Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pOZz

#1101 Re: FK Sarajevo

Post by pOZz »

Cafe Camargue wrote:ČALA OSTANI !! :thumbup:
Kod kuće. 8-) :thumbup:
lolo_lolo

#1102 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

pOZz wrote:
Cafe Camargue wrote:ČALA OSTANI !! :thumbup:
Kod kuće. 8-) :thumbup:
:thumbup:
PriNc_ba

#1103 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ja bih uveo neko pravilo u fudbal da onoliko koliko se valjas toliko moras biti i van terena minimalno i mirna Bosna :) i fino da ima neki "osmi" sudija koji ce biti zaduzen za tajming :) pa onda ovakvi timovi koji se valjaju (pa makar to bilo i Sarajevo) kad zaigraju sa sedmoricom u jednom trenutku pa prime gol nece vise to raditi :)

ili jednostavno skontati da se daju zuti odmah ukoliko se igrac duze valja pa kad mu pridju oni s nosilima on ustane ili kad ga iznesu a on s grimasom ko da ce mu nogu amputirati a cim ga iznesu on se "natakari" uz aut liniju zeljan igre i cim udje opet kontakt i opet isto :D eh pa fino 2 puta to uradis i zdra'o :D ak su te udesili valjaj se nemam ja nista protiv al fino pusti nek te iznesu i neka ti pruze pomoc oni koji su zaduzeni za to ;)

i btw @karanana :D napali bi velezovci da su imali kuveta u sebi ;) niko nece da shvati da je glavni cilj ovog sadasnjeg zadrzavanja po nasoj ligi da se odmore makar malo igraci jer realno 3-4 ekipe u ligi imaju kuveta u sebi za trcanje od nekih 60 - 70 minuta a ostale su ispod 40 a medju njima i velez. raja ne primjecuje kod 2-0 kad se ljudi valjaju i zadrzavaju a to je jer vodi njihov klub a ovi meda ne mogu i ne zele da prime jos 3 jer znaju da ne mogu ganjati protivnicke igrace. takvi su svi u nasoj ligi na gostovanjima ne na svakom ali su takvi. nema razloga napadati velezove igrace zbog valjanja jer sam siguran da bi i Sarajevo isto radilo da je obratna situacija tj da smo mi mali klub zanesen s par dobrih rezultata a da igramo protiv velikog kluba i imamo bod na njihovom terenu ;)

ovo protiv travnika sinoc je katastrofa bila ali ocekivana i momcima se nista ne moze zamjeriti. ovaj odmor ce im super doci i uz skorin totalni oporavak idemo lagano sa pobjedama ;) ni velez ni borac nisu ekipe koje znaju odrzati kontinuitet tako da nam oni ne trebaju biti prijetnja nego standardne ekipe zrinjski,slavija,seljo i siroki iako bih volio da velez ove godine bude makar prije zrinjskog pa cak i ukoliko zrinjski bude drugi :) al rano je za bilo kakve prognoze jer je prvenstvo tek pocelo a kako je pocelo sve je moguce :) kad se samo sjetim one sezone 12-1 gol razlika u 4 kola i 12 bodova meni se cini bilo xD i dodje orasje na kosevo i hladno 0-1 xD od tada vjerujem u sve moguce preokrete :) al definitivno se titula prvo dobija kod kuce pa tek onda na strani i tekmama u gostima ...
Fordas

#1104 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Cala legendo, svaka ti cast :D
kijameta

#1105 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

karanana wrote:
kijameta wrote:mada po prikazanom Velez i nije opasnost,zasad ih vile nosaju a njihov pad je neminovan......
znam da nije tema, ali bih volio da znam koji su te pokazatelji igre u prvih 5 kola uputili na ovaj dio izjave? mozda sam zaslijepljen fanatichnoschu pa ne vidim nesto.
Ovo nije tema o Velezu ali da ti ukratko odgovorim. Velez je protiv Sarajeva uputio 2 udarca u gol i imao odnos kornera 20-1 protiv Leotara je uputio 1 udarac u gol i bio totalno podredzen i nadigran. Oba puta je izvukao povoljan rezultat-bravo ali ocekivati da sa takvom igrom to potraje je stvarno nerealno. Doci ce Velezu i gostujuci porazi i domaci nerijeseni,dugo je prvenstvo. Sarajevu su za titulu konkurenti prvenstveno Zrinjski i Borac. Zrinjski je napravio vec par kikseva ali oni su to u stanju nadoknaditi,kao i Sarajevo svoje kikseve a Borac je za sada ubjedljivo najopasniji i on je najozbiljniji konkurent.U stvari glavni favorit prvenstva ali se nadam da cemo im pomrsiti racune.
karanana

#1106 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

dobro. svak ima svoje misljenje. da ne odemo sa teme, necemo da raspravljamo o drugim timovima, ali cu se vratiti nakon 15. kola, i moram zapamtiti ovu stranicu, tako da te citiram tamo nekad u novembru i da kazem kako si slab strucnjak.
Dr.Belajsuz

#1107 Re: FK Sarajevo

Post by Dr.Belajsuz »

karanana wrote:dobro. svak ima svoje misljenje. da ne odemo sa teme, necemo da raspravljamo o drugim timovima, ali cu se vratiti nakon 15. kola, i moram zapamtiti ovu stranicu, tako da te citiram tamo nekad u novembru i da kazem kako si slab strucnjak.
Karanana, karanana, mogu se ja igrati stručnjaka? :razz:
Velež će na polusezoni da bude 3. :D A na kraju će njegova pozicija da bude 4. ili 5. mjesto.
Igrate fino, imate solidan sastav i moglo bi nešto da bude.

