Kakvu terapiju/e ti je dao ginekolog i da li djeluje?Bihnela wrote:mislim da to nije normalno...mozda samo malo...i ja sam mislila da je to uredu ali ginekolog mi uvijek da neku terapiju za saniranje obilnog iscjedka i onda sam vidjela da se moze zivjeti i bez toga...obilan iscjedak je pogodan za razmnozavanje bakterija..u svakom slucaju trebas se obratiti ginekologu zbog togadesperate wrote:Otkako sam usla u puberter imam iscjedak i mislila sam da je to normalno. Neki dan pricam ja sa drugaricom i pitam je ima li ona taj problem. Ona kaze da ima ako dugo sjedi u farmerkama ili na suncu. Ja joj kazem, pa meni cim radim neku fizicku aktivnost dole mokro kao da sam se upisala. Isto tako cim malo prostetam dole mokro. Stalno sam dole mokra od tog iscjedka. Je li to normalno? Bila sam kod ginekologa, nisam isla zbog tog problema nego zbog neceg drugoga, ali svi testovi su normalni.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
desperate
#1101 Re: Ginekologija i vagine....
- Bihnela
#1102 Re: Ginekologija i vagine....
naravno da djeluje
ali najbolje je da odes i da ti ginekolog propise terapiju
-
dotoressa
#1103 Re: Ginekologija i vagine....
Iz mog iskiustva propolis vaginalete..puno bolje od fitovaga...
- sary
#1104 Re: Ginekologija i vagine....
Pozzz,
Da li neko ima iskustavo sa dr.Delićem, sada radi u suncu?
- neprilagodjena
#1105 Re: Ginekologija i vagine....
Pa dobro,usla si u pubertet hormoni drmaju.desperate wrote:Otkako sam usla u puberter imam iscjedak i mislila sam da je to normalno. Neki dan pricam ja sa drugaricom i pitam je ima li ona taj problem. Ona kaze da ima ako dugo sjedi u farmerkama ili na suncu. Ja joj kazem, pa meni cim radim neku fizicku aktivnost dole mokro kao da sam se upisala. Isto tako cim malo prostetam dole mokro. Stalno sam dole mokra od tog iscjedka. Je li to normalno? Bila sam kod ginekologa, nisam isla zbog tog problema nego zbog neceg drugoga, ali svi testovi su normalni.
Licno mislim da dok god ne smrdi ili ima neku cudnu boju ili ne izgleda cudno ok je.
Ako nisi sigurna idi kod ginekologa i neka te pregleda.
Ja sam cula da od kucnih stvarcica med pomaze kad je bjelo pranje jace.
-
desperate
#1106 Re: Ginekologija i vagine....
Koju je tebi terapiju pripisao, mozes li reci da znam sta me ceka?Bihnela wrote:naravno da djeluje![]()
Izasla sam iz puberteta davno, u tome je problem.neprilagodjena wrote: Pa dobro,usla si u pubertet hormoni drmaju.
Licno mislim da dok god ne smrdi ili ima neku cudnu boju ili ne izgleda cudno ok je.
Sta se radi s medom?
- Bihnela
#1107 Re: Ginekologija i vagine....
uglavnom daju vaginalete...u zavisnosti od potrebe neke koje se stavljaju 7 - 10 dana tj. navece pred spavanje..uglavnom nista strasnoKoju je tebi terapiju pripisao, mozes li reci da znam sta me ceka?
- wewa
#1108 Re: Ginekologija i vagine....
isla na sistematski i nimalo mi se nije svidio. puno vise ocekujem od ginekologa, za pocetak elementarno postovanje.sary wrote:Pozzz,
- neprilagodjena
#1109 Re: Ginekologija i vagine....
desperate wrote:Koju je tebi terapiju pripisao, mozes li reci da znam sta me ceka?Bihnela wrote:naravno da djeluje![]()
Izasla sam iz puberteta davno, u tome je problem.neprilagodjena wrote: Pa dobro,usla si u pubertet hormoni drmaju.
Sta se radi s medom?
stavi se na ulozak,a ulozak se stavi u gace
Pa dobro i ja sam davno izasla iz puberteta pa mi je bjelo pranje nekad jace a nekad slabije.
