OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gold'n'brown

#1101 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

F&N wrote: 27/05/2025 09:20 S jedne strane mi je zao sto ide. Pokrenuo je Bjelasnicu na bolje. Da je bilo propusta sigurno je bilo. Mozda iz nase perspektive djeluje sve lahko a samo on i ljudi iz njegovog tima znaju s kakvim opstrukcijama su se susretali.

Nekad je potrebna nova energija. Nadam se samo da ko god dodje poslije njega, a osoba koja se spominje bi mogla biti adekvatan nasljednik, da ce nastaviti gdje je Mehic stao, i da ce novom energijom probiti te prepreke na kojima je Mehic zaustavljen.

Po mom laickom sudu, covjek je zaista uradio odlican posao kada je u pitanju Bjelasnica, mogu reci da je preporodio planinu.
Igman je ostao slaba tacka.
Ko se spominje?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1102 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

gold'n'brown wrote: 29/05/2025 11:01
F&N wrote: 27/05/2025 09:20 S jedne strane mi je zao sto ide. Pokrenuo je Bjelasnicu na bolje. Da je bilo propusta sigurno je bilo. Mozda iz nase perspektive djeluje sve lahko a samo on i ljudi iz njegovog tima znaju s kakvim opstrukcijama su se susretali.

Nekad je potrebna nova energija. Nadam se samo da ko god dodje poslije njega, a osoba koja se spominje bi mogla biti adekvatan nasljednik, da ce nastaviti gdje je Mehic stao, i da ce novom energijom probiti te prepreke na kojima je Mehic zaustavljen.

Po mom laickom sudu, covjek je zaista uradio odlican posao kada je u pitanju Bjelasnica, mogu reci da je preporodio planinu.
Ko se spominje?
Admir Bukva.
Direktor prodaje u ASA osiguranju. (Tako sam cuo)
Imao sam priliku upoznati ga kroz posao, veliki profesionalac i zaljubljenik u zimske sportove.
Svakako ne bi bio direktor u privatnoj kompanoji da nrma kvalitete.
gold'n'brown

#1103 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

F&N wrote: 29/05/2025 11:20
gold'n'brown wrote: 29/05/2025 11:01

Ko se spominje?
Admir Bukva.
Direktor prodaje u ASA osiguranju. (Tako sam cuo)
Imao sam priliku upoznati ga kroz posao, veliki profesionalac i zaljubljenik u zimske sportove.
Svakako ne bi bio direktor u privatnoj kompanoji da nrma kvalitete.
Daj Boze da se iko ozbiljan uhvati u kostac, jer to je isto kao da ti svezu ruke i noge, bace te u rijeku i kazu plivaj. Admira se sjecam kao kosarkasa, cini mi se da je neki dan imao neku izjavu vezano za desavanja u Skenderiji vezano za delozacije iz ovih poslovnih prostora koje se proglasili nesigurnim.
F&N

#1104 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Volio bih da bude Admir (nemam nikakve licno s njim) jer je neko ko voli skijanje, voli sport i iz biznisa je. Ukoliko naravno postoji neko bolje rjesenje svakako podrzavam. Doduse i ovo za Admira nije pouzdana informacija. Tako da pitanje je je li on zaista opcija ili je mozda samo bio potencijalna opcija.
Ne bih volio da postave nekog novog Irfana Cengica ili Nihada Uka, na takvu poziciju, koji u svom zivotu nemaju dana jednog radnog staza u realnom sektoru tj. biznisu.
insaneinthebrain

#1105 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by insaneinthebrain »

jesu li Sejo i Admir u kakvom srodstvu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1106 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by konektovan »

E jesu bukve rijesenje.. :-)
Thorgerson

#1107 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Thorgerson »

To gore treba dati koncesiju i cao.

Gubimo ba vrijeme. Sta ce i Admir. Cuj voli zimske sportove. Direktor u osiguranju. Pa?

Ne sporim sposobnosti, ali ne moze jedan covjek promjeniti citav sistem. Kako to ne kontate. Dovedi elona muska, bice ti isti qrac.

Treba iz temelja sve mijenjati. I to treba raditi neko ko vec ima razradjen sistem i iskustvo sa ovim stvarima.

A ne eto voli skijanje i menadzer je.