Valjali se jeste previše, što jes' jes', ali ne može nam to biti izvlakuša. Da smo mi recimo u Cluju imali 2-2, valjali bi se i mi.
karanana

#1108 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

pa to hocu i da kazem, nismo mi izmislili valjanje, svi se valjaju kad im rezultat odgovara, na zalost to je sada dio igre nogometa.
doktore, ta tvoja strucna analiza je dosta realisticnija i s njom se nemam sta raspravljati. ja bi bio zadovoljan i kad bi zavrsili 4. -5., mada kako smo krenuli, valjda mi je dozvoljeno da razmisljam i o visocijem mjestu.

sorry, eto vam tema.
Roy

#1109 Re: FK Sarajevo

Post by Roy »

"Seljacki i provincijski Velez" uvali Travniku peticu, Olimpiku i Laktasima po cetri. S druge starne, gigant sa Koseva se pati s Travnikom, sa Slobodom, Velezom... prima tricu od Uljara.

Umor? Nedostatak srece? HAHA...Tjesite se! :wink:

Potreban vam je kompletan remont ove isluzene ekipe da bi osigurali opstanak u ligi. Eventualno preko kupa pokusat izaci u Evropu. Kakav crni Skoro, taj moze jos samo na terminima igrat. Spustene carape i lagano trckaranje ko prebijena macka...wauuuu...strah i trepet lol
diler

#1110 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Roy wrote:"Seljacki i provincijski Velez" uvali Travniku peticu, Olimpiku i Laktasima po cetri. S druge starne, gigant sa Koseva se pati s Travnikom, sa Slobodom, Velezom... prima tricu od Uljara.

Potreban vam je kompletan remont ove isluzene ekipe da bi osigurali opstanak u ligi. Eventualno preko kupa pokusat izaci u Evropu. Kakav crni Skoro, taj moze jos samo na terminima igrat. Spustene carape i lagano trckaranje ko prebijena macka...wauuuu...strah i trepet lol

Jel' ovo onaj zeljeznicar sto rece da ga mi ne zanimamo?
Rauber

#1111 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

Roy wrote:"Seljacki i provincijski Velez" uvali Travniku peticu, Olimpiku i Laktasima po cetri. S druge starne, gigant sa Koseva se pati s Travnikom, sa Slobodom, Velezom... prima tricu od Uljara.

Opstanak u ligi ? HAHAHA
Pa nismo zeljo :lol:
E jeste se pohasili, pobijedili jednu u gostima nakon 803 dana posta, heeeej 803 dana :lol: i sad kao vi nesto, kao vi nas "zajebajete" sa "osigurate opstanak" :lol:
Neces priznati, ali znam da si dubooko u sebi svjestan realnosti i da znas da cete za par kola Sarajevu gledati u ledja, kao i sto gledate unazad 5-6 godina :lol:
Roy

#1112 Re: FK Sarajevo

Post by Roy »

Imate privelegiju da me trenutno zanimate. :oops:

Moju uloga je vise..khm mesijanska :) Ja sam vjerovjesnik istine. Klanjajte mi se.
diler

#1113 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Roy wrote:Imate privelegiju da me trenutno zanimate. :oops:

Moju uloga je vise..khm mesijanska :) Ja sam vjerovjesnik istine. Klanjajte mi se.
Cini mi se da ti nisu sve tracnice na broju. :oops:
slucajan

#1114 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

...rece navijac kluba koji godinama do zadnjeg kola ganja opstanak, a na mjestu koje vodi u evropu ne zasjede vec cca 2000 dana... a Boga mi i noci...
ali, haj' sto rece, svako moze reci... ali i ziv ostade nakon izrecenog :zoka:
Roy

#1115 Re: FK Sarajevo

Post by Roy »

Moja rijec je kao zapaljena sibica u kilometar dugackoj pecini samoobmane i zaborava. Nema fajde.

Helem. Remont ekipe. To je bit. :wink:

Over & out :oops:
Fordas

#1116 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Vidi Roya Tarota sto je nadahnut :mrgreen:

ma jodi majka pacenika majog, hajde sine kupi djinu pa kuci u krevet pajkit :P :P
lolo_lolo

#1117 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

Roy wrote:Moja rijec je kao zapaljena sibica u kilometar dugackoj pecini samoobmane i zaborava. Nema fajde.

