Kod mene je 30 stepeni ili 5 sekundiNediM17 wrote:Moze ti magliti zbog antifriza samo ako ti se projede mali hladnjak u kabini. Svako drugo curenje antifriza veze sa kabinom nema!
Takodjer, moze se desiti ako propusu membrane na isparivacu da plin dospijeva u rashladni sistem, ali to opet sa ovim apsolutno nikakve veze nema.
Sto se tice DARKOM-a, ja sam sve pregledao nakon ugradnje, i nije bilo apsolutno nikakvog fuseraja. Istina je da njegovi majstori nizu Bog zna kakvi dijagnosticari niti umiju nesto pretjerano oko softvera i podesavanja. Ali Darko licno je maher i u to sam se licno uvjerio!
Sto se tice prebacivanja na benzin. Kod mene su uslovi u ECU 40 stepeni rashladna tecnost ili 5 sekundi ako je 40+ voda.
Ugradnja plina, cijena, papirologija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#1101 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
-
NediM17
#1102 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Po defaultu na Zavoliju dodje 60 sekundi i 40 stepeni. Cuka li ti kad kada tek prebaci? Ja kontam da je mozda ipak malo prerano 30 stepeni.
-
Throttle
#1103 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Pa ne spaja se plin na rashladnu tekucinu u gepeku nego pod haubom. Ko je vidio jednom bocu jasno mu je da prica nema nikakve veze i da treba problem sa vodom potrazit negdje drugo.. bila lokvica a nije izasla.. dihtuje dacia ko mercedes haha
-
NediM17
#1104 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Ima jedan vic... Kaze kako dihtuje Yugo a kako Mercedes.
U Mercedes ubace macku ako ugine do ujutro dihtuje...
U Yugu ubace macku ako ne pobjegne do ujutro dihtuje...
E tako je nekako i sa Dacijom izgleda.
U Mercedes ubace macku ako ugine do ujutro dihtuje...
U Yugu ubace macku ako ne pobjegne do ujutro dihtuje...
E tako je nekako i sa Dacijom izgleda.
-
preludezalude
#1105 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Ne. Radi dobro. Ali sam probao sta se desava kada prebaci na 25 stepeni. E tada vec nije dobro jer ga zagusi. Predpostavljam da mozda bude plina jos u tecnom stanju tada.NediM17 wrote:Po defaultu na Zavoliju dodje 60 sekundi i 40 stepeni. Cuka li ti kad kada tek prebaci? Ja kontam da je mozda ipak malo prerano 30 stepeni.
-
NediM17
#1106 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Vjerovatno... Hajde kada me put nanese onda cu reci neka spuste jos 10 stepeni. Znaci kazes 30 sasvim uredno?preludezalude wrote:Ne. Radi dobro. Ali sam probao sta se desava kada prebaci na 25 stepeni. E tada vec nije dobro jer ga zagusi. Predpostavljam da mozda bude plina jos u tecnom stanju tada.NediM17 wrote:Po defaultu na Zavoliju dodje 60 sekundi i 40 stepeni. Cuka li ti kad kada tek prebaci? Ja kontam da je mozda ipak malo prerano 30 stepeni.
Ma tacno mi dodje da kupim onaj kabal sa eBaya i da se igram sa postavkama. Samo mapu ne treba dirati.
P.S. Ne valja kada ostane plina u tecnoj fazi moze usisna grana lediti pa cak i usljed temperaturnih razlika ciknuti, onda jebo car fajdu.
-
preludezalude
#1107 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Ja sam kupio dijagnostiku sa ebay jer me bas interesovalo sta sve ima i sta se sve moze raditi. Naravno mapu ne stimati rucno.NediM17 wrote:Vjerovatno... Hajde kada me put nanese onda cu reci neka spuste jos 10 stepeni. Znaci kazes 30 sasvim uredno?preludezalude wrote:Ne. Radi dobro. Ali sam probao sta se desava kada prebaci na 25 stepeni. E tada vec nije dobro jer ga zagusi. Predpostavljam da mozda bude plina jos u tecnom stanju tada.NediM17 wrote:Po defaultu na Zavoliju dodje 60 sekundi i 40 stepeni. Cuka li ti kad kada tek prebaci? Ja kontam da je mozda ipak malo prerano 30 stepeni.
Ma tacno mi dodje da kupim onaj kabal sa eBaya i da se igram sa postavkama. Samo mapu ne treba dirati.
Nema bas puno postavki s kojima se mozes igrati. Mozes stimati temperaturu prebacivanja, obrtaje min-max za prebacivanje s jednog goriva na drugo, vrijeme prebacivanja i to je to. Mozes i iscitati greske ako ih ima. E sad, moze se i mapa stimati ali treba znanje za to.
-
NediM17
#1108 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Imas li program za Zavoli? Hajde posalji na privatne ako imas.
S mapom se ne treba igrati, ostalo manje vise ne mozes nista plaho zajebati.
-
preludezalude
#1109 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Ja nisam kupio sve kablove, ali sam kupio 5 kablova koji podrzavaju gomilu sistema i dosao je cd sa softverom. Kod mene je stag 300+NediM17 wrote:Imas li program za Zavoli? Hajde posalji na privatne ako imas.