Mislim zao mi je, jer ne znamo. Ali ne znamo. Dati nekome ko zna. Jer ono gore ima nevjerovatan potencijal, mi samo bacamo pare i ne dobijamo nista zauzvrat. Niti dobijamo uslugu, niti imamo neku finansijsku dobit. Stavise, imamo minus. Sve to gore mi placamo debelo. Sve te igre.

Kazem, ako ima neko da zeli. Dati i nek upravlja. Ne vidim sta je problem tu. Ne mozemo.mi poreski obveznici finansirati taj luksuz gore i njihove zajebancije.
Haris.ba

#1108 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 31/05/2025 11:52 Kazem, ako ima neko da zeli. Dati i nek upravlja. Ne vidim sta je problem tu. Ne mozemo.mi poreski obveznici finansirati taj luksuz gore i njihove zajebancije
Ali, onda kod privatnika nema zaposljavanja preko stela i stimanja tendera. Nisu ludi. :bih:

Nego, pitanje je ko bi se javio. I vjerovatno bi trazio u paketu da moze napraviti hotela i jos zgrada u svom aranzmanu.
BadBoy

#1109 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Thorgerson wrote: 31/05/2025 11:52 To gore treba dati koncesiju i cao.

Gubimo ba vrijeme. Sta ce i Admir. Cuj voli zimske sportove. Direktor u osiguranju. Pa?

Ne sporim sposobnosti, ali ne moze jedan covjek promjeniti citav sistem. Kako to ne kontate. Dovedi elona muska, bice ti isti qrac.

Treba iz temelja sve mijenjati. I to treba raditi neko ko vec ima razradjen sistem i iskustvo sa ovim stvarima.

Mislim zao mi je, jer ne znamo. Ali ne znamo. Dati nekome ko zna. Jer ono gore ima nevjerovatan potencijal, mi samo bacamo pare i ne dobijamo nista zauzvrat. Niti dobijamo uslugu, niti imamo neku finansijsku dobit. Stavise, imamo minus. Sve to gore mi placamo debelo. Sve te igre.

Kazem, ako ima neko da zeli. Dati i nek upravlja. Ne vidim sta je problem tu. Ne mozemo.mi poreski obveznici finansirati taj luksuz gore i njihove zajebancije.
Koncesija je zabranjena riječ u Bosni. Straaaaanci da uzimaju prirodna bogatstva, ne može :D
Ateista

#1110 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Mislim da ni koncesija nece nista rijesiti dok onaj kriminalac nacelnik koci sav napredak.
Haris.ba

#1111 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 31/05/2025 14:27 Mislim da ni koncesija nece nista rijesiti dok onaj kriminalac nacelnik koci sav napredak.
Ma nije samo do nacelnika.

Evo, imas primjer na Igmanu. Uzeli hotel i hoce da im se da da mogu napraviti desetak zgrada oko njega. To je biznis.
tramvajtrojka

#1112 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 31/05/2025 14:09
Thorgerson wrote: 31/05/2025 11:52 Kazem, ako ima neko da zeli. Dati i nek upravlja. Ne vidim sta je problem tu. Ne mozemo.mi poreski obveznici finansirati taj luksuz gore i njihove zajebancije
Ali, onda kod privatnika nema zaposljavanja preko stela i stimanja tendera. Nisu ludi. :bih:

Nego, pitanje je ko bi se javio. I vjerovatno bi trazio u paketu da moze napraviti hotela i jos zgrada u svom aranzmanu.
75% privatnih modela u upravljanju skijališta u evropi se pokazalo kao promasaj, mislim na ozbiljna skijališta a ne na male resorte

Ma Bjelašnici se zbog FIS pravila ne moze graditi na stazama kao sto se radi na Jahorini i zato nikad na Jahorini nece biti nijedno ozbiljno takmičenje, cak je i beneton bio na granici tog pojasa

Prevelik utjecaj ima opstina na lokalitetu od državnog značaja, i zato nam se dešava da za sve berilo daje dozvole osim za infrastrukturu samog skijališta

Jer nije normalno da berilovi haveri dobiju u roku desetak dana upotrebu dozvolu od strane opstine, a ZOI bace na kraj zimske sezone za kotlove i naprave stetu u desetinama hiljada maraka jer au kotlovi bili spremni u novembru i samo se čekao potpis opstinske komisije
Ateista

#1113 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 31/05/2025 14:35
Ateista wrote: 31/05/2025 14:27 Mislim da ni koncesija nece nista rijesiti dok onaj kriminalac nacelnik koci sav napredak.
Ma nije samo do nacelnika.

