Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shalla wrote:Ja hoću da mijenjam svoj S9+ (ima još 18 mjeseci garancije u BH telekomu) isključivo iz razloga jer mi treba DUAL SIM mobitel i pucam ili na P20 Pro ili na Mate 20 Pro ali kad sam vidio koliko bih morao doplatiti naprosto sam se ohladio
Kaže za Mate 20 Pro bih trebao dati 750 KM hahahahahahahahahahaha, pa brate mogu uzeti PS4 i da mi ostane još dvije stoje i i dalje imam extra mobitel
shalla wrote:Ja hoću da mijenjam svoj S9+ (ima još 18 mjeseci garancije u BH telekomu) isključivo iz razloga jer mi treba DUAL SIM mobitel i pucam ili na P20 Pro ili na Mate 20 Pro ali kad sam vidio koliko bih morao doplatiti naprosto sam se ohladio
Kaže za Mate 20 Pro bih trebao dati 750 KM hahahahahahahahahahaha, pa brate mogu uzeti PS4 i da mi ostane još dvije stoje i i dalje imam extra mobitel
Ovaj moj S9+ je Dual sim zar to nije standard da je svaki sada dual sim zadnju godinu dana ?
Ovaj moj S9+ je Dual sim zar to nije standard da je svaki sada dual sim zadnju godinu dana ?
A nije jebem mu familiju, znaš kako sam ga htio razbiti prije 2 mjeseca. Išao 10 dana u Španiju i kontam uzeću karticu da mogu koristiti net kad nisam u apartmanima, odem uzmem Vodafone extra ponuda, 10GB 4G interneta je 15 EUR, došao u stan, krenuo da je stavim, hoćeš al u qrtzu
Ne može da stane, pogledam malo bolje, odem na google, nije dual sim verzija. Sreća pa smo išli sa još jednim parom pa je prijatelj stavio karticu u svoj mobitel i shareao nam hotspot...
Ma ko ti je to trazio toliko? BH Telekom ili neko sa pika? Realno, taj Mate20 Pro jest bolji ali nije za tolike doplate. Pa i ovo je flegsip, niie S3 iz 2012 godine. Moj S9+ je dual isto, nisam ni trazio ni pitao, tako dobio.
Koristite li kakve zanimljive aplikacije na ovom telefonu? Izvlacite li malo vise od obicnog koristenja? Evo bas malo prije ja instalirao WiFi Mouse, mrsko mi nekad ustajati do racunara
Grom2017 wrote:Koristite li kakve zanimljive aplikacije na ovom telefonu? Izvlacite li malo vise od obicnog koristenja? Evo bas malo prije ja instalirao WiFi Mouse, mrsko mi nekad ustajati do racunara
Ranije (dok sam bio malo mladji) sam mobitel koristio za milion stvari, imao jako puno korisnih aplikacija.
Sada vidim da je to vec drugacije i da samo bezveze dam tolike pare za mob kad ga koristim za viber, yt i ovako forume
Hvala za taj prijedlog to mi nekada zatreba pa cu isprobati.
Kad budem imao vremena otici cu do Univerzalno radnje da vidim koliko ce mi procijeniti telefon, bas me zanima. Na njihovoj stranici pisalo je kao da rade zamjenu. Par packica na ekranu ima, vidjecemo koliko ce skinuti cijenu. Kod njjh kupljen, garancija. Sjecam se da je drug nekad htio da im daa u racun Xperiu Z5 koju je kod njih kupio godinu i po mozda ranije, rekli kao ne uzimaju starije modele.
Grom2017 wrote:Kad budem imao vremena otici cu do Univerzalno radnje da vidim koliko ce mi procijeniti telefon, bas me zanima. Na njihovoj stranici pisalo je kao da rade zamjenu. Par packica na ekranu ima, vidjecemo koliko ce skinuti cijenu. Kod njjh kupljen, garancija. Sjecam se da je drug nekad htio da im daa u racun Xperiu Z5 koju je kod njih kupio godinu i po mozda ranije, rekli kao ne uzimaju starije modele.
