Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

#1101 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

hrasno38 wrote:OK evo ja cu prihvatiti vase "dobronamjerne" sugestije i prihvatit cu da vi to radite samo radi toga sto zelite dobro nasoj zemlji, prihvatit cu da je Swellim i svi ostali koji su dosli iz tog svijeta nadobudne drkadzije, da je Semir nevidjeni satrolog itd itd. Ali opet ponavljam koje su to vase kvalifikacije, iskustvo, naucni radovi i sve sto ide uz to da iamte pravo da bilo koga omalovazavate ili idete nekim laksim putem da jednostavno samo pisete sto neko vam kaze. Pitanje je jednostavno, koje su vase reference??????????. Jedini oponent do sada koji je imao neke reference da prica o ovome sa nekog naucnog aspekta je bio Vuk i mada se ja nisam slagao sa njim njegovo misljenje sam postovao jer je momak koliko sam shvatio istoricar, tj. zavrsio je istoriju i casno svojim imenom i prezimenom stao iza onoga sto pise.
Samo jedno malo podpitanje: otkad se to moraju diplome priložit da bi se učestvovalo u nekoj temi na forumu?

I drugo malo podpitanje: ne sjećam se, Hrasno, da si tražio kvalifickacije, iskustvo i naučne radove od Osmanagića kad je došao sa svojom nebulozom? Kad ih on priloži, prilažem i ja svoje! ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1102 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

veseoko_kukulamovic wrote:
hrasno38 wrote:OK evo ja cu prihvatiti vase "dobronamjerne" sugestije i prihvatit cu da vi to radite samo radi toga sto zelite dobro nasoj zemlji, prihvatit cu da je Swellim i svi ostali koji su dosli iz tog svijeta nadobudne drkadzije, da je Semir nevidjeni satrolog itd itd. Ali opet ponavljam koje su to vase kvalifikacije, iskustvo, naucni radovi i sve sto ide uz to da iamte pravo da bilo koga omalovazavate ili idete nekim laksim putem da jednostavno samo pisete sto neko vam kaze. Pitanje je jednostavno, koje su vase reference??????????. Jedini oponent do sada koji je imao neke reference da prica o ovome sa nekog naucnog aspekta je bio Vuk i mada se ja nisam slagao sa njim njegovo misljenje sam postovao jer je momak koliko sam shvatio istoricar, tj. zavrsio je istoriju i casno svojim imenom i prezimenom stao iza onoga sto pise.
Samo jedno malo podpitanje: otkad se to moraju diplome priložit da bi se učestvovalo u nekoj temi na forumu?

I drugo malo podpitanje: ne sjećam se, Hrasno, da si tražio kvalifickacije, iskustvo i naučne radove od Osmanagića kad je došao sa svojom nebulozom? Kad ih on priloži, prilažem i ja svoje! ;)
Ne naravno da ne moraju ali, ako nekoga vrijedjas, omalovazavas njegovu strucnost, podsmjevas mu se onda se ocekuje da to moze raditi samo neko tko im je ravan ili naravno puno jaci u toj oblasti. Ja nikada nisam ni Osmanagica ali niti ovdje na furumu nikoga na nacin na koji vi to radite ismijavao. Druga stvar Osmanagic ma sta ko mislio o njemu sve radi javno a ne sakriva se iz nekog nicka. Sve nase strucnjake je javno prozvao i zvao bez ikakvog posrednika na suceljavanje. Dakle, kada se sve sabere ja kada imam zesoko jake argumente za nesto onda cu sa pjesmom izaci pred koga hocu i poniziti ga javno svojim znanjem sto u ovom slucaju se nije desilo. Evo ti i sada upotrebljavas rijec "nebuloza" a ja te samo pitam na osnovu kojih kvalifikacija ti nekome mozes reci da valja nebuloze. Ne vrijedjam te, ne trazim ti ime i prezime nego samo tvoje reference. Naravno ti sad mozes napisati da si sa cetiri doktorata i ja to necu moci provjeriti ali to je vec stvar svacijeg obraza.
veseoko_kukulamovic

#1103 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Hrasno, ja sam ti već napisao da mi je jasna tvoja situacija - ali ne brini, nisi sam, ima vas još koje je Semke natak'o sa svojom šupljom, pa sad ne znate kako da opravdate svoje trogodišnje izživljavanje na svakom ko od prve nije reko "ja vjerujem u tu stvarnost". Samo drugi barem šute. ;) :D :bih:
sheilak