-
530i
#1110 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
plinas wrote:Kakve gluposti pises, spaja se na sistem hladjenja pa auto magli530i wrote:Ma nije to normalno, ne smije auto odjednom da magli. Pošto se plinska instalacija spaja i na sistem hlađenja motora ko zna šta je tu i kako neko zajeb'o. Ne mora biti do spremnika plina, možda je neki problem sa antifrizom... Moje je mišljenje da servisi još uvijek nisu na prihvatljivom (meni) nivou, ti što ugrađuju plin...dođeš sa autom od 20 ili više hiljada, a oni se ponašaju kao da je auto od par hiljada. Ne ide to tako...valjda bi se pregrijavao da gubi antifriz... a tek kako znas da serviseri nisu na prihvatljivom nivou kad nisi ugradjivao plIn? pokupio mudrost po forumima a? sto nemogu ovih profesionalnih pljuvaca, eno ti tema bingo konzum tamo takvi ko ti briljiraju
Što si ba nervozan, opusti se uz te milione koje si uštedio na plindži. I usput napravi koji kilometar sa autom, pa dođi sa iskustvom i repliciraj.
Instalaciju je neko zajebao čovjeku, pa sad šta god da je...nijedan auto ne magli sam od sebe tek tako, neki problem ima. Pošto nam auto nije na raspolaganju ni za slike, možemo samo nagađati. Ali problem sigurno postoji.
Sve su to priučeni majstori i mehaničari...malo ko od njih voli svoj pos'o, nego radi to jer nije mogao ništa bolje u životu...posebno hamali koji nisu gazde. Otud i svi problemi...svjetlosnim godinama je to daleko od bilo koje fabričke ugradnje bilo čega i zbog toga je očekivati ovakve probleme da se jave, ne uvijek, ali se jave. I onda imaš uštedu para, ali nemjerljiv gubitak živaca...
-
preludezalude
#1111 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Imao sam negdje listu sistema za koje su ovi kablovi, ali sad boga pitaj gdje je. Potrazit cu. Nezam kakav si sa prepravljanjem kablova??? Prepravis jedan usb kabal i ja ti snimim ovaj cd i imas dijagnostiku.
Dijagnostiku tj softver imam kompletan, samo nemam kompletne kablove za sve sisteme.
Dijagnostiku tj softver imam kompletan, samo nemam kompletne kablove za sve sisteme.
-
NediM17
#1112 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Hajde pogledaj CD kad ti bude na ruku, pa ako ima Zavoli da mi sibnes na pp? Cisto da vidim sta sve ima.preludezalude wrote:Ja nisam kupio sve kablove, ali sam kupio 5 kablova koji podrzavaju gomilu sistema i dosao je cd sa softverom. Kod mene je stag 300+NediM17 wrote:Imas li program za Zavoli? Hajde posalji na privatne ako imas.
Konkretno sistem je Zavoli Bora OBDII.
I ako imas gdje kakve seme za USB, ima onih starih mini USB-ova po ladicama na bacanje.
-
preludezalude
#1113 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
CD mi je u autu pa sutra provjerim i javim ti.
-
NediM17
#1114 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Vazi, hvala!

-
plinas
#1115 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Pojma nemas, forumski mudroloze, vec samo generalizujes i pljujes...znas nemogu svi biti piloti i nuklearni fizicari, vjerovao ili ne, neko je presretan da radi kao pomocni radnik jer to obezbjedjuje kruh njegovoj porodici..530i wrote:plinas wrote:Kakve gluposti pises, spaja se na sistem hladjenja pa auto magli530i wrote:Ma nije to normalno, ne smije auto odjednom da magli. Pošto se plinska instalacija spaja i na sistem hlađenja motora ko zna šta je tu i kako neko zajeb'o. Ne mora biti do spremnika plina, možda je neki problem sa antifrizom... Moje je mišljenje da servisi još uvijek nisu na prihvatljivom (meni) nivou, ti što ugrađuju plin...dođeš sa autom od 20 ili više hiljada, a oni se ponašaju kao da je auto od par hiljada. Ne ide to tako...valjda bi se pregrijavao da gubi antifriz... a tek kako znas da serviseri nisu na prihvatljivom nivou kad nisi ugradjivao plIn? pokupio mudrost po forumima a? sto nemogu ovih profesionalnih pljuvaca, eno ti tema bingo konzum tamo takvi ko ti briljiraju
Što si ba nervozan, opusti se uz te milione koje si uštedio na plindži. I usput napravi koji kilometar sa autom, pa dođi sa iskustvom i repliciraj.
Instalaciju je neko zajebao čovjeku, pa sad šta god da je...nijedan auto ne magli sam od sebe tek tako, neki problem ima. Pošto nam auto nije na raspolaganju ni za slike, možemo samo nagađati. Ali problem sigurno postoji.
Sve su to priučeni majstori i mehaničari...malo ko od njih voli svoj pos'o, nego radi to jer nije mogao ništa bolje u životu...posebno hamali koji nisu gazde. Otud i svi problemi...svjetlosnim godinama je to daleko od bilo koje fabričke ugradnje bilo čega i zbog toga je očekivati ovakve probleme da se jave, ne uvijek, ali se jave. I onda imaš uštedu para, ali nemjerljiv gubitak živaca...
