PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
- sixfingersatellite
@Prenj: Bili smo gdje i uvijek - na svojim radnim mjestima. Nismo pipali puls demokratije, nismo pročavali vaša prava, nismo se napajali na izdašnim sisama NGO krava-muzara, nismo ispijali ka(H)(V)(F)e s predstavnicima nevladinih organizacija koje ne predstavljaju nikoga, i nismo, ali nikad nismo, glasali za (SBiH) vlast kojoj vi savršeno odgovarate, da bi mogla Lajčaku pokazati kako be-ha demokratija funkcionira!
-
Prenj
Legolas wrote:Da skratimo. Ne treba pogledati istini u oči. Treba se lagati. Sve je super. U redu. Evo ja vas podržavam. Samo naprijed. Da vidimo koliko će ljudi doći naredne subote.Pitam se gdje su nam se krili sve ove godine ti profesionalni organizatori i revolucionari, pa ostavise grupu diletanata da sami improvizuju?
Legolas wrote: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1702843
15/02/2008 17:49
Neka ostane Katedrala, pa se može praviti šetnja prema zgradi Zajedničkih isnstitucija?
- J.B.Tito
Prenj wrote:Legolas wrote:Da skratimo. Ne treba pogledati istini u oči. Treba se lagati. Sve je super. U redu. Evo ja vas podržavam. Samo naprijed. Da vidimo koliko će ljudi doći naredne subote.Pitam se gdje su nam se krili sve ove godine ti profesionalni organizatori i revolucionari, pa ostavise grupu diletanata da sami improvizuju?Legolas wrote: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1702843
15/02/2008 17:49
Neka ostane Katedrala, pa se može praviti šetnja prema zgradi Zajedničkih isnstitucija?
- sixfingersatellite
Budali lakše metar u dupe nego centimetar u glavu! Nek si ti radikalno prošetao!Marko99 wrote:Ima i ovih sto su radikalno podijelili bedzeve na protestima! Svaka cast!
-
damirm
Bilo ih je i koji su se polijevali benzinom pred Vjecnom vatrom, palili zastave... I sta???sixfingersatellite wrote:@Prenj: Bili smo gdje i uvijek - na svojim radnim mjestima. Nismo pipali puls demokratije, nismo pročavali vaša prava, nismo se napajali na izdašnim sisama NGO krava-muzara, nismo ispijali ka(H)(V)(F)e s predstavnicima nevladinih organizacija koje ne predstavljaju nikoga, i nismo, ali nikad nismo, glasali za (SBiH) vlast kojoj vi savršeno odgovarate, da bi mogla Lajčaku pokazati kako be-ha demokratija funkcionira!
-
Legolas
Baš fino trganje iz konteksta Prenj. Zašto ne bi potražio još neki od prethodnih postova, pa vidio šta tamo piše, osim šetnje, kojoj samoj po sebi ništa ne fali, ukoliko ta šetnja bude takva da bude efektna, a ne samo mahanje zastavama i dranje bez rezultata. U redu vi imate pravo. Nastavite kako ste krenuli. Ne znam samo zašto se sada na novoj temi predlaže blokada KS-a? Nemojte djeco. Nećemo da kažu da smo vandali.
- sixfingersatellite
U vašoj površnosti je problem. Nasilne demonstracije ne moraju podrazumijevati samospaljenje ispred Vječne gume, rušenje i krađu patika iz izloga, sukob s policijom. Nije li se mogao blokirati saobraćaj u cijelom gradu, i to u radni dan, čime bi se Vlada Kantona natjerala da proglasi vanredno stanje? Nisu li se demonstranti lancima mogli vezati za ulazna vrata zgrade vlade, dok banda ne podnese ostavku? Nije li se na svakom koraku mogla iskazati građanska neposlušnost, nisu li se mogli parkirati automobili na sred Titove, nije li se mogao izazvati totalni kolaps sistema? Naravno da nije, lakše je biti pozer.damirm wrote:Bilo ih je i koji su se polijevali benzinom pred Vjecnom vatrom, palili zastave... I sta???sixfingersatellite wrote:@Prenj: Bili smo gdje i uvijek - na svojim radnim mjestima. Nismo pipali puls demokratije, nismo pročavali vaša prava, nismo se napajali na izdašnim sisama NGO krava-muzara, nismo ispijali ka(H)(V)(F)e s predstavnicima nevladinih organizacija koje ne predstavljaju nikoga, i nismo, ali nikad nismo, glasali za (SBiH) vlast kojoj vi savršeno odgovarate, da bi mogla Lajčaku pokazati kako be-ha demokratija funkcionira!
