Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ermax

#1101 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ermax »

Default85 wrote:Almir Dervisevic maksilofacijalni hirurg ima privatnu ordinaciju preko puta socijalnog iza mobil medije. Toliko dobar da su o njemu price poceli pricati. Radi kao hirurg na maksilofacijalnoj hirurgij i tamo je poznat kao najbolji. Ja sam isao kod njeg i iskreno i sa pravom ga preporucujem. Sve njegove popravke traju najduze i ima posebne inekcije za "one koji se plaše" među kojima sam i ja :D ...
Da li neko zna tacno gdje se nalazi ovaj dr Dervisevic? Kontakt telefon?
Oxygenn

#1102 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Oxygenn »

vanilla_cimet wrote:
Deeney wrote:Da li iko u SA radi veneers? Imam prednji zub koji je zdrav, samo se malo "okrnjio" na jednom kraju. Zao mi da ga brusim i stavljam navlaku na zdrav zub. Veneers su ljuspice koje se lijepe na frontu zuba, ne ostecujuci sam zub, pa mi se ta tehnika cini dosta prihvatljivijom.

i mene to zanima, ali o tome niko nista ne zna, izgleda. Ja sam mislila da to rade valjda svi koji se bave protetikom, ali kod nas su zastupljene samo razne vrste navlaka, cini mi se. Ako sta saznas, pisi, i cijena je naravno relevantna :kiss:
http://www.quicksmile.info/file/bs/protetika.php
hordash

#1103 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by hordash »

ermax wrote:
Default85 wrote:Almir Dervisevic maksilofacijalni hirurg ima privatnu ordinaciju preko puta socijalnog iza mobil medije. Toliko dobar da su o njemu price poceli pricati. Radi kao hirurg na maksilofacijalnoj hirurgij i tamo je poznat kao najbolji. Ja sam isao kod njeg i iskreno i sa pravom ga preporucujem. Sve njegove popravke traju najduze i ima posebne inekcije za "one koji se plaše" među kojima sam i ja :D ...
Da li neko zna tacno gdje se nalazi ovaj dr Dervisevic? Kontakt telefon?
Dolac Malta prekoputa Figara.
cicos

#1104 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by cicos »

Da li je moguće izbijeliti avitalan zub i koliko je to štetno po sam zub/desni?
trambusek88

#1105 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by trambusek88 »

Kojeg bi mi stomatologa (ne privatnog nego "državnog") preporučili za vađenje zaostalog korijena zuba. Hvala!
FrozenCastle

#1106 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by FrozenCastle »

....
Last edited by FrozenCastle on 19/05/2014 23:59, edited 2 times in total.
Ersy

#1107 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ersy »

Da li je neko probao ove ljuskice i zna li iko koliko kostaju ? :D :izet:
aurora313

#1108 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by aurora313 »

remark wrote:Imam cistu ispod sestice pa bi trebalo vaditi zub i odstraniti cistu. Da li neko ima iskustva sa tim stvarima i moze li preporuciti ordinaciju koja ce to kvalitetno uraditi?
Vidim da kasnim ali mozda za druge... nema vadjenja zuba i 'ciscenja' ciste. Pokusaj vadjenje zivca pa lijecenje ciste ako se upala nije dosta rasirila u vilici. Inace, za to postoji hirurgija (apicoectomy) gdje se do ciste dodje busenjem dijela vilice sa strane kako bi se cista izvadila i/ili ocistila, kao i ocistio dio vilicne kosti ako je zahvacen upalom.
MissGump

#1109 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MissGump »

Meni hoće na zubu raditi premolarizaciju pa onda šarafić pa onda navlaku... kaže meni moja stomatologinja da to kod njih košta 300 maraka, a meni to nešto skupo pravo pravo

jesam li u pravu??

By the way stomatolog koji je mene ofurio je Jasmin Vranešić i ne bih ga nikada nikome preporučila pu pu pu
acer5101

#1110 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by acer5101 »

remark wrote:Imam cistu ispod sestice pa bi trebalo vaditi zub i odstraniti cistu. Da li neko ima iskustva sa tim stvarima i moze li preporuciti ordinaciju koja ce to kvalitetno uraditi?