- alica.k
#1110 Re: Ginekologija i vagine....
iscitala sam ja o tome zadnjih par dana jer me bihnela prepala da nije normalno.neprilagodjena wrote:stavi se na ulozak,a ulozak se stavi u gace![]()
Pa dobro i ja sam davno izasla iz puberteta pa mi je bjelo pranje nekad jace a nekad slabije.
i je, normalno je.
zavisi od imuniteta, od dana ciklusa i tako...cak sam zvala gyn da je pitam jos jednom
vadzajna je self-cleaning organ i mora se cistiti, nekome vise, nekome manje.
- neprilagodjena
#1111 Re: Ginekologija i vagine....
cuj nije normalno
pa ako bjelo pranje nece izlaziti dole
gdje ce
Jedino se naravno treba paziti na boju,miris i kakvo je bjelo pranje.
Evo primjer
Ja kad upotrebljavam antibiotike ili mi je imuni sistem down ja dobijem gljivice dole.
Kad pogledam kakvo je bjelo pranje,svo je u malim komadicina.
Odma idem kod ginekologa.
Jedino se naravno treba paziti na boju,miris i kakvo je bjelo pranje.
Evo primjer
Ja kad upotrebljavam antibiotike ili mi je imuni sistem down ja dobijem gljivice dole.
Kad pogledam kakvo je bjelo pranje,svo je u malim komadicina.
Odma idem kod ginekologa.
- Bihnela
#1112 Re: Ginekologija i vagine....
desperate wrote:Otkako sam usla u puberter imam iscjedak i mislila sam da je to normalno. Neki dan pricam ja sa drugaricom i pitam je ima li ona taj problem. Ona kaze da ima ako dugo sjedi u farmerkama ili na suncu. Ja joj kazem, pa meni cim radim neku fizicku aktivnost dole mokro kao da sam se upisala. Isto tako cim malo prostetam dole mokro. Stalno sam dole mokra od tog iscjedka. Je li to normalno? Bila sam kod ginekologa, nisam isla zbog tog problema nego zbog neceg drugoga, ali svi testovi su normalni.
ja cu opet reci da ovakav iscjedak NIJE NORMALAN da je dole vazda mokro kao da si se upisala, da hodas mokrih gaca ili jos gore da imas sinteticki dnevni ulozak koji je vazda mokar! ako je to vama normalno - pa dobro.. kazem curi da se taj problem moze lako rijesiti 7-dnevnom terapijom odgovarajucim vaginaletama koje ce joj dati doktor..
i da, dole moze biti i suho, sa vrlo,vrlo oskudnim bijelim pranjem, ovo iz iskustva govorim...
http://alternativa.hr/content/view/218/42/
http://www.zdravljeilepota.com/2010/09/10/belo-pranje/
-
desperate
#1113 Re: Ginekologija i vagine....
Koristila sam vaginalete jedno vrijeme i nisu pomogle. Hvala za linkove.Bihnela wrote: ja cu opet reci da ovakav iscjedak NIJE NORMALAN da je dole vazda mokro kao da si se upisala, da hodas mokrih gaca ili jos gore da imas sinteticki dnevni ulozak koji je vazda mokar! ako je to vama normalno - pa dobro.. kazem curi da se taj problem moze lako rijesiti 7-dnevnom terapijom odgovarajucim vaginaletama koje ce joj dati doktor..
i da, dole moze biti i suho, sa vrlo,vrlo oskudnim bijelim pranjem, ovo iz iskustva govorim...
http://alternativa.hr/content/view/218/42/
http://www.zdravljeilepota.com/2010/09/10/belo-pranje/
- bez_ideje
#1114 Re: Ginekologija i vagine....
Nije bas mjesto ovome ovdje....al da ne izvlacim teme sa podforuma.....
Ja vucem ovu kandidu,u svim oblicima.....izbije tu i tamo...eh....izbilo mi ispod usana i po bradi,zanima me smijem li ja na ovo naljepit canestena ,imam ga negdje garant,da ne idem sad do apoteke..
To bi trebalo biti isto,jelde ,mislim......donji i gornji canesten
Ja vucem ovu kandidu,u svim oblicima.....izbije tu i tamo...eh....izbilo mi ispod usana i po bradi,zanima me smijem li ja na ovo naljepit canestena ,imam ga negdje garant,da ne idem sad do apoteke..
