Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neelix wrote:jebiga, mi ne igramo pravi fudbal... a nije previse komplikovano...
koliko si ti puta u ovoj sezoni osjetio beneficije nepojavljivanja drugih igraca? ja nijednom, i islo mi je to na zivce, svi osvajaju bodove na taj nacin, samo ja ne...sljedece sezone bi se to moglo tebi desiti, pa bi vidio kako bi ti bilo vazno postaviti neko pravilo koje to regulise...
nije problem, pomoci cu ja savezu ako dodje do ovakve situacije u tumacenju pravila al dajte da se obezbjedino da neko ne ode u drugu a drugi u prvu ligu samo zato sto je neko drugi zaboravio postaviti parove pa je njegov konkurent dobio 3 boda koja inace ne bi, i tako ga prestigao, a da on apsolutno nista nije mogao uraditi po tom pitanju, niti je sta skrivio....
Iz ovog razloga je opasno praviti veliku ligu...Jel ako imamo ligu sa 18 takmicara, a svako kolo se ne pojavi 2-3 jebo ti to...
Ja bih predlozio da prvih 10 ili svih 12, bar ovih dokazanih sto su pouzdani da ne propustaju, igraju prvu ligu iduce sezone...
A ovi novi sto se prijavljuju, da se formira 2 liga, pa brate kad se dokazu da su pouzdani, onda imaju i sanse za prvu ligu...
Jel i ako bude propustenih utakmica, bolje da ih bude u 2 , neg u prvoj...
A jebiga nije fer da odma ovi fazani igraju sa nama starima...
Neelix wrote:jebiga, mi ne igramo pravi fudbal... a nije previse komplikovano...
koliko si ti puta u ovoj sezoni osjetio beneficije nepojavljivanja drugih igraca? ja nijednom, i islo mi je to na zivce, svi osvajaju bodove na taj nacin, samo ja ne...sljedece sezone bi se to moglo tebi desiti, pa bi vidio kako bi ti bilo vazno postaviti neko pravilo koje to regulise...
nije problem, pomoci cu ja savezu ako dodje do ovakve situacije u tumacenju pravila al dajte da se obezbjedino da neko ne ode u drugu a drugi u prvu ligu samo zato sto je neko drugi zaboravio postaviti parove pa je njegov konkurent dobio 3 boda koja inace ne bi, i tako ga prestigao, a da on apsolutno nista nije mogao uraditi po tom pitanju, niti je sta skrivio....
Iz ovog razloga je opasno praviti veliku ligu...Jel ako imamo ligu sa 18 takmicara, a svako kolo se ne pojavi 2-3 jebo ti to...
Ja bih predlozio da prvih 10 ili svih 12, bar ovih dokazanih sto su pouzdani da ne propustaju, igraju prvu ligu iduce sezone...
A ovi novi sto se prijavljuju, da se formira 2 liga, pa brate kad se dokazu da su pouzdani, onda imaju i sanse za prvu ligu...
Ma odmah napraviti 2 lige. Mi koji smo bili u ovoj sezoni do 10. mjesta igramo prvu, a ovi novoprijavljeni i 2 koja su već ispala igraju 2. ligu. Bilo bi najlakše, s tim da druga liga može imati 8, 10 ili 12 igrača zavisi koliko će ih se prijaviti
elSaik wrote:Ne mogu, sredio sam tri boda sa avengedom i on ne smije ispasti. Jbg, držim se dogovorenog.
E obecaj mu sad povratak u PL nakon jedne godine jer je ovako najrealnije. Ja sam za to da napravimo 2-3 prijedloga i da glasamo za najbolji Ali nemoj sad i to steliti
Ma odmah napraviti 2 lige. Mi koji smo bili u ovoj sezoni do 10. mjesta igramo prvu, a ovi novoprijavljeni i 2 koja su već ispala igraju 2. ligu. Bilo bi najlakše, s tim da druga liga može imati 8, 10 ili 12 igrača zavisi koliko će ih se prijaviti
Ako se jos niko ne prijavi, izbaci zadnja dva i formiraj 2 ligu, bez obzira kolko ih ima 5,7,8...
ja imam jedan revolucionaran prijedlog, barem za iduću sezonu
Dakle, da se podijelimo u dvije grupe A i B, 10 igrača po grupi, i onda po završetku regularnog dijela sezone napravimo play off i play out. Play off (ako pretpostavimo da je deset igrača u grupi): 5A + 5B prvoplasiranih... pobjednik je naravno prvak, a zadnja dvojica plasiranih iduću sezonu idu u drugu ligu.
