FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rajvosa60

#1101 Re: FK Zeljeznicar

Post by rajvosa60 »

Napravimo jedan dobar stadion u Sarajevu.Da se svi ponosimo s njime.A da ne govorim o dva.Ugledajmo se na Manchester(dva veleljepna zdanja),a ne da se kao papci prepucavamo.Rivalstvo da,a recimo ne papanluku.Mene kao navijaca FC Sarajeva i te kako raduje cinjenica da ce se na Grbavici osposobiti reflektori. :bih: Pa da se jos zavrse tribine,kako se i zamislilo prije rata,Grbavica bi postala pravi hram fudbala.Zato umjesto prepucavanja i papanluka pokrenimo akciju (pritisak) za izgradnju dva nogometna stadiona u Sarajevu,kojima cemo se ponositi.
nikad_izvini

#1102 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Neelix wrote:a mislim da malo pretjerujete :) nije to SVADJA, bar ne s moje strane, ne mrzim nijednog od navijaca zelje, daleko od toga, imam hrpu prijatelja medju njima. kako znam za sebe jedni druge smo "podbadali", "bocali", "shukali" kad pricamo o domacem fudbalu, bez nekakve svadje. Pojedini manijaci se ovdje zbog toga pale ko hepo kockice :D a treba vratiti film samo nekoliko godina unazad, kada je zeljo dominirao u gradskim derbijima - situacija je bila dijametralno suprotna. Ima li koji forumas da se sjeca (davna su to vremena doduse :D ) "prcanja" :D manijaka1, horns&drumsa i slicnih, po temama o Sarajevu? Tad vam to naravno nije smetalo :P

"Njanje", "Seljo" i sl, meni je to sve zdrava zajebancija u kojoj ne vidim nista lose, tako je bilo otkad nam je klubova i bice i dalje. Sve dok to ne prerasta u otvoreno vrijedjanje, psovanje, prijetnje i slicne maloumnosti, ja sam za to. Necemo se sad u torove dijeliti i po tome :roll:

Treba biti dostojanstven i trpiti prcanje kad gubis, isto kao sto si dostojanstveno prcao kad dobijas :P
Yes, yes. Slažemo se, zezanje, podbadanje, šukanje i tako. Ali, ako neki navijač nekog kluba zeza-podbada-bocka navijača kluba, gradskog rivala, kojem njegov tim bježi cijela dva boda i ima bolju gol razliku za cijela +4 gola, imajući u vidu( valjda je tako) da im prvi bježi 12(14) bodova i tim zezanjem-bockanjem-šukanjem ispuni 20-ak stranica foruma.Kako možemo nazvati tog navijača :?: :D
Znam da shvataš, al neki vjerovatno ne shvataju, pa ću plastično objasniti. Dva lika startaju dvije žene i na kraju dobiju nogu.Jedan dobije nogu minutu ranije a ovaj što je dobio nogu minutu kasnije(prije "noge"se na sva usta hvalio se da će je voditi kući) počne da zayebava ovog jer je dobio nogu minutu ranije nego on i tako mjesecima. Kako nazvati ovog neuspjelog, minutu dužeg lika :D Vrlo duhovitim ili debilom :D
Debilizam jeste mentalni nedostatak ali također može da smeta.Glupost je prelazna :D
nikad_izvini

#1103 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

belafonte wrote:
jo junuze, nemoj sebe brukati, otkad se engleski pise velikim pocetnim slovom :-) :run: , haj sto seres po strumfovskoj temi ali onda ih tako nepismen pokusavas opismenit, alal vera :skoljka:
dzipalo_junuz wrote: Vama je grupa zasnovana na gramatickoj gresci, pametnom dovoljno :run:
belafonte wrote:Pametan ocigledno nisi, cim nisi skonto, iz gore navedene recenice, da sam pitar :oops:
:roll:
nikad_izvini

#1104 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

vjecnobordo wrote:Majko draga, šta je ovo?
Pa dođem na ovu temu da vidim jel se šta kod komšija dešava, jel njima ko dolazi, kako oni kubure sa Upravom i naiđem na debilizam teški. Fkt ne kontam baltazara, 51. državu, ćiru, capea, slucajnog, djipala, koji im je fazon? Koeficijent inteligencije manji od broja cipela :roll: Koji je dazon podjebavati navijače Želje, kad smo u istom qrcu? Apsolutno istom. I papetu je dosadilo čistiti ovo, treba samo redom slati u Banoviće, i to na malo duži period. Imal iko od ovih gore da je napisao ijednu pametnu informaciju za svog boravka na forumu?

i LSD, zar ti nije mrsko prepirati se s il je toliko dosadno? Baš se na ovoj temi može vidjeti ko ima nešto u glavi. nema Neelixa, vanBastena i drugih navijača bordo boje, koji za razliku od ovih imaju nešto u glavi. Isto važi i za Manijake.

