Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adcor

#1101 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:Najbolji na svijetu :thumbup:
veceras opet dokazano da nije :D
Danss

#1102 Re: Real Madrid C.F.

Post by Danss »

adcor wrote:
You will see... :D
ultima_palabra

#1103 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:
Eh pa to je malo politički izbor, gleda se i uspjeh ekipe, a golmana, odbrane i zadnjih veznih ni na mapi :roll:
Da je CR imao malo sposobniju ekipu iza sebe u finalu CL, vjerovatno bi on uzeo :D
Anyway, 2010 je na vratima 8-)
adcor

#1104 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:
adcor wrote:
Eh pa to je malo politički izbor, gleda se i uspjeh ekipe, a golmana, odbrane i zadnjih veznih ni na mapi :roll:
Da je CR imao malo sposobniju ekipu iza sebe u finalu CL, vjerovatno bi on uzeo :D
Anyway, 2010 je na vratima 8-)
ne bi rekao da nije imao sposobnu ekipu, ipak 2 puta za redom u finalu. prije bi rekao da je do jacine barce :-D
11sumirp

#1105 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

NA POZIV uzbekistanske zaklade Forum za kulturu i umjetnost portugalski je nogometaš madridskog Reala Cristiano Ronaldo u utorak posjetio tamošnji glavni grad i nogometni klub Bunyodkor.

Portugalac će za jednodnevni posjet toj zapadnoazijskoj državi inkasirati 600.000 eura.
Evo jos jednog humanitarca :mrgreen: :skoljka:
ultima_palabra

#1106 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ja rekoh da je Cristiano ZA MENE najbolji igrač na svijetu, a vjerovatno ih ima još koji tako misle. To je subjektivno mišljenje :-D
belafonte

#1107 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

ultima_palabra wrote:Ja rekoh da je Cristiano ZA MENE najbolji igrač na svijetu, a vjerovatno ih ima još koji tako misle. To je subjektivno mišljenje :-D
Definitivno najbolji, sve frajer ima, skok igru, tehniku, brzinu, shut, snagu, definitivno ga je Real dzaba kupio sta su sve dobili u jednom covjeku, da se najezis fakat, mada i dalje smatram da je samo jedan Ronaldo, to je onaj debeljko u Brazilu :D
ultima_palabra

#1108 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pitanje je je li ikad postojao kompletniji igrač. Maradona, Cruyff, Platini, Zidane, Ronaldo, Ronaldinho, Messi su svi bolji od njega u par stvari, ali niko dosad nije spojio sve ove stvari u jednom tijelu :D
Neelix

#1109 Re: Real Madrid C.F.

Post by Neelix »

koliko god bio debil retardirani, antipaticni pesko i sminkerka, christina je danas najbolji na svijetu, i mislim da su ga samo povrede sprijecile da sve ove nagrade preotme messiju.
11sumirp

#1110 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:Pitanje je je li ikad postojao kompletniji igrač. Maradona, Cruyff, Platini, Zidane, Ronaldo, Ronaldinho, Messi su svi bolji od njega u par stvari, ali niko dosad nije spojio sve ove stvari u jednom tijelu :D
Ejh hebiga sad,jes ono dobar igrac,al najbolji i najkompletniji svih vremena...bara bara
11sumirp

#1111 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

Eno vec najavljuju,ako sutnu Beniteza,eto ga drito u real... :evil:
ultima_palabra

#1112 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Najbolji nije bar zasada, ali najkompletniji vrlo moguće (i Pele je bio prilično kompletan igrač).
11sumirp wrote:Eno vec najavljuju,ako sutnu Beniteza,eto ga drito u real... :evil:
Evo šta Valdano misli o Benitezu (i Mourinhu): :-D
The former Real Madrid coach and World Cup winner Jorge Valdano has attacked Rafael Benítez and Jose Mourinho, insisting that they are ushering in a bleak future for football and likening the Champions League semi-final between Liverpool and Chelsea to "a shit hanging from a stick".

The Argentinian, who scored in the 1986 World Cup final and has a respected reputation as a football intellectual, claimed that Mourinho and Benítez mistrust talent because of their own failure to make it as players and said their approach is bad news for the game.

Writing in Spain's best-selling newspaper, Marca, Valdano insisted: "Football is made up of subjective feeling, of suggestion - and, in that, Anfield is unbeatable. Put a shit hanging from a stick in the middle of this passionate, crazy stadium and there are people who will tell you it's a work of art. It's not: it's a shit hanging from a stick.

