Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pitam jer vidim da nešto stalno čovjek piše, možda zna više nego mi. Olimpic ima taj upravno-finansijski potencijal i zato pratim razvoj kluba jer se na njemu može vidjeti hoće li eventualna privatizacija ikad uspjeti jer je sličan tom modelu.
Uostalom, Olimpic se ubio za ove došljake u Sarajevo koji nemaju svog premijerligaša.
Oli nije nikakav projekat nego vreca bez dna, a da bi postao stvarno projekat moraju igrati u Europi i prodavati igrace za dobre šolde sto nije moguce jer za takvo nesto treba puno vise od jednog DB-ovca. Prije ili kasnije ce kapitulirati jer nemaju prihode, a rashodi su ogromni. Kriticna masa...
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Oli nije nikakav projekat nego vreca bez dna, a da bi postao stvarno projekat moraju igrati u Europi i prodavati igrace za dobre šolde sto nije moguce jer za takvo nesto treba puno vise od jednog DB-ovca. Prije ili kasnije ce kapitulirati jer nemaju prihode, a rashodi su ogromni. Kriticna masa...
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Oli nije nikakav projekat nego vreca bez dna, a da bi postao stvarno projekat moraju igrati u Europi i prodavati igrace za dobre šolde sto nije moguce jer za takvo nesto treba puno vise od jednog DB-ovca. Prije ili kasnije ce kapitulirati jer nemaju prihode, a rashodi su ogromni. Kriticna masa...
Ako ove godine ne odu u Evropu cisto sumnjam da ce OlimpiC opstati na nacin kako sada opstaje... Ipak je na celu kluba covjek koji je tu zbog novaca sto je sasvim razumljivo jer ni u drugim nisu zbog pretjerane ljubavi... Ako uskoro ne postane isplativ Olimpic ce se strmoglaviti...
Svim simpatizerima Olimpica čestitke na večerašnjoj zasluženoj pobjedi. Istina je da golman domaćina snosi direktnu krivicu za dva gola ali to ne umanjuje činjenicu da je Olimpic večeras bio bolji tim. Kada je Đurić izlazio sa terena pri rezultatu 3-0 za svoj tim dobio je ovacije mostarske publike.
I još jedna vrlo važna napomena. Bez obzira na vrezultat koji je bio u vašu korst niste se izležavali niti nešto prejerano se valjali po terenu kao što redovito drugi rade.
A ovi što se u vašem gradu jedu od muke i zavisti zato što imate ponajbolje igrače nek se sekiraju i dalje.
Jednosatavno su ljudi ljubomorni na vaše čelnike koji ne žale novac kada dovode igrače o gotova priča. Svi bi oni recitale pisali da im je uprava kao vaša. Zato samo tako nastavite i sve najbolje.
Kako ovaj klub bez ikakvih prihoda opstaje to je misterija velika....i šta Nijaz ( koji je i gazda i predsjednik i upravni odbor i menadžer - sve u jednom) misli dalje sa ovim klubom
LSD wrote:Kako ovaj klub bez ikakvih prihoda opstaje to je misterija velika....i šta Nijaz ( koji je i gazda i predsjednik i upravni odbor i menadžer - sve u jednom) misli dalje sa ovim klubom
ako pod prihodima smatras prihode od posjeta/ulaznica, onda se to tvoje pitanje moze postaviti ama za bas svaki klub u premijer ligi.
a mozda imaju neke sponzore, to ne znam.
LSD wrote:Kako ovaj klub bez ikakvih prihoda opstaje to je misterija velika....i šta Nijaz ( koji je i gazda i predsjednik i upravni odbor i menadžer - sve u jednom) misli dalje sa ovim klubom
preko azijskih kladionica mlati lovu, pa ebote ove kvote koje prolaze kada igra olimpik su u prosjeku 4-5. Pa ko je danas lud da iz svog dzepa placa treninge, stadione, igrace...a da mu na tekmu dolazi 100 ljudi Razumio bi da su neka treca liga pa da igraci igraju za petobu, al on ih dovodi jos sa strane. Mutna su tu posla sigurno
ako pod prihodima smatras prihode od posjeta/ulaznica, onda se to tvoje pitanje moze postaviti ama za bas svaki klub u premijer ligi.
Pa nije baš za svaki, ne kažem da Sarajevo, Željo, Velež.... imaju pune stadione, ali oni za samo jednu običnu prvenstvenu utakmicu od prodaje karata zarade više nego Olimpic za cijelu sezonu ...Da ne spominjem zaradu od derbija i igranja u evropi....
