Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hantraga

Post by Hantraga »

Neelix wrote:jebiga, mi ne igramo pravi fudbal... :-) a nije previse komplikovano...

koliko si ti puta u ovoj sezoni osjetio beneficije :D nepojavljivanja drugih igraca? ja nijednom, i islo mi je to na zivce, svi osvajaju bodove na taj nacin, samo ja ne...sljedece sezone bi se to moglo tebi desiti, pa bi vidio kako bi ti bilo vazno postaviti neko pravilo koje to regulise...

nije problem, pomoci cu ja savezu ako dodje do ovakve situacije u tumacenju pravila ;) al dajte da se obezbjedino da neko ne ode u drugu a drugi u prvu ligu samo zato sto je neko drugi zaboravio postaviti parove pa je njegov konkurent dobio 3 boda koja inace ne bi, i tako ga prestigao, a da on apsolutno nista nije mogao uraditi po tom pitanju, niti je sta skrivio....

Iz ovog razloga je opasno praviti veliku ligu...Jel ako imamo ligu sa 18 takmicara, a svako kolo se ne pojavi 2-3 jebo ti to...

Ja bih predlozio da prvih 10 ili svih 12, bar ovih dokazanih sto su pouzdani da ne propustaju, igraju prvu ligu iduce sezone...

A ovi novi sto se prijavljuju, da se formira 2 liga, pa brate kad se dokazu da su pouzdani, onda imaju i sanse za prvu ligu...

Jel i ako bude propustenih utakmica, bolje da ih bude u 2 , neg u prvoj...

A jebiga nije fer da odma ovi fazani igraju sa nama starima... :D
elSaik

Post by elSaik »

Ako se prijavi ukupno 12 novih igrača, napravit ćemo i 2.ligu. Ali samo u tom slučaju jer neće niko ispasti od ovih starih. ;)
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Hantraga wrote:
Neelix wrote:jebiga, mi ne igramo pravi fudbal... :-) a nije previse komplikovano...

koliko si ti puta u ovoj sezoni osjetio beneficije :D nepojavljivanja drugih igraca? ja nijednom, i islo mi je to na zivce, svi osvajaju bodove na taj nacin, samo ja ne...sljedece sezone bi se to moglo tebi desiti, pa bi vidio kako bi ti bilo vazno postaviti neko pravilo koje to regulise...

nije problem, pomoci cu ja savezu ako dodje do ovakve situacije u tumacenju pravila ;) al dajte da se obezbjedino da neko ne ode u drugu a drugi u prvu ligu samo zato sto je neko drugi zaboravio postaviti parove pa je njegov konkurent dobio 3 boda koja inace ne bi, i tako ga prestigao, a da on apsolutno nista nije mogao uraditi po tom pitanju, niti je sta skrivio....

Iz ovog razloga je opasno praviti veliku ligu...Jel ako imamo ligu sa 18 takmicara, a svako kolo se ne pojavi 2-3 jebo ti to...

Ja bih predlozio da prvih 10 ili svih 12, bar ovih dokazanih sto su pouzdani da ne propustaju, igraju prvu ligu iduce sezone...

A ovi novi sto se prijavljuju, da se formira 2 liga, pa brate kad se dokazu da su pouzdani, onda imaju i sanse za prvu ligu...

Ma odmah napraviti 2 lige. Mi koji smo bili u ovoj sezoni do 10. mjesta igramo prvu, a ovi novoprijavljeni i 2 koja su već ispala igraju 2. ligu. Bilo bi najlakše, s tim da druga liga može imati 8, 10 ili 12 igrača zavisi koliko će ih se prijaviti
elSaik

Post by elSaik »

Ne mogu, sredio sam tri boda sa avengedom i on ne smije ispasti. Jbg, držim se dogovorenog.
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Ne mogu, sredio sam tri boda sa avengedom i on ne smije ispasti. Jbg, držim se dogovorenog.
:lol: :lol: :lol:
E obecaj mu sad povratak u PL nakon jedne godine jer je ovako najrealnije. Ja sam za to da napravimo 2-3 prijedloga i da glasamo za najbolji :D Ali nemoj sad i to steliti :-D :-D
elSaik

Post by elSaik »

Skontat ćemo se, ocam'. Samo da vidim koliko će se igrača sve ukupno prijaviti.