-
Prenj
Prethodni post Legolasa na saxu:Legolas wrote:Baš fino trganje iz konteksta Prenj. Zašto ne bi potražio još neki od prethodnih postova, pa vidio šta tamo piše, osim šetnje, kojoj samoj po sebi ništa ne fali, ukoliko ta šetnja bude takva da bude efektna, a ne samo mahanje zastavama i dranje bez rezultata. U redu vi imate pravo. Nastavite kako ste krenuli. Ne znam samo zašto se sada na novoj temi predlaže blokada KS-a? Nemojte djeco. Nećemo da kažu da smo vandali.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1618154
26/12/2007 01:37
Da li je moguce josh uvijek dati prilog novcani ili donijeti josh koji paketic?
- J.B.Tito
(smajlikojijepišnuoodsmijeha)Legolas wrote:Baš fino trganje iz konteksta Prenj. Zašto ne bi potražio još neki od prethodnih postova, pa vidio šta tamo piše, osim šetnje, kojoj samoj po sebi ništa ne fali, ukoliko ta šetnja bude takva da bude efektna, a ne samo mahanje zastavama i dranje bez rezultata.
- Faust
@legolas, jednostavno je: imaš ideje, ovdje ti ne prolaze; tražiš one koji misle kao ti i organizujete se te radite ono što misliš da treba. Očigledno je da većini prisutnih na ovoj temi ne pada napamet prihvatiti to što ti zagovaraš. Dakle, razlaz je najbolje rješenje...
- suncica24
Ma daj Legolas...Ti kao da si pao s Marsa
Pogledaj malo i vidjet ces da niko nije protiv blokade. Ali ja prva jesam protiv nasilja.
samo...lako je pricati o tome, a sam ne pokrenuti da to dobro ispadne. Treba 500 ljudi koji nece pustiti ruku i pred "kornjacama"! Koji nece otici kad Tajo pocne plakati na tv-u! Od kojih ce svi sigurno doci, a nece se predomisliti pred...! Koji su spremni 3-6-12h stajati ili sjediti mirno! Od kojih niko nece baciti ni cvijet, a kamoli kamen! I niko nece poceti skandirati "Baci sisu da se igramo", ili "Tito,Tito.." kad mu postane dosadno! Niti ce se opirati privodjenju od strane policije, kad odluci da oslobodi ulaze!
Ljudi koji su spremni na: Svi za jednog, jedan za sve!
Je li sad...kontas?!
Ili opet...ko tele u sarena vrata?!
Pogledaj malo i vidjet ces da niko nije protiv blokade. Ali ja prva jesam protiv nasilja.
samo...lako je pricati o tome, a sam ne pokrenuti da to dobro ispadne. Treba 500 ljudi koji nece pustiti ruku i pred "kornjacama"! Koji nece otici kad Tajo pocne plakati na tv-u! Od kojih ce svi sigurno doci, a nece se predomisliti pred...! Koji su spremni 3-6-12h stajati ili sjediti mirno! Od kojih niko nece baciti ni cvijet, a kamoli kamen! I niko nece poceti skandirati "Baci sisu da se igramo", ili "Tito,Tito.." kad mu postane dosadno! Niti ce se opirati privodjenju od strane policije, kad odluci da oslobodi ulaze!
