Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Art-Vandaley

#1101 Re: reprezentacija

Post by Art-Vandaley »

Zimic? Klinac? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jazvin :lol: :lol:

cuj djedovic bolji od gordica hahaha a igra u trecoj spanskoj ligi....
red01

#1102 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Art-Vandaley wrote:Zimic? Klinac? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jazvin :lol: :lol:

Nihad je IZMISLIO KOŠARKU ZA TOG TVOG GORDIĆA.
Sa Barcelonom okitio se šampionskom medaljom , i u toj ekipi je DALLLEKO NAJMAĐI, stoga Salonac pokrij se ušima.
Ja pomislijo da si ti navijač Bosne,što me poprilično iznenadilo obzirom na TVOJE BRĐANSKO PLANINSKO PODRIJETLO :lol: :-) a ono ispade sa SAMO VIŠE MRZIŠ Lištičane....
mgogic

#1103 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ama u svakom slucaju nam visine treba!Sta fali dati priliku tom Klincu i Zimicu,mozda se momci i pokazu!Ovako kako je sad,ne ide!Mozda oni poprave nesto,jer tesko da nam mogu pokvariti skok igru!
A sto se tice Sutona,svako dobro mu zelim,bolje da ne igra za nas,nego da igra bezvoljno i kad najvise racunamo na njega da nam usere!A uz ovakav uticaj brata,puno srece ce mu trebati da nesto napravi od sebe,stice se utisak da brat odlucuje o karijeri,a to nikad nije bilo dobro za igraca!
I na kraju,sampionski trener i postojbine civilizacije,a samim tim i kosarke sve da ima Howarda,Bosha i O'Neala nece moci da se plasira,i prognoziram da ce 5 dana prije pocetka razigravanja da da izjavu tipa:mi cemo da damo sve od sebe,ali Belgija i Portugal su veoma jaki,i nije sramota izgubiti u takvoj konkurenciji,a ako prodjemo te 2 velesile kosarke,onda slijedi izjava tipa:mi nemamo sta traziti protiv Francuza(Italijana),i svaki poraz od 10 i manje razlike je uspjeh,i slicna pranja!
Zivi bili pa vidjeli!!!
red01

#1104 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Art-Vandaley wrote:Zimic? Klinac? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jazvin :lol: :lol:

Nego ne znam zašto si protiv jazvina, ipak čovjek igrao i u Rusiji, tvojoj drugoj, ops možda i prvoj, majci.... :lol: :lol:
Zimić da je igrao pritv Lištice, ne bi titula otišla u ono selo koje jako mrziš.... :D
Klinac, razumijem da nisi upoznat sa kvalitetima ovog mladca od 19 godina..... :zzzz: :oops:
hidrant

#1105 Re: reprezentacija

Post by hidrant »

red01 wrote:Suton (208cm)odbio da igra za BiH, nit' prevelike štete nit oduševljenja i da je prihvatio, ipak i sam pokazatelj da se bira kao vjerojatni 56. pik drafta govori o njegovim stvarnim kapacitetima.
Kao igrač je solidan , ali na njegovoj prirodnoj poziciji , a to je PF imamo već Teletovića, Kenu bajramovića i nakraju krajeva i Bavčića.
Na 5 imamo za sada Vardu(212cm), a kao rezerve mogu poslužiti Jazvin(207) i Kikanović(210), kad se Zimić(217cm) oporavi i sa Klincem(212-215cm) za 2-3 godine.
Prava bi stvar bila da se KONAČNO SINANOVIĆ (222cm) odazove.

Mene najviše brine to što imamo DALEKO "NAJJAČEG" TRENERA koji je imao sjanu sezonu u postojbini košarke SIRIJI.
Boze sacuvaj.

Koliko gluposti u jednom postu.
Za nepovjerovat.

Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji imaju ovoliko neznanja o kosarci.

Zimic je idol! :lol:
red01

#1106 Re: reprezentacija

Post by red01 »

hidrant wrote:
red01 wrote:Suton (208cm)odbio da igra za BiH, nit' prevelike štete nit oduševljenja i da je prihvatio, ipak i sam pokazatelj da se bira kao vjerojatni 56. pik drafta govori o njegovim stvarnim kapacitetima.
Kao igrač je solidan , ali na njegovoj prirodnoj poziciji , a to je PF imamo već Teletovića, Kenu bajramovića i nakraju krajeva i Bavčića.
Na 5 imamo za sada Vardu(212cm), a kao rezerve mogu poslužiti Jazvin(207) i Kikanović(210), kad se Zimić(217cm) oporavi i sa Klincem(212-215cm) za 2-3 godine.
Prava bi stvar bila da se KONAČNO SINANOVIĆ (222cm) odazove.

