Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Topla voda

#1101 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Topla voda »

mrka kapa :(
campa_xxx

#1102 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by campa_xxx »

...
Last edited by campa_xxx on 17/06/2008 01:01, edited 1 time in total.
campa_xxx

#1103 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:EHF Official Statement
The return leg of the play-off match of the Qualification Europe for the 2009 Men's World Championship in Croatia between Bosnia Herzegovina and Hungary took place on Saturday 14 June 2008 in front of a capacity crowd at the sports hall "Skenderija" in Sarajevo. Hungary won the first leg 27:25 on 7 June 2008 in Gyöngyös.

The result at halftime in Sarajevo was 12:18 in favour of the guest team. After 49 minutes of play a large number of objects thrown onto the playing field caused the match to be interrupted. An attempt to address the public in order to continue the game failed and the game was abandoned.

The result at the time of the abandonment of the match was 24:27 in favour of Hungary. The case and its consequences are currently being dealt with by the EHF Disciplinary bodies.
Nekako mi je ovdje izostavljeno dosta kljucnih stvari kao npr.
"After 49 minutes of play a large number of objects thrown onto the playing field caused the match to be interrupted"
a nigdje ne spominje da su Madjari svojevoljno napustili teren bez dozvole sudije :-)
Control panel

#1104 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Control panel »

Topla voda wrote:mrka kapa :(
reaslno ne moze se drugo ni ocekivati. dobro cemo proci ako dobijemo samo novacnu kaznu bez vremenske zabrane.
mala smo mi i nevazna zemlja. puno vise ce madzari izgubiti neplasmanom nego sto cemo mi dobiti. isto je tako bilo i u prethodnim kvalifikacijama gdje smo imali neke sanse (Danci, SCG...). U kosarci jos i kao imamo neki kvalite a i laksi je sistem, i na kraju nije toliko bitna. jer se ona ozbiljno igra u nekih 15 evropskih zemalja, dok je sa fudbalom, rukometom i odbojkom druga situacija. i
Control panel

#1105 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Control panel »

hrasno38 wrote: Delegat je izasao upravo iz razloga da neko nesto baci i da kaze "Match close" ali naravno kako ces ti dokazati patriotama.
to i ja kazem, ali hadje ti nasim usijanim glavama nesto objasni, i jos na engleskom, pa da sam i ja bio na mjestu delegata isto bih postupio. on mozda jeste porgijesio, jer neznam tacno pravila, ali zaboravljamo jednu vaznu cinjenicu on EHF delegat i naravno da ce oni stajati iza njega ma kakvu odluku donio. cudo bi trebalo da se desi da oni kazu OK pogrijesio je i da onda registuju za nas ili da ponove tekmu ili sta vec ide...

nasjeli smo ko levati. to mi je najvise krivo. ovo nam je skola. samo me interesuje koliko jos razreda?
Abacija

#1106 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

SportSport je danas objavio video dokaze koje ce RS BiH iskoristiti u svojoj zalbi EHF-u. http://www.sportsport.ba/rukometp-3834.htm

Mene interesuje sta je delegat promrmljao na snimku od BHT1 odmah poslije onog njegovog "The game is closed". Pogledajte dio izmedju 2.58 i 3.03.

Da li je on vec imao namjeru da prekine utakmicu, ili je nesto palo pokraj njega pa mu je to bio razlog da "zatvori" utakmicu?
hali gali halid

#1107 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by hali gali halid »

Koliko ja vidim na ovom zadnjem snimku, pogodjen je necim(valjda mobitelom) nakon sto je rekao ono njegovo "The game is closed" kad je krenuo ida izadje sa terena, vidi se kako podize nesto sa poda...
WaXXy

#1108 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by WaXXy »

Abacija wrote:SportSport je danas objavio video dokaze koje ce RS BiH iskoristiti u svojoj zalbi EHF-u. http://www.sportsport.ba/rukometp-3834.htm

Mene interesuje sta je delegat promrmljao na snimku od BHT1 odmah poslije onog njegovog "The game is closed". Pogledajte dio izmedju 2.58 i 3.03.

