Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

chinese_water

Post by chinese_water »

Sogan wrote:http://www.alen-islamovic.com/project/h ... rupacija=6

:shock:
Autobiografija Alena Islamovića uskoro će ugledati svjetlost dana.

MOJE DOLINE SJEĆANJA naziv je prve knjige Alena Islamovića kojom poznati muzičar opisuje velike i male spletke u bendovima Divlje jagode, Bijelo dugme, 4 Asa, kao i u svojoj samostalnoj karijeri.

U knjizi će se naći do sada neobjavljene fotografije poznatih osoba iz raznih dijelova njihovog rada i života. Nadasve zanimljiv tekst nadahnut stvarnim događajima predstavljat će pravo zadovoljstvo čitateljima.Sex ,grupnjak Jagodara droga,alkohol,prevare,spletke,igrice velike i male sve će te moći opširno pročitati na jednom mjestu.
Alenovo prljavo vrijeme u JNA
Život u jagodama.Pretežak start benda,patnje ,sitne prevare,ljubomara.
Zašto je Alen napustio Divlje Jagode u Londonu?
Život u dugmetu,koncerti ,probe ,svađe.
Zašto je napustio i Dugme?
Zašto nije prihvatio prvu ponudu dugmeta?
Posljednji sastanak i rastanak sa Ipetom u Beču pred sami rat u BIH.
Pakao rata u BIH.
Osnivanje 4 ASA.
Alenove turneje po USA, Australiji i Europi.
Opsežan opis spletki oko organizacije i ponovnog okupljanja dugmeta sa tri pjevača.

SVE NA JEDNOM MJESTU U AUTOBIOGRAFSKOJ KNJIZI "MOJE DOLINE SJEĆANJA".ISTINU TREBA ISPRIČATI I ISTINU TREBAJU ZNATI SVI ONI KOJI SU GODINAMA VOLJELI ROCK :shock: NA PROSTORIMA BIVŠE DRŽAVE.NEKO ĆE KAD PROČITA KNJIGU MOŽDA REĆI DA SU NEKE STVARI ISKRIVLJENE AL JEDNA JE ALENOVA ISTINA ,DRUGI NEKA PIŠU SVOJU ISTINU.

Image

Mome nestrpljenju nidje kraja... :D
haahahha vazda kad se on spomene sjetim se kako on ono kaze : I kako andzeli na tebe LIIIČČČČČČČČČČČE :D :D
chinese_water

Post by chinese_water »

anais_nin wrote:
chinese_water wrote:
anais_nin wrote: zavisi kakve su grudi junacke :lol: nekima taman dodju ko naslon za knjigu :lol: :D
Pretezno ako nisu silikonske ... onda se na stomaku moze uzivo gledati nemir Pacifika i njegovi ogromni talasi :D :D
ma istu funkciju imaju i za citanje "na ledjima" (uz potporu dobrog grudnjaka naravno :lol: :lol: :lol:) kao i "na stomaku" :lol: taman skinu malo pritiska sa laktova, ono dodatna potpora za citanje :lol: :lol: :lol: :D

@Infra, ponosno "nosim" titulu :lol: :D
hahahahahah ma ja sam ipak raspolozeniji za mirnija mora..po mogucnosti jezerce kakvo sa povremenim povjetarcem :D :D
nadia

Post by nadia »

chinese_water wrote:
nadia wrote:Ih ih, samo zachatavate...a sta odmah lijepite ljude sto citaju Dan Browna, normalno je da ce ga procitati zbog silnog marketinga, a nek se cita, bolje i bestseleri tog tipa nego samo avaz i oni bilteni iz kladionica :lol:

Treba procitati nesto kvalitetno, nesto sundovsko, nesto ovako-onako...za sve to psotoje dani kad ste raspolozeni...
Eto i ja sam nekad cmizdrila nad Mahler :sad: al doduse to je bilo u petom osnovne :lol:
Ja nisam vala citao brown-a niti imam namjeru... sta god je previse medijski eksponirano: ne valja... tako ja nekako primitivno razmisljam ... sta cu...
Eh pa ja sam procitala kad je tek izaslo hrvatsko izdanje, zaletila se i kupila za 50 KM reko da vidim sta je to, eh sad jel me to cini boljom jer sam procitala prije medijskog booma :? Nigdje veze, samo pazi da ti ne pormakne nesto vrijedno citanja ako se slucajno izreklamira previse....
Tesssa

Post by Tesssa »

Sogan wrote:http://www.alen-islamovic.com/project/h ... rupacija=6

Autobiografija Alena Islamovića uskoro će ugledati svjetlost dana.

