MCMLXXV wrote:beco wrote:Jao kao fan Ferrarija predlažem da izbace KERS, jer veće su šanse da će se to sr.... pregrijati u Australiji nego da će nešto pomoći!
Brawn GP treba da bude upitnik za Mercedes-Meclaren, jer Brawn GP koriste isti Mercedesov motor, a 2s su brži što samo znaći da je neko šasiju ili aerodinamiku Meclarena zeznuo, prije će biti aerodinamiku.
Je li ko vidio slike sudara Alonsa ?

Ovo je jedina slika koja je do sada objavljena;
Slažem se s tobom da se Brawn GP može uzeti kao referenca za ocjenu McLaren-ovog udjela u performanci McM-a ali ne treba zaboraviti dvije stvari;
1. Kao što i sam
Norbert Haug ističe McM je jedan tim u kojem partneri pobjeđuju ali i gube zajedno!
2. Bilo bi zgodno saćekati prve dvije-tri utrke za konačnu ocjenu "stanja stvari" jer vremena Brawn-Mercedesa, ma koliko spektakularna bila, ipak su samo vremena sa treninga. Ne bi to bilo prvi put za tim iz Barkley-a da budu "zimski prvaci" F1!
Što se Ferrari-a tiče izgleda da si u pravu te da ih za razliku od McM-a ne mori toliko brzina bolida koliko njegova
pouzdanost, mada se čine pomalo uznemireni Brawn-ovim vremenima. Iako se glavna "frka" po pitanju legaliteta digla oko difuzora Toyote i Williams-a, nisam siguran da se rečenica Stefana Domenicali-a citat:
"It might be that others took a different approach. The FIA has to (!) dissipate any doubt, let's hope they'll do it fast and clearly"
barem dijelomično ne odnosi i na Brawn GP. Iskreno se nadam da nisam u pravu ali mi ovo već pomalo "smrdi" na otvoreni poziv u pomoć i upletanje maFIA-e u slučaju da "najvažniji" tim u Melbourne-u bude bez šansi spram tamo nekog jedva preživjelog brodolomca...
Gledaj ni prve 3 utrke neće defnitivno reći sve, može biti kao neka referenca, ali pravo stanje će se opet tek vidjeti na Barceloni. A sada ko je favorit, u suštini realno niko. Toliko je novih pravila da se sa sigurnošću ne može reći. Recimo svi sada pričaju o
Brawn GP, ali budimo realni oni su bolid za ovu godinu među prvim poćeli razvijati jer je tadašnja
Honda poslije 3 ili 4 utrke otpisala 2008 sezonu.
Toyota sa svojim buđžetom uvijek su favorit na papiru.
BMW mislim da još nisu zreli za pravi napad na titulu, možda slijedeće sezone.
Ferrari joj ako mi budu kidali živce sa (ne)pouzdanošću, bolje im je da se ne glupiraju, moj stav je da je glavni Ferrarijev problem vodstvo, preveše je tu emocjonalnih nedokazanih Italijana.
McM poslije Denisa (koliko mi je samo išao taj čovjek na živce) hočeli to biti McM više?! Mislim da ako recimo se ponovi 2005 i McM bude dimna zavjesa sezone, da će jednostavno Mercedes izgubiti živce kupiti čitav tim i uraditi sve sami. Ta me situacija malo baca na ono BMW i Williams. Već kod
Williamsa mogli bi i oni iznenaditi (ipak je to Toyotin motor sa engleskom aerodinamikom i šasijom), pogotovo Rosberg.