Da li je on vec imao namjeru da prekine utakmicu, ili je nesto palo pokraj njega pa mu je to bio razlog da "zatvori" utakmicu?
Po stoti put palo je par papira (zguzvanih) i kada je to vidio prekinuo je utakmicu
Alem03

#1109 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Alem03 »

Nije bilo bacanje papira i predmeta razlog za prekid utakmice i tacka. Prije njegovog izlaska na "stage" je bilo jasno da se Madjari nece vratititi na teren i da se isprazni dvorana. Izjava Nagya sve govori "Necemo da se vratimo, jer nakon ovoga nam vise nije osigurano fer sudjenje".
Meshtar

#1110 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

Alem03 wrote:Nije bilo bacanje papira i predmeta razlog za prekid utakmice i tacka. Prije njegovog izlaska na "stage" je bilo jasno da se Madjari nece vratititi na teren i da se isprazni dvorana. Izjava Nagya sve govori "Necemo da se vratimo, jer nakon ovoga nam vise nije osigurano fer sudjenje".

pa trebali smo dati priliku Mađarima da se ne vrate na teren, i uzeti utakmicu službenim rezultatom, ali rulja ne zna odigrati pametno.
tovarish

#1111 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by tovarish »

maher wrote:Za medjunarodne sportske saveze u sustini huligani ne postoje. Postoje samo dobro i lose organizovane utakmice. Ne znam samo koga je mogao iznenaditi primitivizam s tribina. Oni koji su dosli na vrijeme, dva sata prije, vidjeli su da uvod nije bas puno licio na sportsku manifestaciju, Halid, cudna jada i slicne stvari stvarale su kafansku ili atmosferu nekog vasara ili teferica koji se obicno zavrsavaju na nacin kako se sve i zavrsilo. Ali kako osudjivati nekoga ko je recimo cijeli dan putovao iz Krajine, usput zdrmao desetak piva, usao u dvoranu dva sata prije utakmice gdje se pjevaju Halidove pjesme, a kad Halid pjeva stvari obicno izmicu kontroli.
Onima koji redovno prate rukomet sudjenje je bilo u granicama podnosljivog. Svirali su nam osam sedmeraca, madjari su imali 10 minuta iskljucenja, bilo je i par koraka koje su nam progledali kroz prste,... naravno, bilo je i gresaka, ali je to nemoguce objasniti onima koji jednom u par godina gledaju rukomet, a kojih je bila velika vecina u dvorani. Zbog gresaka sudija gadjati protivnicke igrace ili delegata, stvarno neshvatljivo.
Problem primitivaca je sto kao uvijek, pa i u ovom slucaju misle da su u pravu. Zato mene u ovom slucaju jako zanimaju uzroci koji su doveli do ovakvih posljedica. Godinama vec slusamo u svakom prenosu kako su sudije krivci za nase poraze, pa eto imali smo priliku da to slusamo i u prenosu prvog susreta iz Madjarske. Ali 7000 ljudi je doslo na utakmicu s uvjerenjem da smo tamo osteceni i da nam neko nije dao da pobijedimo. Medijski prostor koji dobijaju huligani i primitivci je neshvatljiv. Nevjerovatno je koliko vremena dobivaju na tv i radiju za svoj primtivizam dijeleci lekcije svima okolo. Najpopularniji novinari ih podrzavaju i onda se cudimo kada se nesto ovako desi. Na zalost, kada neko zvizdi ili nece da ustane kada se svira nasa himna to se s pravom osudjuje, ali kada se za vrijeme zvanicne himne nase drzave pjeva stara himna, sto je takodjer nepostivanje, onda je to velicanstvena atmosfera.
Atmosferi je falilo malo vise sportskog i rukometnog duha, sve se svelo na patriotizam koji uvijek zavrsi neredima. Zao mi je momaka koji su napravili zaista sve sto su mogli (bez dva standardna clana prve postave Jaskica i Obradovica). Zao mi je desetina rukometnih radnika koji godinama rade u klubovima i stvaraju igrace i nekako uspjevaju da i u Evropi dodju do cetvrtfinala i polufinala. Zao mi je onog malog broja ljudi koji svaki vikend idu na rukomet u Zavidovicima, Živinicama, Ljubuskom, Doboju, Gorazdu, Banja Luci, Gracanici,...onih navijaca koji imaju i svoje klubove, a ne onih koji samo za reprezentaciju navijaju odnosno misle da navijaju. Ipak smo s Madjarima odigrali dvije ravnopravne utakmice za razliku od proslih baraza kada je obicno u revansu bila velika razlika.
Rukometni svijet nas nece poceti uvazavati tako sto cemo gadjati sve redom, ali mozda bi sve bilo drugacije da su iza zapisnickog stola, u nekoj zamisljenoj VIP lozi jedan do drugog sjedila velika imena bosanskog i svjetskog rukometa: hasanefendic, serdarusic, arslanagic, kamenica, smailagic, glavas, petkovic, mrkonja, praljak, radja, junuzovic, suman, maglajlija, radoncic...
Potpisujem sve, osim ovog boldiranog. Ova zvanična himna i ona zvanična zastava su nametnute, nakaradne i predstavljaju BiH kakvu mi ne želimo. Ja već dest godina za sebe pjevam staru himnu, jer je ona moja himna i himna BiH kakvu ja želim, a to je normalna država u kojoj su svi ljudi ravnopravni (utopija, al' šta ću, valja se nadati). Pjevajući onu himnu i slušajući je u Skenderiji po prvi put sam se osjećao ponosnim na nešto u našoj zemlji nakon dugi niz godina.

