U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bušman

#1101 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman »

LSD wrote:I prošli sistem (mislim na onaj socijalisticki u ex-Yu) nije davao pederima nekakva prava...tj.brinuo se o zaštiti društva i moralnih nacela :lol: :mrgreen:
Pa fakat su u komunistickim sistemima pederi anatemisani kao otpadnici o društva i morala.
I u USA konzervativnije sredine odmah "zatucaju šejtana ciglom u glavu",tako da ne znam cemu ovolika frka oko pedera i vehabija.
Ali hoce bošnjo u Evropu po svaku cijenu :mrgreen:
A u USA kad nekog zatucas ciglom u glavu, uglavnom dobijas smrtnu kaznu.
uroborus

#1102 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uroborus »

Lenjinova wrote:
uroborus wrote:
Lenjinova wrote:Kakva paljba?

Nego, da li bi sretnija bila da dovede finu djevojcicu ili decka inzinjera?
Doticna mora da dolazi iz tradicionalne bosnjacke porodice gdje mama postavlja uslove i karakteristike po pitanju buduceg zeta
:D :D

Bolesno :evil:
Ko je doticna?
Nisi se prepoznala...cudno :roll:
upravnik

#1103 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by upravnik »

elSaik wrote:Image
zna li iko arapski da nam prevede ovo "animal"? :D
LSD

#1104 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by LSD »

Ma jednostavno,vehabije jedva cekaju ovakve manifestacije,festivale...jednom rijecju-ovakve prilike.
Mole Boga da se ovako nešto desi pa dodju "na svoje"...da pokažu i oni malo da su tu i da su neki faktor u društvu.
Organizatorice ovog festivala su trebale racunati na to....ovo je baš tjeranje maka na konac bilo.
Lenjinova

#1105 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

Kad skontas da je sve oko nas dublje nego sto se moze i zamisliti(dubina nema veze za pederima), onda ces i ti sjesti i popiti kiselu i skontati da se nista ne pitas. Osim ako nisi buduci Tito.
LSD

#1106 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by LSD »

upravnik wrote:
elSaik wrote:Image
zna li iko arapski da nam prevede ovo "animal"? :D
Hajvan :mrgreen:
uroborus

#1107 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uroborus »

Lenjinova wrote:Meni jeste ljepse ispijati kafu ili vino, i ne ici na bilo kakve proteste. Zasto? Hocu li ja to nesto promjeniti ako bacim kamen na zgradu vlade ili opalim nogom u u vugla, pedera iz Kopenhagena? Ne vjerujem.
Ali zato vjerujes u "pasivni otpor" tipa ghandijevskog...naravno,uz kafu ili vino :?
Lenjinova

#1108 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

Skontaces valjda, dug je dan.

A da, nisam doticna vec doticni. Toliko ti mogu pomoci.

Idemo dalje, Evropo silji ga, dolazimo.
Guevara

#1109 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Guevara »

Fratris wrote:
Guevara wrote:Slazem se sa LSD-om, bilo je za ocekivati da ce doci do belaja, zato i ne kontam smisao ovog festivala.
Znaci, gradjanska prava postoje, ali nemoj ih koristiti ako ce se neko naljutiti?

Razumijem ja sta zelis reci, ali gledajmo zaista realno stvari. Kod nas (pa i u svakoj zemlji bivse Juge) nije bas plodno tlo za takav tip manifestacija. Ljudi nisu odgojeni tako, niti su se zapravo susretali toliko s tim stvarima. Ja sam vec rekao da svako moze da bude sta hoce, ali nema potrebe za takvim javnim manifestacijama. I jos nesto. Ja bih bio presretan da je ovo najveci problem kojim se nasa drzava sukobljava. S obzirom sa svi imamo posla preko glave, svi vozamo skupa auta i zivimo u skupim stanovima. Imamo fakultete boli glava, a tek kako smo svi kao narod slozni...Nisam za te gay manifestacije, ali mislim da se narod treba zaokupirati malo vecim problemima.
perke

#1110 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by perke »

Lenjinova wrote:Kad skontas da je sve oko nas dublje nego sto se moze i zamisliti(dubina nema veze za pederima), onda ces i ti sjesti i popiti kiselu i skontati da se nista ne pitas. Osim ako nisi buduci Tito.
jel bas tako duboko? sta mislis kako radnici u Italiji ostvaruju svoja prava? sjecas li se Francuske i protesta... nemamo mi, citav ovaj grad pa i drzava, kolektivne solidarnosti za tako nesto, nek je meni dobro a kako ce biti mojoj djeci sutra ..e to nek se oni brinu
exliberal

