Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
SimkeA
#1101 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.
- Bloo
- Globalna šefica
#1102 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SimkeA wrote:Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.
Da
Ouje
- spreca
#1103 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ganic je bio jugoslovenSimkeA wrote:Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.
- Smrcak15
#1104 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ali da si vise pratila Hadzikadiceve intervjue, vidjela bi da fura pricu Bosanac vise nego Bosnjak, znaci kao u americi, prvo Amerikanac pa tek onda etnicitet, tako i on , prvo bosanac pa te onda budi sta hoces.Bloo wrote:SimkeA wrote:Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.![]()
Daili glasanjem za predstavnika jedne etnije/nacionalnosti pomazem da se rijesimo nacionalista.
Ouje
- Bloo
- Globalna šefica
#1105 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa svi su Bosanci jer imaju bosansko drzavljanstvo.Smrcak15 wrote:ali da si vise pratila Hadzikadiceve intervjue, vidjela bi da fura pricu Bosanac vise nego Bosnjak, znaci kao u americi, prvo Amerikanac pa tek onda etnicitet, tako i on , prvo bosanac pa te onda budi sta hoces.Bloo wrote:SimkeA wrote:Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.![]()
Daili glasanjem za predstavnika jedne etnije/nacionalnosti pomazem da se rijesimo nacionalista.
Ouje
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1106 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Jao, jesi mi sukno.SimkeA wrote:Pobogu chmoljo, pa ne znas ni kako ti se kandidat preziva. De malo ljudi probajte da se informisete o ljudima-kandidatima, a ne automatski glasati po stranackim direktivama.Chmoljo wrote:za Bećirevića.mrjasmin wrote:
Zamolio bih te da napises za koga ces ti glasati?
Sta bi na ovo rekao Mirsad?
-
neon-x
#1107 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I usput slikovito prikazao sustinu problema.Chmoljo wrote:Jao, jesi mi sukno.SimkeA wrote:Pobogu chmoljo, pa ne znas ni kako ti se kandidat preziva. De malo ljudi probajte da se informisete o ljudima-kandidatima, a ne automatski glasati po stranackim direktivama.Chmoljo wrote:
za Bećirevića.
- Chmoljo
#1108 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Slazem se.
Hvatanje za trivijalnosti umjesto za stvarno rjesavanje problema.
-
SimkeA
#1109 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Postovana Bloo,Bloo wrote:SimkeA wrote:Bloo bona SRBiH je imala 7 clanova predsjednistva a medju njima jedan iz reda ostalih. Ejup Ganic je tada bio iz reda ostalih. Prema tome, i ako kad bude iz reda ostalih to ce biti iz nacionalistickih ostalih. Do tada ti svojim neglasanjem pidrzavas etnonacionaliste na vlasti.![]()
Ouje
evo pogledaj Mirsadov stav o tom pitanju o kojem govoris.
https://youtu.be/c3-1qq-Dtmk?t=895
-
neon-x
#1110 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Neinformiranost biraca, stranacko glasanje, kalkulantsko glasanje za "svoje" a protiv "njih" po etnickim ili ideoloskim osnovama, glasanje iz pogresnih razloga a ne po savjesti su sustina problema a nikako trivijalnost. Jedino sto je trivijalno jeste ovaj primjer ali koji slikovito prikazuje sustinu.Chmoljo wrote:Slazem se.
- Chmoljo
#1111 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A to si sve uspio rastumaciti na osnovu pogresno napisanog prezimena za koje ni Denis do 24. nije bio siguran kako se tacno pise.
Banksy je def u pravu: masa vas glumi elitiste misleci da ste bolji jer glasate za Mirsada, drzeci lekcije s visine svakom ko se usudi svrhovitost njegove kandidature dovesti u pitanje. Ako cete se osjecati bolje, glasajte. Ali opet kazem, njegova kandidatura odgovara samo Dzaferovicu i Radoncicu. I to je jedini mjen efekt.
Ovakvim snobovskim postovima tjerate i one neodlucne od Mirsada kojeg u stvari smatram pametnim covjekom i vrijednim glasa, ali beskorisnim na ovom mjestu. Posramila bi se i nekadasnja ljevicarska elita.
