jedna od @raulovog Ničea, prepuna mudrosti raznih
, i vala dosta je za danas