Prvo je bilo pikpay rad id novembra/decembra 2010, a sad kazu decembar 2011
http://www.pik.ba/novosti/29
Ne znam sto napominju stalno, godinu kasne i nije im ofirno poslati to na mail
edit. Evo tak sad vidim, salju mi istu mail reklamu
Moderator: anex
koliko ja znam ne placa se carina na informaticku robu? A taj hdd, prvo vidi koliko taj covjek ima zvjezdica i koliko ima feedbackova. Ako mu je scor 97 ili nizi onda nemoj od njeg
jel ti digo 1.95 ili 50KM??Strauss wrote:Naplacuje li se mozda kakva clanarina na paypalu ? Dobio danas izvod i stoji uz onaj 1.95$ - 50km nake clanarine?
Nemoj se zajebavati, znas ti koliko je 50kmshiljak wrote:jel ti digo 1.95 ili 50KM??Strauss wrote:Naplacuje li se mozda kakva clanarina na paypalu ? Dobio danas izvod i stoji uz onaj 1.95$ - 50km nake clanarine?
Pa ako si tek povezao karticu, onda ti je paypal digao - ali ce ti vratiti.
Ako nije to, onda si mozda prije mjesec dana, ili godinu nesto kupio, kao neka pretplata, pa ti svake godine "digne" toliko - ali pretpostavljam da te mora prvo pitati hoces li da platis
Strauss wrote:Nemoj se zajebavati, znas ti koliko je 50kmshiljak wrote:jel ti digo 1.95 ili 50KM??Strauss wrote:Naplacuje li se mozda kakva clanarina na paypalu ? Dobio danas izvod i stoji uz onaj 1.95$ - 50km nake clanarine?
Pa ako si tek povezao karticu, onda ti je paypal digao - ali ce ti vratiti.
Ako nije to, onda si mozda prije mjesec dana, ili godinu nesto kupio, kao neka pretplata, pa ti svake godine "digne" toliko - ali pretpostavljam da te mora prvo pitati hoces li da platis![]()
Salim se, znam ja za sta je taj 1.95$ i znam da ce mi vratiti kad potvrdim acc. na paypalu, al nisam siguran za sta me terete sa ovim 50km![]()
Nista sa tom karticom nisam uzimao, sem sto sam se reg. na paypal. Citao sam i nigdje nisam vidio da oni uzimaju nekakvu clanarinu. Samo me to zanima, jel paypla uzimam ikakvu clanarinu. Ako ne, onda su ovi u banci nesta zajebali.
Jedino ako si registrovao Merchant account na paypalu i odabrao paket koji zelis:Strauss wrote:Naplacuje li se mozda kakva clanarina na paypalu ? Dobio danas izvod i stoji uz onaj 1.95$ - 50km nake clanarine?
shiljak wrote:koliko ja znam ne placa se carina na informaticku robu? A taj hdd, prvo vidi koliko taj covjek ima zvjezdica i koliko ima feedbackova. Ako mu je scor 97 ili nizi onda nemoj od njegili ako ima manje od 500 feedbackova.
A jos moras provjeriti koliki je shiping, posto obicno bude dosta..
Bobi wrote:Pa...takve portabl hdd mozes naci i kod nas...cak i jeftinije, nidje veze
.
a jos dobijes i garancijudonja_crtica wrote:Bobi wrote:Pa...takve portabl hdd mozes naci i kod nas...cak i jeftinije, nidje veze
.
fakat
Transcend Externi Mobile 500GB, StoreJet, 2.5", USB
Cijena: 145.01 KM
nije bas jeftinije, al je razlika dovoljna da se ne isplati sa neta narucitiPlus pitanje je kolika ce biti cijena ovdje za mjesec i nesto, dok iz HK stigne
Ne znam da ima kartica povezana sa deviznim racunom. Pa i tu uplatu koji si primio na debitnu je u KM ne u € iako je placeno tom valutom.Saka wrote:Ovako raja,
Da bih testirao novu uslugu naplate na PayPal-u povukao sam 7 Eura na privatnu Raiffeisen VISA elektron karticu sa PayPal-a. Za nekoliko dana regularno mi je leglo 13.69 KM na račun povezan sa tom karticom.
E sad, pošto mi naplata putem PayPal-a treba za firmu, otišao sam u banku da tražim karticu povezanu sa računom firme kako bi mi novac regularno lijegao na devizni (ili transakcijski) račun. No, ispostavilo se da to nije moguće. Raiffeisen BiH uopšte ne izdaje debitne kartice za firme, a ni druge banke ne podržavaju kartice povezane sa deviznim računom već isključivo transakcijskim te je nemoguće primiti Euro valutu poslanu na broj kartice. Dakle ono što je moguće fizičkim licima nije moguće pravnim zbog kojih primanje uplata preko PayPal-a i postoji.