Jel akd otvarana tema FKS-FKŽ, samo da se ovako pljujete? da se ne kvari ovo ovdje.
:roll: :roll:
nikad_izvini

#1105 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

elSaik wrote:
1. Cape ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(38 Posts / 29.46% of user’s posts)

2. Ćiro ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(42 Posts / 26.25% of user’s posts)

3. džipalo_junuz ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(48 Posts / 25.00% of user’s posts)
:roll: :roll: :roll: :roll:
Charuga
Globalni moderator

#1106 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
@51. državo,fakat si pun mržnje i kompleksa,pa raspitaj se malo na drugim forumima i kod starijih navijača iz bivše Juge o tome ko je uvijek igrao najljepši fudbal... :wink:
nikad nisam ni krio da mrzim zeljeznicar no frks, nemam se sta raspitivati, istorija klubova i igracki profili koji su igrali za klubove sve govore, od haseta, antica, sljive, repcica, papeta, pasica, sve redom vrhunski majstori lopte, kod vas u tu kategoriju spadaju osim i donekle bazdarevic premalo da se otrgnete epiteta krampaski orjentisanog fudbala kojeg ste gajili.
Rece jednom jedan komentator sa Grbavice: "Postovani slusaoci javit cemo se opet sa Grbavice kad Osimu UZMU loptu"
Mehmed Bazdarevic,
Radmilo Mihajlovic (iz Zelje u Bayern),
Haris Skoro (zavrsio u Torinu kao prvi igrac iz BiH u Calciu),
Josip Bukal (najbolji strijelac kupa UEFA u sezoni 1973-1974 igrajuci za Standard),
Skija Katalinski (izmedju ostalog dao go protiv Spanije i odveo Jugu na svjetsko prvenstvo 1974),
Blagoje Bratic - Grof,
Ilijas Pasic (prvi bosanac u eprezentaciji Jugoslavije),
Miso Smajlovic (prvi strijelac lige 1962-63, jedan od najboljih napadaca u Jugi u to vrijeme).
..........

A najvece "krampe" su igrale u Zelji kad je onomad dosao do polufinala kupa UEFA ... Sve krampa do krampe ... Jos mi nije jasno kako su sa takvim "krampa stilom" dosli medju 4 najjace ekipe u kupu UEFA ... ?!?
The 51st State

#1107 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:
The 51st State wrote:
@51. državo,fakat si pun mržnje i kompleksa,pa raspitaj se malo na drugim forumima i kod starijih navijača iz bivše Juge o tome ko je uvijek igrao najljepši fudbal... :wink:
nikad nisam ni krio da mrzim zeljeznicar no frks, nemam se sta raspitivati, istorija klubova i igracki profili koji su igrali za klubove sve govore, od haseta, antica, sljive, repcica, papeta, pasica, sve redom vrhunski majstori lopte, kod vas u tu kategoriju spadaju osim i donekle bazdarevic premalo da se otrgnete epiteta krampaski orjentisanog fudbala kojeg ste gajili.
Rece jednom jedan komentator sa Grbavice: "Postovani slusaoci javit cemo se opet sa Grbavice kad Osimu UZMU loptu"
Mehmed Bazdarevic,
Josip Bukal (najbolji strijelac kupa UEFA u sezoni 1973-1974 igrajuci za Standard),
Skija Katalinski (izmedju ostalog dao go protiv Spanije i odveo Jugu na svjetsko prvenstvo 1974),
Blagoje Bratic - Grof,
Miso Smajlovic (prvi strijelac lige 1962-63, jedan od najboljih napadaca u Jugi u to vrijeme).
..........