Ljudi koji su spremni na: Svi za jednog, jedan za sve!
Je li sad...kontas?!
Ili opet...ko tele u sarena vrata?!
- Faust
Ko ti brani da to uradiš? Moda je u tebi problem, volio bi da gledaš kako to drugi rade, a ti na forumu pišeš: "Tako je, svaka čast!"sixfingersatellite wrote:U vašoj površnosti je problem. Nasilne demonstracije ne moraju podrazumijevati samospaljenje ispred Vječne gume, rušenje i krađu patika iz izloga, sukob s policijom. Nije li se mogao blokirati saobraćaj u cijelom gradu, i to u radni dan, čime bi se Vlada Kantona natjerala da proglasi vanredno stanje? Nisu li se demonstranti lancima mogli vezati za ulazna vrata zgrade vlade, dok banda ne podnese ostavku? Nije li se na svakom koraku mogla iskazati građanska neposlušnost, nisu li se mogli parkirati automobili na sred Titove, nije li se mogao izazvati totalni kolaps sistema? Naravno da nije, lakše je biti pozer.damirm wrote:Bilo ih je i koji su se polijevali benzinom pred Vjecnom vatrom, palili zastave... I sta???sixfingersatellite wrote:@Prenj: Bili smo gdje i uvijek - na svojim radnim mjestima. Nismo pipali puls demokratije, nismo pročavali vaša prava, nismo se napajali na izdašnim sisama NGO krava-muzara, nismo ispijali ka(H)(V)(F)e s predstavnicima nevladinih organizacija koje ne predstavljaju nikoga, i nismo, ali nikad nismo, glasali za (SBiH) vlast kojoj vi savršeno odgovarate, da bi mogla Lajčaku pokazati kako be-ha demokratija funkcionira!
-
damirm
Ima ljudi koji razmisljaju bas suprotno od nas, pa sad zamisli sta bi bilo kad bi svako svoje misljenje ispoljavao na nacin npr. blokada saobracajnica na radni dan.sixfingersatellite wrote:U vašoj površnosti je problem. Nasilne demonstracije ne moraju podrazumijevati samospaljenje ispred Vječne gume, rušenje i krađu patika iz izloga, sukob s policijom. Nije li se mogao blokirati saobraćaj u cijelom gradu, i to u radni dan, čime bi se Vlada Kantona natjerala da proglasi vanredno stanje? Nisu li se demonstranti lancima mogli vezati za ulazna vrata zgrade vlade, dok banda ne podnese ostavku? Nije li se na svakom koraku mogla iskazati građanska neposlušnost, nisu li se mogli parkirati automobili na sred Titove, nije li se mogao izazvati totalni kolaps sistema? Naravno da nije, lakše je biti pozer.damirm wrote:Bilo ih je i koji su se polijevali benzinom pred Vjecnom vatrom, palili zastave... I sta???sixfingersatellite wrote:@Prenj: Bili smo gdje i uvijek - na svojim radnim mjestima. Nismo pipali puls demokratije, nismo pročavali vaša prava, nismo se napajali na izdašnim sisama NGO krava-muzara, nismo ispijali ka(H)(V)(F)e s predstavnicima nevladinih organizacija koje ne predstavljaju nikoga, i nismo, ali nikad nismo, glasali za (SBiH) vlast kojoj vi savršeno odgovarate, da bi mogla Lajčaku pokazati kako be-ha demokratija funkcionira!
Primjer: Bi li ti smetalo da 5000 Hrvata svaki dan izaziva totalni kolaps u glavnom gradu BiH jer im se ne dozvoljava treci entitet? Ili sto se ne dozvoljava referendum za otcijepljenje RS-a? Ili sto imamo Visokog predstavnika?
Za svako politicko misljenje ces naci sigurno 5000 ljudi. Nije nacin da se svi ti ljudi vezu za ulazna vrata Kantona, Parlamenta, Predsjednistva jer imaju po svom misljenju veoma opravdane zahtjeve za to.