Može li ovako...
Do 13.01.2008. primamo nove igrače.
Od 13.01. do 16.01. ćemo skontati format i sve vezano za pravila.
19.01. počinje sezona...
Last edited by elSaik on 31/12/2007 17:00, edited 1 time in total.
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Skontat ćemo se, ocam'. Samo da vidim koliko će se igrača sve ukupno prijaviti.

Može li ovako...
Do 14.01.2008. primamo nove igrače.
Od 13.01. do 16.01. ćemo skontati format i sve vezano za pravila.
19.01. počinje sezona...
Evo slažem se s tobom napokon :D
Hantraga

Post by Hantraga »

vjecnobordo wrote:
Hantraga wrote:

Ma odmah napraviti 2 lige. Mi koji smo bili u ovoj sezoni do 10. mjesta igramo prvu, a ovi novoprijavljeni i 2 koja su već ispala igraju 2. ligu. Bilo bi najlakše, s tim da druga liga može imati 8, 10 ili 12 igrača zavisi koliko će ih se prijaviti
Ako se jos niko ne prijavi, izbaci zadnja dva i formiraj 2 ligu, bez obzira kolko ih ima 5,7,8...

A ovu prvu ostavi na 10...
elSaik

Post by elSaik »

Eh, dobismo od papeta "Ne propusti" status. :D HVALA pape!

I da, sretna svima Nova godina... :D

I želim vam svima da mi i iduće sezone gledate leđa... 8-)
elSaik

Post by elSaik »

Trenutni spisak prijavljenih igrača...

(01) elSaik
(02) van Basten
(03) vjecnobordo
(04) Hantraga
(05) and1medjed
(06) darius_maximus
(07) Patron of Formello
(08) Jaguar84
(09) cyprus
(10) Neelix
(11) avenged_sevenfil
(12) Edoxxx

--------------------
(13) Enrico
(14) campa_xxx
(15) abondanzieri
(16) and
(17) J.P. Montoya

--------------------
(18)
(19)
(20)

'Ajde narode, započni novu godine dobrim djelom i prijavite se u našu ligu...

Cilj nam je 20 igrača, znači dvije lige po 10...
cyprus

Post by cyprus »

Sretna nova godina SAX managerima :D :D .

PS Zašto se ovo naše čudo zove SAX manager? :D :-)
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:Sretna nova godina SAX managerima :D :D .

PS Zašto se ovo naše čudo zove SAX manager? :D :-)
Zašto što smo mu tako ime dali... :-)
DicaTM

Post by DicaTM »

Eto zato jer sam ja tako rek'o :lol: :lol:
cyprus

Post by cyprus »

DicaTM wrote:Eto zato jer sam ja tako rek'o :lol: :lol:
Ooo đesi osnivaču. Češće nam svrati. I de bolan ako ikako možeš prijavi se za drugu sezonu. :D :D

PS Stvarno kakve veze ima lupanje rezultata sa menadžerstvom? :lol: :D
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:
DicaTM wrote:Eto zato jer sam ja tako rek'o :lol: :lol:
Ooo đesi osnivaču. Češće nam svrati. I de bolan ako ikako možeš prijavi se za drugu sezonu. :D :D

PS Stvarno kakve veze ima lupanje rezultata sa menadžerstvom? :lol: :D
A kakve Premier sa našom ligom. :D
van Basten

Post by van Basten »

ja imam jedan revolucionaran prijedlog, barem za iduću sezonu :D
Dakle, da se podijelimo u dvije grupe A i B, 10 igrača po grupi, i onda po završetku regularnog dijela sezone napravimo play off i play out. Play off (ako pretpostavimo da je deset igrača u grupi): 5A + 5B prvoplasiranih... pobjednik je naravno prvak, a zadnja dvojica plasiranih iduću sezonu idu u drugu ligu.
Play out - 5A + 5B slabije plasiranih (6-10 mjesto u grupi) - prva dvojica u toj grupi bi ušli u prvu ligu, ostali u drugu. Mogli bismo se dogovoriti da li da iz grupe prenosimo bodove, međusobne susrete ili da krećemo od 0.
Prvoborce ovog X-Managera bih nagradio recimo jaksonim skupinama. Npr. El Saik i ja prva jakosna ( ne možemo biti u istoj grupi), 3. i 4. iz prošle sezone druga jakosna... 11 i 12 šesta jakosna a svi novoprijavljeni zajedno u 7 jakosnu.
eto... pa izjasnite se. :D
elSaik