Banksy je def u pravu: masa vas glumi elitiste misleci da ste bolji jer glasate za Mirsada, drzeci lekcije s visine svakom ko se usudi svrhovitost njegove kandidature dovesti u pitanje. Ako cete se osjecati bolje, glasajte. Ali opet kazem, njegova kandidatura odgovara samo Dzaferovicu i Radoncicu. I to je jedini mjen efekt.
Ovakvim snobovskim postovima tjerate i one neodlucne od Mirsada kojeg u stvari smatram pametnim covjekom i vrijednim glasa, ali beskorisnim na ovom mjestu. Posramila bi se i nekadasnja ljevicarska elita.
-
neon-x
#1112 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bolje da si odgovorio postavljanjem jos koje slike miss necega. To bi bilo ako nista iskrenije i oku ugodnije.Chmoljo wrote:A to si sve uspio rastumaciti na osnovu pogresno napisanog prezimena za koje ni Denis do 24. nije bio siguran kako se tacno pise.
Nemam ja iluzija da ce za Mirsada glasati stranacki vojnici niti je takve moguce pridobiti, ali ocekujem ipak da ce normalna raja skontati "svrhovitost".
Sto se tice teze da kandidatura odgovara Dzaferovicu i Radoncicu, ne razumijem zasto ne bi odgovarala Becirovicu. I kakva je to uostalom velika nesreca po nas ako doticni ne bude izabran, osim sto cemo biti 4 godine uskraceni gledanja po tv-u kako vrti 7 napamet naucenih fraza popracenih patriotskim izrazom lica.
-
SSemir
#1113 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nista. Glasaj za sepica, on ce moci ono sto hadzikadic ili falatar ne mogustatixx wrote:Razvijanje poslovnog ambijenta i nauke, ekonomski napredak, korupcija itd. su oblasti u kojima nece moci djelovati, bar ne dok iza sebe ne bude imao respektabilan broj sposobnih ljudi, odnosno ne bude osnovao stranku.SSemir wrote:tebe u principu vrijedja sto on ne misli da je tebi ispran mozak nacionalizmom, prijetnjama ratom, otcepljenjima, ukidanjem entiteta, "za nOrod", i sto se on ne obazire na to vec cijeni glasace razmisljanjem da su zreli i da nema potrebe da se spusta na nivo prosjecnog bosanskog politicara koji kampanju vode sklapanjem samo prostih recenica, i gdje se ne doticu zdravih tema i razmisljanja tipa unapredjenje poslovnog ambijenta, razvijanje nauke kako bi se pokusalo uci u korak sa svjetskim trendovima te na taj nacin postati dio globalnog trzista. meni s druge strane imponuje sto ovaj smatra da ima ljudi koji kao on razmisljaju, jer se smatram takvim, ne pale me populisticke izjave o ratu mrznji napadu na bogomolje koje se desavaju pred izbore itd.Banksy wrote:
Ma ne brine me šta će mirsobogforumaši reći, kome su oni važni. Pišem zato jer me jako smeta što ovakvi šalabajzeri uzimaju i samo jedan, najmanji procenat s hrpe onoga što zovemo 'građanska ljevica'. Ima tu i neodlučnih, apstinenata, ima materijala na koji bi se moglo djelovati i na čije glasove bi se moglo računati, ali sav taj svijet, kakavgod da je, nije zaslužio ovako neozbiljan, površan, potcjenjujući pristup i tretman.
Slušala sam ga par puta, nažalost. To je tako iracionalna priča, neprimjerena okolnostima, takvo nepoznavanje terena bosanskih političkih odnosa i nepoznavanje onih kojima se obraća, to su tako paušalne ocjene i procjene, bez ikakvih konkretnih vizija ili rečenica, na nivou spiska želja misice tinejdžerke. Čovjek je vjerovatno, sigurno stručnjak u svom poslu, ali ovakav nastup i pristup, mene kao glasača, zaista potcjenjuje i zaista vrijeđa. Građani, ljevica, normalan, etnički neopterećen svijet, makar i bosanski, zaslužio je ipak nešto puno zrelije, pametnije, ozbiljnije, iskrenije i poštenije.
ocito nismo isti..