Evo, imas primjer na Igmanu. Uzeli hotel i hoce da im se da da mogu napraviti desetak zgrada oko njega. To je biznis.
Nije samo do njega, ali realno je to ono sto najvise koci.
Da neko uzme komcesiju, vjetovatno bi izgradnja hotela cak i sla, tu je profit direktniji i brzi, tu se nacelnik moze utaliti, skijaliste bi opet stagniralo.
vanjki

#1114 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

I to je istina. Trenutno je sve stalo zbog kriminalca Berila. Npr.gradnja onog sportskog centra stagnira i nema tehnickog prijema.Preko vikenda vidim onaj mali park inspekcija zatvorila,ako se moze nazvati parkom..

A Mehic je otisao zbog nove gradnje iznad Nomada ,gdje je umijesan i jedan je od investitora...Niko nespominje kriminalca Vedu,arhitekta.Niti jedan objekat se nije mogao izgraditi a da on nije projektovao i davao lovu Berilu..Sve se to zna...Ali pravde nema
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1115 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote: 31/05/2025 11:52 To gore treba dati koncesiju i cao.

upravo tako, kao i svaki drugi turizam, veze i vezice na većem nivou su jako bitne

ali i dalje ti nedostaje i cestovne infrastrukture i hotelske na bjelašnici.
parkinga
drugih sadržaja gdje će ljudi provesti 7d gore.

širi aspekt toga, 0
Thorgerson

#1116 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Thorgerson »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2025 16:33

75% privatnih modela u upravljanju skijališta u evropi se pokazalo kao promasaj, mislim na ozbiljna skijališta a ne na male resorte

Ma Bjelašnici se zbog FIS pravila ne moze graditi na stazama kao sto se radi na Jahorini i zato nikad na Jahorini nece biti nijedno ozbiljno takmičenje, cak je i beneton bio na granici tog pojasa

Prevelik utjecaj ima opstina na lokalitetu od državnog značaja, i zato nam se dešava da za sve berilo daje dozvole osim za infrastrukturu samog skijališta

Jer nije normalno da berilovi haveri dobiju u roku desetak dana upotrebu dozvolu od strane opstine, a ZOI bace na kraj zimske sezone za kotlove i naprave stetu u desetinama hiljada maraka jer au kotlovi bili spremni u novembru i samo se čekao potpis opstinske komisije
Koliko god FIS takmicenja izgledala atraktivno, mislim da ni Bjelasnica nije za toga. Barem ne trenutno. Zasto? Pa zato sto zatvore i cuvaju ono malo staza koje imamo.

To mozda funkcionise na skijalistima vani, gdje ima 100km staze. I ljudi ne osjete kad je komadic jedan zatvoren. Mi ovdje svaki metar osjetimo itekako.

Stoga, hajmo onda odrediti sta je nasa strategija? Je li to turizam? Je li to FIS takmicenje i profesionalno skijanje? Ili nesto trece.

Jer sve, ne moze. Ne moze, jer nema dovoljno staze. Nema uslova. I ne mozemo se nazor gurati, samo eto da bi glavonje izasle i rekle hej raja imamo takmicenje. A ovamo ti skijasi posjetioci, turisti nemaju gdje da skijaju.

Ja samo kazem da mi gubimo vrijeme. Bezveze. Ako koncesija nije rjesenje, onda treba traziti nesto trece. Ne moze takav bitan segment turizma ovisiti o 1000 glasova iz Trnova jbt. Znaju to oni svi. Ali niko ne zeli da to mijenja. Zasto bi? Jer i oni svi znaju da je lakse upravljati nacelnikom, nego da to ide na visi nivo. Zato nikome i nije u cilju da to gore uzme kanton, federacija.
F&N

#1117 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Thorgerson wrote: 02/06/2025 08:48
tramvajtrojka wrote: 31/05/2025 16:33

Koliko god FIS takmicenja izgledala atraktivno, mislim da ni Bjelasnica nije za toga. Barem ne trenutno. Zasto? Pa zato sto zatvore i cuvaju ono malo staza koje imamo.