A najvece "krampe" su igrale u Zelji kad je onomad dosao do polufinala kupa UEFA ... Sve krampa do krampe ... Jos mi nije jasno kako su sa takvim "krampa stilom" dosli medju 4 najjace ekipe u kupu UEFA ... ?!?
Mislim da je ta pricica vezana za Haseta ali nema veze i Osim je kako rekoh bio igrac koji je ostavljo jak umjetnicki dojam na travnjaku, a ove ostale sto si nabrojo sve krampe osim djelimicno Bazdarevica.
Charuga
Globalni moderator

#1108 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

dzipalo_junuz wrote:"The" se nemoze pisati u skracenici i tacka. Pitaj svoju profesoricu engleskog mirci... :P
Ti bi se mogao malo baciti na gramatiku maternjeg jezika umjesto sto ispravljas ljude za engleski.

Nije "nemoze" nego "ne moze" ...

Bacite se na temu a ne na gramaticke greske ...
Last edited by Charuga on 23/12/2008 10:46, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1109 Re: FK Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

samo vi ignorisite, ima dugme CITIRAJ
mIRCerka wrote:Neelix...
bjese jednom jedna grupa...americka...materinji jezik im ENGLESKI...
zvali su se
NEW KIDS ON THE BLOCK...
http://www.nkotb.com/

Image

Trebamo poslati junuza...da im objasni par stvari za odredjeni clan... :D
Charuga
Globalni moderator

#1110 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
Plavih_11 wrote:
Mehmed Bazdarevic,
Blagoje Bratic - Grof,
..........

Mislim da je ta pricica vezana za Haseta ali nema veze i Osim je kako rekoh bio igrac koji je ostavljo jak umjetnicki dojam na travnjaku, a ove ostale sto si nabrojo sve krampe osim djelimicno Bazdarevica.
Lose mislis. Komentator je onu recenicu izgovorio kad je komentarisao igru Ivice Osima!!

O tvom poznavanju fudbala i o tvojoj objektivnosti dovoljno govori ova tvoja recenica "a ove ostale sto si nabrojo sve krampe osim djelimicno Bazdarevica.". Ti ili pojma nemas o fudbalu ili ove igrace gledas sa mrznjom pa ti niko ne valja.
The 51st State

#1111 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

Osim- majstor
Bazdarevic - radilica sa ponekad iskazanom fudbalskom lucidnoscu
Mihajlovic - preteca igraca ala pipo
Skoro - brzaner nista posebno kada je u pitanju baratenje loptom
Bukal - centarfor razbijac, jak sut po meni nedovoljno za fudbalskog sladokusca
Skija - half pa umjetnik?
Bratic- bjese li taj bek?
Pasic- za njega sam cuo, vele da je bio igrac
Smajlovic - prosjecan sfrj centarfor

Pa da malo kompariram sa FCS legendama

Hase - sta reci urbana legenda grada
Pape - najveci fudbalski umjetnik balkana ikad, bazdarevic imo privilegiju da mu bude vodonosa u repki
Pasic - za skoru intelektualac kako na terenu tako i van njega
Antic - prvi strijelac ekipe koja je donijela prvu fudbalsku titulu u Sarajevo
Hadzibegic, Jozic - iako halfovi jako fudbalsko umijece
Fazlagic - cuj Bratica porediti sa njim
V. Musemic - najjaci centarfor kojeg je ova drzava dala i zaista je smjesno porediti ga M. Smajlovicem.

i tako dalje....
Charuga
Globalni moderator

#1112 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

@The 51st State

Opet nisi objektivan! Kao sto rekoh, gledas na SVE fudbalere Zelje sa mrznjom i tu nema vise sta da se prica. Ja sam malo objektivniji od tebe i nikad za nekog ko valja necu reci da je krampa pa makar on bio i igrac sarajeva. Po tebi su izgleda dobri igraci samo oni sto znaju sa loptom (dribleri, zongleri)? Nema svrhe!
Charuga
Globalni moderator

#1113 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

The 51st State wrote:Osim- majstor
Bazdarevic - radilica sa ponekad iskazanom fudbalskom lucidnoscu
Mihajlovic - preteca igraca ala pipo (Pipo je najbolji centarfor u Italiji)
Skoro - brzaner nista posebno kada je u pitanju baratenje loptom (nije samo baratanje loptom znanje)
Bukal - centarfor razbijac, jak sut po meni nedovoljno za fudbalskog sladokusca (najbolji strijelac kupa UEFA u sezoni 1973-1974 igrajuci za Standard)
Skija - half pa umjetnik?
Bratic- bjese li taj bek?
Pasic- za njega sam cuo, vele da je bio igrac (prvi bosanac u eprezentaciji Jugoslavije)
Smajlovic - prosjecan sfrj centarfor (prvi strijelac lige 1962-63, jedan od najboljih napadaca u Jugi u to vrijeme).

