Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- HAVANA
#1101 Re: Cigarete, odvikavanje
Taj film nesh gledat

- baustelac
#1102 Re: Cigarete, odvikavanje
Boli te briga, uvijek mozes reci, ispod brda najbolji kukuruzi rastuHAVANA wrote:Jaooooo sto jedem,majko draga![]()
- Pasiflora
#1103 Re: Cigarete, odvikavanje
HAVANA wrote:Jaooooo sto jedem,majko draga![]()
@Havana, jesi li jos na "elektricnoj"
Kako ide?
- HAVANA
#1104 Re: Cigarete, odvikavanje
Jesam,evo mjesec dana i jos ni jednu nisam zapalio. 
- spreca
#1105 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam od nekog cuo da su skoro stetnije od obcnih cigareta,pa sam za jednom odustao od kupovine dok ne dobijem jos neku info.viseHAVANA wrote:Jesam,evo mjesec dana i jos ni jednu nisam zapalio.
- HAVANA
#1106 Re: Cigarete, odvikavanje
Taj je garant iz duhanske industrije
Ne moze bit stetnije ,da ga jebes...
Nema katrana,sagorijevanja, kuraca ,palaca,nikotina manje 50 puta...a najbolje osjetim po sebi...prodisao,jedem ko slon
vazda sam pjeVo al sto sad pjevam
odo na one zvijezde da se prijavim,bodrite me 
Ne moze bit stetnije ,da ga jebes...
Nema katrana,sagorijevanja, kuraca ,palaca,nikotina manje 50 puta...a najbolje osjetim po sebi...prodisao,jedem ko slon
- suncica24
#1107 Re: Cigarete, odvikavanje
spreca wrote:Ja sam od nekog cuo da su skoro stetnije od obcnih cigareta,pa sam za jednom odustao od kupovine dok ne dobijem jos neku info.viseHAVANA wrote:Jesam,evo mjesec dana i jos ni jednu nisam zapalio.
Moras postepeno smanjivati nivo nikotina u njima da bi bilo koristi. Znaci od "high" do "low". Za nekih mjesec dana, Havana, Havana... ajde, dobro, moze i dva mjeseca.
Ovako se samo zamjenjuje jedna cigara drugom.
PS: Nisu stetnije, jer iako nakotinske nema katrana... ali opet, ne trebaju sluziti kao zamjena za cigare.
PPS: Moj otac prestao pusiti uz ele. cigaru zbog ljekarskog pregleda i nekih mjesec dana gnjavio okolo da mu se napuni cigara i zvakao onaj Orbit ko lud. Otisao na "pregledcic" na kojem se otkrilo da mora hitno na operaciju, prvi dan u bolnici jos uvijek gnjavio sa zvakama, drugi dan poslao i zvake i cigare i sve nas u...
Lijepi strah
- HAVANA
#1108 Re: Cigarete, odvikavanje
Ama dudlam sad naku jagodu

- suncica24
#1109 Re: Cigarete, odvikavanje
Khm, khm...HAVANA wrote:Ama dudlam sad naku jagodu![]()
-
damir_xx
#1110 Re: Cigarete, odvikavanje
Petnaest godina sam bio totalni ludjak sto se tice cigareta, i nisam osjecao potrebu da prestanem...jednostavno sam nalazio "gotivu" u cigaretama, i uzivao u svakom dimu...19.2.'11. me spucala neka lagana temperatura....ispusio pola cigare, i otad nisam vise nijedne...Nista nisam odlucivao...nakon prvog dana, narednih nekoliko su bili furka...cak sam tu kutiju nosio u dzepu bar desetak dana (ispusili drugi)...Znam da sam je maksus uzeo kad sam krenuo u kafanu nakon sedam dana...I istestirao sam se u potpunosti...kafa ide bez cigarete...racunar ide bez cigarete.... poslije
- ide bez cigartee...kafana i cuga idu bez cigarete....Samo zadnjih 4-5 dana sam iskasljao (i jos uvijek iskasljavam) sto nisam za 15 godina duhanskog staza...
Cigareta je inspiracija kad se ono ode na kafu, cigareta je razlog i za ceif u toj kafi...danas toga vise nema, nema ni totalnog opustanja na onaj nacin kako se to radilo sa cigaretom....Jos uvijek nisam ustedio tih stotinjak KM koje nisam dao za cigarete, jer sam ih potrosio u druge razne gluposti....ne vuku me grickalice, ne jedem nista vise nego sto sam jeo ranije....Samo jos da mi je ovo iskasljat iz pluca, jer poderah vise grlo od kaslja....