To mozda funkcionise na skijalistima vani, gdje ima 100km staze. I ljudi ne osjete kad je komadic jedan zatvoren. Mi ovdje svaki metar osjetimo itekako.

Stoga, hajmo onda odrediti sta je nasa strategija? Je li to turizam? Je li to FIS takmicenje i profesionalno skijanje? Ili nesto trece.

Jer sve, ne moze. Ne moze, jer nema dovoljno staze. Nema uslova. I ne mozemo se nazor gurati, samo eto da bi glavonje izasle i rekle hej raja imamo takmicenje. A ovamo ti skijasi posjetioci, turisti nemaju gdje da skijaju.

Ja samo kazem da mi gubimo vrijeme. Bezveze. Ako koncesija nije rjesenje, onda treba traziti nesto trece. Ne moze takav bitan segment turizma ovisiti o 1000 glasova iz Trnova jbt. Znaju to oni svi. Ali niko ne zeli da to mijenja. Zasto bi? Jer i oni svi znaju da je lakse upravljati nacelnikom, nego da to ide na visi nivo. Zato nikome i nije u cilju da to gore uzme kanton, federacija.
Pa onda druze moras promijeniti ustav FBiH ili neke zakone kojima bi nadleznosti opcine prebacio na veci nivo.
To odmah da znas hrvati nikad nece prihvatiti jer oni kroz opcine vide tu svoju neku autojomiju.
To sto ti pises je jedno praksa i realnoat je drugo.

Ovdje samo treba slati inspekcije opcini i tuziti opcinu za opatrukcije ako ima materijala. A moze se i na drugi navin tegovati. Trebaju i opcinama saglasnosti kantona za neke stvsri sigurno. A ima o druhih modela zavrtanja ruku da dodjes do pecata ako se zaista potrudis.
Mislim da je Mehic nakon 6 godina izgubio volju plus ima i sina koji im je sada projekat br 1.
vanjki

#1118 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

Da li je moguce da onaj optuzenik Berilo koci i dalje razvoj Bjelasnice.Prica se da nece nista da potpise dok je proces u toku .Tehnicko dobrenje za sportski centar nece da potpise.Pa brate sto si uzimao novi mandat ako neces raditi.Svi mi znamo koliko je taj covjek kriminala uradio i koliko je jos takvih sa njim od Vede projektanta, do Kenana Govze i ostalih.Sada se prica da je i bivsi direktor upleten u izgradnji novi apartmana.Pa ima li gore postenog covjeka.
F&N

#1119 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Jbg druze, puno se tu lisica vrti koji hoce na Bjelasnici da zavrte pare a kad si na poziciji svi ti se umiljavaju guraju koverte u dzep samo za jedan papir.
Berilo je SDA hostapler koji je ala Hadzibajrica mislio da moze raditi sta hoce i da je to doslovno njegovo sve. A SDA doktrina je nek sve propadne ako nije SDA. Tako da ne cudi me, zapravo cudio bih se da potpise.

Pitanje je samo imaju li ikakvi rokovi koliko on to moze drzati nepotpisano. Ima li neka inspekcija koja moze utvrditi da on to neosnovano i predugo drzi?
Nerealno mi je da jedan predmet moze stajati kod nacelnika na stolu godinama bez ikakve odgovornosti.
gold'n'brown

#1120 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

Ja jos nisam cuo da je odrzano ijedno rociste i njemu i Hadzibajricu, ne kontam uopste kakvi su to sudski procesi, ovim tempom nece ni docekati presudu.
vanjki

#1121 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

F&N wrote: 26/06/2025 08:54 Jbg druze, puno se tu lisica vrti koji hoce na Bjelasnici da zavrte pare a kad si na poziciji svi ti se umiljavaju guraju koverte u dzep samo za jedan papir.
Berilo je SDA hostapler koji je ala Hadzibajrica mislio da moze raditi sta hoce i da je to doslovno njegovo sve. A SDA doktrina je nek sve propadne ako nije SDA. Tako da ne cudi me, zapravo cudio bih se da potpise.