Da li je neko u istoj situaciji i ima li ideju kako je riješiti? Poslije kontakta sa 4-5 banaka u BiH izgleda da je jedina mogućnost primati novac s PayPal-a kao fizičko lice pa ga onda uplaćivati na račun firme što za sobom povlači više pravnih problema.
U tome i jeste kvaka. Kako mi je objasnila službenica jedne od banaka kao fizičko lice imaš jedan račun koji je istovremeno i KM i devizni (otvara se samo EUR). Tako da kad ti legne iznos u EUR on se automatski konvertuje u KM. Kod pravnih lica devizni i transakcijski računi su odvojeni, a samo transakcijski može da se veže sa karticom i na njega ne možeš primati uplate iz inostranstva. Pošto uplata stiže izvana u Eurima ona ne može da legne na transakcijski (KM) račun.Dady wrote:Ne znam da ima kartica povezana sa deviznim racunom. Pa i tu uplatu koji si primio na debitnu je u KM ne u € iako je placeno tom valutom.
I ja bih probao ali Raiffeisen u kojem imam račune firme nema debitne kartice za pravna lica povezane sa računom tako da ne mogu da probam (imaju samo kartice sa odobrenim kreditom a na njih, kako su mi rekli, ne može stići uplata). E sad mi se ne prolazi cijela procedura otvaranja računa i kartice za pravna lica u drugoj banci samo da bih testirao iako su mi rekli da uplate neće moći leći na karticu. Zato sam i stavio ovaj post da vidim ima li neka firma sa računom i karticom u, recimo, UniCredit banci a da je probala povući novac na tu karticu.Dady wrote:Ma ja bih probao sa kreditnom karticom na pravno lice, jeste da taj novac ne mozes podizati bez provizije ili prebacivati sa racuna na racun, ali se da najnormalinije iskoristiti za sva placanja koje firma ima, od tankanja goriva, goscenja, putnih troskova, pa do kupovine novog auta... Mozda i ja lupam ali neka me isprave ako grijesim
imam ja vec dugo intesinu visustickman wrote:Zamolio bih nekoga ko ima Visa Electron Intesinu, potvrdu da se moze koristiti sa paypal jer hocu samo radi toga otvoriti racun u Intesi. hvala.
Hahhaah dobar phishing pokusaj. Evo sad sam isao na stranicu i logovao se sa (sa cenzurom pisem) If**[email protected] i pass yourstupid***hole hhahahha i proslo sve fol i onda da ukucam pune podatke sa podatkom kreditnih kartica.KvaziExpert wrote:Danas mi dođe mail od, kako piše "Resolution center" sa subjectom: Vaš PayPal račun je ograničen. Međutim, adresa sa koje je poslano je [email protected] i očigledno je prevarantska. Na dnu poruke su linkovi "koraci za uklanjanje ograničenja" i "www.paypal.com", a oba idu na stranicu http://200.73.83.182/galvez/.../FH48CT2.html, koja je linkovana na http://pp-inc-resolutionscenter.totalh. ... index.html i izgleda potpuno isto kao login stranica PayPal-a.
Pretpostavljam da je još neko dobio ovaj mail, a nadam se da niko nije pokušao da se "uloguje"
Mail sam dobio na adresu na kojoj nije otvoren PayPal nalog![]()
Tekst poruke:
Dragi cijenjeni član,
PayPal stalno radi kako bi se osigurala sigurnost redovito screening račune izvan sustava. Nedavno smo pregledali vaš korisnički račun, a mi je potrebno više informacija da bismo vam mogli pružiti sigurnu uslugu. Do nas možete prikupljati ove informacije, vaš pristup osjetljivim račun značajke će biti ograničena. Željeli bismo obnoviti svoj pristup u najkraćem mogućem roku, a ispričavamo se zbog neugodnosti.
Zašto je moj račun pristup ograničen?
Vaš pristup korisničkom računu je ograničen zbog sljedećeg razloga (e):
10. svibanj 2011: Željeli bismo osigurali da vaš račun nije bio pristupiti neovlaštene treće osobe. Budući da zaštite sigurnost Vašeg računa je naša primarna briga, imamo ograničen pristup osjetljivim mogućnosti računa. Jasno nam je da ovaj svibanj biti inconvenuince ali molimo shvatite da je ovo privremeno ograničenje je za vašu zaštitu.
Casa ID broj: PP-072-658-293
Molimo posjetite Resolution Center i dovršiti "Koraci za uklanjanje ograničenja."
http://www.paypal.com
Hvala Vam što koristite PayPal,
PayPal Account Review Department
PayPal Email ID PP0063488432
Copyright 1999-2011 PayPal. All rights reserved. PayPal is authorized and regulated by the Financial Services Authrity as an electronic money institution. PayPal FSA Register Number: 226056