Grom2017 wrote:Ovi korisnici OnePlus-a su postali gori nego ovi iz Xiaomi sekte
Hahahhaha salim se, to mi je sledeci telefon, stvarno bih volio ga probati
ja probao oneplus 6 .. neki mega giga utisak na mene nije ostavio.
Svako ima svoj ukus.
OnePlus i ne moze ostaviti neki mega giga utisak ako trenutno koristis S9 ili neki uredjaj u tom rangu.
Meni se na OnePlusu svidja sto je OS fluidan, odnosno sto radi "glatko" kao i Iphone i sto je battery life odlican.
Ekran, izgled odnosno dizajn i ostali "featuresi" su na strani Samsunga.
OnePlus ti je uredjaj za ljude koji vole fluidnost i jednostavnost Iphonea, ali opet hoce slobodu koju nudi Android u odnosu na iOS.
Svako ima svoj ukus.
OnePlus i ne moze ostaviti neki mega giga utisak ako trenutno koristis S9 ili neki uredjaj u tom rangu.
Meni se na OnePlusu svidja sto je OS fluidan, odnosno sto radi "glatko" kao i Iphone i sto je battery life odlican.
OnePlus ti je uredjaj za ljude koji vole fluidnost i jednostavnost Iphonea, ali opet hoce slobodu koju nudi Android u odnosu na iOS.
upravo to ja sam ga uzeo zbog haman stock androida , a battery life mi je bonus jer nisam ocekivao da je ovako dobar.
jedino za sto bih mijenjao je pixel 3XL
OnePlusu realno nedostaje dosta stvari koje ima npr. S9 ili Note 9, samo je pitanje da li ti te stvari trebaju ili ne.
Ja nikad nisam koristio wireless punjenje, selfie opalim jednom u 3 mjeseca, ti dodatci u OneUI tipa Samsung Health, One Hand Mode, mjerenje otkucaja srca i slicne stvari me isto ne zanimaju.
Ne znam kakav je ovaj OneUI naspram starog Samsung Experiencea, ako radi bolje sutra bi se vratio na Samsung jer je rad OS-a i njihov bespotrebni bloatware jedini razlog zasto sam prodao S9.
Svako ima svoj ukus.
E vala ja ne vidjeh tu neku aman-zaman fluidnost na iPhone6 Plus, zapne nekad isto kao i Android, subjektivno bih se zakleo da je GalaxyS7 sa Android 8.0 fluidniji.
exampLe. wrote:OnePlusu realno nedostaje dosta stvari koje ima npr. S9 ili Note 9, samo je pitanje da li ti te stvari trebaju ili ne.
Ja nikad nisam koristio wireless punjenje, selfie opalim jednom u 3 mjeseca, ti dodatci u OneUI tipa Samsung Health, One Hand Mode, mjerenje otkucaja srca i slicne stvari me isto ne zanimaju.
Ne znam kakav je ovaj OneUI naspram starog Samsung Experiencea, ako radi bolje sutra bi se vratio na Samsung jer je rad OS-a i njihov bespotrebni bloatware jedini razlog zasto sam prodao S9.
Pa to je pitanje svih pitanja, da li ti treba ili ne i da li ćeš iskoristiti. Znam masu ljudi sa flagshipovima koje koriste za pozive, SMS i Viber. Ostalo nemaju pojma da postoji na njihovim telefonima, u biti koriste ga kao Siemens C25.
exampLe. wrote:To je isto ko da kazes "ja ne vidjeh tu neku brzinu na Golfu 2".
Iphone 6 laga ko i svaki stari Android, ali zato svaki Iphone od Iphonea 7 pa na dalje radi bolje od skoro svakog Androida.
Od kada se pojavio iPhone ja slušam tu priču o fluidnosti njihovih telefona, eleganciji...itd, nebitno o modelu. Prije 15 dana ukazala mi se prilika da dobijem par mjeseci korišten iPhone 6 plus 128GB i ja ne vidjeh tu fluidnost ili je možda do mene i mojih očekivanja. Svaki novi model radi brzo a tu je i subjektivni osjećaj nove igračke kod svake osobe. Ono kada je nešto novo onda ti je i interesantno u početku a vremenom se čovjek zasiti tako da mislim da je to pravi razlog te tobožnje fluidnosti iPhone uređaja isto kao i kod Androida.