Post by elSaik »

Iskreno, nikada nisam volio play-off i slična doigravanja, iz prostog razloga što može prvak biti ekipa koja je po pobjedama možda bila 3., 4., pa čak i niže. Teoretski je po tom tvom moguće da 5. iz A grupe i 5. iz B grupe igraju u finalu za prvaka što je niđe veze. A to niđe veze je još više izraženo u našoj ligi gdje rezultat ne zavisi baš mnogo od nas samih. ;)
van Basten

Post by van Basten »

da, slažem se i ja tu sa tobom... bezveze mi je da ja npr :P prošetam se grupom i onda završim kao 7 u play off grupi a neko ko se provukao kao 5 u grupi poludi i rasturi sve. Zbog toga sam i ponudio opciju prenošenja bodova iz grupe. Ako npr. prvi ima 32 boda u grupi a peti 20, to je već osjetna razlika, pa onda ako je peti i stigne i prestigne u play-oof grupi, onda se može reći da je i zasluženo.
Ovo sam više mislio da probamo dati koliko toliko podjednaku šansu svima na početku da uđu u tu neku "zajedničku ligu" kakva se očekuje od treće sezone
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Ma ne treba nam taj sistem takmičenja. Prvo, glupo je da neko ko je izborio play-off može ispasti u 2. ligu, a po ovom tvom to mora biti tako. Isto tako, puno vremena bi oduzelo ovo(prvo 18 kola, pa onda isto toliko play-off-a) i još bi teže bilo iskombinovati ko će u A a ko u B grupu (isto koliko bi tesko bilo praviti parove za kup).
Ako se većina složi za ovaj tvoj sistem, onda je red da se igra :D ja sam PROTIV :D :D
I na kraju samo da pitam, hocemo li ove sezone praviti SAX kup??? Ja bih volio da napravio ovo takmičenje iako mi izgleda nemoguće napraviti parove :D Ali uz ovaj sistem jakosnih skupina vanBastena mogli bi nesto iskombinovati
DicaTM

Post by DicaTM »

ma osnivaču se ne igra ovog, igram jedan "manager" (ne znam fakat otkud ovaj izraz ali na bloggeru su ga neki tako nazvali pa hajd) na bloggeru, i on tek počinje.

Bitno je da sam vas dobro zadever'o, 46 stranica i 1200 komentara!
elSaik

Post by elSaik »

DicaTM wrote:ma osnivaču se ne igra ovog, igram jedan "manager" (ne znam fakat otkud ovaj izraz ali na bloggeru su ga neki tako nazvali pa hajd) na bloggeru, i on tek počinje.

Bitno je da sam vas dobro zadever'o, 46 stranica i 1200 komentara!
Ma ko te yebe... :oops: :D
DicaTM

Post by DicaTM »

Sta je, ti sampion pa se dig'o a? :D
Dok sam ja bio tu gledao si mi u ledja brate :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Da osvježim temu. Pala je u zaborav (gluho i daleko bilo :D)

(01) elSaik
(02) van Basten
(03) vjecnobordo
(04) Hantraga
(05) and1medjed
(06) darius_maximus
(07) Patron of Formello
(08) Jaguar84
(09) cyprus
(10) Neelix
(11) avenged_sevenfil
(12) Edoxxx

--------------------
(13) Enrico
(14) campa_xxx
(15) abondanzieri
(16) and
(17) J.P. Montoya

--------------------
(18)
(19)
(20)

Znači, još 1 ili još 3 igrača...
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Ma nema ništa od ovih 20 kandidata. 18 je vrh. eto ja sam sa ovim brojem za onaj elSaik-ov prijedlog. Liga sa 18 klubova koja se sljedece sezone cjepa u dvije sa po 8 klubova.
Hajde sad jos jedan dobrovoljac da nam popuni prazno mjesto
:D
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:Ma nema ništa od ovih 20 kandidata. 18 je vrh. eto ja sam sa ovim brojem za onaj elSaik-ov prijedlog. Liga sa 18 klubova koja se sljedece sezone cjepa u dvije sa po 8 klubova.
Hajde sad jos jedan dobrovoljac da nam popuni prazno mjesto
:D
Pročitaj još jednom napisano i dobro razmisli. :D
Post Reply