Htio - ne htio, uz Dodika i Covica morace se spustiti na nivo koji si opisao gore. A taj dvojac ima citav sistem iza sebe.
- Chmoljo
#1114 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kad vec namjeravas glasati za Hadzikadica, a sto po tvojim rijecima trazi normalnost, malo je nelogicno sto nisi uspio dokuciti misice i lenona kao odgovor kolegi.neon-x wrote:Bolje da si odgovorio postavljanjem jos koje slike miss necega. To bi bilo ako nista iskrenije i oku ugodnije.
Nemam ja iluzija da ce za Mirsada glasati stranacki vojnici niti je takve moguce pridobiti, ali ocekujem ipak da ce normalna raja skontati "svrhovitost".
Sto se tice teze da kandidatura odgovara Dzaferovicu i Radoncicu, ne razumijem zasto ne bi odgovarala Becirovicu. I kakva je to uostalom velika nesreca po nas ako doticni ne bude izabran, osim sto cemo biti 4 godine uskraceni gledanja po tv-u kako vrti 7 napamet naucenih fraza popracenih patriotskim izrazom lica.
A stvarno nije bilo tesko za normalne ljude.
SSemir wrote:Nista. Glasaj za sepica, on ce moci ono sto hadzikadic ili falatar ne mogustatixx wrote: Razvijanje poslovnog ambijenta i nauke, ekonomski napredak, korupcija itd. su oblasti u kojima nece moci djelovati, bar ne dok iza sebe ne bude imao respektabilan broj sposobnih ljudi, odnosno ne bude osnovao stranku.
Htio - ne htio, uz Dodika i Covica morace se spustiti na nivo koji si opisao gore. A taj dvojac ima citav sistem iza sebe.
-
neon-x
#1115 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Odgovor kolegi konkretno ali komentar svima opcenitoChmoljo wrote:Kad vec namjeravas glasati za Hadzikadica, a sto po tvojim rijecima trazi normalnost, malo je nelogicno sto nisi uspio dokuciti misice i lenona kao odgovor kolegi.neon-x wrote:Bolje da si odgovorio postavljanjem jos koje slike miss necega. To bi bilo ako nista iskrenije i oku ugodnije.
A stvarno nije bilo tesko za normalne ljude.
Da mi se da glumiti forumska lezernost kroz sege, sale i posalice vjerovatno bi bilo prigodno sad ovdje postaviti sliku francuske sobarice.
-
SimkeA
#1116 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja ne zelim ponistiti glasacki listic za predsjednistvo sto sam ranije cinio. Razlog je sto ovaj put postoji izbor i putpuno novi covjek neopterecen prosloscu i bez historije konzumacije budzetskih para. To je po mom misljenju Hadzikadic. Drugi kandidat vrijedan razmatranja bi bio Denis Becirovic, ali je on licno pokazao da nicim ne odstupa od matrice vladanja i krcmljenja budzetskih (nasih) para. Zaposljavanje onih nekompetentnih savjetnika mu ne mogu halalit. Cuj srednjoskolac da ga savjetuje o radu u PS BIH, ma nidje veze.
Njegovim izborom u predsjednistvo ce se iste stvari desavati samo u vecem broju.
Njegovim izborom u predsjednistvo ce se iste stvari desavati samo u vecem broju.
- Kikibombona
#1117 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Isto tako se moze reci da kandidatura Becirevica odgovora jedino Draganu Covicu.Chmoljo wrote:A to si sve uspio rastumaciti na osnovu pogresno napisanog prezimena za koje ni Denis do 24. nije bio siguran kako se tacno pise.
Ja ne bih tako rekao...
Becirevic, Komsic, Niksic, Dzaferovic, Radnocic, sve je to u pet deka. SDA, SDP & surogati su pokazali da su isto smece. Bili su jedni i drugi na vlasti. Nisam vidio nikakvu razliku. Becirevic je prava stranacka njuska, personifikacija SDP-a.