Jos jedna stvar sto se tice prednosti Samsunga, sto niko nije spomenuo, je dalja prodaja. Mislim da ces lakse prodati Samsung nego OnePlus kasnije. Jer mi ovde(Bosna i Hercegovina) nismo tehnicki bas razvijeni. Da na ulici zaustavis random prolaznike, pa i mlade ljude i da im kazes(ne pokazes i objasnjavas sta koji ima) da biraju izmedju OnePlus 6T i recimo Samsung Galaxy S8, mislim da bih preko 80% korisnika reklo S8.
exampLe. wrote:To je isto ko da kazes "ja ne vidjeh tu neku brzinu na Golfu 2".
Iphone 6 laga ko i svaki stari Android, ali zato svaki Iphone od Iphonea 7 pa na dalje radi bolje od skoro svakog Androida.
Od kada se pojavio iPhone ja slušam tu priču o fluidnosti njihovih telefona, eleganciji...itd, nebitno o modelu. Prije 15 dana ukazala mi se prilika da dobijem par mjeseci korišten iPhone 6 plus 128GB i ja ne vidjeh tu fluidnost ili je možda do mene i mojih očekivanja. Svaki novi model radi brzo a tu je i subjektivni osjećaj nove igračke kod svake osobe. Ono kada je nešto novo onda ti je i interesantno u početku a vremenom se čovjek zasiti tako da mislim da je to pravi razlog te tobožnje fluidnosti iPhone uređaja isto kao i kod Androida.
Ne znam kako ti nije jasno da ne mozes ocekivati fluidnost na telefonu koji je izasao 2014.
Grom2017 wrote:Jos jedna stvar sto se tice prednosti Samsunga, sto niko nije spomenuo, je dalja prodaja. Mislim da ces lakse prodati Samsung nego OnePlus kasnije. Jer mi ovde(Bosna i Hercegovina) nismo tehnicki bas razvijeni. Da na ulici zaustavis random prolaznike, pa i mlade ljude i da im kazes(ne pokazes i objasnjavas sta koji ima) da biraju izmedju OnePlus 6T i recimo Samsung Galaxy S8, mislim da bih preko 80% korisnika reklo S8.
To je 100% tacno.
Mene su svi pitali "sta ce ti taj kinez, koji je ba to telefon, ti nisi normalan" kad su vidjeli da nosim "nekog kineza" odnosno OnePlus 6 a ne S9.
exampLe. wrote:
Ne znam kako ti nije jasno da ne mozes ocekivati fluidnost na telefonu koji je izasao 2014.
Dakle da bih imao fluidnost moram uzeti zadnji model iPhona? Pa u čemu je onda razliku ako uzmem zadnji model Andorida i iPhona, kod oba imam fluidnost. Poenta je što se svi iPhone useri kunu u tu fluidnost bez obzira koliko je model star. To je moje zapažanje.
Grom2017 wrote:Jos jedna stvar sto se tice prednosti Samsunga, sto niko nije spomenuo, je dalja prodaja. Mislim da ces lakse prodati Samsung nego OnePlus kasnije. Jer mi ovde(Bosna i Hercegovina) nismo tehnicki bas razvijeni. Da na ulici zaustavis random prolaznike, pa i mlade ljude i da im kazes(ne pokazes i objasnjavas sta koji ima) da biraju izmedju OnePlus 6T i recimo Samsung Galaxy S8, mislim da bih preko 80% korisnika reklo S8.
To je 100% tacno.
Mene su svi pitali "sta ce ti taj kinez, koji je ba to telefon, ti nisi normalan" kad su vidjeli da nosim "nekog kineza" odnosno OnePlus 6 a ne S9.
O tome pricam(pisem). Vlada misljenje da je Samsung ćaba, najbolji, iPhone najskuplji i to je to. Mene skoro kolega pitao nesto da mu preporucim do nekih para, ne znam kojih sada i ja mu neki Huawei, P20 lite ili tako nesto. De ba, kaze, sta ce mi kinez neki da mi brlja. Nista nisam odgovorio, samo se okrenuo i nastavio raditi.