#1111 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by exliberal »

dobar mu ovaj natpis na majici...taman kao da ga je birao.... :)
ma taj balkanski macho sovinizam je prisutan u vecini glava...sta se meni desilo.. radio sam sa jednim homoseksualcom....covjek profesionalac, rastura u poslu...i ja sam pricao svojim prijateljima kako sam mnogo od njega naucio...naravno oni su to preokrenuli u zajebanciju i znate kako vec prica ide ali to nije problem...jedan od njoh me bas uzeo na zub i handrio me jedno dobrih 2 mjeseca....igrom slucaja taj kolega zatreba majstora i pita mene dali imam koga i ja mu odgovorim vidjet cu....opet se sretnem sa drustvom i opet me taj tip podjebava ( i to u prisustvu djevojke) i tako u prici spomenem da me taj tip pitao dali znam nekog da mu nesto uradi...kad taj tip skoci ko oparen...evo ja evo ja....cek malo zar me nisi jebavao zbog njega zadnja dva mjeseca sta hoces sad....elem da skratim...dam im brojeve telefona i oni se nadju...dogovore posao...ovaj moj jaran mu stvarno uradi ko sebi , naplati mu posteno ali dobar posao...ovom se to svidjelo i preporucio ga je u svojoj gey community...sad se taj jaran ubi se sad od posla ...nema vise pederi...treba im jebat mater...sad su "raja"...ma mi smo stoka balkanska....jeftina stoka balkanska
Lenjinova

#1112 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

Guevara wrote:
Fratris wrote:
Guevara wrote:Slazem se sa LSD-om, bilo je za ocekivati da ce doci do belaja, zato i ne kontam smisao ovog festivala.
Znaci, gradjanska prava postoje, ali nemoj ih koristiti ako ce se neko naljutiti?

Razumijem ja sta zelis reci, ali gledajmo zaista realno stvari. Kod nas (pa i u svakoj zemlji bivse Juge) nije bas plodno tlo za takav tip manifestacija. Ljudi nisu odgojeni tako, niti su se zapravo susretali toliko s tim stvarima. Ja sam vec rekao da svako moze da bude sta hoce, ali nema potrebe za takvim javnim manifestacijama. I jos nesto. Ja bih bio presretan da je ovo najveci problem kojim se nasa drzava sukobljava. S obzirom sa svi imamo posla preko glave, svi vozamo skupa auta i zivimo u skupim stanovima. Imamo fakultete boli glava, a tek kako smo svi kao narod slozni...Nisam za te gay manifestacije, ali mislim da se narod treba zaokupirati malo vecim problemima.
:thumbup:
Klodovik

#1113 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Klodovik »

Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
Lenjinova

#1114 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

perke wrote:
Lenjinova wrote:Kad skontas da je sve oko nas dublje nego sto se moze i zamisliti(dubina nema veze za pederima), onda ces i ti sjesti i popiti kiselu i skontati da se nista ne pitas. Osim ako nisi buduci Tito.
jel bas tako duboko? sta mislis kako radnici u Italiji ostvaruju svoja prava? sjecas li se Francuske i protesta... nemamo mi, citav ovaj grad pa i drzava, kolektivne solidarnosti za tako nesto, nek je meni dobro a kako ce biti mojoj djeci sutra ..e to nek se oni brinu
Pa ko kaze da je meni dobro?

Znam da moze i gore od ovoga, zar ne?
uroborus

#1115 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uroborus »

Lenjinova wrote:Skontaces valjda, dug je dan.

A da, nisam doticna vec doticni. Toliko ti mogu pomoci.

Idemo dalje, Evropo silji ga, dolazimo.
Ne kontam,sto si to ti tako kristalno pojasnio pa da to skontam :?

Imam posla sa nekim (lokalnim) teoreticarem,stvarno zajebani performansi :? :?
Guevara

#1116 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Guevara »

Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?