Pitanje je samo imaju li ikakvi rokovi koliko on to moze drzati nepotpisano. Ima li neka inspekcija koja moze utvrditi da on to neosnovano i predugo drzi?
Nerealno mi je da jedan predmet moze stajati kod nacelnika na stolu godinama bez ikakve odgovornosti.
Sumnjam da imaju rokovi.A u pravu si za Sda oni ce dopustiti da crkne krava i da je samo njima u interesu a tko benda razvoj Bjelasnice.Berilo je gori kabadahija od Dodika
F&N

#1122 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Za vikend bio na Bjealsnici.
Bas puno puno arapa koji su isli sestosjedom. Sta mi je drago.
Medjutim ne mogu da vjerujem zaista s kakvim se javaslukom upravlja Babinim dolom.

Ja ne znam evo pokusavam da shvatim zasto nema djeciji park, ako ga neces staviti blizu kod Mecave jer je privatni objekat zasto ga ne napravis pored benetona.
Glavu glavu smijem dati da bi bio pun djece i da bi Beneton puno bolje radio nego sto sad radi mimo sezone.
Drugo onaj kao parkic sto su napravili zatvorila ga inspekcija propada. Osim klupa na njemu i one gumirane podloge nema na njemu nista drugo interesantno da bi neko tu provodio vrijeme. Trenutno zarastao u korov izgleda sablasno i uzasno.

Trece onaj teren ondje ogromni za fudbal koji se ne koristi ni za sta. Moze li se na njemu napraviti teren za odbojku, postaviti golovi za mali fudbal, postaviti mreza za badminton?!

Ja ne znam majke mi znaci evo bio sam s djecom, platio im spustanje na onim gumama, dosadilo djeci za pola sata. Na kraju upoznali neku drugu djecu i bili haman 2 sata na onoj trampolini i gumenom fakin dvorcu od Mecave. Da sam znao ne bih dao 40 KM za ona spustanja na gumi. I kontam jbt djeci samo treba da ima puno djece i da imaju gdje skakati.

Ako mi ne vjeruju nek dodju pred vece u kafic Index na Jezeru nek vide kako kafic radi samo zbog parkica, svaki dan navecer je krcat samo zato sto je parkic pored i roditelji puste da se djeca igraju i rahat pored piju kafu.

Jbt ne moras biti nikakav naucnik ni biznis mag da ovo skontas.

Da evo ne idemo da se na samom babinom moglo toliko drugih inovacija napraviti, jer imas toliko prostora npr stazi za trkanje s bicklima za malu djecu kao neki poligon, Da napravis neke baste sa lazy begovima, baldahinima, lezaljkama da se raja sunca, kulira pushi faking nargilu slika se po vas dan i ostavlja ti pare. Ne znam evo ne mogu nikako da se naibretim sta je to u menadzmentu te firme koja apsolutno ne prepoznaje ljeto kao moguci izvor prihoda. Pa Javorov dol je uspjesan samo i samo zato sto ima masu sadrzaja za djecu i roditelji dodju i rahat ostave djecu da se igraju, a oni piju kafu. Je li mozda i poenta da se Javorovom ne mijesa u posao, ne znam i ne mogu nikako da skontam. Zar se ona staza kojom se seta nije mogla nekako urediti nego ovako izgleda isto neki film sa clin estwoodom kad puhne vjetar i podigne onu prasinu.

Ne znam majke mi, znaci stvari za koje nisu potrebni milioni, mala ulaganja koja bi promjenila kompletnu sliku o Bjelasnici u ljetnom periodu.

Da ne kazem da se sve ovo moze uraditi sa sponzorima kao sto je Safez Zajko park. Ono pa da ni pare ne potrosis. Ali ali veliko ali...
Naslovnica

#1123 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

F&N wrote: 28/07/2025 09:55 Za vikend bio na Bjealsnici.
Bas puno puno arapa koji su isli sestosjedom. Sta mi je drago.
Medjutim ne mogu da vjerujem zaista s kakvim se javaslukom upravlja Babinim dolom.

Ja ne znam evo pokusavam da shvatim zasto nema djeciji park, ako ga neces staviti blizu kod Mecave jer je privatni objekat zasto ga ne napravis pored benetona.
Glavu glavu smijem dati da bi bio pun djece i da bi Beneton puno bolje radio nego sto sad radi mimo sezone.
Drugo onaj kao parkic sto su napravili zatvorila ga inspekcija propada. Osim klupa na njemu i one gumirane podloge nema na njemu nista drugo interesantno da bi neko tu provodio vrijeme. Trenutno zarastao u korov izgleda sablasno i uzasno.