Play out - 5A + 5B slabije plasiranih (6-10 mjesto u grupi) - prva dvojica u toj grupi bi ušli u prvu ligu, ostali u drugu. Mogli bismo se dogovoriti da li da iz grupe prenosimo bodove, međusobne susrete ili da krećemo od 0.
Prvoborce ovog X-Managera bih nagradio recimo jaksonim skupinama. Npr. El Saik i ja prva jakosna ( ne možemo biti u istoj grupi), 3. i 4. iz prošle sezone druga jakosna... 11 i 12 šesta jakosna a svi novoprijavljeni zajedno u 7 jakosnu.
eto... pa izjasnite se.
Iskreno, nikada nisam volio play-off i slična doigravanja, iz prostog razloga što može prvak biti ekipa koja je po pobjedama možda bila 3., 4., pa čak i niže. Teoretski je po tom tvom moguće da 5. iz A grupe i 5. iz B grupe igraju u finalu za prvaka što je niđe veze. A to niđe veze je još više izraženo u našoj ligi gdje rezultat ne zavisi baš mnogo od nas samih.
da, slažem se i ja tu sa tobom... bezveze mi je da ja npr prošetam se grupom i onda završim kao 7 u play off grupi a neko ko se provukao kao 5 u grupi poludi i rasturi sve. Zbog toga sam i ponudio opciju prenošenja bodova iz grupe. Ako npr. prvi ima 32 boda u grupi a peti 20, to je već osjetna razlika, pa onda ako je peti i stigne i prestigne u play-oof grupi, onda se može reći da je i zasluženo.
Ovo sam više mislio da probamo dati koliko toliko podjednaku šansu svima na početku da uđu u tu neku "zajedničku ligu" kakva se očekuje od treće sezone
Ma ne treba nam taj sistem takmičenja. Prvo, glupo je da neko ko je izborio play-off može ispasti u 2. ligu, a po ovom tvom to mora biti tako. Isto tako, puno vremena bi oduzelo ovo(prvo 18 kola, pa onda isto toliko play-off-a) i još bi teže bilo iskombinovati ko će u A a ko u B grupu (isto koliko bi tesko bilo praviti parove za kup).
Ako se većina složi za ovaj tvoj sistem, onda je red da se igra ja sam PROTIV
I na kraju samo da pitam, hocemo li ove sezone praviti SAX kup??? Ja bih volio da napravio ovo takmičenje iako mi izgleda nemoguće napraviti parove Ali uz ovaj sistem jakosnih skupina vanBastena mogli bi nesto iskombinovati
ma osnivaču se ne igra ovog, igram jedan "manager" (ne znam fakat otkud ovaj izraz ali na bloggeru su ga neki tako nazvali pa hajd) na bloggeru, i on tek počinje.
Bitno je da sam vas dobro zadever'o, 46 stranica i 1200 komentara!
DicaTM wrote:ma osnivaču se ne igra ovog, igram jedan "manager" (ne znam fakat otkud ovaj izraz ali na bloggeru su ga neki tako nazvali pa hajd) na bloggeru, i on tek počinje.
Bitno je da sam vas dobro zadever'o, 46 stranica i 1200 komentara!
Ma nema ništa od ovih 20 kandidata. 18 je vrh. eto ja sam sa ovim brojem za onaj elSaik-ov prijedlog. Liga sa 18 klubova koja se sljedece sezone cjepa u dvije sa po 8 klubova.
Hajde sad jos jedan dobrovoljac da nam popuni prazno mjesto
vjecnobordo wrote:Ma nema ništa od ovih 20 kandidata. 18 je vrh. eto ja sam sa ovim brojem za onaj elSaik-ov prijedlog. Liga sa 18 klubova koja se sljedece sezone cjepa u dvije sa po 8 klubova.
Hajde sad jos jedan dobrovoljac da nam popuni prazno mjesto