Hadzikadic i Falatar su dva obrazovana i dokazana covjeka, u sistemima gdje se cijeni znanje a ne veze i poltronstvo. Dolaze cisti od korupcije, nisu dio kriminalne mreze. Govore o buducnosti. Njihov pristup politici je nesto novo, evropsko, na ovim prostorima. Veliko osvjezenje na smrdljivoj BH politickoj sceni.
Rumenko i smucar su izrodi SDP kriminalnog i koruptivnog kartela. Ne mislim da je dobro birati manje zlo. Na taj nacin se iz spirale zla nikad nece izaci. Treba jacati zdrave snage, poceti odmah, danas, jer ako pocnemo odmah sa tretmanom, prije cemo izlijeciti bolest. Ako budemo njegovali bolest, ista ce nas pojesti.
Nikome ne treba podilaziti, ni tebi ni Banksy. Dovoljno ste inteligentni da apsorbujete ponudjeno i izvucete zakljucak. Vi ste vec odlucili kome dati glas, cak radite kampanju za svoje favorite na ovoj temi. Legitimno. Koliko su vasi favoriti ocajni dovoljno govori cinjenica da kao glavni nedostatak Hadizkadica navodite da je glas za njega = glas za Radoncica.
Glas cu dati Hadzikadicu ili Falataru zato sto sam prepoznao kvalitet. Njihovi simpatizeri me ne zanimaju. Zar nije djetinjasto reci: necu glasati za Becirevica zato sto ga podrzava Chmoljo, kojeg nimalo ne simpatisem? Hadzikadica podrzava Smrcak - ej, Smrcak - numericka cuda - pro-selefijski forumas (
- Smrcak15
#1118 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Glasanje za hadzikadica je glasanje za promjene na bolje, covjek je kompetentan ako cemo gledati skolu i iskustvo, CV niko nema jaci od njega od svih kandidata zajedno, covjke je kulturan, gospoda u intervjuima, jednostavno boljeg kandidata Bosna nije imala od rata, i to je jedini razlog da sam se odlucio glasati na ovim izborima.
sto se tice becirovica, fura istu pricu kao i ostali kandidati, ono patriotski samo price, nece Dodik ovo nece Dodik ono....a niko od njih da prica o ekonomiji ,zaposljavanju, suzbijanju korupcije kao sto prica Hadzikadic...ovi drugi jadnici se ispljuvase jedni druge, kao da se takmice ko ce koa bolje popljuvati kako bi ubrali sto vi se poena kod glasaca
DO sad stvarno nismo imali za koga glasati, d aje nesto odstupao od bosanskih politickih uhljebovica...sad imamo, i svako onaj ko glasa za iste taj je fakticki zadovoljan sa stanjem u BiH, i nema potrebe da kuka ikome ista.
sto se tice becirovica, fura istu pricu kao i ostali kandidati, ono patriotski samo price, nece Dodik ovo nece Dodik ono....a niko od njih da prica o ekonomiji ,zaposljavanju, suzbijanju korupcije kao sto prica Hadzikadic...ovi drugi jadnici se ispljuvase jedni druge, kao da se takmice ko ce koa bolje popljuvati kako bi ubrali sto vi se poena kod glasaca
DO sad stvarno nismo imali za koga glasati, d aje nesto odstupao od bosanskih politickih uhljebovica...sad imamo, i svako onaj ko glasa za iste taj je fakticki zadovoljan sa stanjem u BiH, i nema potrebe da kuka ikome ista.
- Chmoljo
#1119 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ništa ti nisi skonto, paša moj.neon-x wrote: Odgovor kolegi konkretno ali komentar svima opcenito
Da mi se da glumiti forumska lezernost kroz sege, sale i posalice vjerovatno bi bilo prigodno sad ovdje postaviti sliku francuske sobarice.
