PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Prvo nema sanse da nas je bilo 1000 kako neki objavljuju.

Moja procjena oko 3000.
Povorka velicanstvena,dostojanstvena i BUCNAAAAAA :D

Mix pred katedralom extra,jacina ozvucenja sasvim ok.

Mislim da treba poraditi na nekim uzvicima,parolama koje cemo uzvikivati,a ne ovako svaka grupica nesto svoje i izgubi se snaga svega toga.

Ponosan sam na raju koja je bila u protesnoj povorci,svaka cast suborci :D

I da,i mene su iznervirali oni po Ferhadiji,stoje sa strane i kao snimaju nas kako da smo enki cirkusanti,neko cudo.
Onda sve one bastice.... :shock: ,boli ih briga,kao samo nama nesto smeta,kao sama je nama lose,kao samo mi hocemo promjene...

Ali ok,nastavak slijedi... 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mene uši bole od pištaljki :D:D:D

i malo sam razočaran... zbog onih koji su gledali sa strane i onih koji su po baštama uživali

očekivao sam više ljudi :(
morti

Post by morti »

sluh mi je vidno oštećen :D :D :D

ali vrijedilo je!!!

TO BE CONTINUED :x :x :x

kad počinju pripreme za dan nezavisnosti???
fixer

Post by fixer »

pa shvatite da nas se boje josh zbog toga sto misle da neko stoji iza nas. imamo ovu sedmicu za gostovanja po radiju da demantiramo neistine i poblize upoznamo ljude sa zeljama i planovima.
Tesssa

Post by Tesssa »

komi wrote:mene uši bole od pištaljki :D:D:D

i malo sam razočaran... zbog onih koji su gledali sa strane i onih koji su po baštama uživali

ti si uvijek nesto razocaran! :-)

I ja uvijek ocekujem vise ljudi, ali sam se davno pomirila s tim da se to nece desiti...

A o ovima sto su gledali sa strane ne zelim uopste da razmisljam, vidjela sam ja tu i poznate raje, na njihov obraz!
barby02

Post by barby02 »

Sve je bilo pozitivno :i dovoljno ljudi a najbitnije dostojanstveno i mirno-bucno ! Idemo dalje :-D
suncica24

Post by suncica24 »

Ko prvo: HVALA GRADJANIMA KOJI SU ODVOJI SAT VREMENA I POKAZALI DA NISU OVCE I DA ZELE PROMIJENITI STANJE!!!
Kao drugo: Hvala policiji na fer i korektnom odnosu. Hvala im na podrsci i na tome sto su bili s nama i uz nas i ovaj put.
Kao trece: Hvala Radiju Sarajevo (http://www.radiosarajevo.ba za slike ko hoce), Radiju 202, eFM Radiju, radiju Kalman, BHTV, FTV, magazinima BH Dani i Start, te novinama Oslobodjenje na podrsci, fer i korektnom izvjestavanju, i tome sto su bili s nama u svakom smislu te rijeci. Unaprijed se izvinjavam ako sam nekog izostavila, ovaj spisak ce definitivno biti mnogo duzi, jer podrska je dosla sa svih strana.
Takodjer hvala prije svega svim aktivistima DOSTA i drugih NVO koji su bili s nama, pomogli nam oko razlicitih aspekata organizacije, letaka, razglasa, usmjeravanja raje, ali prije svega im hvala na extra karikaturama koje govore vise od stotinu rijeci.
Peto bi bila zahvala svim govornicima koji su imali hrabrosti stati pred ljude i reci sta misle. Hvala puno gradjani!
I zadnje: kao suncica24 se zelim zahvaliti i suncu na podrsci, bilo je divno ovog suncanog dana hodati sad 3000 ljudi trazeci samo jedno: Ljepsu BiH i zivot dostojan covjeka.

O onima koji su stajali i gledali samo mogu reci: Je li to vama dobro? Ili vas je samo starh da kazete da nije. I poruciti im da straha vise ne smije biti i da ih cekamo 1. Marta da pokazu zube zajedno s nama, gradjanima ne samo Sarajeva, vec i cijele BiH.

LJUDI :sax: :bih: :thumbup:
Last edited by suncica24 on 23/02/2008 17:24, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

dinchy84 wrote:
komi wrote:mene uši bole od pištaljki :D:D:D

ti si uvijek nesto razocaran! :-)

I ja uvijek ocekujem vise ljudi, ali sam se davno pomirila s tim da se to nece desiti...