Pa da malo kompariram sa FCS legendama

Hase - sta reci urbana legenda grada
Pape - najveci fudbalski umjetnik balkana ikad, bazdarevic imo privilegiju da mu bude vodonosa u repki
Pasic - za skoru intelektualac kako na terenu tako i van njega
Antic - prvi strijelac ekipe koja je donijela prvu fudbalsku titulu u Sarajevo
Hadzibegic, Jozic - iako halfovi jako fudbalsko umijece
Fazlagic - cuj Bratica porediti sa njim
V. Musemic - najjaci centarfor kojeg je ova drzava dala i zaista je smjesno porediti ga M. Smajlovicem.

i tako dalje....
The 51st State

#1114 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:@The 51st State

Opet nisi objektivan! Kao sto rekoh, gledas na SVE fudbalere Zelje sa mrznjom i tu nema vise sta da se prica. Ja sam malo objektivniji od tebe i nikad za nekog ko valja necu reci da je krampa pa makar on bio i igrac sarajeva. Po tebi su izgleda dobri igraci samo oni sto znaju sa loptom (dribleri, zongleri)? Nema svrhe!
Ma jok, krenula je prica oko "umjetnickog dojma" pa sam se tih kriterija drzo, naravno svi gore pomenuti imaju svoju fubalsku vrijednost i mjesto u fudbalskoj istoriji ovog grada. U tom smislu sam i vise nego objektivan.
Charuga
Globalni moderator

#1115 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

The 51st State wrote:
Plavih_11 wrote:@The 51st State

Ma jok, krenula je prica oko "umjetnickog dojma" pa sam se tih kriterija drzo, naravno svi gore pomenuti imaju svoju fubalsku vrijednost i mjesto u fudbalskoj istoriji ovog grada. U tom smislu sam i vise nego objektivan.
To je nesto drugo. Umjetnici su bili Pape, Paja i Hase a ovi ostali, po meni, nisu.
al_akhisari

#1116 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

Dodje covjek da vidi ima l¨ kakvih novina klubu, a ono ...sve neke bedastoce, glupa poredjenja, uvrede, .....

E, djeco, djeco, .... :run:

Pod kljuc, nema smisla :(
dino84

#1117 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Dje ste ba raja,sta ima... :-D Evo naletio malo,kad sve po starom,sto bi rekao Erih Maria Remark "Na zapadu nista novo".Doduse,kad su simpatizeri mladjeg sarajevskog kluba u pitanju nema nista novo ni na istoku,a ni sjevernije prema Visokom...

1. Cape ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(38 Posts / 29.46% of user’s posts)

2. Ćiro ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(42 Posts / 26.25% of user’s posts)

3. džipalo_junuz ---- Most active topic:
FK Zeljeznicar
(48 Posts / 25.00% of user’s posts)

cccccc,Junuz u vodstvu,Ciro bolan u trecu ubaci,a i ti Cape,mozete ga jos stici,pa titula mora barem ostati u gradu,ha ja :-D Nije Junuz neuhvatljiv!!!

Uglavnom,naletio sam da vidim komentare na vijest o otkazivanju gostovanja Juventusa,je li stvarno istina,kad naravno na pitarskoj temi ni glasa o tome.Ne pada mi na pamet tamo pisati kao niti jednom navijacu Zelje,kad vidim opet aktivnija tema starijeg kluba.Jos par stranica pa slavimo jubilej,pedeseta stranica o Zelji. :thumbup:

Elem, http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=15269 kaze Suman da ce to kostati 250 000 eura,pa kad se ima vec para,ne kontam sto bar neke kvalitetne igrace ne dovodite a ne trosite za gostovanje Juventusa.
Eh da,za kraj,sjecam se da je neko nakon objave ovog famoznog gostovanja rekao nesto u stilu,nekom Partizan nekom Juventus,pa dobro kad smo vec u tom crno-bijelom fazonu,rekoh da podsjetim ove omladince sa Sjevera na jednu takvu predstavu...