- Ma.Le.Na
#1115 Re: Ginekologija i vagine....
nije odgovor nego pitanjebez_ideje wrote:Nije bas mjesto ovome ovdje....al da ne izvlacim teme sa podforuma.....
zar moze kandida "postojati" i vani..a ne samo na sluzokozi?
- bez_ideje
#1116 Re: Ginekologija i vagine....
Moze ,moze......itekako
Na kozi (narocito pregibima,izmedju prstiju ),na noktima,oku,u nosu.....
nema dje je nema
Na kozi (narocito pregibima,izmedju prstiju ),na noktima,oku,u nosu.....
nema dje je nema
- Ma.Le.Na
#1117 Re: Ginekologija i vagine....
pokusavam progooglat slike
kako izgleda kada je vani?
kako izgleda kada je vani?
- bez_ideje
#1118 Re: Ginekologija i vagine....
Pa meni se javi kao ograniceno crveno podrucje,malo izdignuto...peruta se (izgleda na prvu kao grozan slucaj isusene koze ) ,malo svrbi i zateze
-
nera18
#1119 Re: Ginekologija i vagine....
jutros podjoh pitati da nije... pa me stid bi
nemoj se lijepit tim po licu, umivaj se kamilicom i kakcu blagu bebi kremu stavljaj
ako ne prodje brzo, idi ipk doktoru, ljeto ide, sunce moze smao pogorsati sve to
nemoj se lijepit tim po licu, umivaj se kamilicom i kakcu blagu bebi kremu stavljaj
ako ne prodje brzo, idi ipk doktoru, ljeto ide, sunce moze smao pogorsati sve to
- jaca-maca
#1120 Re: Ginekologija i vagine....
Moze li mi neko preporuciti dobrog zenskog privatnog ginekologa u Sarajevu, znaci samo privatnika jer nemam zdravstvenu knjizicu, ali da nije Nerja Pasic niti Amira Frljak. Hvala 
Last edited by jaca-maca on 25/04/2011 18:37, edited 1 time in total.
-
nera18
#1121 Re: Ginekologija i vagine....
ja cu ti preporuciti da odes u skerlicevu i da nema razlike izmedju njih i bilo kojeg privatnika bar sto se odnosa i usluge ticejaca-maca wrote:Moze li mi neko preporuciti dobrog zenskog privatnog ginekologa u Sarajevu da nije Nerja Pasic niti Amira Frljak. Hvala
- cordial
#1122 Re: Ginekologija i vagine....
Dr. Amra, poliklinika Clarus na Skenderiji. Jako prijatna, zna svoj posao. Ne zavlaci te mjesecima samo kako bi joj ostavljala novac.
- jaca-maca
#1123 Re: Ginekologija i vagine....
Nemam zdravstenu knjizicu pa zato bih privatnikanera18 wrote:ja cu ti preporuciti da odes u skerlicevu i da nema razlike izmedju njih i bilo kojeg privatnika bar sto se odnosa i usluge ticejaca-maca wrote:Moze li mi neko preporuciti dobrog zenskog privatnog ginekologa u Sarajevu da nije Nerja Pasic niti Amira Frljak. Hvala
- bez_ideje
#1124 Re: Ginekologija i vagine....
Ma ja sam do podne mislila da je alergija neka....od podne mi se pocelo guliti i svrbiti......odma sam skontala sta je...al odma.....nera18 wrote:jutros podjoh pitati da nije... pa me stid bi![]()
Mackam se uljem cajevca......bar ne svrbi
-
astrogirl
#1125 Re: Ginekologija i vagine....
Neila wrote:ja imam isti problem sa kondilomimaEmich wrote:da prijateljica mi je rekla koja je skidala kondilome u poliklinici sunce da poslije tretmana stavlja jedno 40 dana lgg na tampon, da se mani vaginaleta....kaze da je pomoglo za ph rodnice i naravno da je dobro za candidu sigurno....meni ovo s bijelim lukom odlicno...nema svraba sve super vec sam ko nova![]()
i razmisljam gdje i kako da ih skinem.. znas li slucajno kojom metodom su joj skidali u poliklnici sunce i koliko kosta? jel zadovoljna??
