Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MarlboroGold

#1101 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Car :lol:
VenomousV

#1102 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

Dope_Man wrote:Nego jedno konkretno pitanje, je li cijena u Cinemacity sad 10 KM (ono za premijeru, nezz kako to ide) ili je vec naredni dan normalna 5,6,7 ovisno od termina?
Mislim da imas na CC stranici koje su tacno cijene & da Endgame kosta barem 8 KM jer traje duze od 2 sata
todd_smith

#1103 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Dope_Man wrote:Nego jedno konkretno pitanje, je li cijena u Cinemacity sad 10 KM (ono za premijeru, nezz kako to ide) ili je vec naredni dan normalna 5,6,7 ovisno od termina?
Averus wrote: Ja očekujem novi Hulk film u kojem ćemo gledati Bannerhulka, možda na početku filma priču kako je nastao, a poslije i neke zanimljivije teme iz stripova - eventualno i Worldbreaker-a.
Koliko se sjecam prosle godine nekad kad sam citao Marvel nema prava na Hulka. Nagurali su neki dogovor da ga ubace u Avengers filmove, ali nemaju prava da prave standalone film samo o njemu. Mozda se sta promijenilo u medjuvremenu, ali ako nije to je razlog zasto takvog filma ne moze biti zasad.
Nece biti samostalni Hulk film jer su Feige i Ruffalo odlucili da ce raditi na prici o Hulku kroz 3-4 filma tj Age of Ultron, Ragnarok, IW i Endgame.

Tako da je prica o Hulku zavrsena dobio je character arc kao sto je Bruce u filmu rekao “i kept seeing hulk as something to get rid of, not embrace”
arzuhal

#1104 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

VenomousV wrote:
Mislim da imas na CC stranici koje su tacno cijene & da Endgame kosta barem 8 KM jer traje duze od 2 sata
Ja danas gledo u 2D jer me 3D smara i nervira, u 12:30 doduše, ali mi to odgovaralo najviše...

5KM karta, kontam otkud to...
arzuhal

#1105 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

Drago mi je što su napravili takav film da sam, kada se završio i kada sam izlazio iz kino-sale, imao osjećaj nekog mira i čak zadovoljstva što se tako završilo da ne osjećam žal zbog kraja i prazninu... Naprotiv.

A to je, ipak, vještina, postići to kod nekog gledatelja...
MarlboroGold

#1106 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Teško je bilo ponoviti uspjeh Infinity War-a, ali su se približili koliko su mogli. Posebno mi je drago zbog kapetana.
VenomousV

#1107 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by VenomousV »

arzuhal wrote:
VenomousV wrote:
Ja danas gledo u 2D jer me 3D smara i nervira, u 12:30 doduše, ali mi to odgovaralo najviše...

5KM karta, kontam otkud to...
matineja, pa zato 5KM
evo cjenovnik http://www.cinemacity.ba/onama.php?onama=ulaznice
arzuhal

#1108 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by arzuhal »

Bio je jedan savršen trenutak u kojem sam, skoro bez daha, očekivao da se pojavi ovaj lik:

Image

... a onda je trenutak prošao i film je nastavio po uhodanim klišeima.
Raigor Stonehoof

#1109 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

Howard the Duck? :D bice i film ili serija i sa njim
Averus

#1110 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Howard the Duck se pojavio u filmu :roll:
jasko_ba

#1111 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by jasko_ba »

Neplanirano, pogledah ga opet veceras. I definitivno mi je bolji Infinity War. Tri sata filma, al' opet su neke situacije zgurane na silu.
zecko_kupuz

#1112 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by zecko_kupuz »