#1104 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sheilak »

Samo se vi svi zezajte- sve ce vas sustici faraonovo prokletstvo! :D
Babayaro

#1105 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Babayaro »

veseoko_kukulamovic wrote:Hrasno, ja sam ti već napisao da mi je jasna tvoja situacija - ali ne brini, nisi sam, ima vas još koje je Semke natak'o sa svojom šupljom, pa sad ne znate kako da opravdate svoje trogodišnje izživljavanje na svakom ko od prve nije reko "ja vjerujem u tu stvarnost". Samo drugi barem šute. ;) :D :bih:
Pa bolan vise je tebe Semke natako neg sve one, (kako ih ti zoves budale) koji se mozda nadaju ili vjeruju da ima nesta gore, zajedno, jer pogledaj svoje postove i sta si sve napisao, citirao, prepisao koliko si vremena i energije potrosio, kao satro se ti brines za ugoled BiH :mrgreen: :mrgreen:

Hrasno fino si reko u svojim postovima kao svaki imalo objektivan posmatrac, uporedjujuci reference ovog doktora iz Egipta i ovoih blogera koji nemaju veze niscim, osim opsesije sa Semirom (tu su dosegli vrhunac, ekstazu). ZAto mani se corava posla ubjedjujuci ih da sagledaju stvari objektivno, to ti je guranje kamena uz brdo...
Nego :run: sa teme nek sami sebe ubjeduju da je najveci problem naseg drustva Semke i njegova raja...kompleksasi
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1106 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

veseoko_kukulamovic wrote:Hrasno, ja sam ti već napisao da mi je jasna tvoja situacija - ali ne brini, nisi sam, ima vas još koje je Semke natak'o sa svojom šupljom, pa sad ne znate kako da opravdate svoje trogodišnje izživljavanje na svakom ko od prve nije reko "ja vjerujem u tu stvarnost". Samo drugi barem šute. ;) :D :bih:
Vidis upravo ovim odgovorom si mi sve rekao i definitivno objasnio da si ti u stvari jedan mali bezvrijedni covjeculjak koji pokusava na sve moguce nacine da skrene pozornost na sebe, uzalodno pokusavajuci da bude duhovit i interesantan. Ali kao sto je napisao @Babayaro Semir je vas bas onako muski lijepo natak'o i vec bezbroj puta pokazao koliko ste mali, beznacajni i bezopasni u svakom pogledu. Jadna nam je BiH sa takvim NO-NAME "d-uhovitim" strucnjacima. Ovo je samo odgovor u tvom stilu jer naravno ti ne mozes i ne znas ili jednostavno nemas argumentaciju da odgovoris na moja pitanja. Ah da, cudo nisi opet linkovao neki blog jer to je tvoj vrhunac.
Kolega sa Alipasinog

#1107 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

hrasno38 wrote:
Vidis upravo ovim odgovorom si mi sve rekao i definitivno objasnio da si ti u stvari jedan mali bezvrijedni covjeculjak koji pokusava na sve moguce nacine da skrene pozornost na sebe, uzalodno pokusavajuci da bude duhovit i interesantan. Ali kao sto je napisao @Babayaro Semir je vas bas onako muski lijepo natak'o i vec bezbroj puta pokazao koliko ste mali, beznacajni i bezopasni u svakom pogledu. Jadna nam je BiH sa takvim NO-NAME "d-uhovitim" strucnjacima. Ovo je samo odgovor u tvom stilu jer naravno ti ne mozes i ne znas ili jednostavno nemas argumentaciju da odgovoris na moja pitanja. Ah da, cudo nisi opet linkovao neki blog jer to je tvoj vrhunac.
Ne samo da nas je sve natako -- u tome i jeste problem -- nego nas je natako uz pomoc onih koje je stvarno natako.

"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.

Ali je najcudnije (a mozda bas i nije) da piramidioti ovako zdusno brane svog poglavnika (valjda bi i oni htjeli malo) cak i nakon ovakve bezobrazne blamaze.
Neregistrirani

#1108 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Zasto je egipatski doktor doktorirao egiptologiju u Madjarskoj?