- Chmoljo
#1120 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
sa sitnom razlikom što ovaj ima šanse za prolaz. i to vrlo dobre. al jebo to, naravno.Kikibombona wrote:
Isto tako se moze reci da kandidatura Becirevica odgovora jedino Draganu Covicu.
ne moraš.Ja ne bih tako rekao...
ok.Becirevic, Komsic, Niksic, Dzaferovic, Radnocic, sve je to u pet deka. SDA, SDP & surogati su pokazali da su isto smece. Bili su jedni i drugi na vlasti. Nisam vidio nikakvu razliku. Becirevic je prava stranacka njuska, personifikacija SDP-a.
kralju, John Lennon, lijepe želje misica, sve je to lijepo, ali ne pije vode. kontaš?Hadzikadic i Falatar su dva obrazovana i dokazana covjeka, u sistemima gdje se cijeni znanje a ne veze i poltronstvo. Dolaze cisti od korupcije, nisu dio kriminalne mreze. Govore o buducnosti. Njihov pristup politici je nesto novo, evropsko, na ovim prostorima. Veliko osvjezenje na smrdljivoj BH politickoj sceni.
velike riječi, ali slabo ide, obzirom da svako ko ukaže na par problema biva proglašen ovim ili onim.Rumenko i smucar su izrodi SDP kriminalnog i koruptivnog kartela. Ne mislim da je dobro birati manje zlo. Na taj nacin se iz spirale zla nikad nece izaci. Treba jacati zdrave snage, poceti odmah, danas, jer ako pocnemo odmah sa tretmanom, prije cemo izlijeciti bolest. Ako budemo njegovali bolest, ista ce nas pojesti.
hljeba ti, što bi ikome od nas podilazio? i ko ti je to tražio?Nikome ne treba podilaziti, ni tebi ni Banksy.
kao što rekoh, iznošenje vlastitog mišljenja nije "vođenje kampanje". burazere, ja pomažem Denisu po forumu onoliko koliko ti pomažeš Kurdima u Siriji. realno.Dovoljno ste inteligentni da apsorbujete ponudjeno i izvucete zakljucak. Vi ste vec odlucili kome dati glas, cak radite kampanju za svoje favorite na ovoj temi. Legitimno. Koliko su vasi favoriti ocajni dovoljno govori cinjenica da kao glavni nedostatak Hadizkadica navodite da je glas za njega = glas za Radoncica.
djetinjasto ili ne, ljudi tako razmišljaju. to je politika i to je izborna kampanja. ljudima ne možeš govoriti da su idioti ako misliš pobijediti, naravno. ako ne misli, onda ne znam koji je klinac i dolazio ovdje. ne možeš ljudima bolan nabijati na nos da su glupi ako želiš njihove glasove. ne možeš ljude ni preodgajati u predizbornoj kampanji.Glas cu dati Hadzikadicu ili Falataru zato sto sam prepoznao kvalitet. Njihovi simpatizeri me ne zanimaju. Zar nije djetinjasto reci: necu glasati za Becirevica zato sto ga podrzava Chmoljo, kojeg nimalo ne simpatisem? Hadzikadica podrzava Smrcak - ej, Smrcak - numericka cuda - pro-selefijski forumas (), pa to opet ni najmanje ne utjece na moje misljenje o Hadzikadicu. Zanima me covjekov kvalitet a ne njegovi simpatizeri.
kao što već rekoh, nije mi nešto posebno sporno kod Hadžikadića, osim upravo te priče o ekonomiji, boljoj budućnosti i donošenju nekih zakonski rješenja bez ikakve podrške od strane ijedne stranke bez čijih ruku u parlamentima nije moguće donositi zakone.
kako planira ostvariti tu podršku? kako planira osnovati te fondove koje obećava? kako planira da se bori protiv korupcije, kad ništa od toga nije u nadležnosti predsjednika? da priča po televiziji o tome?
da se ovaj čovjek nudi kao premijer jedne od vlada, vjerovatno se ne bih bunio, pod uslovom da nije ubleha. pa onda da ga vidim kako pravi pomake u gradnji autoputa, namjenskoj industriji, zaustavljanju agonije još uvijek pojedinih živućih privrednih giganata, rješavanju problema u boračkoj populaciji, smanjenju javne potrošnje i ostale probleme sa kojima se susreće onaj na najužarenijoj poziciji u BiH - mjestu federalnog premijera. ako je sve ovo što se predstavlja da jeste, volio bih ga tu vidjeti.