A o ovima sto su gledali sa strane ne zelim uopste da razmisljam, vidjela sam ja tu i poznate raje, na njihov obraz!
ma i ja nešto serem a najbliži prijatelji su mi na kafi ili na fudbalu :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

samo da pozdravim i kazem da je bilo SUPERRRRRRRRR :)

HVALA POLICIJI I ONIM MEDIJIMA KOJI SU NAS FER I KOREKTNO PROPRATILI

1 mart :D
Pooll

Post by Pooll »

ImageImage
fixer

Post by fixer »

vjesticanametli wrote:samo da pozdravim i kazem da je bilo SUPERRRRRRRRR :)

HVALA POLICIJI I ONIM MEDIJIMA KOJI SU NAS FER I KOREKTNO PROPRATILI

1 mart :D
ako Bog da nece biti potrebno.
Asana

Post by Asana »

smanjite slike ljudi... razvaliste forum :roll:
Pooll

Post by Pooll »

Image

Image

Image
Pooll

Post by Pooll »

Image
morti

Post by morti »

ima li ko slike MASE u titovoj...tamo je bilo najviše raje...vrhunac :D
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

don vito wrote:Bilo je izvrsno. Masovno, dostojanstveno, kulturno. Raje puuuuno puuuno vise nego proslu subotu, koliko sam vidio skoro ispunjena Titova. Ne zamarajte se brojkama koje objavljuju rezimski mediji, normalno da ce oni koje finansiraju Semiha&Co (ili im placaju oglase protiv vlastitih gradjana) pokusati obezvrijediti skup na svaki nacin. Ovo danas im je bila jaaaako dobra opomena da je narod ustao. Bili su ljudi svih starosnih, obrazovnih, vjerskih i svih ostalih kategorija i ubjedjenja. Lijepo je bilo vidjeti da zvizde i kartonima "ostavke" masu, jedni pored drugih, i penzioneri i "omladina", i radnici i intelektualci, i "zamotane" i cure u minjacima... Kartoni i pistaljke - pun pogodak! Plakati odlicni, oni sa SS-ovom i Semihinom karikaturom genijalni (Semiha sa kuhacom kaze "pustila bih ja fotelju, ali ona nece mene" :-D ), jedino je razglas bio nesto slabiji barem dok su bili govori. Meni je vrhunac bio kada je sa razglasa krenula "Pocasna salva" od "Pusenja", u istom trenutku raja, ponavljam svih starosnih grupa, pjeva i mase hiljadama kartoncica... Na stranu osnovni motiv i svrha protesta, ali meni ove subote vracaju vjeru da jos ima nade za ovo Sarajevo. Cini mi se da ce subota kod katedrale postati trend, pogotovo sto idu ljepsi dani.
Idemo dalje!!!! :bih:
Potpis

i da napomenem da bas radi gore boldiranog i radi toga sto je ovo protest gradjana treba izbjegavati kojekakve uzvike tipa, Baci sisu da se igramo, Tito, Reis itd.... ovo navedeno danas se moglo cuti od pojedinih grupa koje su vodile kolonu, i kad bi se nastavilo to uzvikivanje bilo bi veoma LOSE za protest i odbijalo bi raju od kolone i protesta.... Ovdje nisu bitna religiska, stranacka i ilo koja opredjeljenje ovdje su ZAHTJEVI JASNI i bilo bi dobro kad bi se svi njih drzali....

Odlican protest i sljedeca subota ce biti i jos bolja :-D
Last edited by MUNAFIK on 23/02/2008 17:54, edited 1 time in total.
thedude

Post by thedude »

fantasticno je bilo kada sam prilazio katedrali a tamo se cuje pjesma iz filma "kosa". mislio sam da sanjam. sve je bilo vrhunski.
miseve po kafanama nece niko izvuci na cestu ne sto misle da im je dobro vec sto se ne smiju usuditi i pomisliti na bolje (dok ima za kafe i cigara, dobro je).
mislim da ovih dana sarajevo postaje metropola, sto nismo dugo bili.