P.S. Nikad nisam rekao da sam prestao...ja samo nisam zapalio evo mjesec i kusur....
Sretno svima
Cigareta je inspiracija kad se ono ode na kafu, cigareta je razlog i za ceif u toj kafi...danas toga vise nema, nema ni totalnog opustanja na onaj nacin kako se to radilo sa cigaretom....Jos uvijek nisam ustedio tih stotinjak KM koje nisam dao za cigarete, jer sam ih potrosio u druge razne gluposti....ne vuku me grickalice, ne jedem nista vise nego sto sam jeo ranije....Samo jos da mi je ovo iskasljat iz pluca, jer poderah vise grlo od kaslja....
P.S. Nikad nisam rekao da sam prestao...ja samo nisam zapalio evo mjesec i kusur....
Sretno svima
-
TalkTalkTalk
#1111 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestala pusiti nakon 100 mukotrpnih noci kaslanja . . . sad lijepo 
- Ma.Le.Na
#1112 Re: Cigarete, odvikavanje
damnit..ja se taman mislila propusit ..a ono nije moda vise

- shibonja
#1113 Re: Cigarete, odvikavanje
Oko nove godine sam se poceo baviti mislju da ponovo i za uvijek prestanem pusiti ,nakon sto sam se zatrovao tokom praznika ,i tako kupim ja steku ovog Marlbora filter plus light i zapalim kad zausnjake ne dobih uvlaceci uzalud i tako nekako ja ispusim jednu kutiju i konacno prestanem pustiti 13.2 ,evo sad ce dva ,mjeseca kako nisam zapalio i svima koji puse i ne znaju kako prestati neka kupe ove cigarete na slici dole
mozda jos nekome pomogne

-
dotoressa
#1114 Re: Cigarete, odvikavanje
Moj momak je prestao koristeći flastere Nicoderm. Srećom, nikad nisam pušila ali on tvrdi da mu je 90% pomoglo...jedva čekam da diplomiram da mu još zube izbijelim
- ganjeta
#1115 Re: Cigarete, odvikavanje
Juce mije bila godinaganjeta wrote:meni je danas 3,5 mjeseca kako sam prestao i bas ovih nekoliko dana puca me takva kriza da je to nepovjerovati...danas sam htio zapaliti ali me djevojka na poslu nagovorila da ne radimsta radi to zensko
inace sam pusio od 5 osnovne a sad mi je 27 pa tako da se sjebem kad skontam koliko sam vremena ovisnik bio...dok sam po malo siljijo dobro je islo a sad prestao i vutru pa onda kriza prava...ali rekao sam da necu poceti makar morao pusiti vutru
p.s kontam bolje siljiti vutru nego cigare
-
njonjica
#1116 Re: Cigarete, odvikavanje
ganjeta wrote:Juce mije bila godinaganjeta wrote:meni je danas 3,5 mjeseca kako sam prestao i bas ovih nekoliko dana puca me takva kriza da je to nepovjerovati...danas sam htio zapaliti ali me djevojka na poslu nagovorila da ne radimsta radi to zensko
inace sam pusio od 5 osnovne a sad mi je 27 pa tako da se sjebem kad skontam koliko sam vremena ovisnik bio...dok sam po malo siljijo dobro je islo a sad prestao i vutru pa onda kriza prava...ali rekao sam da necu poceti makar morao pusiti vutru
p.s kontam bolje siljiti vutru nego cigarekako ne diminjam i super osjecaj...
Svaka cast!!!
-
njonjica
#1117 Re: Cigarete, odvikavanje
dakle bacila sam cigarete 19.11.2009...e pa SVAKA MI CASTnjonjica wrote:Ja brojim sitno....pet dana bez cigarete.
- vazi
#1118 Re: Cigarete, odvikavanje
@njonjice, i od mene - svaka ti cast!
kako bih ja voljela ostaviti, ali slabe su sanse...lani pokusala, tri po mjeseca i ponovo...
Prva dva-tri mjeseca je fino islo i mislila sam nikad vise necu zapaliti i onda odjednom....pravi manjak. Kad se sjetim kako je sad se ne usudjujem ni pokusati ponovo ostaviti. a vakat bi bio , nakon 35 godina aktivnog duhanjenja.
kako bih ja voljela ostaviti, ali slabe su sanse...lani pokusala, tri po mjeseca i ponovo...