Barem troje (u uzem ili sirem anti-piramidalnom krugu) blogera ima diplomu istoricara, desi se tu i geolog, te par onih sa tehnickim i drustvenim faksovima, tako da ne bih bas tako olako nekom prisio da nema veze ni sa cim. Ocigledno da imaju i ocigledno pogadjaju "u sridu", jer jos uvijek Semir&co. najcesce prozivaju blogere kad kukaju na oponente.
nigdje.nikog

#1109 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

KOJA NEVJEROVATNA ZAMJENA TEZA !

Dakle, da bi imao pravo osporavati jednog nadriarheologa, moras biti arheolog !?

Stani covjece, razmisli sta govoris. Vecina nas koji pokusvamo zaustaviti ovo ludilo, upravo ukazujemo na nevjerovatnu nekompetentnost pojedinaca koji su ovu blamazu zapoceli i njihovih metoda.
Zar moramo biti ljekari da bi smo imami pravo reci - zabranite rad nadriljekara!

Razmisli sta govoris.
veseoko_kukulamovic

#1110 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

E moj Nigdje.Nikog, tražiš previše od ljudi koji su trenutno u vrlo osjetljivoj fazi skidanja s piramidiotluka - da razmišljaju prije nego što progovore! :lol:
Withdrawal period će nekima biti i teži od ovog trogodišnjeg overdoziranja budalaštinama. :mrgreen:

A šta ovo vidim - konferencija gotova i prije nego što je počela??? A gdje su izjave učesnika, zaklinjanje u piramide, verifikacija i slično??? Šta se to desilo? Da nije pukla kakva bruka? ;)
Kolega sa Alipasinog

#1111 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Ima tu nesto: Borat je utrno svoju strućnu Komfremcju bas na 819. godisnjicu Povelje Kulina Bana.
Rekao bi covjek, ne mora se biti egiptolog pa da se ponesto zna o vlastitim korijenima.
S druge strane, piramidiot moze biti i Dr. (kand) kao nas vlastiti Borat ili kao Maksim (ili cak triput -- bas kao Swelim!) pa opet biti kompletna budala.
Bas nas je ovako Borat ucio o foteljasima sto cuce iza svojih toplih blogova.

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.
veseoko_kukulamovic

#1112 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Ljudi, šta bi sa onih Kineza na konferenciji, jesu li to ufatili avion ranije? :lol: :lol: :lol: :lol:
nigdje.nikog

#1113 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Prije nego sto pocne masovna vadiona, dobro je da se zapamti

ONI STOJE IZA NJEGA !

Image
Jovo Jovanović, BiH, Sarajevo, Predsjednik

Image
Ahmed Bosnić, BiH, Sarajevo, član

Image
Mahir Hadžiahmetović, BiH, Visoko, član

Image
Vlatko Določek, BiH, Sarajevo, član

Image
Amila Omersoftić, BiH, Sarajevo, član

Image
Slobodan Stajić, BiH, Sarajevo, član

Image
Sanela Ćatić, počasni član

Image
Selma Kalota, Kuala Lumpur, Malezija, počasni član

Image
Bojan Zečević, UK, London, počasni član
veseoko_kukulamovic

#1114 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

nigdje.nikog wrote:Prije nego sto pocne masovna vadiona, dobro je da se zapamti

ONI STOJE IZA NJEGA !
Ima malo i ovoga... Hm, pitam se koje li su njegove kvalifikacije u arheologiji, jel, ono, diploma, stručni radovi, iskustvo, reference, i to.... :D :bih: :run:

Image
veseoko_kukulamovic

#1115 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

A bilo bi nepristojno zaboraviti i zasluge jednog vjernog prijatelja Projekta od samih početaka -
Novo nalazište i plato Visočice u utorak su posjetili Timur Numić . . .
- pa sve do kraja:
Učesnicima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida, koja će trajati do 30. augusta, obratili su se potpredsjednica FBiH Spomenka Mićić, savjetnik federalnog premijera Nedžada Brankovića Timur Numić . . .
Image
nigdje.nikog

#1116 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

VISOCICU NAM ZAHVATILA TUGA
NUTO PLOCA - ALI NIGDJE FUGA !

zahvaljujem na ovim vrijednim dokumentima - nastavite.

