Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#1101 Re: Ljubav je....
Ljubav...vreca go**** upakovana u zlatni celofan(bar sada imam tako misljenje)
-
Zoya
- kolega
#1103 Re: Ljubav je....
Kad si zaljubljena onda je ON a kad nisi onda je OFF 
-
_mallena_
#1104 Re: Ljubav je....
"Ljubav znači posvetiti se nekome bez ikakvih jamstava, dati sebe potpuno, u nadi da će naša ljubav u drugoj osobi potaknuti ljubav. Ljubav je čin vjere, i tko god nema vjere taj nema ni ljubavi."
Erich Fromm
Erich Fromm
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1105 Re: Ljubav je....
De bolan ne kvari temu.kolega wrote:Kad si zaljubljena onda je ON a kad nisi onda je OFF
sve receno.Zoya wrote:Ljubav je ON...
- Eweleen
#1106 Re: Ljubav je....
Ljubav je poigravanje sa sudbinom i izazivanje eventualne teške duševne tegobe.
Međutim loša stvar je što se ne može kontrolisat.
Zato je iskoristite maksimalno dok traje. Za sve što vam je mrsko uradit za voljenu osobu ili sa njom i mislite da ćete uradit nekad kasnije. Uradite baš tad. Kasnije će vam biti žao.
Ustvari kasnije će vam svakako bit žao
Međutim loša stvar je što se ne može kontrolisat.
Zato je iskoristite maksimalno dok traje. Za sve što vam je mrsko uradit za voljenu osobu ili sa njom i mislite da ćete uradit nekad kasnije. Uradite baš tad. Kasnije će vam biti žao.
Ustvari kasnije će vam svakako bit žao
- kolega
#1107 Re: Ljubav je....
hej, samo se opustiladyblue18 wrote:De bolan ne kvari temu.kolega wrote:Kad si zaljubljena onda je ON a kad nisi onda je OFF![]()
- ladyblue18
#1108 Re: Ljubav je....
kolega wrote:hej, samo se opustiladyblue18 wrote:De bolan ne kvari temu.kolega wrote:Kad si zaljubljena onda je ON a kad nisi onda je OFF![]()
-
zenicaone
#1110 Re: Ljubav je....
ljubav je kad imas para
dok sam bio kokuz nisam mogao zadrzat nijednu djevojku a mogao sam zbarit svaku (mama me rodila ko ljepog i pametnog) a sad kad sam se opario (nisam se obogatio - da se odma ne pocnu javljat sponzoruse al ima se dovoljno fala Bogu) sve i jedna me voli nakon sedmice da (ma to ona nikad nije imala momka poput mene u zivotu i tako to , kolko sam ja drugaciji od svih , ma nemoze sebi doc od cudjenja)
sto je najgore nikad nisam ni ganjao one napucane sponzoruse (ni dan danas) nego one naizgled fine i pametne cure
sto je najgore nikad nisam ni ganjao one napucane sponzoruse (ni dan danas) nego one naizgled fine i pametne cure
- sisley
#1111 Re: Ljubav je....
Pa kakav si ti muškarac, ako moraš da kupuješ nekoga da bi bio s tobom?zenicaone wrote:ljubav je kad imas paradok sam bio kokuz nisam mogao zadrzat nijednu djevojku a mogao sam zbarit svaku (mama me rodila ko ljepog i pametnog) a sad kad sam se opario (nisam se obogatio - da se odma ne pocnu javljat sponzoruse al ima se dovoljno fala Bogu) sve i jedna me voli nakon sedmice da (ma to ona nikad nije imala momka poput mene u zivotu i tako to , kolko sam ja drugaciji od svih , ma nemoze sebi doc od cudjenja)
Nemoj to sebi da radiš
Meni npr tvoj novac ništa ne bi značio, ako mi se ne kovitla u stomaku zbog tebe takvog kakav jesi.. za početak to..