"Chelsea and Liverpool are the clearest, most exaggerated example of the way football is going: very intense, very collective, very tactical, very physical, and very direct," he added. "But, a short pass? Noooo. A feint? Noooo. A change of pace? Noooo. A one-two? A nutmeg? A backheel? Don't be ridiculous. None of that. The extreme control and seriousness with which both teams played the semi-final neutralised any creative licence, any moments of exquisite skill.

"If Didier Drogba was the best player in the first match it was purely because he was the one who ran the fastest, jumped the highest and crashed into people the hardest. Such extreme intensity wipes away talent, even leaving a player of Joe Cole's class disoriented. If football is going the way Chelsea and Liverpool are taking it, we had better be ready to wave goodbye to any expression of the cleverness and talent we have enjoyed for a century."

Valdano explained why Benítez and Mourinho were to blame for the demise of flair and creativity. "The lives of Mourinho and Benítez have crossed in a world that is ever more scrutinised and exposed by the media, which is why they look at each other with such distrust," he wrote, "but they have two things in common: a previously denied, hitherto unsatisfied hunger for glory, and a desire to have everything under control.

"Both of those things stem from one key factor: neither Mourinho nor Benítez made it as a player. That has made them channel all their vanity into coaching. Those who did not have the talent to make it as players do not believe in the talent of players, they do not believe in the ability to improvise in order to win football matches. In short, Benítez and Mourinho are exactly the kind of coaches that Benítez and Mourinho would have needed to have made it as players."
11sumirp

#1113 Re: Real Madrid C.F.

Post by 11sumirp »

OK,slozio bih se sa vecinom stvari,ali jedno mi upada u oci,Da li valdano govori o Trenerima benitezu i morinju,ili govori o igracima,jer ako govori o trenerima ,onda On nema sta da im kaze,Oni su postigli valjda mnogo vise od njega kao treneri,i cak sta vise mislim da su realizirani,pogotovu morinjo koji je uzeo nacinalna prvenstva sa 3 razlicte ekipe,a objca su i pobjednici u CL?`sam u pravu?...
A kao Igrac valdano ima sta reci igracima benitezu i morinju,samo sto to ovdje nije slucaj zar ne... :)
ultima_palabra

#1114 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:OK,slozio bih se sa vecinom stvari,ali jedno mi upada u oci,Da li valdano govori o Trenerima benitezu i morinju,ili govori o igracima,jer ako govori o trenerima ,onda On nema sta da im kaze,Oni su postigli valjda mnogo vise od njega kao treneri,i cak sta vise mislim da su realizirani,pogotovu morinjo koji je uzeo nacinalna prvenstva sa 3 razlicte ekipe,a objca su i pobjednici u CL?`sam u pravu?...
A kao Igrac valdano ima sta reci igracima benitezu i morinju,samo sto to ovdje nije slucaj zar ne... :)
Valdano ne govori o njihovim uspjesima, nego o igri koju njihovi timovi igraju, a koja je za neutralne navijače dosadna. Možemo sad tu govoriti da je Valdano bio vrlo dobar igrač i prosječan trener, a ova dvojica nikakvi igrači i odlični treneri. Poenta je da je u tom trenutku (2007) kao pobornik napadačke igre, Valdano bio uplašen kuda ide fudbal, ono što se ne kaže u članku je da je u to vrijeme trener Madrida bio izvjesni gospodin Fabio Capello :-D
Možemo ipak reći da su španska reprezentacija i Barcelona 8-) donekle spasile fudbal da ode u tom pravcu. Ono što htjedoh na početku reći je da nema šanse da Benitez dođe dok je Valdano sportski direktor ;-)
burek_in_space

#1115 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

Obrisan offtopic, drzhite se teme...
ja.neron

#1116 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

Neelix wrote:koliko god bio debil retardirani, antipaticni pesko i sminkerka, christina je danas najbolji na svijetu, i mislim da su ga samo povrede sprijecile da sve ove nagrade preotme messiju.
i pored povrede opet drugi kad se messi povredi neće ga ni biti među 11 najboljih
Fordas

#1117 Re: Real Madrid C.F.

Post by Fordas »

ja.neron wrote:
Neelix wrote:koliko god bio debil retardirani, antipaticni pesko i sminkerka, christina je danas najbolji na svijetu, i mislim da su ga samo povrede sprijecile da sve ove nagrade preotme messiju.
i pored povrede opet drugi kad se messi povredi neće ga ni biti među 11 najboljih
A Messi nije bio povrijedjen prosle godine??