MOJE DOLINE SJEĆANJA naziv je prve knjige Alena Islamovića kojom poznati muzičar opisuje velike i male spletke u bendovima Divlje jagode, Bijelo dugme, 4 Asa, kao i u svojoj samostalnoj karijeri.

U knjizi će se naći do sada neobjavljene fotografije poznatih osoba iz raznih dijelova njihovog rada i života. Nadasve zanimljiv tekst nadahnut stvarnim događajima predstavljat će pravo zadovoljstvo čitateljima.Sex ,grupnjak Jagodara droga,alkohol,prevare,spletke,igrice velike i male sve će te moći opširno pročitati na jednom mjestu.
Alenovo prljavo vrijeme u JNA
Život u jagodama.Pretežak start benda,patnje ,sitne prevare,ljubomara.
Zašto je Alen napustio Divlje Jagode u Londonu?
Život u dugmetu,koncerti ,probe ,svađe.
Zašto je napustio i Dugme?
Zašto nije prihvatio prvu ponudu dugmeta?
Posljednji sastanak i rastanak sa Ipetom u Beču pred sami rat u BIH.
Pakao rata u BIH.
Osnivanje 4 ASA.
Alenove turneje po USA, Australiji i Europi.
Opsežan opis spletki oko organizacije i ponovnog okupljanja dugmeta sa tri pjevača.

SVE NA JEDNOM MJESTU U AUTOBIOGRAFSKOJ KNJIZI "MOJE DOLINE SJEĆANJA".ISTINU TREBA ISPRIČATI I ISTINU TREBAJU ZNATI SVI ONI KOJI SU GODINAMA VOLJELI ROCK :shock: NA PROSTORIMA BIVŠE DRŽAVE.NEKO ĆE KAD PROČITA KNJIGU MOŽDA REĆI DA SU NEKE STVARI ISKRIVLJENE AL JEDNA JE ALENOVA ISTINA ,DRUGI NEKA PIŠU SVOJU ISTINU.

Image

Mome nestrpljenju nidje kraja... :D

:lol: :lol: :lol:
"memoari iz onih 30 kvadrata"
:lol: :lol: :lol:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:28, edited 1 time in total.
chinese_water

Post by chinese_water »

nadia wrote:
chinese_water wrote:
nadia wrote:Ih ih, samo zachatavate...a sta odmah lijepite ljude sto citaju Dan Browna, normalno je da ce ga procitati zbog silnog marketinga, a nek se cita, bolje i bestseleri tog tipa nego samo avaz i oni bilteni iz kladionica :lol:

Treba procitati nesto kvalitetno, nesto sundovsko, nesto ovako-onako...za sve to psotoje dani kad ste raspolozeni...
Eto i ja sam nekad cmizdrila nad Mahler :sad: al doduse to je bilo u petom osnovne :lol:
Ja nisam vala citao brown-a niti imam namjeru... sta god je previse medijski eksponirano: ne valja... tako ja nekako primitivno razmisljam ... sta cu...
Eh pa ja sam procitala kad je tek izaslo hrvatsko izdanje, zaletila se i kupila za 50 KM reko da vidim sta je to, eh sad jel me to cini boljom jer sam procitala prije medijskog booma :? Nigdje veze, samo pazi da ti ne pormakne nesto vrijedno citanja ako se slucajno izreklamira previse....
Ma u biti jako rijetko citam... citam heavy weight strucne knjige tako da mi bas poslije toga i ne bude do citanja...krivo mi jeste ...ali sta se tu moze... nit' ce mi brown niti welsh hljeba donijeti...a volio bi kad bi mogao na osnovu toga da stagod zaradim... onako ...bosanski guzovache :D
chinese_water

Post by chinese_water »

InfraRedRidinghood wrote:
nadia wrote: Eh pa ja sam procitala kad je tek izaslo hrvatsko izdanje, zaletila se i kupila za 50 KM reko da vidim sta je to, eh sad jel me to cini boljom jer sam procitala prije medijskog booma :? Nigdje veze, samo pazi da ti ne pormakne nesto vrijedno citanja ako se slucajno izreklamira previse....
Dođi sad ovamo da ti zadam po des' udaraca šibom po prstićima; 50 maraka za ono?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kad su se to kvalitetne stvari reklamirale do iznemoglosti? MoRe bit' da je do mene :shock:
A da je mene pitala... imam je u pdf-u :D :D :D I jos mi jedno nije jasno... kako je ljudima lakse citati obicne knjige od e-knjiga? Fakat...ako imas bezicni mis... zavalis se ko hadzija...zoomiras... i polahko :D Nista bolje :D
nadia