Svaka čast Russosima i scenaristima, napravili su film koji se mora pogledati par puta. Ako si MCU fan, obavezno, ako si nestrpljiv i slabo skoncentrisan u pojedinim momentima (kao ja :D ) valja opet pogledati, ako ti je duša čeprkati po filmu i rastaviti radnju na proste faktore - opet se da pogledati.
Lično mi je IW bio bolje iskustvo, kraći je pola sata ako ćemo objektivno, radnja je kompaktnija, bolji fokus na određene elemente priče, negativci koji konačno djeluju stvarno zastrašujuće ili opasni i akcija zanimljiva i raznovrsna. Ovdje su ipak išli na emotivno dejstvo i nostalgiju rekonstruisanu kroz neke prethodne filmove.
Mislim da će se "odnos" s Endgame :lol: poboljšati kada opet pogledam, malo su me iritirali pojedini detalji - promovišu se likovi koji nisu zanimljivi ili karizmatični, možda i bespotrebno komplikuje radnja konceptima o putovanju kroz vrijeme (jbg, ne gledamo Star trek, a i X-men su već imali neki vid komunikacije postapokaliptične budućnosti i prošlosti kako bi se sudbina izmjenila), negativci su, bože moj, zasjali u prošlom filmu pa sada junaci opet mogu prolaziti kroz njih kao nož kroz puter i slično.
Malo su izgubili neke komponente čvrste i napete radnje između dobra i zla samo kako bi mogli tvrdokornim fanovima udovoljiti. Začudilo me je kad sam u kinu čuo glasno negodovanje na Thanosov otpor, a ja sam imao identične reakcije na kapetanku marvel ili pogotovo kada Capt. America počne trijumfalno mahati.. znate već čime. :roll: :lol:
bunk

#1113 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Apsolvirano maloprije.
komsinica_s_drugog

#1114 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by komsinica_s_drugog »

Kladim se da sam prosle godine na ovoj temi u ovo vrijeme citala razocaranja u IW :lol: Uvijek isto.
bunk

#1115 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Prica zaokruzena.
Koliko cemo cekati na 4 fazu vidjecemo.
Dok se slegnu utisci...
spree

#1116 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Jbg ne moze se svima ugoditi, a nije da nisu probali. Ima nekih propusta, ali ima i toliko epic scena da se svi propusti zaborave. Meni je jedino krivo sto su i cap. i IM morali zavrsiti umrijeti/ostariti. Nadao sam se da ce barem jedan od njih dvojice ostati u mcu dalje. Isto mi je bezze sto je falcon dobio stit, a ne bucky, mada fino su to odradili na kraju.
Dope_Man

#1117 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Dope_Man »

todd_smith wrote: Nece biti samostalni Hulk film jer su Feige i Ruffalo odlucili da ce raditi na prici o Hulku kroz 3-4 filma tj Age of Ultron, Ragnarok, IW i Endgame.

Tako da je prica o Hulku zavrsena dobio je character arc kao sto je Bruce u filmu rekao “i kept seeing hulk as something to get rid of, not embrace”
Da, ali to je uradjeno kroz vise filmove i Hulka kao sporednog lika jer nisu imali mogucnost da urade samostalni film o njemu. Mada meni to i ne smeta, mislim da su lijepo provukli njegovu pricu u pozadini drugih filmova. Jos samo da sutra vidim kraj.
bunk

#1118 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Endgame,dajem mu ocjenu 3000.
I smajli srce..
Pandakonda

#1119 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

Hulk ne može dobit svoj film a Black Widow može :-) S obzirom na Endgame to će znaci biti prequel
DaffyDuck

#1120 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by DaffyDuck »

Mi smo na kraju odgledali u BL i to 4DX projekcija. Dijete dvije suze pustilo, znaci bolje od IW :-D
Averus

#1121 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Pored mene dva djecaka u Cinema Cityju dusu isplakali :D
Pandakonda

#1122 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

Zanima me ako je neko gledao u CineStaru (BL i MO) da li su tamo projekcije stvarno bolje nego kod nas u Cinema City ?
Raigor Stonehoof

#1123 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

kako nece biti :-)
banjaluka078

#1124 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by banjaluka078 »

Pandakonda wrote:Zanima me ako je neko gledao u CineStaru (BL i MO) da li su tamo projekcije stvarno bolje nego kod nas u Cinema City ?
Meni vala nema velike razlike između Cinestara u BL i našeg "starog" kina kad se gleda "obični" 3d, 2d pogotovo. Uopšte mi se ne daje duplo više love za skoro istu stvar. Osim ako želite 4dx salu, koja je meni totalna patnja i odvlačenje pažnje od dešavanja na ekranu. Možda je klincima zanimljivo, ja sam se jednom zeznula i platila kartu za to, više neću. Jedina zaista prava, velika, vidljiva razlika je ako odete u Zagreb u Imax salu. To je potpuno drugačija dimenzija.
Sjedišta u BL Cinestaru su mi jako neudobna.
Endgame gledala u starom kinu.
bunk

#1125 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Jos me drzi...dva dana i 3. epizoda got nakon i jos me ne pusta..
3000..
Onaj zvuk na kraju nakon odjave,metalni zvuk ,mora nesto znacit.
Post Reply