Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
RIZVA

#1101 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by RIZVA »

Ne znam jel ikad bio gori sastav skupštine kantona,gledati na kantonalnoj tv njihove rasprave je više nego mučno
Banksy

#1102 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

...
Last edited by Banksy on 26/01/2019 13:57, edited 1 time in total.
Banksy

#1103 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Edit, našla...
JThomas

#1104 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

amer kapo. cerić je bio prije sdp (u poštama mislim), ali sad je u zadnjoj "turi" pokop dobio kao sbb. cjeloživotni, profesionalni preletač i direktor na budžetu.
Banksy

#1105 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Da, Kapo, odličan, jesu li ga skinuli?
JThomas

#1106 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ne znam.
Banksy

#1107 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Ne bi me čudilo, Kifla je najavio rušenje S. I novi hotelsko stambene kompleks, biće da se ugradio
A Cerić je mislim bio još nešto između SDP-a i sbba :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#1108 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

walk_M-A-N wrote: Nemam želju čitati sve i jedan izvještaj, moguće da je Sarajevogas dobar primjer, ali je jasno da je nemoguće da svi ne valjaju i ne rade.
Ko je sporan, trebalo ga je izložiti sramu. Ali ne jer nije njihova stranka.
Ova šestorka je pokazala da će raditi gore nego prije a uz to ogromno licemjerstvo. Jer su u svom sporazumu, kojim su se hvalili i koji je dao kratku nadu, pisali da treba gledati rad i razdvojiti od politike a u stvarnosti odmah napravili posjek.
Glasali protiv svega osim Sbb-ovih muzara Pokop i Opća Bolnica a povukli Skenderiju (valjda po ABC podjeli to ostaje Sbb, ne može im sve ostati). I tačno je Sda saopćenje da je to ružno i silovanje zakona. Jedino mi nije jasno što se pozivaju na Alijansu, kako je tada bilo, je li isto.
Sda nije rekla a ja se sjećam da je tako bilo i skoro 2014. kada je Sbb tražio mjesta. To zlo od privatne stranke. I Sda pristala i dijelili pola-pola. I to zlo se raširilo.
Ovo je uništavanje i preduzeća i ustanova i polarizacija društva. Ne nadam se bolje od idiota kao Marić, Nikšić, Pecikoza, od egoista kao Konaković, Srna..od praznoglavih sljedbenika.
Ali je žalosno da je sav rad, i ako ga je neko pokazao, poništen i pljunut. Od strane nedoličnih i nemoralnih zastupnika koji sad otimaju sebi.
I to je jasno svakome ko želi dobro ovom društvu, osim samih stranačkih aktivista koji sjede ovdje i ubijaju sa svojom podrškom sebi i kritikom samo Sda i ničemu više.
Obaranjem izvjestaja padaju osim direktora, koliko znam, i upravni/nadzorni odbori javnih preduzeca.

Tu i lezi zlo mita, korupcije i nepotizma u JP.

Vidjecemo ko ce od direktora ostati, slazem se da je nemoguce da svi lose rade. Ne trcati pred rudu. Sve se vidi ili ce se vidjeti.

Ps. Ova skupstinska ekipa vise radi, za pocetak, od sda stetocina. Ne znam sta hoces vise, za pocetak.

Carobni stapic ne postoji, cisto da te informisem, ako ne znas.
sahara1428

#1109 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

JThomas wrote:ma jedan profesionalni upravljač u javnom sektoru. i zadnji ovdašnji nevjenčani muž sutkinje u bijegu lejle fazlagić :-D
:thumbup:
ultima_palabra

#1110 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

walk_M-A-N wrote:
Maystor wrote:Nisu trebali obarati izvještaj Sarajevogasa, time se šalje poruka da nisu bitni rezultati rada, već isključivo boja stranačkog dresa.

Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.

https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
Nemam želju čitati sve i jedan izvještaj, moguće da je Sarajevogas dobar primjer, ali je jasno da je nemoguće da svi ne valjaju i ne rade.
Ova šestorka je pokazala da će raditi gore nego prije a uz to ogromno licemjerstvo. Jer su u svom sporazumu, kojim su se hvalili i koji je dao kratku nadu, pisali da treba gledati rad i razdvojiti od politike a u stvarnosti odmah napravili posjek.
Glasali protiv svega osim Sbb-ovih muzara Pokop i Opća Bolnica a povukli Skenderiju (valjda po ABC podjeli to ostaje Sbb, ne može im sve ostati). I tačno je Sda saopćenje da je to ružno i silovanje zakona. Jedino mi nije jasno što se pozivaju na Alijansu, kako je tada bilo, je li isto.
Sda nije rekla a ja se sjećam da je tako bilo i skoro 2014. kada je Sbb tražio mjesta. To zlo od privatne stranke. I Sda pristala i dijelili pola-pola. I to zlo se raširilo.
Ovo je uništavanje i preduzeća i ustanova i polarizacija društva. Ne nadam se bolje od idiota kao Marić, Nikšić, Pecikoza, od egoista kao Konaković, Srna..od praznoglavih sljedbenika.
Ali je žalosno da je sav rad, i ako ga je neko pokazao, poništen i pljunut. Od strane nedoličnih i nemoralnih zastupnika koji sad otimaju sebi.
I to je jasno svakome ko želi dobro ovom društvu, osim samih stranačkih aktivista koji sjede ovdje i ubijaju sa svojom podrškom sebi i kritikom samo Sda i ničemu više.
Ote mi se suza iz oka... kakva nepravda :(