Helem. Remont ekipe. To je bit. :wink:

Over & out :oops:
mnogo si naporan lik,ajde razligu
new

#1118 Re: FK Sarajevo

Post by new »

Kako sam ja jučer započeo diskusiju o Ćali, nije red da se ušutim. I meni smeta ta odbrambena formacija, jer je Sarajevo oduvijek igralo napadački, ali je u današnjem svijetu fudbala ( a i življenja nažalost ) bitan samo rezultat. Pa Murinjo je antipropaganda ovog sporta, ali postiže rezultate. Neka mi oproste igrači Sarajeva, koje poslije ovih fenomenalnih igara zaista cijenim, ali je Čala od govana napravio pitu. Još od rata na ovamo ne pamtim ekipu koja od početka do kraja utakmice ( HELSINBORG ) ganja rezultat, i nadigra, i što je meni još bitnije, nadtrči onako spremne Švede. Pa ipak ih je neko za to pripremio, a ono što još više cijenim, motivirao. Najlakše je nekome psovati, ne može se igrati iz straha.
A to što u prvenstvu još nije najbolje, to je samo prolazno, lopta je okrugla.
Kako sam malo stariji, samo da još nešto konstatujem. Utakmicu protiv Cluja sam gledao kod Dine Konakovića u Holiday-u. Zaista sam bio ponosan na naše navijače, finu, urbanu raju. Dvojici manijaka sa kojima sam gledao utakmicu sam rekao: " Kada bi sada, na ovome mjestu ( Ne dao Bog ) pala granata, u gradu više ne bi bilo gradske raje.
diler

#1119 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Image

:dance:
belafonte

#1120 Re: FK Sarajevo

Post by belafonte »

Opali jeee...
Eto ti Dude, daaaj mu je...

:D :D
ultima_palabra

#1121 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

new wrote:Kako sam ja jučer započeo diskusiju o Ćali, nije red da se ušutim. I meni smeta ta odbrambena formacija, jer je Sarajevo oduvijek igralo napadački, ali je u današnjem svijetu fudbala ( a i življenja nažalost ) bitan samo rezultat. Pa Murinjo je antipropaganda ovog sporta, ali postiže rezultate. Neka mi oproste igrači Sarajeva, koje poslije ovih fenomenalnih igara zaista cijenim, ali je Čala od govana napravio pitu. Još od rata na ovamo ne pamtim ekipu koja od početka do kraja utakmice ( HELSINBORG ) ganja rezultat, i nadigra, i što je meni još bitnije, nadtrči onako spremne Švede. Pa ipak ih je neko za to pripremio, a ono što još više cijenim, motivirao. Najlakše je nekome psovati, ne može se igrati iz straha.
Kako sam malo stariji, samo da još nešto konstatujem. Utakmicu protiv Cluja sam gledao kod Dine Konakovića u Holiday-u. Zaista sam bio ponosan na naše navijače, finu, urbanu raju. Dvojici manijaka sa kojima sam gledao utakmicu sam rekao: " Kada bi sada, na ovome mjestu ( Ne dao Bog ) pala granata, u gradu više ne bi bilo gradske raje.

:lol: :shock: e svakakvih bolida, majko moja
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1122 Re: FK Sarajevo

Post by Admir_1984 »

Znaci Dino je onaj sto se raspitivao na forumu isplatil se otvorit pub za gledanje utakmica u Sarajevu :D :D :D
Charuga
Globalni moderator

#1123 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

new wrote:Kako sam malo stariji, samo da još nešto konstatujem. Utakmicu protiv Cluja sam gledao kod Dine Konakovića u Holiday-u. Zaista sam bio ponosan na naše navijače, finu, urbanu raju. Dvojici manijaka sa kojima sam gledao utakmicu sam rekao: " Kada bi sada, na ovome mjestu ( Ne dao Bog ) pala granata, u gradu više ne bi bilo gradske raje.
Svega u Bozijoj basci .. :D :D
Fordas

#1124 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

new wrote:Kako sam ja jučer započeo diskusiju o Ćali, nije red da se ušutim. I meni smeta ta odbrambena formacija, jer je Sarajevo oduvijek igralo napadački, ali je u današnjem svijetu fudbala ( a i življenja nažalost ) bitan samo rezultat. Pa Murinjo je antipropaganda ovog sporta, ali postiže rezultate. Neka mi oproste igrači Sarajeva, koje poslije ovih fenomenalnih igara zaista cijenim, ali je Čala od govana napravio pitu. Još od rata na ovamo ne pamtim ekipu koja od početka do kraja utakmice ( HELSINBORG ) ganja rezultat, i nadigra, i što je meni još bitnije, nadtrči onako spremne Švede. Pa ipak ih je neko za to pripremio, a ono što još više cijenim, motivirao. Najlakše je nekome psovati, ne može se igrati iz straha.
Dobro receno za Calu, slazem se u potpunosti. Ipak ovaj zadnji dio za gradsku raju je malo.... ;-)
van Basten

#1125 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

da baš radikalan stav za gradsku raju... ali ako je to u želji za podbadanjem štrumfova izrečeno, onda se to može uzeti kao olakšavajuća okolnost.
Inače, bolje bi bilo da si Dini skrenuo pažnju u stilu "vidiš li kakve si potencijalne navijače rastjerao sa utakmica KK Bosna a na uštrb wannabe elite, koje sada mni nema na tribinama ti". Ali to je već druga tema.
Locked