Ovo je moje mišljenje i neću se više raspravljati o ovome, jer sam samo osjećao potrebu da nešto kažem o ovome.
kofi anan

#1112 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by kofi anan »

Meshtar wrote:
Alem03 wrote:Nije bilo bacanje papira i predmeta razlog za prekid utakmice i tacka. Prije njegovog izlaska na "stage" je bilo jasno da se Madjari nece vratititi na teren i da se isprazni dvorana. Izjava Nagya sve govori "Necemo da se vratimo, jer nakon ovoga nam vise nije osigurano fer sudjenje".

pa trebali smo dati priliku Mađarima da se ne vrate na teren, i uzeti utakmicu službenim rezultatom, ali rulja ne zna odigrati pametno.
:thumbup: :thumbup: Ma je*at ga, nema nama nista od EHFa, UEFE ili neke druge sajamske organizacije u Europi, pa mi gadjali ne gadjali Mađare
P.S: Žao mi je što nisu bili Srbi umjesto Mađara čisto radi zajebancije i josh kuhanja atmosfere :mrgreen: :mrgreen:
Abacija

#1113 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Abacija »

Meshtar wrote:

Niko osim delegata u tom momentu nije znao da Madjari nece izaci nazad na teren. Nagy je to izjavio poslije utakmice. Delegat je tada znao da su Madjarski igraci pod tusem ali je ipak izasao na teren da uzme mikrofon u ruku. Znaci, bili su u pravu svi oni koji su ovdje rekli da je on namjerno ispovocirao publiku sa svojim nastupom. Jer kakva je svrha moliti publiku da se smiri (bolje receno prijetiti da ce se utakmica prekinuti ukoliko i papiric padne na teren) ako su se Madjari vec bili zatvorili u svlacionicu.

Da li neko mozda zna da li su oni trazili policijsku zastitu da bi poslije mogli izaci iz dvorane? Jer ako su se oni stvarno bojali onda je policijska zastita normalna procedura protiv "rulje" koja ih je mogla sacekati napolju.