Trece onaj teren ondje ogromni za fudbal koji se ne koristi ni za sta. Moze li se na njemu napraviti teren za odbojku, postaviti golovi za mali fudbal, postaviti mreza za badminton?!

Ja ne znam majke mi znaci evo bio sam s djecom, platio im spustanje na onim gumama, dosadilo djeci za pola sata. Na kraju upoznali neku drugu djecu i bili haman 2 sata na onoj trampolini i gumenom fakin dvorcu od Mecave. Da sam znao ne bih dao 40 KM za ona spustanja na gumi. I kontam jbt djeci samo treba da ima puno djece i da imaju gdje skakati.

Ako mi ne vjeruju nek dodju pred vece u kafic Index na Jezeru nek vide kako kafic radi samo zbog parkica, svaki dan navecer je krcat samo zato sto je parkic pored i roditelji puste da se djeca igraju i rahat pored piju kafu.

Jbt ne moras biti nikakav naucnik ni biznis mag da ovo skontas.

Da evo ne idemo da se na samom babinom moglo toliko drugih inovacija napraviti, jer imas toliko prostora npr stazi za trkanje s bicklima za malu djecu kao neki poligon, Da napravis neke baste sa lazy begovima, baldahinima, lezaljkama da se raja sunca, kulira pushi faking nargilu slika se po vas dan i ostavlja ti pare. Ne znam evo ne mogu nikako da se naibretim sta je to u menadzmentu te firme koja apsolutno ne prepoznaje ljeto kao moguci izvor prihoda. Pa Javorov dol je uspjesan samo i samo zato sto ima masu sadrzaja za djecu i roditelji dodju i rahat ostave djecu da se igraju, a oni piju kafu. Je li mozda i poenta da se Javorovom ne mijesa u posao, ne znam i ne mogu nikako da skontam. Zar se ona staza kojom se seta nije mogla nekako urediti nego ovako izgleda isto neki film sa clin estwoodom kad puhne vjetar i podigne onu prasinu.

Ne znam majke mi, znaci stvari za koje nisu potrebni milioni, mala ulaganja koja bi promjenila kompletnu sliku o Bjelasnici u ljetnom periodu.

Da ne kazem da se sve ovo moze uraditi sa sponzorima kao sto je Safez Zajko park. Ono pa da ni pare ne potrosis. Ali ali veliko ali...
Samo šuplja i budalaštine

Olimpijski centar Bjelašnica i Igman

Jačanje otpornosti turizma na klimatske promjene bila je glavna tema sastanka predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman (ZOI’84) i UNDP-a, održanog na Bjelašnici.
Razgovaralo se o izazovima koje klimatske promjene donose za olimpijske planine – Bjelašnicu, Igman i Jahorinu – te o konkretnim koracima ka održivom razvoju planinskog turizma. Poseban akcenat stavljen je na razvoj cjelogodišnje ponude i smanjenje zavisnosti od snježne sezone.
Među prijedlozima su:
🔹 edukativne staze s fokusom na klimatsku svijest
🔹 modernizacija meteorološkog praćenja
🔹 digitalizacija poslovanja ZOI’84
🔹 unapređenje energetske efikasnosti
Ovo je nastavak strateškog dijaloga započetog prošle godine na Jahorini, s ciljem usklađivanja klimatskih politika s prioritetima turističkog razvoja.
#feelbjelasnica#bjelasnica #visitsarajevo

Image

Image

Image
chino

#1124 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by chino »

Nadam se da ce jednog dana neki znalac doci na mjesto direktora ZOI a da ne kazem neki privatni kapital. Jer ovako je užas.
Ne govorim samo o skijanju nego cak sta vise o ljetnom turizmu i planiranju..
F&N

#1125 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

@tramvajtrojka

Druze imas li kakvih info?
Novi direktor, desava li se ista, ima li se sta u planu da se radi ili se ceka zima da dodje?

Vidim tamo su na parkingu ogradili neke sportske terene da prave.
Post Reply