Pozdrav,
Imao ja takav problem i radio privatno u "renomiranoj" ordinaciji, a i dan danas nisam zavrsio! Za***bali mi, a radio jos u dec.2011. Moja ti je preporuka stomatoloski fakultet!
acer5101

#1111 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by acer5101 »

protetika wrote:
munevera44 wrote:I ja sam krenula tražiti stomatološke usluge po SA.
Vadjenje mislim 10 zuba i totalke gornje i donje vilice....... cca 1000 KM
Kontaktiram Stomatološki fakultet, pa mislim eto bar da kod njih izvadim te zube (imam zdravstveno) pa ću dalje vidjeti.
Došla sam do zaključka da ako želiš uslugu na Stomatološkom, em sporo, em strudenti odrade, a dosta profesora ima svoje ordinacije pa preporuče sami sebe i bude i brzo i kvalitetno i naravno plaća se.......
Nazalost, tako je, a mi tehnicari smo im samo kmetovi za njihove poslove u privatnim ordinacijama. najbolje to rade Prof. Prohic i prof. Ajanović. Njihovd privatne poslove mi radimo na Klinici. Kad ce to vise neko provjeriti?
:shock:
Drugar sto ti ne otvoris svoj privatni biznis, pa privatno to da radis???
Walther

#1112 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Walther »

acer5101 wrote:
protetika wrote:
munevera44 wrote:I ja sam krenula tražiti stomatološke usluge po SA.
Vadjenje mislim 10 zuba i totalke gornje i donje vilice....... cca 1000 KM
Kontaktiram Stomatološki fakultet, pa mislim eto bar da kod njih izvadim te zube (imam zdravstveno) pa ću dalje vidjeti.
Došla sam do zaključka da ako želiš uslugu na Stomatološkom, em sporo, em strudenti odrade, a dosta profesora ima svoje ordinacije pa preporuče sami sebe i bude i brzo i kvalitetno i naravno plaća se.......
Nazalost, tako je, a mi tehnicari smo im samo kmetovi za njihove poslove u privatnim ordinacijama. najbolje to rade Prof. Prohic i prof. Ajanović. Njihovd privatne poslove mi radimo na Klinici. Kad ce to vise neko provjeriti?
:shock:
Drugar sto ti ne otvoris svoj privatni biznis, pa privatno to da radis???
pa jos uvijek ostaje "kmet", stomatolog ce onda guliti kao privatnika "kmeta"...
Lucazode

#1113 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Lucazode »

Koliko vidim (dok listam temu) manje vise se prica o vadjenju nerava, popravkama itd. Da li neko ima preporuku po pitanju estetske stomatologije? Izravnavanje, izbjeljivanje...Cijena nije presudni faktor.
lucatoni05

#1114 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by lucatoni05 »

.
Last edited by lucatoni05 on 02/02/2014 11:26, edited 1 time in total.
Questio

#1115 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Questio »

.
Last edited by Questio on 06/04/2019 18:33, edited 1 time in total.
amebr

#1116 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by amebr »

Eh ovako,prije par godina slomio sam lijevi zub jedinicu,uradio sam nastavljanje tog zuba ali se vremenom to počelo da odljepljuje tj.taj nastavak je počeo da pokazuje znakove propadanja,hem što mio zub izgleda kraće,hem izgleda ružno itd.. Stanje zuba je ovako nekako http://prntscr.com/2nnapt . Ono što bih ja želio da znam gdje se može uraditi (Sarajevo) koliko toliko kvalitetno nastavak ovog zuba ili ugradnja porculanske navlake ili cirkonske ali da me ne ogule? Znači budžet mi je 300-400 maraka.Lijep pozdrav
foxy13

#1117 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by foxy13 »

Zna li neko gdje se u Sarajevu može obaviti snimanje cijele vilice i koliko košta? Ali neke povoljnije varijante.
free_spirit

#1118 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by free_spirit »

foxy13 wrote:Zna li neko gdje se u Sarajevu može obaviti snimanje cijele vilice i koliko košta? Ali neke povoljnije varijante.
Ja sam platila 8km na stomatologiji al sam imala uputnicu, a ako si student mislim da možeš i besplatno

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
MirzaOg

#1119 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MirzaOg »

Koliko je popravak zuba kod dr. Pirovića? - ako neko zna.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1120 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Entropio »

MirzaOg wrote:Koliko je popravak zuba kod dr. Pirovića? - ako neko zna.
30KM je bio prije pola godine kad sam ja išao. Ne vjerujem da je sad skuplje. Ali... ne radi ti Pirović lično, nego neko od njegovih uposlenika. To ne mora biti nešto loše, ali treba napomenuti.
reis1

#1121 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Pozdrav svima,

Ja sam zube u posljednjih 10-tak godina popravljao kod dr. Omerbasic Safije na Breci (znaci nekih sigurno 10-20 odlazaka kod nje u tom periodu, plombiranje 30KM, plombiranje sa "lijecenjem" 100KM, most 200KM po zubu - ukupno 600KM, naravno sve to pod anestezijom koja je ukljucena u cijenu). Prilicno sam bio zadovoljan sa uradjenim i sve u svemu hvala doktorKi na svemu uradjenom u tom periodu.

