Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
muha_sa

#1101 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Dobra maza,sad sam umako keks.I onaj kulin dzem dobar.
kupi i meni koju teglu

sevap ceš zaradit
HAVANA

#1102 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by HAVANA »

Hoš i keksa?
Mea_parvitas

#1103 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Mea_parvitas »

vješalica wrote:
Mea_parvitas wrote:Po mom misljenju dizajn jedino nije bas na nivou.
Zato je tu Litella dizajn bog bogova kao i Govnolada
De ba spustite se na zemlju sa dizajnom
Smiri se i oguli jabuku. Dizajn etikete je odron, okus je savrsen.

Ja nutelu vise ne kupujem, 20% je def bolja
Qler

#1104 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Qler »

konektovan wrote:Pa zamislite od cega se to pravi, kad je 500 gr 3 KM?!

Ti mislis da Nutella kosta vise u proizvodnji od ove Maze?
SmokingMan

#1105 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

Imamo BIngo. :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1106 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Qler wrote:
konektovan wrote:Pa zamislite od cega se to pravi, kad je 500 gr 3 KM?!

Ti mislis da Nutella kosta vise u proizvodnji od ove Maze?
Ko je poredio nuttelu???
Poredio sam onaj eurocrem swisslion sa mazom, a i ne mislim da nuttela više košta,...
Leverage

#1107 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Leverage »

TDK-90 wrote:
arzuhal wrote:Dobro ba ime, "Maza", pravo naše, ahaha... Sad bi bilo dobro napraviti prvo energetsko piće "Nišador" ili "Edepsuz", pa magnezij 300mg direkt "PRAŠAK", i tako dalje...
Valja probat...
Voćni sok , "Voćko" :D
Obradio je Pervan davno balkansku domišljatost i smisao za biznis :bih:
Povrćko :D
MarlboroGold

#1108 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by MarlboroGold »

Je li se maza pojavila u bingu? Volio bih probati tu od 30%
konektovan

#1109 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

MarlboroGold wrote:Je li se maza pojavila u bingu? Volio bih probati tu od 30%
Nije.
Ja kupim u konzumu ili u tropicu lukavica.
sumirprimus

#1110 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

dok je to jeftino ne valja
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1111 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Velkoski »

pa da je jeftino i nije :mrgreen:

i au contraire, valja, ide četvrta tegla :oops:
sumirprimus

#1112 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

Velkoski wrote:pa da je jeftino i nije :mrgreen:

i au contraire, valja, ide četvrta tegla :oops:
puno je to secera udebljaces se :D
konektovan

#1113 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

konektovan wrote:
MarlboroGold wrote:Je li se maza pojavila u bingu? Volio bih probati tu od 30%
Nije.
Ja kupim u konzumu ili u tropicu lukavica.
Da se ispravim. Evo sad bio u bingu, stup, maza na polici. Ima od 20 % crunchy 350 gr, 20 % od 750 gr, 30 % lješnjak 350 gr. ali mjesto na polici koje imaju je minijaturno, i jedva uočljivo. Uglavnom, one od 30 % i nema, jedna teglica ostala.
sumirprimus

#1114 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by sumirprimus »

post osvi hvale taj kranchi probacemo haj
navika

#1115 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by navika »

Moze li neko okaciti sliku sastava tih Maza? Mene zanima i udeo ostalog, ne samo lesnika.

E sad, nisam probao mazu i nemam uslova da je probam, ali reci da je nutela ukusnija od Lino lade Gold je malo cudno.
Pa dovoljno je samo pomirisati Lino gold pa shvatiti kakav je to ukus. Miris je bogovski. A nutela, nista narocito.
Nije ovde stvar ukusa. Nemoguce je da je nekome ukusnija nutela, objektivno receno.

A i da je bolja, ja bih ih bojkotovao. Na prvom mestu sto su ukinuli kinder ladu da bi gurali glupu nutelu. Imate tekstove o tome na netu. Ja nasao. Nisu vise imali potrebe za njom, pa ukinuli. A drugo, sto su im cene svih proizvoda bezobrazno visoke. I to ne zbog kvaliteta, vec zbog brenda.

Da se vratimo na lino ladu. Njihov beli milk krem sadrzi 18 posto mleka, sto je veoma visok procenat u odnosu na konkurenciju. A sadrzi i 9 posto lesnika, sto nijedan beli krem ne sadrzi. Cena nije visoka, a kvalitet veoma dobar.

Dalje, moram da se nasmejem kada neko kaze da je maza preskupa. Ako je to preskupo, ja ne znam sta je vama jeftino. Meni je super jeftin ako su uboli i ukus koji mi se dopada.
Razbija nutelu i sve kremove na paramparcad po kvalitetu, neki tvrde i po ukusu, i onda vam skupo. Lindt krem sadrzi 40 posto lesnika, a cena 40 maraka za teglicu.
Izracunajte koliko kosta 350 grama milke ili neke druge kvalitetne cokolade.