Mene najviše brine to što imamo DALEKO "NAJJAČEG" TRENERA koji je imao sjanu sezonu u postojbini košarke SIRIJI.
Boze sacuvaj.

Koliko gluposti u jednom postu.
Za nepovjerovat.

Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji imaju ovoliko neznanja o kosarci.

Zimic je idol! :lol:

Definitivno imaš problema sa moždanom percepcijom i pravopisom.

Žali bože riječi koje pišeš, jer nemaju nikakav smisao ni logički slijed.

Možda bi ipak trebao navrnuti kod doktora-neuropsihijatra, možda još ima šansi za kakav-takav oporavak uz propisanu kuru , a za početak ne bi bilo loše da promjeniš nick u hala.

Daljnje obrazlaganje i prepiranje sa tobom bilo bi samo čisto gubljenje vremena.

Smatraj našu konverzaciju završenom.
fini dečko

#1107 Re: reprezentacija

Post by fini dečko »

red01 wrote:

Nihad je IZMISLIO KOŠARKU ZA TOG TVOG GORDIĆA.
Sa Barcelonom okitio se šampionskom medaljom , i u toj ekipi je DALLLEKO NAJMAĐI, stoga Salonac pokrij se ušima.
Ja pomislijo da si ti navijač Bosne,što me poprilično iznenadilo obzirom na TVOJE BRĐANSKO PLANINSKO PODRIJETLO :lol: :-) a ono ispade sa SAMO VIŠE MRZIŠ Lištičane....
Morao sam se osvrnuti na ovaj boldirani dio, oni su tu negdje, srećom ne igraju na istoj poziciji, tako da ćemo u budućnosti imati dvojicu vrhunskih košarkaša u reprezentaciji. :bih:
hidrant

#1108 Re: reprezentacija

Post by hidrant »

fini dečko wrote: Morao sam se osvrnuti na ovaj boldirani dio, oni su tu negdje, srećom ne igraju na istoj poziciji, tako da ćemo u budućnosti imati dvojicu vrhunskih košarkaša u reprezentaciji. :bih:
...........i Zimica.

:lol:
fini dečko

#1109 Re: reprezentacija

Post by fini dečko »

hidrant wrote:
fini dečko wrote: Morao sam se osvrnuti na ovaj boldirani dio, oni su tu negdje, srećom ne igraju na istoj poziciji, tako da ćemo u budućnosti imati dvojicu vrhunskih košarkaša u reprezentaciji. :bih:
...........i Zimica.

:lol:
On se ne pika, samo "stručnjaci" mogu misliti da će on ikada biti kalibar za repku, ali ne treba im zamjeriti, subjektivni su glede tog momka...
mgogic

#1110 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Nije to taj njegov,nego NAS Gordic!I druga stvar,kad moze Stanko Barac,moze i Zimic,bar ga ne bih otpisao jos koju godinu,posebno zato sto je VV u Bosni,ako ko napravi nesto od njega,on ce!!!
hidrant

#1111 Re: reprezentacija

Post by hidrant »

kakavdanakneiskustvu wrote:
mgogic wrote:Nije to taj njegov,nego NAS Gordic!I druga stvar,kad moze Stanko Barac,moze i Zimic,bar ga ne bih otpisao jos koju godinu,posebno zato sto je VV u Bosni,ako ko napravi nesto od njega,on ce!!!

barać bolje igra u tau deramici,jednom od najboljih europskih klubova nego što zimić igra u bosni
Zimic je panj.
Covjek jedva zakuca.
Ne zna graditi reket.
Ne moze lopte uhvaitit, kao a je vruc krompir.
Od neg ni Kareem ne bi napravio dobrog centra.
Sto se tice Baraca, naravno da je bolji od Zimica, ali i on na kapaljk dobiva minute u Tauu.
hidrant

#1112 Re: reprezentacija

Post by hidrant »

Ja sam samo konstatovo cinjenici i ne osporavam da je Barac solidan centar.
Art-Vandaley

#1113 Re: reprezentacija

Post by Art-Vandaley »

pored zimica bi i ja napravio par skokova :D
mgogic

#1114 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ne osporavam da je Zimic trenutno,hajmo reci ne bas dobar centar,ali kazem da mi,ako nista,visocijeg na toj poziciji nemamo(Sinanovic se godinama ne odaziva),a dosad smo sa skokom imali i te kakvih problema u kvalifikacijama,a ako sanjamo o prolasku protiv Francuza,treba nam visokih ljudi!Kazem da momak zasluzuje sansu,ako ne u ovom ciklusu kvalifikacija,onda ne treba biti iskljuciv prema njemu u buducnosti!
Bolje Zimic da igra srcem,nego 2 Gorana Sutona vodjena bratovim savjetima,i bez imalo zara!!!!
harooney