Bice ovo dobar materijel za jednu monografiju - NI PIRAMIDA - NI STIDA

(krenula me da nas rima - mozda tamo piramida ima!)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1117 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

Ja nisam arheolog niti historicar, pa necu ulaziti u temu da li je piramida ili nije. Zelim da postavim neka pitanja... Naime, kakve veze ima privatni zivot jednog covjeka sa eventualnim postojanjem ili ne piramida?
Dalje, kakve veze imaju slike sa ljudima koji su posjetili piramide i sem normalnog civiliziranog ponasanja dobrodoslice sta one dokazuju?
Kao sto nisam arheolog jesam ekonomista i jako, jako zelim prosperitet svoje zemlje i sebe sa njom. Piramide nas vode u tom pravcu. Turizam sve vise postaje beiha brand i mislim da je najmanje sto se od nas moze traziti kao doprinos vlastitom sutrasnjem boljitku malo manje sarkasticnog negiranja bar dok ne bude dokaza.
Da su Hercoegovci imali i u pola tako negativan odnos prema Medjugorju ne bi napravili gospodarsko cudo. Sad ce neko da mi kaze kako oni ne prodaju nepostojece, nego ostavljaju na volju vjere. A zar smo toliko posteni, pa se do pogibije ubijedjujemo kako nije, a opet bez dokaza, ali na vlastitu stetu. Ulazimo u historiju postenja kao narod, a ko bi rekao po nama.
Shoshana

#1118 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Shoshana »

KatarinaKosaca wrote:Kao sto nisam arheolog jesam ekonomista i jako, jako zelim prosperitet svoje zemlje i sebe sa njom. Piramide nas vode u tom pravcu. Turizam sve vise postaje beiha brand i mislim da je najmanje sto se od nas moze traziti kao doprinos vlastitom sutrasnjem boljitku malo manje sarkasticnog negiranja bar dok ne bude dokaza.
Eh, kako bi BiH ekonomija procvjetala kada bi ekonomi bili u stanju vidjeti malo dalje od vlastitog nosa :roll:

Cuj, hajde da iskoristimo prevaru, barem dok nije dokazana :shock:

A, jesi li razmislila sta ce biti kada bude dokazana?
KatarinaKosaca

#1119 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

A jesi li ti imaš dokaz da je prevara ili si razmislila šta ako se dokaže da nije prevara? Niko nikog ne prisiljava da dođe.
Shoshana

#1120 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Shoshana »

Naravno :D

Bilo koji natpis, okacen bilo gdje, u kojem se spominju 'bosanske piramide' jeste prevara, jer ne postoji ni jedan dokaz da to jesu piramide. Apsolutno sam kompetentna da to tvrdim - za razliku od Semira - ja posjedujem diplomu arheologa.

Prodavanje vlastitih ideja nije zabranjeno, no, da se razumijemo, bilo bi potrebno naglasiti da se radi o 'Semirovim piramidama' (dok se nesto drugacije ne dokaze) a ne o nekakvim 'bosanskim piramidama'.

Ne, niko nikog ne prisiljava da dodje :D Radi se o cistom false marketing, sto ti, naravno vec znas.
KatarinaKosaca

#1121 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

Možda sam neinformirana, ali još nigdje nisam pročitala da je dokazano da su piramide u Visokom prevara. Od diplomiranog arheologa ili moje komšinice sa petog.
uozo

#1122 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

KatarinaKosaca wrote:Možda sam neinformirana, ali još nigdje nisam pročitala da je dokazano da su piramide u Visokom prevara. Od diplomiranog arheologa ili moje komšinice sa petog.
Neinformirana si ipak. :roll:
KatarinaKosaca

#1123 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

Daj mi link, ili izvor, molim te. Daj mi dokaz dokaza, pa da izađem iz mraka.
Shoshana

#1124 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Shoshana »

:lol: :lol: :lol:

Koje piramide :?
KatarinaKosaca

#1125 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by KatarinaKosaca »

Izvini, ali mi ovaj smijeh ništa ne otkriva, niti išta dokazuje. Zašto imam osjećaj da je ovo sve neka lična pozadina, jer dok sam pročitala temu, najviše sam čula o Semirovom privatnom životu, pa mu čak ni djeca nisu bila pošteđena
Locked