Ako su tako dobri menadzeri slobodni na trzistu rada, onda ce biti zapljusnuti ponudama iz realnog sektora, jel tako?
kmirsad

#1111 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

ultima_palabra wrote:
walk_M-A-N wrote:
Maystor wrote:Nisu trebali obarati izvještaj Sarajevogasa, time se šalje poruka da nisu bitni rezultati rada, već isključivo boja stranačkog dresa.

Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.

https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
Nemam želju čitati sve i jedan izvještaj, moguće da je Sarajevogas dobar primjer, ali je jasno da je nemoguće da svi ne valjaju i ne rade.
Ote mi se suza iz oka... kakva nepravda :(

Ako su tako dobri menadzeri slobodni na trzistu rada, onda ce biti zapljusnuti ponudama iz realnog sektora, jel tako?
:lol: :lol: :lol: :lol:
cadburry

#1112 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cadburry »

Svakom od tih direktora je potpuno jasno da su postali direktori jer je njihovu stranku zapalo to preduzece. Niko od njih se nije ni nadao da ce, ukoliko SDA ode u opoziciju, ostati na direktorskoj funkciji, ma kakav rezultat imalo preduzece kojim su upravljali. I to vazi za svaku stranku i za svaki primjer.

Ako je neki direktor dobro radio, to je radio iz licne i moralne odgovornosti prema poslu i javnim resursima, kako bi predstavljao svoju stranku u dobrom svjetlu i eventualno da izgradi vlastiti brand ili ego. Niko to nije radio kako bi ostao na direktorskoj poziciji nakon sto njegova stranka ode u opoziciju, tako da ne stoji argument da je ovo losa poruka Skupstine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1113 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Banksy wrote:Sad čitam, Kamerni 55 "prošao", znači Hadžihafizbegović istrgovao ostanak. Fuj.

Ne znam je li bilo kakve rasprave i pitanja o radu, ali bilo bi korektno da je bar neko pitao zašto on, kao Tuzlak, svake godine ponižava Sarajevo dovodeći svoje jarane, a deklarirane četničke simpatizere, na daske Kamernog, ali i u žiri Dana Jurislava Korenića.
pici

#1114 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ja sam primjetio da je u FI jednog od preduzeca prije zabiljezen utrosak plina i energije od 65000 km da bi u novom FI uduplo se smanjio taj iznos tj frizirao... sdO je to dobro odradila... selam :bih:
palermo

#1115 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

cadburry wrote:Svakom od tih direktora je potpuno jasno da su postali direktori jer je njihovu stranku zapalo to preduzece. Niko od njih se nije ni nadao da ce, ukoliko SDA ode u opoziciju, ostati na direktorskoj funkciji, ma kakav rezultat imalo preduzece kojim su upravljali. I to vazi za svaku stranku i za svaki primjer.

Ako je neki direktor dobro radio, to je radio iz licne i moralne odgovornosti prema poslu i javnim resursima, kako bi predstavljao svoju stranku u dobrom svjetlu i eventualno da izgradi vlastiti brand ili ego. Niko to nije radio kako bi ostao na direktorskoj poziciji nakon sto njegova stranka ode u opoziciju, tako da ne stoji argument da je ovo losa poruka Skupstine.
Naravno.

A poruka Skupštine je ista kao što se već decenijama šalje u ovoj državi, na svim nivoima, u svim porama našeg društva. Je li ona dobra ili loša to svak sam po sebi procjenjuje, ali jeste ista kao i sve ostale poruke
pici

#1116 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

pici wrote:
Banksy wrote:Sad čitam, Kamerni 55 "prošao", znači Hadžihafizbegović istrgovao ostanak. Fuj.