-
neon-x
#1121 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sustina kritike Hadzikadicu se izgleda svodi na to da bi mogao oduzeti sjajnom Becirovicu glasove od cega ce profitirati Dzaferovic. Iako nikako nije jasno po kojoj logici se dolazi do tog zakljucka. Samo su stranacki i ideoloski glasaci sigurica za SDA ili SDP kandidata i takve Hadzikadic svakako ne moze pridobiti. Svi ostali su tu svima na ponudi da ih se pridobije i ne znam kako bi Hadzikadic mogao oteti glasace jednom kandidatu a ne drugome. Na stranu sto je potpuno besmislena teza o velikoj pogubnosti tog strasnog scenarija gdje bi umjesto Murte se moglo desiti da bude izabran Kurto.
Druga primjedba je kako ono o cemu Mirsad prica su zelje koje je nemoguce sprovesti ako se nije clanom partije. Jesu to sve dobre ideje ali on to kao nista nece moci sprovesti jer ga nece podrzati stranke, ali nam kriticari preporucuju da se glasa za kandidata iste te stranke koja ne bi podrzala te dobre ideje. Samo uz stranackog kandidata u Predsjednistvu ideje se mogu sprovoditi i zato bolje nam je izabrati Becirovica jer on ima odlicne ideje kako nas zastiti od raznih dorata a uz podrsku jakih momaka iz A-SDA nece biti problem ni nalemati svakoga ko nas bude hteo da bije.
Druga primjedba je kako ono o cemu Mirsad prica su zelje koje je nemoguce sprovesti ako se nije clanom partije. Jesu to sve dobre ideje ali on to kao nista nece moci sprovesti jer ga nece podrzati stranke, ali nam kriticari preporucuju da se glasa za kandidata iste te stranke koja ne bi podrzala te dobre ideje. Samo uz stranackog kandidata u Predsjednistvu ideje se mogu sprovoditi i zato bolje nam je izabrati Becirovica jer on ima odlicne ideje kako nas zastiti od raznih dorata a uz podrsku jakih momaka iz A-SDA nece biti problem ni nalemati svakoga ko nas bude hteo da bije.
- Kikibombona
#1122 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Zakleo bih se da sam procitao komentar Banksy u kojem kaze da se potencijalnim biracima treba ulizivati. Bas tu rijec imam u glavi, kao jos neke navedene sa ciljem da se dokaze da su simpatizeri Hadzikadica nadmeni, a trebali bi zapravo podilaziti, vrijedno skupljati podrsku, titrati oko svakog potencijalnog glasaca itd. Sada se vracam unazad i ne vidim taj komentar. Ili sam poludio ili sam komentar preskocio. Ili je obrisan. Svasta.Chmoljo wrote:hljeba ti, što bi ikome od nas podilazio? i ko ti je to tražio?
Uglavnom, ti si napisao da je Banksy u pravu, da se vodi losa kampanja od strane simpatizera itd.
Nebitno... Poenta je da niko od nas ne glasa za simpatizere vec za kandidate. Ja se ne bih volio druziti sa ekipom iz Nase stranke, ali sam jedini glas u zivotu ipak dao njima, jer smatram da su jedini koliko-toliko zasluzili moj glas. Isto tako, mogu mi biti odvratni ljudi iz Hadzikadicevog tima, ali ja ne glasam za njih vec za njega. Oni me ne zanimaju. Moj glas ne mogu kupiti simpatizeri i njihove kampanje vec iskljucivo kvalitet kandidata.
Dalje, Hadzikadic nikome ne nabija na nos da je glup. On govori da su ljudi odani strankama, da smatraju da im jedino stranka moze osigurati egzistenciju. Govori da su ljudi uplaseni, da mnogi ne zele biti sa njim vidjeni u javnosti, jer se plase za posao. Covjek je savrseno opisao stanje u BH drustvu sto jasno ukazuje da je itekako upoznat sa stanjem na terenu.