Sta je ovo ba,Zapad pun...
Image
Image

istok isto pun...Ali sta je sad ovo - Zeljini salovi ispod loze???ccc,kakav bezobrazluk...
Image
Image

Trans Joint Union na istocnoj tribini,pa ovo je vec provokacija...Pored njega pise nesto RED,ali nije pitarski...Pa to su gosti iz Mostara dosli gledati utakmicu...
Image
Image

Ok,Jug je tu kao i uvijek,ali cekaj,sta to pise na nebu?Www...Gle,pa Manijaci imaju i svoju stranicu,cuj to,pa kako ih nije stid?Ali gdje su nam Junuz,Baltazar,Ciro i ostala ekipa?

Image
Image

Evooooooooo ihhhhhhhhh!!!Pa oni su na Sjeveru,razmjenjuju salove sa navijacima Newcastlea,grickaju kospice i gledaju veliku utakmicu.Malo im je tijesno,ne smiju puno pricati jer ima i Zeljinih navijaca tu koji su dosli barem do te karte,ali nema veze.Kuci ce ponijeti lijepe uspomene i lijepo zaspati.

Image
Image

Veliki pozdrav od mene,i zapamtite : Junuz nije neuhvatljiv!!!!!!! Samo hrabro,sami protiv svih!!!
Last edited by dino84 on 23/12/2008 19:05, edited 1 time in total.
odvijac

#1118 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

nemoj tako dino i njima je bilo toliko navijaca kad saberes utakmice sa besiktasom i dinamom :-)
ultrajvosa 1987

#1119 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultrajvosa 1987 »

Nogometni klub Zeljeznicar osnovan je daleke 1921g na inicijativu radnika zeljeznicke radionice iz Sarajeva.
Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 1946g na inicijativu najuglednijih predstavnika politickog i javnog zivota.

Za Zelju je navijao obican i skroman svijet, uglavnom radnici zaposleni u Vasi Miskinu Crnom, zeljeznici, Montaznom projektnom preduzecu, u iznosenim, starim odijelima konfekcije "Alija Hodzic"...
Od svog osnivanja(u danasnjem FIS-u) FK Sarajevo biva prihvacen od sportske javnosti kao omiljen klub, narocito kod GRADSKE omladine, navijaci Sarajeva okupljali bi se na Sestom aprilu(Skenderija)...
Toliko o tome ko je GRADSKA raja, i ko za koga navija.......

U PRVOM oficijelnom derbiju ekipa Sarajeva je savladala Zeljeznicar rezultatom 6:1
PRVA ekipa koja je donijela titulu tadasnje Jugoslavije u grad Sarajevo, jeste FKS sezone 1966\67
PRVA ekipa koja je donijela titulu BiH u grad Sarajevo, jeste FKS sezone 2006\07
U medjusobnim susretima skor je izjednacen, ali FKS ima bolju gol razliku, samim tim...
Najduzi period nepobjedivosti u prvenstvenim utakmicama je od 10. 12. 1989 - 10.10. 1999 u korist FKS
U poredjenju sa FKS uvijek ste drugi ili losiji.....
Ovo su CINJENICE iz knjiga o Sarajevskom derbiju

O NAVIJACIMA...
Navijaci Sarajeva "Horde zla" su osnovani PRIJE zeljinih navijaca "Manijaka"
"Horde zla" su, u anketi navijackog lista "cao Tifo" i sportskog lista "Tempo" zauzeli cetvrto mjesto, u konkurenciji svih navijackih grupacija u prethodnoj Jugoslaviji.
"Horde zla" imaju i zvanicno NAJVECU bakljadu na Balkanu
Obzirom da su "Horde zla" osnovane decembra 1987 i zvanicno, ne znam kako je tm1987, al eto nek' bude...
Takodjer CINJENICE...