Post by nadia »

nadia wrote: Eh pa ja sam procitala kad je tek izaslo hrvatsko izdanje, zaletila se i kupila za 50 KM reko da vidim sta je to, eh sad jel me to cini boljom jer sam procitala prije medijskog booma :? Nigdje veze, samo pazi da ti ne pormakne nesto vrijedno citanja ako se slucajno izreklamira previse....
Dođi sad ovamo da ti zadam po des' udaraca šibom po prstićima; 50 maraka za ono?!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kad su se to kvalitetne stvari reklamirale do iznemoglosti? MoRe bit' da je do mene :shock:
Nemoj me mama tuci, necu vise nikad! :roll:
Nemoj bukvalizirati, ja stvarno citam razlicitu literaturu, kad imam vremena naravno, a ovisno o raspolozenju, vala ne mora Kinsela mene prosvijetliti ni duhovno obogatiti,nekad mi je dovoljno da se nasmijem... Mi smo strasno kriticki nastrojena nacija, ako se ne cita, sto se ne cita, ako se cita lagana literatura, sto se citaju gluposti isl...
chinese_water

Post by chinese_water »

InfraRedRidinghood wrote:Morte, imaš Image za nečitanje :D :D :D :D
Ma joj infra...sta cu... nedo Bog da jos citam puno knjige... onda bi mogao reci i soganu da sam pametniji od njega :D :D

In this example, we show first a moderate size internet datagram
(552 data octets), then two internet fragments that might result
from the fragmentation of this datagram if the maximum sized
transmission allowed were 280 octets.

0 1 2 3
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
|Ver= 4 |IHL= 5 |Type of Service| Total Length = 472 |
| Identification = 111 |Flg=0| Fragment Offset = 0 |
| Time = 123 | Protocol = 6 | header checksum |
| source address |
| destination address |
| data |
| data |
\ \
\ \
| data |
| data |
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

pa ti poslije jos nadi kuveta u mozgicu za browna :D :D
nadia

Post by nadia »

chinese_water wrote:A da je mene pitala... imam je u pdf-u :D :D :D I jos mi jedno nije jasno... kako je ljudima lakse citati obicne knjige od e-knjiga? Fakat...ako imas bezicni mis... zavalis se ko hadzija...zoomiras... i polahko :D Nista bolje :D
Nije lakše Morte, nego je jednostavno drugačije, ništa se ne može mjeriti s osjećajem kad držiš u rukama pravo dobru knjigu i uživaš :) :) :) :)
Meni je fakat nemjerljiv osjecaj kad drzis knjigu u rukama i lagano se namjestis pod dekicu i uzivas :) Jednostavno cijeli dan buljim u monitor, strucnu literaturu svu citam na compu, pozelim odmoriti od toga...
chinese_water

Post by chinese_water »

nadia wrote:
chinese_water wrote:A da je mene pitala... imam je u pdf-u :D :D :D I jos mi jedno nije jasno... kako je ljudima lakse citati obicne knjige od e-knjiga? Fakat...ako imas bezicni mis... zavalis se ko hadzija...zoomiras... i polahko :D Nista bolje :D
Nije lakše Morte, nego je jednostavno drugačije, ništa se ne može mjeriti s osjećajem kad držiš u rukama pravo dobru knjigu i uživaš :) :) :) :)
Meni je fakat nemjerljiv osjecaj kad drzis knjigu u rukama i lagano se namjestis pod dekicu i uzivas :) Jednostavno cijeli dan buljim u monitor, strucnu literaturu svu citam na compu, pozelim odmoriti od toga...
Ma papirne knjige su stara tehnologija :D :D Sluze nekad i kao sredstvo za pocetak vatre :D :D
Sogan

Post by Sogan »

InfraRedRidinghood wrote: ...Kad su se to kvalitetne stvari reklamirale do iznemoglosti? MoRe bit' da je do mene :shock:
Ne barkaj mi marketing :x
"... jer coca-cola je pice za prave mladice!!!" (neidentifikovani narodnjak, Bihac, ljeto 2003)

:D
nadia

Post by nadia »

A da otvorimo novu temu : kako preferirate citati? :D
A ovdje se vratimo na sadrzaj onoga sto citamo....
Sogan

Post by Sogan »

chinese_water wrote: Ma joj infra...sta cu... nedo Bog da jos citam puno knjige... onda bi mogao reci i soganu da sam pametniji od njega :D :D
Bozemesacuvaj sta insan sve nece procitati na ovom forumu :shock:

chinese_water

Post by chinese_water »