Ovo drugo je isto simptimatično, koji su to sponzori i kakvi su tu uski interesi.....Gracić je ako se ne varam treću sezonu tu, a ekipa nema za sada nema nikakvih uspjeha, a igrači dovode li se dovode fakat miste ri.....
Vidjećemo na što će to izaći.....po meni njima je ova sezona biti li ne biti ako ne naprave šta ove sezone crno im se piše....pa nije Gracić baš multimilioner....
Ne može, to ne može ni pod razno jer je Olimpic klub bez navijaca - doslovno...i nije to nikakvo omalovažavanje, vec cinjenica....ostalim klubovima dođu po barem 2 milje na tekmu koji ce ostaviti neke pare, a ovima niko osim možda uže rodbine igraca i to ponekad, ne na svaku tekmu...i ne vidim tu nikakvu poslovnost...plus što Nick opasno placa svoja pojacanja ( i igrace opcenito sa platama), troškovi gostovanja, troškovi organizacije tekme kad su domacini, troškovi rentanja stadiona... sve to košta i ne znam odakle pravi povrat novca i kako mu je to sve isplativo.
Mogo bi Olimpic ako ovako nastavi napraviti rusvajs u gradu sarajevu. Realno gledajući grad od pola miliona stanovnika jednostavno je prestao pratiti ozbiljno nogomet. Zato razumijem ove navijače druga dva kluba što se šale i provociraju olimpic a u stvari meni se čini da su u debeloj panici. Vrlo je moguća solucija u bliskoj budućnosti da olimpic igra evropske utakmice i ne samo to nego i da postigne najbolji rezultat u euroligi od svih klubova.
A tada je sve moguće.
pa dobro, koji je prosjek posjete na kosevu i na grbavici? mozda 5.000. hajde tu se nakupi 40-50 hiljada maraka po utakmici ali su zato i troskovi veci (stadion, security....)
ostali timovi, sem mozda borca koji je tu negdje sa zeljom i sarajevom, prosjek ide oko 1.000-1.500. i tu ga dizu dva mostarska tima i zvijezda gradacac koja ima veoma dobru posjetu. znaci prihodi od ulaznica ne pokrivaju mnogo mimo operacija stadiona. ne znam koliko olimpic placa rentanje stadiona sada i ne znam koliko ce placati otoku, ako ista bude i placao.
uostalom, da se na kosevo ili grbavicu dovedu kakva pojacanja, sumnjam da bi neko od navijaca zelje ili sarajave previsa kopkao o tome gdje se nalaze pare za kupovinu ovih igraca. upravo obrnuto, na mjestu navijaca zelje i sarajeva, ja bih se vise brinuo o finansijama svoga kluba koji nesto i zaradi u evropi i proda igraca-dva, a vazda dugovi i finansijski problemi. to je meni veca misterija od ove olimpicove.
iskustvo11 wrote:Mogo bi Olimpic ako ovako nastavi napraviti rusvajs u gradu sarajevu. Realno gledajući grad od pola miliona stanovnika jednostavno je prestao pratiti ozbiljno nogomet. Zato razumijem ove navijače druga dva kluba što se šale i provociraju olimpic a u stvari meni se čini da su u debeloj panici. Vrlo je moguća solucija u bliskoj budućnosti da olimpic igra evropske utakmice i ne samo to nego i da postigne najbolji rezultat u euroligi od svih klubova.
A tada je sve moguće.
Da ih ne znam kako krene sigurno nece napraviti nikakav rusvajs, budi bez brige. Simpaticni su i toliko, kHaj pHice.
Pa samo da placa 20-tak igraca plus strucni štab svaki mjesec i tako 12X u godini - ne znam odakle vraca taj novac i kako mu je to isplativo i gdje je tu posao a znamo svi da nisu ni Musemić, ni Glavaš,ni Prljaca, ni Janjoš, ni sad Jusufbegović ni njihovi saradnici tu došli jer nemaju pametnijeg posla u životu niti što im je Olimpic jedina ljubav...sve se to moralo uredno placati...o igracima i pojacanjima da ne govorim.
nazalost nisam danas iso u mostar da gledam olimpica,ali s ljudima koji su bili dolje kazu
da smo odigrali muski i sampionski,
svjetla budocnost nas ceka,panic in sarajevo
gazi olimpiče
kasparaov wrote:nazalost nisam danas iso u mostar da gledam olimpica,ali s ljudima koji su bili dolje kazu
da smo odigrali muski i sampionski,
svjetla budocnost nas ceka,panic in sarajevo
gazi olimpiče
evo da ti kažem iz prve ruke...svaka vam čast odigrali ste extra utakmicu bez izležavanja i bili ste bolji i zasluženo ste nas pobjedili...