P.S. Za one koji pocnu pricu "Josko Domorocki" (koja btw ne pije vode) imam jedno pitanje, a to je: kako to da silne, na koje se cesto pozivate UDBA,OZNA, KPJ itd ne ubise doticnog gospodina,ili ne ode na robiju??? Nego je nastavio sa fudbalom ups pardon nogometom, i poginuo u saobracajnoj nesreci (pokoj mu dusi) devedeset i neke u Splitu... Pa trebali bi se zapitati kako to da jedan kaze ne od 15-tak??? Fino, bili ste i tad, kao i sad MISEVI
Neelix

#1120 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

Plavih_11 wrote:
COPY PASTE MANIJACI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e sto se ismijah, evo na cemu se baziraju njihove "legende" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pomenutu recenicu nije izgovorio JEDAN REPORTER SA GRBAVICE nego Mirko Kamenjasevic, a glasi: Dragi slusaoci, dok Hasetu ne uzmu loptu, slusajte muziku iz naseg studija.

lol: :lol: :lol: :lol:

imal sta da niste ukrali :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1121 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

E moj Neelix,ovakvim konstrukcijama su kumovali njehova starija ekipa koja ih sistematski filuje obmanama ,laznim konstrukcijama i plagijatima.

Nije ni njima lako :D :run:
ultrajvosa 1987

#1122 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultrajvosa 1987 »

Plavih_11
Hajd molim te reci za onu recenicu da si se salio, MOLIM TE, ili cu posumnjati da koristis teske droge, pa da haluciniras
- LIBERO- 100% tacno,samo ih lazu..... O Boze, za sve i nekako, ali za ovu recenicu :lol:
dino84

#1123 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

ultrajvosa 1987 wrote:Nogometni klub Zeljeznicar osnovan je daleke 1921g na inicijativu radnika zeljeznicke radionice iz Sarajeva.
Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 1946g na inicijativu najuglednijih predstavnika politickog i javnog zivota.
Ja sam covjece ponosan i uvijek cu biti ponosan zbog ovoga.Ne znam cega bih se ovdje trebao sramiti?
ultrajvosa 1987 wrote:
Za Zelju je navijao obican i skroman svijet, uglavnom radnici zaposleni u Vasi Miskinu Crnom, zeljeznici, Montaznom projektnom preduzecu, u iznosenim, starim odijelima konfekcije "Alija Hodzic"...
Od svog osnivanja(u danasnjem FIS-u) FK Sarajevo biva prihvacen od sportske javnosti kao omiljen klub, narocito kod GRADSKE omladine, navijaci Sarajeva okupljali bi se na Sestom aprilu(Skenderija)...
Isto vrijedi kao i za prethodno,zapravo,zbog ovoga mogu biti samo jos ponosniji.Nemamo isti sistem vrijednosti ocigledno,ali sta cu ti ja.

Dalje,naveo si hrpu gluposti,ne bih drobio oko Zeljinih titula buduci da ih citav svijet priznaje osim vas,sta cu vam ja vas problem,eto osvojili smo Kup tresanja kad smo igrali 98,2001 i 2002 godine u Evropi.Ne znam samo gdje su igrali sampioni HB i RS tada...Pogledaj moju foto reportazu sa prethodne stranice,e tada smo osvojili Kup sljive :zzzz:

Za ovaj period nepobjedivosti,naravno,ratni period si naveo,sta drugo covjek da i ocekuje od vas...Meni je draga svaka prva poslijeratna utakmica,od Zmaja i 9-1 pa nadalje jer je klub tada postojao samo na papiru i dizao se opet iz pepela...

Sto se tice Joska Domorockog,za tvoju informaciju,on JESTE bio u zatvoru...I to jedini.Nije bio na Golom otoku,ali je bio u zatvoru.Znam da vam je to bolna tema,ali sta da se radi,istoriju svog kluba moras prihvatiti takvu kakva jeste.

A sto se tice ovog komentara sto je Neelix naveo...Djecace... Bila je to utakmica Velez - Zeljeznicar u Mostaru i jeste,Mirko Kamenjasevic jeste prenosio utakmicu a prenos je glasio:

LOPTU JE UZEO IVICA OSIM, PREDRIBLAO JE JEDNOG, DRUGOG, TREĆEG IGRAČA.... POŠTOVANI SLUŠAOCI, DOK IVICA OSIM IZGUBI LOPTU, POSLUŠAJTE ŠTRAUSOVE KONCERTE IZ NAŠEG STUDIJA...
Neelix

#1124 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

djecace (ako ti je to 84 u usernameu godiste :D ) ne prosipaj se dalje MOLIM TE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
elSaik

#1125 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Neelix wrote:djecace (ako ti je to 84 u usernameu godiste :D ) ne prosipaj se dalje MOLIM TE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cijenim kad nas ovako dotuku argumentima...
Post Reply