Jesi razmislio možda da su tvoj izbor takve djevojke? Nemoj njih da kriviš. Ako je istina da imaš
stvarne kvalitete, kao što kažeš, onda bi tvoj novčanik trebao biti samo dodatna i to negdje pri dnu
"kvaliteta"
- Daphna
#1112 Re: Ljubav je....
"Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti."
Mahatma Ghandi
"Savršena ljubav doista je rijetka... Zaljubljeni uvijek moraju imati profinjenost mudrih, prilagodljivost djece, osjetljivost umjetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snošljivost učenjaka i snagu samopouzdanih."
Leo Buscaglia
"Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumijeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."
Erich Fromm
"Ljubav je igra koja se može igrati udvoje tako da oboje pobijede."
Eva Gabor
"Ljubav je bajka za budale."
Charles Bukowski
Mahatma Ghandi
"Savršena ljubav doista je rijetka... Zaljubljeni uvijek moraju imati profinjenost mudrih, prilagodljivost djece, osjetljivost umjetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snošljivost učenjaka i snagu samopouzdanih."
Leo Buscaglia
"Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumijeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."
Erich Fromm
"Ljubav je igra koja se može igrati udvoje tako da oboje pobijede."
Eva Gabor
Charles Bukowski
- Drina Light
#1113 Re: Ljubav je....
...kada sve tajne zivota vidis u jednim ocima...bez pitanja i bez objasnjenja. 
- anais_nin
#1114 Re: Ljubav je....
Daphna wrote:"Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti."
Mahatma Ghandi
Erich Fromm
Charles Bukowski
- [Matrix]
#1115 Re: Ljubav je....
Nista sto se o ljubavi kaze ne moze biti Istina ili Laz.Rijec je tu,ali nema stvarnosti koju opisuje.Probajteanais_nin wrote:Daphna wrote:"Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti."
Mahatma Ghandi
Erich Fromm
Charles Bukowski![]()
![]()
opisati svjetlost ! Srecom ,sve sto se ne moze (iz)reci moze se pokazati. (L.W)
Jao nama ako nemamo sta pokazati !
-
*mima*
#1116 Re: Ljubav je....
Pobrinite se da dobijete ono što volite, jer će vas inače prisiliti da volite
ono što dobijete.
B. Shaw
ono što dobijete.
B. Shaw
- tatjanamster
#1117 Re: Ljubav je....
...lijek za sve 
- ladyblue18
#1118 Re: Ljubav je....
mima wrote:Pobrinite se da dobijete ono što volite, jer će vas inače prisiliti da volite
ono što dobijete.
B. Shaw
-
PalaSa Marsa
#1119 Re: Ljubav je....
Meni je ljubav skroz kuul

-
♥ Julianna ♥
#1120 Re: Ljubav je....
Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni 
-
PalaSa Marsa
#1121 Re: Ljubav je....
Jeste, tacno je to, i jos plus kad zaljevas sve to sa toplim mlijekom od tek pomuzene krave♥ Julianna ♥ wrote:Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni
- tatjanamster
#1122 Re: Ljubav je....
il' domaći ajvar♥ Julianna ♥ wrote:Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni
-
♥ Julianna ♥
#1123 Re: Ljubav je....
Ma ne mora biti baš to mlijeko, može i običnoPalaSa Marsa wrote:Jeste, tacno je to, i jos plus kad zaljevas sve to sa toplim mlijekom od tek pomuzene krave♥ Julianna ♥ wrote:Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni
A ajvar...ne, nije to ljubav..to je STRAST!!!tatjanamster wrote:il' domaći ajvar♥ Julianna ♥ wrote:Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni
- kolega
#1124 Re: Ljubav je....
... već zamišljam mlado djevojče koje muze mlijeko i dalje ... do kajmakaPalaSa Marsa wrote:Jeste, tacno je to, i jos plus kad zaljevas sve to sa toplim mlijekom od tek pomuzene krave♥ Julianna ♥ wrote:Ljubav je kad na vrući domaći hljeb (ili kiflu- vruću) namažete kajmak i zagrizete, al gladni
-
Zoya