No, obzirom da je zena vec usla u godine 60-70, radi sama (bez asistentice), a i posljednje plombe mi je nest malo sfuserila - ja odlucih da trazim novog zubara, za novih 10 godina. Tako procitah juce cijelu temu, pokupih preporuke ovdje postane, kao i adrese sa http://mz.ks.gov.ba/pp/stomatologija, pa sam danas malo obilazio, da vidim sta su, kakvi su, koliko su.

Kriteriji koje sam si postavio, za pocetak su slijedeci - znaci najprije eliminiranje lopova, svi:
1. preko 30KM za plombiranje (suplja prica tipa "veca cijena = veci kvalitet", "kvalitetniji materijali", "vise materijala" i sl.)
2. naplacivanje 10KM za anesteziju (ako je cijena ampule 1KM, to znaci da ti uzmu 9KM zamo zato ti ubode i isprazni iglu u desni)
3. protetika "navlake" (varijacije na cijenu od 100 do 500KM)
4. nervoza prilikom vrsenja pregleda (znaci ono kad vidis da se nazivcirao sto mora potrositi 3 min da ti pregleda znajuci da ti ne moze naplatiti, pa samo da te skine)
5. starost doktora (procjena godina, ne previse mladi - neiskusni, ne previse stari - "prefuralo ih vrijeme")

Stvari koje mi je potrebno odraditi:
A. tri zuba sa jedno-povrsinskim plombama
B. jedan zub sa dvo-povrsinskom plombom
C. dva zuba sa lijecenjem i plombom

U slijedecim postovima bacim iskustva koja sam imao za ovaj prvi kontakt, provuceno kroz kriterije, pa ako kome moze bit od pomoci kasnije, da ne mora trositi vrijeme na isto ko ja, dobro i jest.
Last edited by reis1 on 26/02/2014 21:42, edited 1 time in total.
reis1

#1122 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Imsirovic Dzenita
Vogosca, Branilaca Vijenca bb
061/825-376

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 25-35KM/NA
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 160/400-500KM
4. nervoza (pristup klijentu): dobar
5. starost (godiste ili procjena godina): '76, znaci 38

A. B. C.: Dakle, pregled na brzaka. Treba plombirati bez da je uopce rasclanila abc. Relativno je "pristupacna" kao doktorica. Mala ordinacija, relativno uredna. Moj opci dojam je da tek pocinje samostalno (otuda niska cijena i prazna ordinacija) i mozda bih joj mogao dati da mi prcka po kutnim, ali ovo naprijed - trazit nekog drugog.

Aida Termiz
Vogosca, Partizanskih odreda Zvijezda 3
061/904-566

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 40,50,60KM/150KM
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE + 10KM
3. navlake (min/max): 220/480KM
4. nervoza (pristup klijentu): odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): '79, znaci oko 35

A. B. C.: Dakle, pregled nakon zavrsenog pacijenta. Za sve zube je pogodila sto treba raditi. Izuzetno uljudan pristup. Srednja ordinacija, veoma uredna. Moj opci dojam (a i po nekim preporukama) jeste da vjerovatno znaju raditi, ali su lopovice male, znaci hoce prevariti naplatiti sve, anesteziju, "bolje materijale", i sl. suplja.

Ceric Dzaferovic Lejla
Centar, Patriotske lige 43
061/360-195

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30,40,50KM/NA
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE + 10KM
3. navlake (min/max): 200/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): nula bodova
5. starost (godiste ili procjena godina): 'negdje 40-50

A. B. C.: Ovdje izasla asistentica, i odmah ono s vrata poluotvorenih "cijena ti je toliko i toliko, da te narucim za pregled, nestA zinula u mene" i tako to... Vidio sam ovdje da se stalno reklamirala, ali moj opci dojam je, ma VOZDRA baa... Cim prije sto naplacuju anestetik, ali ako nista ova pocetna cijena plombiranja im je ok.

Memic Hrapovic Merima
Stari Grad, Josipa Stadlera 8
033/213-655

Ovdje kad udjes, moras s vrata navlaciti nekakve kese na noge, na cipele - znaci odma vidis da nestA nije normalna. Ja pitao mozel' pregled (znaci 3 minute, otvori usta zatvori usta), asistentica nestA ljutito NE MOZE, samo da vas narucim sutraaaa, prekosutraaaa.... I tu ti ja preko vrata - ma VOZDRA baa... !
reis1

#1123 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Od ovih ovdje nahvaljenih doktora, Asceric, Prohic, Ramadanovic, Bizovic, Pirovic.