Poslusaj prvih nekoliko minuta, covjek je u nekoliko navrata dao dijagnozu bolesnog BH drustva
https://m.youtube.com/watch?v=fLCGSDfVgDc
Hadzikadic je istakao da kao predsjednik ne moze puno uciniti i da ce nakon izbora osnovati stranku. Cak je rekao, na indirektan nacin, da ce tesko ostvariti pobjedu na ovim izborima. Rekao je da ce izbori pokazati ima li kriticne mase za promjene. Rezultati izbora ce pokazati da li treba osnovati stranku ili se treba povuci. Ako bi uzeo 50-100 000 glasova, to bi bio dobar temelj za buducnost. Zbog toga je vazno da dobije podrsku.
SDA ili SDP, razlika je u nijansama. Meni je gotovo svejedno hoce li dobiti Becirevic ili Dzaferovic, nista se nece promijeniti. Stranke slicnog mentaliteta. Postoje neke ideoloske razlike i to je sve. Kada je u pitanju ekonomija, borba protiv kriminala i korupcije, tu su isti. Zaista bih volio da mogu o njima reci nesto pozitivno. Ima tu poneki kvalitetan covjek, ali ga je nemoguce propoznati medju vecinom kriminalnih i korumpiranih, medju gomilom poltrona. I ne moze nista uraditi u takvom okruzenju.
Vrijedi pokusati sa Hadzikadicem. Bukvalno nemamo sta izgubiti. Gore od SDA i SDP ne moze.
- Kikibombona
#1123 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I sada trebam ja, koji nikad u zivotu, kosti mi se raspale ako ikada budem, nisam potegao stelu i platio mito, nisam nikada ucinio kriminalno ili drugo krivicno djelo, podrzati SDP uhljebljenicko-koruptivno-kriminalni kartel!?neon-x wrote:Sustina kritike Hadzikadicu se izgleda svodi na to da bi mogao oduzeti sjajnom Becirovicu glasove od cega ce profitirati Dzaferovic. Iako nikako nije jasno po kojoj logici se dolazi do tog zakljucka. Samo su stranacki i ideoloski glasaci sigurica za SDA ili SDP kandidata i takve Hadzikadic svakako ne moze pridobiti. Svi ostali su tu svima na ponudi da ih se pridobije i ne znam kako bi Hadzikadic mogao oteti glasace jednom kandidatu a ne drugome. Na stranu sto je potpuno besmislena teza o velikoj pogubnosti tog strasnog scenarija gdje bi umjesto Murte se moglo desiti da bude izabran Kurto.
Ovo nisu teske rijeci vec cinjenice
- SDP je uhljebio hiljade Bosanca i Hercegovaca preko stele
- SDP je dokazano sudjelovao u kriminalnim radnjama
- SDP je od rata naovamo na vlasti, a BiH je drzava sa najvise kriminala i korupcije u Evropi
- SDP je obecao oduzeti nelegalno stecenu imovinu sto je najveca ubleha u zestokoj konkurenciji
Kada neko kaze SDP, prve asocijacije su uhljebljenje, kriminal, korupcija, poltronstvo itd. Po ublehama i demagogiji, laganju, su vjerovatno ispred SDA. Nermin Niksic je ljigavac prve kategorije. Sjeti se price sa bratom minstrom i drugom Bregom - drugovi su da se pomazu.
Ljevica?
Lopovcine i ljigavci. O njima covjek ne moze reci nista pozitivno kao ni o njihovim drugovima na vlasti iz SDA, SBB, SzBiH, DF, SNSD, HDZ i HDZ90. To su dusmani ove zemlje i ovog naroda.
Mirne savjesti dati glas Hadzikadicu ili Falataru.
Sigurno nece dobiti izbore - nazalost, ali makar imam za koga glasati. Mozda nekad za 10 ili 20 godina pobjedi normalan kandidat ako nas do tada SDP i slicna gamad sve ne istjera iz zemlje.