#1115 Re: reprezentacija

Post by harooney »

Mensur Bajramovic je najbolji trener reprezentacije do sada
mgogic

#1116 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

harooney wrote:Mensur Bajramovic je najbolji trener reprezentacije do sada
Nije!
Meho Kodro

#1117 Re: reprezentacija

Post by Meho Kodro »

Suton rekao NE
red01

#1118 Re: reprezentacija

Post by red01 »

Evo spiska čuvenog Sirijca:
Spisak igrača: Nemanja Gordić (Budućnost, Crna Gora), Saša Vasiljević (Kolosos, Grčka), Zlatko Jovanović (Bosna ASA BHT), Goran Ikonić (Bosna ASA BHT), Nihad Đedović (Barcelona, Španija), Ivan Opačak (Murcia, Španija), Milan Milošević (Crvena zvezda, Srbija), Mujo Tuljković (bez kluba), Kenan Bajramović (Turk Telekom, Turska), Ermin Jazvin (Spartak, Rusija), Ratko Varda (Kimki, Rusija), Elmedin Kikanović (Crvena zvezda, Srbija), Edin Bavčić (Union Olimpija, Slovenija), Esmir Rizvić (bez kluba), Mirza Teletović (Tau Ceramica, Španija).

Tu se nalaze igrači kao što su: Esmir Rizvić (bez kluba) -čovjek žešća letva, koji ima u opusu i nastupe u KK čeliku sa Bajramovićem pod direigentskom palicom ovg Sirijca MB. Prošlu sezonu igrao za Texas university sa minutažom oko 1 minute(Mogao je i SULJAGIĆA pozvati(nemoj da se lože ovi vrli poznavaoci sa porzala , ipak se radi o njegovom cimeru sa faksa.... :lol: :lol: :lol: ). Inače pokušao u Domžalama prije PAR DANA DA SE UHLJEBI I OVI GA LIFEROVALI DALJE- MO'Š MISLIT KAPACITETA, I KLINAC IZ KK BOSNE JE ZA NJEGA KAREEEM. :-) :-)
Ivan Opačak (Murcia, Španija- jako loša sezona u Španiji, mislim da više neće biti stanovnik tog mjesta....
Saša Vasiljević (Kolosos, Grčka)- KLadioničar :roll: ,prosječan igrač, nije mi jasno zašto su pozvani on i Jovanović dva potpuno ista tipa igrača...
Milan Milošević (Crvena zvezda, Srbija)- katastrofalan ove sezone u CZ, jako loše igrao u završnici Lige Srbije.
Da ne zaboravim i drugog Deliju Kikanovića , odigrao SJAJNU SEZONU, specijalno zbog njega i ŠTIMCA traže novog centra u vidu SAMARDŽIJSKOG IZ FMP.

Teletović je, s druge strane , izjavio da se neće odazvati ove sezone, Hukić isto i Ikonić je blizu te odluke .

Sve u svemu, MOŽDA i prođemo , protiv Portugala i Belgije, ali protiv Francuza ili Italijana NEMAMO APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE.

Naravno, Sirijac NIJE KRIV, kad se opravdao za neprolazak protiv VB prošle godine, ove godine je još LAKŠE ipak su u konkurenciji PARKERI,DIAWI, BATUMI,... BARGNANIJI , BASILEI, BELINELIJI..., A POVRH SVEGA MB ide na podmlađivanje sa Vasiljevićem , Tuljkovićem, Opačkom.... itd ...itd... :-) :-) :-)

Bit će bolje u idućem ciklusu, kazaće naš vrli MB, a Imamović i drugi iz KS klimnut' glavom.... :lol: :lol: :lol:
Zux

#1119 Re: reprezentacija

Post by Zux »

Definitivno nam je ovo najslabiji sastav u zadnjih 10 godina. Ne samo po imenima nego i po formi u kojoj se igraci trenutno nalaze ili su se nalazili tokom cijele sezone. Slozio bih se s tobom ars (ili red :D ) po pitanju ovih boldiranih. Mozda ipak Vasiljevica mozemo iskoristiti bez obzira na njegovu limitiranost u odbrani, a ko zna mozda Jovanovic i ne dobije drzavljanstvo znajuci nasu kretensku birokratiju. Zbog te birokratije Lens Williams nije dobio pasos, a siguran sam da bi se vise borio za dres repke nego pola igraca sa spiska.

Teletovic i da se odazove, nakon duge sezone siguran da nece igrati ni sa 60% mogucnosti, sto zbog povrede, sto zbog toga jer mu se ne da.