Ne znam da li si rijesila svoj problem ali ako nisi evo sta sam ja cinila po tom pitanju . Moja dijagnoza je bila Hpv vise grupa i visokog i niskog rizika . Primjetila sam osip na usnicama i doista sam se prepala ,odmah sam otisla kod doktorke no medjutim doktorica je rekla da je to osip od depilacije .Inace sam panicar tako da sam zapanicarila da zelim test na hpv virus . Kada su rezultati bili gotovi bio je pozitivan tacno 9 grupa raznih ...... To mi je bio sok katastrofa jer sam na netu sve zivo procitala o tome i znala sam da izaziva rak na grlicu maternice . Doktorica mi je rekla posto imam samo 4 tackice i ravni su bili kondilomi a ne siljati da je najbolje da mi to skine kondiloksom . To je tecnost s kojom se premazuju te bubuljicice . Isla sam na premazivanje 3 dana nakon tri sata sam to oprala i zatim stavljala obloge od kamilice . Moram priznati malko je peckalo ali ne tako strasno .Kada mi je doktorka Rada Rakic uklonila kondilome terapija je bila 10 vaginaleta interferon i stvari za jacanje imuniteta . pila sam 1000mg vitamina c za pocetak ,ecomer , supradin sumece tablete , brokulu jedan sat prije jela , maticnumlijec bjelu propolis i med od proizvodjaca pcelica medina zenica ,ima da se kupi u trznici markale biljna apoteka ,jela med , zeleno povrce uglavnom totalno sam promijenila ishranu . Nakon toga sam uradila papa test i bilo je sve ok . Zatim kolposkopiju i to je bilo ok .
Zatim mi je moja doktorka propisala biljnu terapiju vaginaleta 1 kutija od 5 vaginaleta sastav ALOJA PROPOLIS EHINACS , zatim 1 kutija od pet vaginaleta KANTARIONA , zatim jedna kutija od 5 vaginaleta pet vrsta biljaka zatim ponovo sam ponovila ovu istu terapiju Aloja propolis ehinaces,kanatrion ,5 vrsta biljaka . Zatim ponovo 10 vaginaleta interferona . Posto mi je bio problem nabaviti interferon jer Galenski laboraturij u tuzli ga je prestao proizvoditi prije ove druge kutije interferona sam kupila na svoju ruku kod katedrale u biljnoj apoteci vaginalete Valerijane .Valerijana je navodno prirodni interferon i bas pise protiv HPV MISLIM LIJECI GA MADA JE TO VIRUS ALI ..... Muz nije imao nikakve kondilome ni osipe ali to je i rijetkost da se javi kod muskih ali ja sam i za njega kupila kremu interferon kojom se mazao dva puta dnevno . Sada nekad sredinom maja mi je kontola mada ja onako licno mislim da je sve ok jer nema osipa ,bijelog pranja i nista .....No sve to ne mora da znaci jer samo ime kaze HUMANI PAPILON VIRUS . Ja sam dobila informaciju da niti jedan privatnik ne radi test na hpv jer nema sklopljen ugovor sa mikrobiologijom na kosevu .Zanima me jel neko radio test na HPV privatno??????????
Sve mi je ovo propisala doktorica rada rakic i jako sam joj zahvalna jer silni lijecnici i to bas privatni pacijenticama kazu da se same mazu kondiloksom sto je jako opasno jer to spaljuje kozu i ipak ne moze se glumetati lijecnik .
Jedina mala zamijerka je ta sto sam ja bas morala da vrsim incijativu i navaljujem da mi da uputnicu na hpv .
Ove sve vitamincine vise ne trosim jer iskreno izadje dosta love ali ostavila sam sada ukljucen jos uvijek vitamin c plivin sa visesatnim otapanjem , brokulu , med i poropolis sto jedem na kasiku . Mislim mozda neki ljudi ne vide kao ozbiljan problem HPV virus ali ja smatram da je to jako ozbiljno ako covijek se ne pridrzava svega sto mu je receno .
Interferon nema u sarajevu da se kupi ama bas nigdje ali eto ja sam ga uspijevala nabaviti za dosta manje novca preko veze naravno nego je u zagrebu gdje se proizvodi . Ako je neko jos koristio interferon u vaginaletama voljela bih misljenje da li je imao nervozu itd i jeli zadovoljan .Ako nekom treba interferon mast ili krema mogu pomoci za nabavku ....MOLIM TE AKO MI MOZES OBJASNITI STA JE LGG STO SE STAVLJA NA TAMPON ????
lijep pozz HVALA