A sto se tice napolitanki, citajte sastav ljudi. Na slikama sve sjajno i bajno a na deklaraciji mleka kakaa i lesnika ima samo u tragovima. Sve biljna mast i secer. Ako pise "Lesnik krem 30 posto", to ne znaci da tu ima tolika paste od lesnika. Vec mesavina krema od biljne mast i 0.1 procenat lesnika
Santic_Aleksa

#1116 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Santic_Aleksa »

Ne mogu ja više ovu od 30%, prejaka za moj ukus fakat. Dajem ko hoće, pojeo sam frtalj samo. :lol:
vješalica

#1117 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by vješalica »

sumirprimus wrote:vala ova maza brezveze.
nit bojom asocira na eurokrem, nit ima ukus eurokrema nit je eurokrem.
znaci daj mi teglu djema do sljiva onda domaci, podrzimo domace, moze al nije eurokrem.
Džem se pravi, ne kupuje se. Šta zna prosječni idiot šta je pravi džem? Normalno ništa kad je samo znao za kroPir i misli da se u radnji sve može kupiti
iz zadnje klupe

#1118 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by iz zadnje klupe »

Probao sam Mazu 20% lješnjak i moja reakcija je Hmmm, ne kao kupca vec kao ekonomiste.

Prvo, bez daljneg, radi se o vrlo kvalitetnom proizvodu, nema sumnje.
Medjutim, ono što mene kopka, je to sto ne vidim kako ce se pozicionirati na trzistu medju ostalim euro kremovima, posebno imajuci u vidu toliko broj jeftinijih alternativa.
Lino lada Gold ima ono nesto drugacije, za one koje nisu ljubitelji Nutelle, medjutim Maza je sve bacila na kopiranje Nutelle, pristup kao Perfeta, pokusaj kopije Argete, medjutim ni jedan ni drugi bosanski pokusaj kopiranja nije odgovorio na temeljno pitanje: ok, postigli ste priblizno kvalitetu proizvoda koji kopirate, e sad mi recite, zasto bi kupci, osim patriotizma, kupovali malo slabiju kopiju, a ne original, ako su im cijene skoro pa indenticne ( PS, nisam ljubitelj Nutelle, nikad nisam shvatao sta ljudi vide u njoj, KInder lada je vrh kojem, po mojem misljenju, ni jedan euro krem nije ni blizu, pa mozda zato vjerovatno necu kupiti Mazu ponovo, jer je Nutellina kopija)
animus

#1119 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by animus »

iz zadnje klupe wrote:Probao sam Mazu 20% lješnjak i moja reakcija je Hmmm, ne kao kupca vec kao ekonomiste.

Medjutim, ono što mene kopka, je to sto ne vidim kako ce se pozicionirati na trzistu medju ostalim euro kremovima, posebno imajuci u vidu toliko broj jeftinijih alternativa.
Lino lada Gold ima ono nesto drugacije, za one koje nisu ljubitelji Nutelle, medjutim Maza je sve bacila na kopiranje Nutelle, pristup kao Perfeta, pokusaj kopije Argete, medjutim ni jedan ni drugi bosanski pokusaj kopiranja nije odgovorio na temeljno pitanje: ok, postigli ste priblizno kvalitetu proizvoda koji kopirate, e sad mi recite, zasto bi kupci, osim patriotizma, kupovali malo slabiju kopiju, a ne original, ako su im cijene skoro pa indenticne ( PS, nisam ljubitelj Nutelle, nikad nisam shvatao sta ljudi vide u njoj, KInder lada je vrh kojem, po mojem misljenju, ni jedan euro krem nije ni blizu, pa mozda zato vjerovatno necu kupiti Mazu ponovo, jer je Nutellina kopija)
Ekonomisto hajde pokusaj skontati odgovor na svoje pitanje.
Sta je veće 20 ili 13?
Sta je ukusnije?
Koji proizvod nema kancerogenog palminog ulja?
Mozda da probas i Mazu 30-ku pa doneses zakljucak.
i agree

#1120 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

iz zadnje klupe wrote:Probao sam Mazu 20% lješnjak i moja reakcija je Hmmm, ne kao kupca vec kao ekonomiste.

Moze im ici ova od 30% ljesnjaka jer je drugacija boja,ukus od nutele a ova 20% tesko da ce se uzimat prije nutele,barem kod onih sto znaju sta hoce.Ufatili se sad svi palminog ulja a kile nutela do sad pojeli :D
i agree

#1121 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

Mozda je to neko bozicno snizenje ili zbog isteka roka,polako,ne srljaj :D
vješalica

#1122 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by vješalica »

Jah Božić prošao....rokovi su uredni sto posto...bitno je šta je rasprodano a šta je sniženo....i da je vješalica kupila :D
i agree

#1123 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by i agree »

Znaci uzela si linoladu,fino.
konektovan

#1124 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

Image

Slika iz bingeta stup. :mrgreen: Slika je loša, jer sam brzinski slikao da me security ne uvati. :mrgreen:
Jucer bio, ispod ove crunchy, bile teglice sa 30 %, a ispod 30 ke, bio red 20% u vecoj ambalazi od 750 gr. Danas, eto šta je ostalo, a vidite kako se swisslion sa svojim smecem proširio na dio gdje je bila maza. Cijene maze urrdno sklonjene, sta ce biti dalje, vidjecemo.... :mrgreen:
SmokingMan

#1125 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

Cijena nije bilo ni sinoć kada sam prošao pored te stalaže.U vrh glave da je bilo bilo izloženo 4-5 tegli Maze....Vrijeme je da se održi neka promocija u Bingu. :thumbup:
Last edited by SmokingMan on 29/12/2018 12:49, edited 1 time in total.
Post Reply