-
530i
#1116 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Očito je da si upravo ti pomoćni NK radnik koji je čovjeku zajebao auto od preko 20 hiljada maraka...nauči školu pa se javi. Ni ja ne ugrađujem plin jer nemam tu školu, ali se razumijem daleko više, ovako kao amater, od vas struĆnjaka i me'anićara...klepate ljudima para a prodajete muda pod bubrege, je li vas sramota???
-
NediM17
#1117 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Covjek niti ugradjuje plin niti je bilo kakav serviser.
A za tebe 530i se nadam da po obicaju hejtujes plin i sve u vezi njega, inace ako vjerujes u pricu da se covjeku auto "ubudjalo" zbog plina dobro se onda zapitaj za svoju inteligenciju.
A za tebe 530i se nadam da po obicaju hejtujes plin i sve u vezi njega, inace ako vjerujes u pricu da se covjeku auto "ubudjalo" zbog plina dobro se onda zapitaj za svoju inteligenciju.
-
530i
#1118 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Samo mu je nick na forumu "plinas"NediM17 wrote:Covjek niti ugradjuje plin niti je bilo kakav serviser.![]()
Računicu neka svako sebi pronalazi - u to više ne ulazim u raspravu jer za sebe znam, a drugi neki sebi računaju kako god hoće, nije moj problem. OVdje je problem sa instalacijom nakon koje čovjek ima ozbiljnih problema sa autom. Uostalom dovoljno si pametan da znaš da magljenje i vlaga u tolikoj mjeri nastaju zbog nečeg izuzetno ozbiljnog. Kao što rekoh auto više nije tu pa možemo nagađati samo...
-
NediM17
#1119 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Sudeci po njegovim postovima on nije nikakav plinoserviser definitivno, a nik mu je "plinas" ocito jer vozi na plin.
Problem forumasa TheGodfather nikakve veze sa plinskom instalacijom nema! Sto rece neko stranicu-dvije ranije, imas li ti plinsku bocu za sporet i jesi li ikada vidio da se oznojila ista, bez obzira na sve uslove u kuhinji?
Hajde napisi nam svoju teoriju, kako se to zbog plinske instalacije mogla pojaviti voda u gepeku?
Ostavili rupu u gepeku koja radi kao nepovratni ventil? Moze uci voda a ne moze izaci?

Problem forumasa TheGodfather nikakve veze sa plinskom instalacijom nema! Sto rece neko stranicu-dvije ranije, imas li ti plinsku bocu za sporet i jesi li ikada vidio da se oznojila ista, bez obzira na sve uslove u kuhinji?
Hajde napisi nam svoju teoriju, kako se to zbog plinske instalacije mogla pojaviti voda u gepeku?
Ostavili rupu u gepeku koja radi kao nepovratni ventil? Moze uci voda a ne moze izaci?
-
530i
#1120 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Napisao sam već, nije vlaga a priori zbog boce plina. Eto voziš i ti na plin pa ti auto ne magli, odnosno magli kao i svaki drugi, nema promjene zbog plina. Neko je nešto zajeb'o i ušutio se, čovjeku uzeo milju maraka i napravio se Englez.
Last edited by 530i on 28/09/2016 14:03, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1121 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
mogla se pojaviti zbog nestrucno izbusene rupe u gepeku ,pa tocak ubacuje vodu unutra ...kao sto sam vidio auta iz darkoma sto su dosli imaju po 6 rupa probusenih za 2 cijevi....
i to nisu rupe 6 mm vec 30mm
-
NediM17
#1122 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
Slazem se. Ali isto tako kako je tuda mogla ulaziti voda morala je i izlaziti jos lakse.bitanga_sa_otesa wrote:mogla se pojaviti zbog nestrucno izbusene rupe u gepeku ,pa tocak ubacuje vodu unutra ...kao sto sam vidio auta iz darkoma sto su dosli imaju po 6 rupa probusenih za 2 cijevi....i to nisu rupe 6 mm vec 30mm
- bitanga_sa_otesa
#1123 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
izlazice kad se napuni recimo prostor rezervne gume ,a rupa je na unutrasnjem blatobranu....mozes pastrmke pustit komotno... 
-
direstraits0078
#1124 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
bitanga_sa_otesa wrote:izlazice kad se napuni recimo prostor rezervne gume ,a rupa je na unutrasnjem blatobranu....mozes pastrmke pustit komotno...
Ej zivote... I smetljari to tako urade, da od relativno jednostavnog posla naprave jos pet dodatnih intervencija, pokvare jos pet stvari, a ni onu jednu zbog koje su razyebali sve ne naprave kako treba. Pa ga ne odvaliti maljem u glavu.
- bitanga_sa_otesa
#1125 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija
na 10 auta sam vidio takve stvari...nisam vjerovao ,pitam jednog sta su ti ove rupe ovolike,kaze zajebali se majstori okratili cijev pa da ne mijenjaju probusili rupe blize vamo...