Ne znam je li bilo kakve rasprave i pitanja o radu, ali bilo bi korektno da je bar neko pitao zašto on, kao Tuzlak, svake godine ponižava Sarajevo dovodeći svoje jarane, a deklarirane četničke simpatizere, na daske Kamernog, ali i u žiri Dana Jurislava Korenića.
"Tačno će se znati ko je odgovoran za koje preduzeće. Narod i pravda će svoje kadrove i dalje birati na isti način, neke iz redova svog članstva i simpatizera, a vrlo često i kadrove koji vjerovatno nisu ni glasali za nas, a eksperti su i dobri kadrovi za određene oblasti. Vrlo brzo će biti moguće uporediti ova dva sistema. Istine radi, juče je Šestorka podržala izvještaje JU 'Muzej Alija Izetbegovic', 'Kamerni teatar 55', kadrova koji su delegirani od stranaka van Šestorke. Ne 'vlada' se, upravlja se, a odgovornost je prema građanima čija je to imovina, ne prema strankama i lokalnim 'šerifima', istakao je Konaković

da se vidi da nije sve politicki a FI 2018 dolaze u aprilu :izet: :mrgreen:

sorry trebao sam editovat al pritisnuo citiranje :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#1117 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

palermo wrote:
cadburry wrote:Svakom od tih direktora je potpuno jasno da su postali direktori jer je njihovu stranku zapalo to preduzece. Niko od njih se nije ni nadao da ce, ukoliko SDA ode u opoziciju, ostati na direktorskoj funkciji, ma kakav rezultat imalo preduzece kojim su upravljali. I to vazi za svaku stranku i za svaki primjer.

Naravno.

A poruka Skupštine je ista kao što se već decenijama šalje u ovoj državi, na svim nivoima, u svim porama našeg društva. Je li ona dobra ili loša to svak sam po sebi procjenjuje, ali jeste ista kao i sve ostale poruke
rOja iz Mostara na temi SKS i NS. Zanimljivi ti Mostarci, sirok spektar zanimanja, narocito oko lokala u Sarajevu :D

Poruka je zakon o imovini, ukidanje pausala "sam sebi" i najvise posla od kako postoji skupstina KS. To su i ovi tvoji priznali jucer :)

Jel ti sad ista jasnije, znam da se obicno cudis, rekoh mozda si nadosao :-D

Narod znO
Digresija

#1118 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Digresija »

Hajde nek ih posmjenjuje sviju, vidjet cemo dogodine izvjestaje novih direktora i arsine kojima ce biti ocjenjivan njihov rad.
kmirsad

#1119 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Digresija wrote:Hajde nek ih posmjenjuje sviju, vidjet cemo dogodine izvjestaje novih direktora i arsine kojima ce biti ocjenjivan njihov rad.
Sad ako ih smijene, ko će praviti izvještaje za 2018, jel ovi novi, za ove prošle... joooooooj, kako će se prečešljat svaki papirić... ako ih ovi ne posakrivaju i prodaju kao otpisanu arhivu Aidi komerc... :lol:
Prpa.ba

#1120 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Ako je sad ovako, kako ce tek biti kad krene Sarajevski Holding, objedinjavanje JU-ova u zdravstvenom sektoru, a tu su i promjene za ekspresno mijenjanje direktora i upravno-nadzornih odbora kako je skupstini merak cime ce se dokinuti pravne zavrzlame i basnoslovne otpremnine.. :-D :-D
Last edited by Prpa.ba on 26/01/2019 14:58, edited 1 time in total.
palermo

#1121 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
rOja iz Mostara na temi SKS i NS. Zanimljivi ti Mostarci, sirok spektar zanimanja, narocito oko lokala u Sarajevu :D

Poruka je zakon o imovini, ukidanje pausala "sam sebi" i najvise posla od kako postoji skupstina KS. To su i ovi tvoji priznali jucer :)

Narod znO
žao mi je Crvle, iako si mi drag forumaš, ipak ne funkcioniram na nivou doskočica.....nemoj zahmetiti.....

i nisam baš sigruan da si skontao šta sam hotio reći.....ali nebitno...
Org

#1122 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Org »

Maystor wrote:
pici wrote:jel ovo sindikat sarajevogasa neda upravu :lol: :lol: :lol: :lol:
Uprava će se promijenit, to je sigurno. Sindikat ne da svoju firmu. Ramiz Čaušević je oličenje poštenog čovjeka. Znaju ga svi koji su išli u Drugu gimnaziju, bio je profesor fizike. Doduše, malo je ovdje takvih (Čeli, ti opet izuzetak!)
Daleko je “Cestica” od poštenog čovjeka a ne kamoli “oličenja”
sahara1428

#1123 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

pici wrote:ja sam primjetio da je u FI jednog od preduzeca prije zabiljezen utrosak plina i energije od 65000 km da bi u novom FI uduplo se smanjio taj iznos tj frizirao... sdO je to dobro odradila... selam :bih:
Reci koje je preduzeće please :)
cvrčak_na_hedonizmu

#1124 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

palermo wrote:

Narod znO
žao mi je Crvle, iako si mi drag forumaš, ipak ne funkcioniram na nivou doskočica.....nemoj zahmetiti.....

i nisam baš sigruan da si skontao šta sam hotio reći.....ali nebitno...
Bolje voznja trole nego doskocice, slozicu se sa tobom :)

Narod znO
palermo

#1125 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Bolje voznja trole nego doskocice, slozicu se sa tobom :)

Narod znO
Naravno da zna :D nema džaba Mujezinovića :D
Locked