1. mart ce biti jos jaci. osjeti se u zraku.

ponosan sam na sve nas
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

suncica24 wrote:Ko prvo: HVALA GRADJANIMA KOJI SU ODVOJI SAT VREMENA I POKAZALI DA NISU OVCE I DA ZELE PROMIJENITI STANJE!!!
Kao drugo: Hvala policiji na fer i korektnom odnosu. Hvala im na podrsci i na tome sto su bili s nama i uz nas i ovaj put.
Kao trece: Hvala Radiju Sarajevo (http://www.radiosarajevo.ba za slike ko hoce), Radiju 202, eFM Radiju, radiju Kalman, BHTV, FTV, magazinima BH Dani i Start, te novinama Oslobodjenje na podrsci, fer i korektnom izvjestavanju, i tome sto su bili s nama u svakom smislu te rijeci. Unaprijed se izvinjavam ako sam nekog izostavila, ovaj spisak ce definitivno biti mnogo duzi, jer podrska je dosla sa svih strana.
Takodjer hvala prije svega svim aktivistima DOSTA i drugih NVO koji su bili s nama, pomogli nam oko razlicitih aspekata organizacije, letaka, razglasa, usmjeravanja raje, ali prije svega im hvala na extra karikaturama koje govore vise od stotinu rijeci.
Peto bi bila zahvala svim govornicima koji su imali hrabrosti stati pred ljude i reci sta misle. Hvala puno gradjani!
I zadnje: kao suncica24 se zelim zahvaliti i suncu na podrsci, bilo je divno ovog suncanog dana hodati sad 3000 ljudi trazeci samo jedno: Ljepsu BiH i zivot dostojan covjeka.

O onima koji su stajali i gledali samo mogu reci: Je li to vama dobro? Ili vas je samo starh da kazete da nije. I poruciti im da straha vise ne smije biti i da ih cekamo 1. Marta da pokazu zube zajedno s nama, gradjanima ne samo Sarajeva, vec i cijele BiH.

Svima vama svaka čast!!!
Namjerno sam boldirao ovaj dio koji se odnosi na policiju i to treba naglasiti, hvala im od srca.
Kako jednom rekoh, Sarajevo se budi.
Ona srijeda je bila "ustajanje na lijevu nogu".
Danas se desilo pravo Sarajevo i njegovi gradjani.
O onim koji su nas gledali blijedo, ne bih.
Samo jedna molba, nemojte iduci put skandirati moje ime, odvikao sam se, nekako mi bi neprijatno :D
Pearl

Post by Pearl »

morti wrote:ima li ko slike MASE u titovoj...tamo je bilo najviše raje...vrhunac :D
imaju neke na radiosarajevo.ba
Psykick

Post by Psykick »

Meni je srce ogromno bilo kada sam vidjela sve one ljude.
Oni trogloditi po bastama neka se stide, ali ova 'rulja' koja je danas bila na ulicama , svaka im/nam :D čast!
morti

Post by morti »

Pearl wrote:
morti wrote:ima li ko slike MASE u titovoj...tamo je bilo najviše raje...vrhunac :D
imaju neke na radiosarajevo.ba
vidio...al meni se hoće još... :D :D :D

:bih:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

odlicno,svaki put je sve bolje i bolje.
odabir muzike na nivou fakat :-)
pogotovo dubioza i "novi mix" sa tajom :D

raja se budi definitivno,a oni sto su nas slikali i snimali i pili kafice u bastama.... :shock:

vidimo se sljedeci put,naravno :D :D :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

suncica24 wrote:Ko prvo: HVALA GRADJANIMA KOJI SU ODVOJI SAT VREMENA I POKAZALI DA NISU OVCE I DA ZELE PROMIJENITI STANJE!!!

:thumbup: :kiss:

ma ja sam bez teksta :) samo smajlije pucam.
thedude

Post by thedude »

Image
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Psykick wrote:Meni je srce ogromno bilo kada sam vidjela sve one ljude.
Oni trogloditi po bastama neka se stide, ali ova 'rulja' koja je danas bila na ulicama , svaka im/nam :D čast!
vecina nam prigovara da smo suvise "burzujski".jedan prijatelj je uzeo fotografiju i rekao "gdje ti tu vidis socijalnu potrebu i volju da nesta mjenjaju ,to je samo sharada mladih burzuja,pokretna izlozba ?!".ja rekoh :"Moze biti da je tako ,ali bolje tisucu mladih burzuja nego ti komunista koji samo nesta sere i koji ni svojoj zeni ne-smijes reci da je pita zagorila !"

Zivjeli! :D :D 8) :lol:
Locked