Drug moj, mislis na onaj fazon, bio sam narkic ili pio sam, ili sam bio lopov pa sam se htio okrenuti vjeri da se iscupam iz govana pa sam postao FUNDAMENTALISTA I EXTREMISTA. Da se razumijemo, vjernik jesam, ali to sto oni rade je daleko od vjere i od postivanje vjere uopste.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1117 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Klodovik wrote:Jesti li vi ljudi ikad razgovarali sa nekim od tih vehabija koje ovdje toliko kritizirate? Jeste li ih pitali kada i zašto su se okrenuli vehabizmu?
za ovog u plavom dzemperu sve znam, zato me i cudi, posto znam da je prava dobrica, i ne mogu da vjerujem da je u drustvu sa onima koji nogama sutaju djevojke po ulici, sto se vidi na ovoj slici.
Bušman

#1118 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman »

Ovo je bila kulturna manifestacija. Nije niko hodao gologuz po ulici, nije bila parada da ih ne mozes fuliti. Bilo je u zatvorenom prostoru tako da nikome nije smetalo. Uostalom, pola vas nikad nije ni bilo u zgradi Akademije. Vi fino idite sa kafe na kafu, sa derneka na dernek i sl. A kada MESS i slicni festivali dodju na red, dolaze uvijek isti ljudi. Dosadili su mi vise.

I sta je sljedece? Napast ce MESS? Jazz Fest? Rock koncert? Samo lagano, u ovoj drzavi ce na kraju svi biti nepozeljni osim onih cije se obrazovanje mjeri kupljenom diplomom i Boga pitaj da li zavrsenom srednjom skolom.
perke

#1119 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by perke »

Lenjinova wrote:
perke wrote:
Pa ko kaze da je meni dobro?

Znam da moze i gore od ovoga, zar ne?
aferim, sve si sad rekao
Lenjinova

#1120 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

Kao prvo, citas povrsno. Da si citao sa razumjevanjem, vidio bi da sam muskog pola.
Lenjinova

#1121 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lenjinova »

Perke, ako i jesam. Barem si me shvatio.

A hoces li ti sada meni da objasnis nesto, molim te. Imas li ti neku viziju kako da nam bude bolje? Od cega da krenemo, kad smo donji u u svemu?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1122 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

evo Bakir I. Kaze da ne moze drukcije gledat nego kako Bog gleda...ne moze on biti samilosniji od Boga...i kaze

NJIHOVA STVAR NJIHOVA ORIJENTACIJA TJ DEZORIJENTACIJA...TREBA TO OSTAVIT IZA CETIRI ZIDA...NE TREBA POPULARISAT...

dzizs...hajmo mi organizovat antibajramkoncert proteste, ipak je religija nesto privatno...

dzizzzzzzzzsssssssssss krajst superstar...
teAMICA

#1123 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by teAMICA »

Šta me briga? Ne radi se ovdje o vehabijama niti o pederima! Niti me briga zašto je peder postao peder... Ali ne smije vehabija mlatiti pedera zato što je peder, niti peder smije mlatiti vehabiju zato što je vehabija.
Otkud im pravo?
Klodovik

#1124 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Klodovik »

Guevara wrote:

Drug moj, mislis na onaj fazon, bio sam narkic ili pio sam, ili sam bio lopov pa sam se htio okrenuti vjeri da se iscupam iz govana pa sam postao FUNDAMENTALISTA I EXTREMISTA. Da se razumijemo, vjernik jesam, ali to sto oni rade je daleko od vjere i od postivanje vjere uopste.
Ne, više na... pobili su mi sve u ratu, ostao sam bez svega, ne znam kuda ću, kako ću i šta ću, izgubljen sam sasvim, a ovo što imam oko mene (sve ovo što se sustavno pljuje: grad, država, "mi", stoka, primitivci...) mi ne daje nikakve odgovore i nimalo mi ne pomaže.
VjecitiStudent

#1125 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by VjecitiStudent »

mIRCerka wrote:evo Bakir I. Kaze da ne moze drukcije gledat nego kako Bog gleda...ne moze on biti samilosniji od Boga...i kaze
NJIHOVA STVAR NJIHOVA ORIJENTACIJA TJ DEZORIJENTACIJA...TREBA TO OSTAVIT IZA CETIRI ZIDA...NE TREBA POPULARISAT...
dzizs...hajmo mi organizovat antibajramkoncert proteste, ipak je religija nesto privatno...
dzizzzzzzzzsssssssssss krajst superstar...
Bakir Izetbegovic o Queer festivalu: "Nas narod se boji OPACINE. Prezivio je opsadu i boji se da mu neke stvari ne ponove"

Znaci, bili smo opkoljeni ne od srpskih, epskih macho muskarcina, vec od homoseksualaca.
Locked