- sixfingersatellite
Nema nikakvih problema. Na sljedećim protestima, koje bi trebalo organizirati u radni dan, UJUTRU, prije početka radnog vremena, treba tijelima blokirati ulaz u zgradu, pod uvjetom da smo sad svi naučili gdje se jebena zgrada nalazi! Neka se sudare sa nama, neka doću sve televizije da snime kako će nas hirurški odstraniti. Ko želi, nek mi se javi na PP, nemam šta drugo reći.Beatnik_Bunny wrote:Ko ti brani da to uradiš? Moda je u tebi problem, volio bi da gledaš kako to drugi rade, a ti na forumu pišeš: "Tako je, svaka čast!"sixfingersatellite wrote:U vašoj površnosti je problem. Nasilne demonstracije ne moraju podrazumijevati samospaljenje ispred Vječne gume, rušenje i krađu patika iz izloga, sukob s policijom. Nije li se mogao blokirati saobraćaj u cijelom gradu, i to u radni dan, čime bi se Vlada Kantona natjerala da proglasi vanredno stanje? Nisu li se demonstranti lancima mogli vezati za ulazna vrata zgrade vlade, dok banda ne podnese ostavku? Nije li se na svakom koraku mogla iskazati građanska neposlušnost, nisu li se mogli parkirati automobili na sred Titove, nije li se mogao izazvati totalni kolaps sistema? Naravno da nije, lakše je biti pozer.damirm wrote: Bilo ih je i koji su se polijevali benzinom pred Vjecnom vatrom, palili zastave... I sta???
Jebite se lažni revolucionari, jebo li vas Che Guevara!
-
Legolas
Kad sam rekao prethodnih onda nisam mislio na postove, prije tog, nego uopšte postove koji su prethodili današnjem javljanju. Baš grozno od mene za paketić. No dobro, vi ste pametni. Vi ste "raja". Vi ste cool "rulja". Nastavite po svom. Vidim da neko već predlaže izbore na jesen - kao neće Silajdžić biti ponovo premjier. Neće - ali će otići na drugu neku funkciju, kao i Semiha (i to će biti vaš "uspjeh"). Bravo cool ruljo. U pogledu vezivanja lancima - evo ja ću. Ko će sa mnom? Imate PM pa se javite da se dogovorimo. I lanac ću kupiti. Bujrum.
-
damirm
Kada?Legolas wrote:Kad sam rekao prethodnih onda nisam mislio na postove, prije tog, nego uopšte postove koji su prethodili današnjem javljanju. Baš grozno od mene za paketić. No dobro, vi ste pametni. Vi ste "raja". Vi ste cool "rulja". Nastavite po svom. Vidim da neko već predlaže izbore na jesen - kao neće Silajdžić biti ponovo premjier. Neće - ali će otići na drugu neku funkciju, kao i Semiha (i to će biti vaš "uspjeh"). Bravo cool ruljo. U pogledu vezivanja lancima - evo ja ću. Ko će sa mnom? Imate PM pa se javite da se dogovorimo. I lanac ću kupiti. Bujrum.
- sixfingersatellite
Nisam upućen u Halidov repertoar, a ubit ću se kad budem dijelio životne nazore s nekim ko jest.Marko99 wrote:jedva cekam da te vidim sa lancima! E pjevaj onu od halida "okuj me care" mozda privuces paznju!
-
Marko99
Ne smijem sa vama jer smatram da biste pobjegli kad bi vam neko rekao buuuu tamo! Meni za takve akcije trebaju hrabriji od vas!Legolas wrote:A vidim sluša se "kvalitetna" muzika. Nego, reci mi junače Marko Kraljeviću, smiješ li ti sa mnom?Marko99 wrote:jedva cekam da te vidim sa lancima! E pjevaj onu od halida "okuj me care" mozda privuces paznju!