Asceric Safet
Centar, Hadzibesirova 10
033/220-024

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 40-60KM/NA
3. navlake (min/max): 220/400-500KM
4. nervoza (pristup klijentu): nula bodova
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje oko 50

A. B. C.: Citajuci ovdje preporuke, imao sam veca ocekivanja, medjutim dojam koji sam stekao je da je lik prava lopina mahalaska - znaci ko da nisi dosao kod doktora, vec ko kod mehanicara mahalca. Dva zuba koja treba plombirati/lijeciti, to odma "ovdje idu krunice", svih 50 zuba treba popravljati, i citavo vrijeme u zraku onaj neki srklet tipa "nema ovdje para, dzaba pregledam, samo ga se otarasit da idem pit kafu, jest cevape". Ordinacija cakum-pakum, ali, mahala. Moj opci dojam: isti onaj gore iznad njega negdje, Fazla ja mislim da se zove zubar, lopina, samo sto prije da mu ispadne iz ruku.

Prohic Samir
Centar, Patriotske lige 4
033/208-080

Kreten zivi baa. Ja dosao pred ordinaciju, i sad ono pozvonis, i on mi najprije preko interfona odgovara da nazovem i iskljuci se. Ja poslije 15 minuta (reko da nije u poslu pa ne moze), nazovem, kaze on moras otic slikat gornju-donju vilicu, pa onda dodji da se narucis... Koje su cijene - nista, nema odgovora... Znaci pravi idiot, nikakvog pristupa prema klijentu, ne daa ti uci u ordinaciju... Slobodno zaobidjite.

Ramadanovic Selman

Stari Grad, Bistrik 15-17

ovaj renovira ordinaciju, u Ponedjeljak tek... :D

Bizovic Sandra
Centar, Mehmed-pase Sokolovica 4
061/142-426

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 35KM-pa dalje, 40, 50KM/90KM+plomba (znaci min 125KM)
3. navlake (min/max): 180/500KM
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): negdje oko 40 (Sandra-protetika), negdje oko 30 (Almir-stomatolog)

A. B. C.: Dakle, pregled odma' nakon sto je zavrsen pacijent. Veca ordinacija (imaju spratove :D, sredjeno, uredno). Sandra radi protetiku, a stomatolog-zubar je Almir Milanovic. Pogodio je abc tj. sta treba raditi na zubima. Moj opci dojam jeste taj da su naaaaj-OK i najvjerovatnije cu kod njih raditi ovo naprijed. Cijena je prilicno ok, ljubaznost, i sl.

Pirovic Mustafa
Stari Grad, Sime Milutinovica 4
061/194-921

1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM sve/50KM + plomba (znaci sveukupno 80KM)
3. navlake (min/max): 180-250/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): dobar
5. starost (godiste ili procjena godina): ima ih vise

A. B. C.: Ovo je popravljanje zuba naveliko. Znaci jedna prostorija 10 sa 5, i u polukrug poredano nekoliko stolica oniJeh, i sve puno pacijenata. Fabrika za popravljanje zubala. Ne radi gosn Pirovic, vec njegovi uposlenici, vecinom mladji 30-tak godina, od kojih je mene "dopao" neki Bukva Emir (kako-vec). I pri tome nema da vas se rezervise za jednog zubara koji ce vam sve raditi, vec ako dolazite vise puta, prvi koji je slobodan - taj vam radi. Cijene su realne cijene opravke zuba. Kvalitet, obzirom da je ko na traci - to ne znam - ali sudeci po prethodim stranicama ove teme, ne vidim da je neko kritikovao... Moje misljenje, ne bi im dao da rade naprijed zube (cisto ne bih rizikovao, reskirao), ali kutne zube, kontam mogu proci...
reis1

#1124 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by reis1 »

Vidio sam da na Ilidzi ima dosta ovih nekih ordinacija, pa cu sutra malo zaredati, da vidim znaju li sta i tako...

Oni u Hrasnom, u Azize Sacirbegovic, nemojte tamo ni probavati - dundjeri naKvi, uhljupi, neuredni... zaostali u 1950-tim...
Last edited by reis1 on 26/02/2014 22:04, edited 1 time in total.
zateznistub

#1125 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by zateznistub »

Samo da se pritefterim i da pohvalim ordinaciju Pirović.

Znanje, pristup, usluga 5+
Post Reply