Sogan wrote:
chinese_water wrote: Ma joj infra...sta cu... nedo Bog da jos citam puno knjige... onda bi mogao reci i soganu da sam pametniji od njega :D :D
Bozemesacuvaj sta insan sve nece procitati na ovom forumu :shock:

Men' se cini sve same ludosti :D :D Jel' i vama tako?
nadia

Post by nadia »

nadia wrote:Nemoj me mama tuci, necu vise nikad! :roll:
Nemoj bukvalizirati, ja stvarno citam razlicitu literaturu, kad imam vremena naravno, a ovisno o raspolozenju, vala ne mora Kinsela mene prosvijetliti ni duhovno obogatiti,nekad mi je dovoljno da se nasmijem... Mi smo strasno kriticki nastrojena nacija, ako se ne cita, sto se ne cita, ako se cita lagana literatura, sto se citaju gluposti isl...
Neću te tući, samo sam te zamolila da mi objasniš :-) :-) :-)
Ne bukvaliziram, samo ne kontam, kad već imaš vremena da sjedneš i čitaš, što da čitaš smeće :? :? :? Meni to uglavnom nije ni duhovito ni zabavno, ali opet kažem, moRe bit' da je do mene.

I, gdje si tačno vidjela da smo mi KRITIČKI NASTROJENA NACIJA (a, kad već pitaš, uopće nismo nacija, niti nam je Ustavom predviđeno da budemo)?? Da u nama ima makar zametak bilo kakve kritičnosti, ne bi nam danas bilo ovako kako jest :-) :-) :-) :-)
Pa taj dio KRITIČKI ti upravo potvrđujes, stvarno ne vidim svrhu ovakvih rasprava, ja pokusavam reci da ljudi vole citati razlicite stvari...isto ej i s filmovima u neku ruku, jel ti gledas samo filmove sa visokom vrijednoscu, ili gledas i komercijalne filmove?? Ja nekad citam cisto da odmorim mozak, i necu biti nista gluplja ako procitam nesto sto nije dobilo dobre knjizevne kritike, sve dok citam i ono sto jeste... i hajmo zasad zavrsit ovu raspravu jer je malo smijesna...
nadia

Post by nadia »

nadia wrote:A da otvorimo novu temu : kako preferirate citati? :D
A ovdje se vratimo na sadrzaj onoga sto citamo....
Ajme, ova Nadia pravi Nazi :oops: :oops: :oops: :oops: :D :D :D Moraš dati djecima prostora da se ižive 8) 8) 8) 8) 8)
Ih sta mislis kako j etek mojim studentima :D :D Pravi sam tiranin! :x
nadia

Post by nadia »

Evo nekih novijih naslova, sta ste od ovoga citali da preporucite ili stopirate..??

Cecelia Ahern: P.S. Volim te
Tracy Chevalier: Dama i jednorog (Ne tako novo, procitano)
Margriet de Moor: Prvo sivo pa bijelo pa plavo

Samo sam vam prepisala naslove iz Cosma, pa da vidimo...
Lady-I

Post by Lady-I »

chinese_water wrote:Irvine Welsh zakon :D :D :D

Ovo su "knjigice" koje te opustaju...meni se svidja nachin kako pishe, ali me nerviraju holiwoodske furke u knjizi!

Ne davno sam prochitala Inshallah Madonna, Inshallah, haos knjiga!
Lady-I

Post by Lady-I »

Ebiga pogresno sam citirala... ahhahaha idem ja po jednu kafu, ne ide mi ovo najbolje danas :D
crnjak

Post by crnjak »

ormah pamuk - zovem se crveno
prva liga
Lady-I

Post by Lady-I »

Valjda mislis Orhan Pamuk!?
Rania

Post by Rania »

crnjak wrote:ormah pamuk - zovem se crveno
prva liga
Knjiga je fenomenalna. jedna od rijetkih koja te zarobi jos na prvoj stranici!
three sisters

Post by three sisters »

ima li u našim knjižarama knjiga laure kipnis-protiv ljubavi, ja je na sajmu nisam našla, a kupujem knjige uglavnom samo na njima, pa jel neko naletio na ovu knjigu? novija i nije roman, već više kao neka rasprava..
Galadriela

Post by Galadriela »

NEDOVRŠENE PRIČE od tolkiena mlađeg! :D

obožavam sve što ima veze sa međuzemljem... :)
Post Reply