Prva dva-tri mjeseca je fino islo i mislila sam nikad vise necu zapaliti i onda odjednom....pravi manjak. Kad se sjetim kako je sad se ne usudjujem ni pokusati ponovo ostaviti. a vakat bi bio , nakon 35 godina aktivnog duhanjenja.
-
njonjica
#1119 Re: Cigarete, odvikavanje
Aktivno sam duhanila haman 30 godina. I pokusala nekoliko puta bacit' i uspjevalo mi je - na dva tri sata..nekad i dan-dva. I opet iz pocetka.vazi wrote:@njonjice, i od mene - svaka ti cast!
Medjutim, nisam odustala.
Nemoj ni ti, molim te.
Probaj opet, i opet i opet......jednog dana shvatit ces da si uradila pravu stvar i nikada vise neces pozeljeti da pusis.
Samo se nemoj predati.
- HAVANA
#1120 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja jos dudlam na struju.
Skoro tri mjeseca.
-
njonjica
#1121 Re: Cigarete, odvikavanje
HAVANA wrote:Ja jos dudlam na struju.Skoro tri mjeseca.
Vala Havana skidaj se i sa tih cigara....pa tri mjeseca...svijetlis li po noci?
- HAVANA
#1122 Re: Cigarete, odvikavanje
Suti i ovo je super.ProdiHo. 
- fatamorgana
#1124 Re: Cigarete, odvikavanje
Mi svi dudlamo kompjuter ...
-
Borej
#1125 Re: Cigarete, odvikavanje
bio sam u zestokoj krizi kada sam ovo pisao, ali eto prodje od tada vishe od tri godine, a ja i dalje ne pusim, i da hvalim se timeBorej wrote:11 h sati, nedjelja, obicno spavam u ovo vrijeme, probudim se oko 13-14 obicno razvaljan, sto od alkohola, sto od cigara, puno vishe od cigara i tako je bilo do unazad tri nedejelje kad sam se probudio te nedjelje imao sam sve probleme koji mogu naci pusaca poslije 13-14 godina, u prosjeku 30 cigara dnevno i rijetko kad ispod, uglavnom je to islo prema 40. cigara mi je bila prva stvar poslije budjenja i zadnja pred spavanje i sve ostalo u toku dana je bilo vezanu za cigaru ali sam nekako shvatio da to vishe ne moze tako. dugo sam razmisljao o prestanku pusenja ali nikad nisam bio duze od spavanja bez cigare, a cesto sam se znao probudit i zapalit cigarunoc prije "kobne nedjelje" se igralo socera, cigara na cigaru, u 21 izasao vani u 00 30 nisam imao vishe, kupio jos kutiju i ujutro je bilo odvratno po malo i bolno podnijet sve to sto su cigare uzrokovale, kasalj, slajm, povracanje, problemi s plucima, smrad sasvim dovoljno materijala da se zapitam pa zasto??? koji ce ti ovo vishe??
ipak skuham ja kafu, nadjem negdje pola kutije cigara i opet po starom kasljem ja ali sta je kafa bez cigare...???? popijem kafu ispusim par komada i dalje razmisaljam kako cu prestat ali eto ipak odo na kafu s rajom vidimo ko se cega stidi iz predhodne noci pa cu ja tad prestat pusit. kad sam izasao na cist zrak(ako toga ima u sarajevu) poceo sam kasaljat opet i opet sam zamalo povratio ali opet po starom na kafu u jednu bastu sunce, fino vrijeme, ja udahnem i opet zamalo povratio, jaranu predam pribor za pusanje tj upaljac i dvije cigare koje su ostale i kazem ja vishe ne pusim, koji ce mi k... ovo sranje, oni me gledaju i smiju se misleci da je to privremeno jer sam pretjero noc ranije (mada je pretjerivanje trajelo godinama) i evo danas je treca nedjelja bez cigara.
cigaru su mi zamijenile mentol bombone uglavnom ili neke orbit bombone, puno jabuka i malo vishe voca jer toga nije bilo gotovo nikako, kospe i to je to. evo sad pijem kafu bez cigare i nekako mi kafa ima bolji okussto se tice pozitvni promjena i ne osjecam ih nesto valjda ce doci kasnije. jedino sto osjetim je da me vishe pluca ne bole, zaista je divno probudit se poslije toliko godina i udahnut punim plucima i idem redovno na trcanje, kad vidim koliko ne mogu trcat zahvlim se cigarama i spomenem fds cesto.
bilo je kriza ali sma izdrzao i necu popustit kad sam skontam koliko sam vremena posvetio cigarama ( hajd jos jednu pa idemo), koliko zdravlja, a i novca. cigare zdraooooooo!!!!