Sto se naseg selektora vrlog tice, stvarno je suvisno trositi rijeci na covjeka u cijoj taktici nema tri osmisljene i uigrane akcije. Covjek koji je Domercanta stavljao na playa, kome Jazvin ima onoliku minutazu, da ne nabrajam dalje... Kad se vec raspravljate i o Zimicu, njega je upravo ovaj covjek upropastio. Kad je trebao dobijati zlata vrijedne minute Mensi je drugi centar bio Aleksandar Damjanovic. Vec u ovoj sezoni se vidio Zimicev napredak kad ga je u ruke uzeo Vukoicic, gdje odigrao nekoliko vrlo solidnih partija, posebno u odbrani.

Sve i da prodjemo ove dvije smijesne repke u grupi, popusicemo od Francuza 50 razlike (mislim da su favoriti protiv Italijana, narocito ako im svi dodju).

Samo treba poravnit i ne gubit zivce dok repku ne preuzme neki trener koji nesto zna o kosarci i ima autoriteta dovoljno da mu igraci ne tersaju i ne izmisljaju neke debilne izlike za nedolazak na okupljanje.
mgogic

#1120 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

KATASTROFA!!!Ovo je cisto pranje od neuspjeha!E jebiga,ja sam u nasu kosarkasku reprezentaciju puno vise vjerovao,ali kako vrli MB dodje,razjeba koncepciju sigurno!I sta smo dobili?Niti smo se plasirali,nit' smo podmladili ekipu!Pa da je makar nesto uradjeno na dovodjenju novih,mladih igraca koji ce nositi ekipu u narednim godinama,nego Memso ide po provjerenom receptu po kojem smo dobili po pi**i od retardirane Ceske!Covjek nije normalan majke mi!!!
fini dečko

#1121 Re: reprezentacija

Post by fini dečko »

Jure Zdovc jasno je rekao kako više ne želi Emira Preldžića u svojoj reprezentaciji iako je ovaj već bio na skraćenom spisku reprezentacije za pripreme na Rogli. Kako mu je nedostajao 15. igrač, odlučio se pozvati zamjenu i pronašao ju u liku i djelu Mirze Begića.

Ovaj 24-godišnjak bio je na širem popisu od 24 igrača, a pri kraćenju rostera ostao je kao jedna od tri rezerve. Druge dvije njegovi su suigrači iz Union Olimpije, Sašo Ožbolt i Miha Zupan.

Roster Slovenije tako zasad čine Begić, Dragić, Klobučar, Lakovič, Domen i Erazem Lorbek, Beno i Samo Udrih, Vujačič, Jagodnik, Nachbar, Brezec, Slokar, Vidmar i kapetan Smodiš.

Ovo sam ovdje postavio zato što je čovjeka zamjenio šupak.
The idijot

#1122 Re: reprezentacija

Post by The idijot »

eno i gosp. Taletovic nece igrati , lafo povrede neke :twisted: ne znam koji qurac onda i igramo ovaj baraz kada pola igraca nece se odazvati :run:
karanana

#1123 Re: reprezentacija

Post by karanana »

Karina
Goran Suton, Sarajlija koji je odbio da nastupa za reprezentaciju BiH, nije se našao na spisku Jasmina Repeše, selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ipak, u razgovoru za Index, Suton je naglasio da još uvijek postoji mogućnost da se priključi selekciji naših zapadnih komšija.

„Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža“, objasnio je Suton dodavši:

„No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. naredne sedmice planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju.“

Suton kaže kako o igranju za reprezentaciju BiH, nije ni razmišljao.

„Hrvatska je bolja ekipa, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati“, tvrdi Suton.
primus-1

#1124 Re: reprezentacija

Post by primus-1 »

CCCC,pa vi jos jednom napisite Sarajlija...
Sir Charles

#1125 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

karanana wrote:Karina
Goran Suton, Sarajlija koji je odbio da nastupa za reprezentaciju BiH, nije se našao na spisku Jasmina Repeše, selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ipak, u razgovoru za Index, Suton je naglasio da još uvijek postoji mogućnost da se priključi selekciji naših zapadnih komšija.

„Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža“, objasnio je Suton dodavši:

„No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. naredne sedmice planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju.“

Suton kaže kako o igranju za reprezentaciju BiH, nije ni razmišljao.

„Hrvatska je bolja ekipa, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati“, tvrdi Suton.
Pretpostavljam da je izvor kosarka.hr, pa stoga ovo i ne uzimam previse ozbiljno. S druge strane, NIKO od predstavnika KSBIH nije otisao u SAD i obavio razgovor s momkom i da ga izlobira da igra za nas.
Post Reply