Jos samo da dodam da je nas selektor pogrijesio sto je molio gledaoce da se smire. Ali sta ces kad je covjek gospodin pa naucio na finocu i nije ni slutio da ce ga delegat izraditi. Kao sto je @hrasno38 rekao, ovo nam je skola. Sljedeci put na kraj klupe postaviti nekog sto rastura engleski a ima ulicarski mentalitet, pa da se ta(j) fino obracunava sa bjelosvjetskim barabama ko sto je ovaj Nokia (sic). Nek se nadje tu za svaki slucaj...
max_power

#1114 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by max_power »

Citao sam intervju sa ovim delegatom iz Swe na ovoj stranici (na svedskom je) http://www.heh.nu/artikel.asp?typ=news&id=3260&test=1

Kaze da je jedan madjar pogodjen upaljacem ispod oka i da je krvario, drugi je pogodjen kisobranom. Jeli to istina?
Ja nisam nista od toga vidio na tv-u niti je neko u intervjuima poslije govorio o tome.
On naglasava da madjari nisu htjeli da se vrate na teren, i izgleda mi da malo preuvelicava ono sto se desavalo u dvorani.
Kaze da su one papirne zastave bile poteske kad su se zguzvale i bacale na teren :lol:
Ali isto tako kaze da nije bilo opasnosti od upada publike zbog 280 policajaca koji su dobro obavili posao (njegove rijeci).
Virtu4l

#1115 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

max_power wrote:Citao sam intervju sa ovim delegatom iz Swe na ovoj stranici (na svedskom je) http://www.heh.nu/artikel.asp?typ=news&id=3260&test=1

Kaze da je jedan madjar pogodjen upaljacem ispod oka i da je krvario, drugi je pogodjen kisobranom. Jeli to istina?
Ja nisam nista od toga vidio na tv-u niti je neko u intervjuima poslije govorio o tome.
On naglasava da madjari nisu htjeli da se vrate na teren, i izgleda mi da malo preuvelicava ono sto se desavalo u dvorani.
Kaze da su one papirne zastave bile poteske kad su se zguzvale i bacale na teren :lol:
Ali isto tako kaze da nije bilo opasnosti od upada publike zbog 280 policajaca koji su dobro obavili posao (njegove rijeci).
To nije istina. Kakav kisobran? Madjare uopste niko nije gadjao i niko nije imao nista protiv njih. Sudije su bile meta publike, jer su oni krivci za sve.
bice_bice

#1116 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by bice_bice »

znal neko kad ce se ovo rijesit?
Virtu4l

#1117 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

bice_bice wrote:znal neko kad ce se ovo rijesit?

Zrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo je u subotu:

http://www.ihf.info/front_content.php?i ... idart=1180

Sto znaci da ce se do tada siguno rijestiti, a negdje sam procitao da je EHF danas trebao donijeti odluku (koju svi znamo, ali eto, nadati se moramo).
Alem03

#1118 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Alem03 »

Odluka je donesena. Madjarska ide dalje, mi dobivamo kaznu od EUR 7500 i dvije domace utakmice bez publike (F. Ostrva i Svicarske). Ako se zalimo mozda nam skinu kazne.
Edin H.

#1119 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Edin H. »

Gdje si nasao tu informaciju?
Alem03

#1120 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Alem03 »

Iz prve ruke. Sramota stvarno, iako sam puno gore ocekivao. Treba se dalje zaliti pa sta bude.
AbU_JamaL_MovE

#1121 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by AbU_JamaL_MovE »

Edin H. wrote:Gdje si nasao tu informaciju?
http://www.eurohandball.com/
Edin H.

#1122 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Edin H. »

Hvala.

Rukometni Savez Bosne I Hercegovine has the right to file an appeal within 3 days

Dali nam za zalbu samo tri dana :x

Nema veze sada ce EHF vidjeti cija majka crnu vunu prede :D
AbU_JamaL_MovE

#1123 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by AbU_JamaL_MovE »

Dobro smo i prosli. Mislio sam da ce kazna biti veca i da cemo popiti suspenziju bar godinu dana.
Izgleda da onaj Svedjanin nije bio toliko strog u svom izvjestaju :roll:
J.P.Montoya

#1124 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by J.P.Montoya »

Ko god je pao na muzurovicevu pricu o 10:0 za nas je smjesan. Ja sam prezadovoljan ovom kaznom kako smo mogli proci.
PasHon1

#1125 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by PasHon1 »

The match was stopped in the 49th minute due to a large number of objects thrown onto the playing field.

Smjesno
Post Reply