-
neon-x
#1124 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Potpisujem sve sto pises na ovoj temi, osim sto nisam narocito odusevljen Falatarom. Srce mu je na pravom mjestu i svakako da bi bio bolja opcija od ovog uobicajenog polusvijeta koji se mota po listama, ali ipak nije ni blizu kapacitet Hadzikadica, pogotovo ne za nas aktuelni trenutak.
SDP vjerovatno jeste rekorder po broju uhljebljenika po minuti na vlasti ali se ne slazem da SDP nije bolja opcija od SDA iskljucivo iz razloga sto svaka i u najmanjom mjeri nacionalisticka politika sa bosnjacke strane je najveca prijetnja za buducnost BiH. U SDP ima jos uvijek cestitih i postenih ljudi koji iskreno vjeruju u ideju gradjanske BiH ali su potisnuti negdje u prikrajak.
Problem je sto neki misle da rijesenje nasih problema moze biti to sto ce neki Becirovic doci umjesto nekakvog Dzefarovica ili jedan Niksic umjesto jednog Novalica i da se politicko djelovanje treba svesti na "hajmo ih rusit majku im sdaovsku" a ne vide da je citava politicka scena preslikana SDA samo sa malo drugacijim estetskim vrijednostima.
Nama je potrebna temeljita promjena politicke svijesti i pojava kandidata poput Hadzikadica mogu biti nekakvi poceci te promjene. Nasa stranka, uz sve zamjerke istoj bi mogla takodje biti dio tog nekakvog barem pokusaja promjene. Uz ostale gradjanske stranke ukljucujuci i SDP moglo bi se za pocetak barem preci na afirmaciju price o gradjanskoj BiH. Hadzikadiceva retorika se vec moze cuti u vokabularu drugih kandidata a izborom u Predsjednistvo bi itekako dobio platformu i priliku za mijenjanje dosadasnjih politickih sablona.
A simpaticni komentar koji si spominjao o ulizivanju i u kojem su Mirsadovi pobornici nazvani glupanima je izbrisan. Ne znam uopste otkud odjednom ta prica da su Mirsadovi simpatizeri nekakvi snobovi koji nazivaju ljude idiotima i sl..
SDP vjerovatno jeste rekorder po broju uhljebljenika po minuti na vlasti ali se ne slazem da SDP nije bolja opcija od SDA iskljucivo iz razloga sto svaka i u najmanjom mjeri nacionalisticka politika sa bosnjacke strane je najveca prijetnja za buducnost BiH. U SDP ima jos uvijek cestitih i postenih ljudi koji iskreno vjeruju u ideju gradjanske BiH ali su potisnuti negdje u prikrajak.
Problem je sto neki misle da rijesenje nasih problema moze biti to sto ce neki Becirovic doci umjesto nekakvog Dzefarovica ili jedan Niksic umjesto jednog Novalica i da se politicko djelovanje treba svesti na "hajmo ih rusit majku im sdaovsku" a ne vide da je citava politicka scena preslikana SDA samo sa malo drugacijim estetskim vrijednostima.
Nama je potrebna temeljita promjena politicke svijesti i pojava kandidata poput Hadzikadica mogu biti nekakvi poceci te promjene. Nasa stranka, uz sve zamjerke istoj bi mogla takodje biti dio tog nekakvog barem pokusaja promjene. Uz ostale gradjanske stranke ukljucujuci i SDP moglo bi se za pocetak barem preci na afirmaciju price o gradjanskoj BiH. Hadzikadiceva retorika se vec moze cuti u vokabularu drugih kandidata a izborom u Predsjednistvo bi itekako dobio platformu i priliku za mijenjanje dosadasnjih politickih sablona.
A simpaticni komentar koji si spominjao o ulizivanju i u kojem su Mirsadovi pobornici nazvani glupanima je izbrisan. Ne znam uopste otkud odjednom ta prica da su Mirsadovi simpatizeri nekakvi snobovi koji nazivaju ljude idiotima i sl..
-
statixx
#1125 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A za koju stranku misle glasati Hadzikadicevi glasaci. Kome ce povjeriti daleko najvazniju stvar izbora - upravljanje javnim resursima.