Pa zar je Cristinu povreda kostala nekih 85% glasova manje koliko je skupio, pa nemojte :lol: Jak, dobar, brz, zna sa loptom, ima dobar sut ali polako treba jos godina i godina igre na istom nivou da stigne... recimo jednog Giggsa :wink:
adcor

#1118 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

Fordas wrote:
ja.neron wrote:
A Messi nije bio povrijedjen prosle godine??

Pa zar je Cristinu povreda kostala nekih 85% glasova manje koliko je skupio, pa nemojte :lol: Jak, dobar, brz, zna sa loptom, ima dobar sut ali polako treba jos godina i godina igre na istom nivou da stigne... recimo jednog Giggsa :wink:
ja mislim da su mu zbog jakne '07 i '09 izmakla priznanja :lol: :lol: :lol:
Image
Chairman

#1119 Re: Real Madrid C.F.

Post by Chairman »

11sumirp wrote:
ultima_palabra wrote:Pitanje je je li ikad postojao kompletniji igrač. Maradona, Cruyff, Platini, Zidane, Ronaldo, Ronaldinho, Messi su svi bolji od njega u par stvari, ali niko dosad nije spojio sve ove stvari u jednom tijelu :D
Ejh hebiga sad,jes ono dobar igrac,al najbolji i najkompletniji svih vremena...bara bara

Svaka cast C.Ronaldu ali Ronaldinho je najbolji igrac kojeg sam ja gledao. Njegovih 4 sezone su bile ko iz bajke. Druga je stvar sto je frajeru vise mrsko i igrati i trenirati. Poredeci njih 2, slobodno se moze reci da je Ronaldinho bolji tehnicar i asistent a da je Ronaldo nesto brzi i bolje izvodi prekide.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1120 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Malo gledam ove kometare: ''Ronaldo ovakav, radi ovo, ovo mu ne valja''. Nit' zivite sa njim, nit' ste mu mater, koliko velikih igraca su imali privatni zivot s kojim se nisu mogli pohvaliti, ali su na terenu bili vanzemaljci. Tako da, ostavite se suplje: 'vidi mu jakne'', ''spav'o sa Paris'', ''napravio dernek sa 108 riba'', ''peder'' itd. Mahaluse :-)
Gledano sa sportske strane, Ronaldo je zvijer od igraca, vec je proglasavan najboljim, bio najbolji strijelac u sezoni, sve to ce ponoviti i podebljati u Realu, ako ne ove, iduce sezone sigurno, kad ce tek masina zvana Real Madrid da se igra sa protivnicima. :dance:
Ove sezone je svaki trofej uspijeh, jer je ekipa prezivjela totalnu rekonstrukciju, pa se neke stvari jos uhodavaju.
Nego, da se vratim na diskusiju: moralisti, navalite. 8-)
Gdje je sinoc bio C.Ronaldo? Sta je radio? Je li uspio Kaku nagovoriti da skoknu do kakvog nocnog kluba? Je li ovog zena pustila sa doticnim?
Nije vam dosta vase mahale, pa virite i u Ronaldovu :run:
adcor

#1121 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

belafonte wrote:
ultima_palabra wrote:Ja rekoh da je Cristiano ZA MENE najbolji igrač na svijetu, a vjerovatno ih ima još koji tako misle. To je subjektivno mišljenje :-D
Definitivno najbolji, sve frajer ima, skok igru, tehniku, brzinu, shut, snagu, definitivno ga je Real dzaba kupio sta su sve dobili u jednom covjeku, da se najezis fakat, mada i dalje smatram da je samo jedan Ronaldo, to je onaj debeljko u Brazilu :D
al sto voli simulirat' :-D
ultima_palabra

#1122 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

adcor wrote:
belafonte wrote:
al sto voli simulirat' :-D
Haha, al najjača je kad ruži Iniestu što simulira :lol:
adcor

#1123 Re: Real Madrid C.F.

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:Haha, al najjača je kad ruži Iniestu što simulira :lol:
nemam taj, ali imam ovaj nama popularniji gif :D
Image
ultima_palabra

#1124 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa to je poslije, kad Iniesta njemu kaže: nemaš mi ti pravo ništa govoriti :lol:
kory

#1125 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

bgm citam ja nas real pravo "zagrizo" za maicona...
iih kad bi on doso dobar je ono igrac odma ramosa na stopera a njeg na desnog beka i imali dva najbolja desna beka danasnjice u jednom klubu...
Post Reply