Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#1101 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:
Nista Begovic nije birao, nego se borio za za prvog golmana Stoke-a sa Sorensenom i taman se izborio, nije htio da rizikuje povredu ili sukob sa Pulisom, koji se tada zakacio sa Papetom (pa Pulis rekao da nikada nije video tvrdoglavijeg covjeka of Papeta).

E sada ako neko misli da je vaznije igrati prijateljsku za BiH, utakmice koje ionako uglavnom sluze da Savez klapi koju marku, nego izboriti se za mjesto prvog golmana u klubu koji igra u Premiershipu je drugi padez. A Pape je sam rekao da samo mogu igrati oni koji igraju u klubu.

Svidjalo se to vama ili ne Premiership je fudbalski NBA i dosta igraca iz Premiershipa izbjegava i pod pritiskom je klubova da ne igraju prijateljske, a po mogucnosti i kompetitivne utakmice za reprezentacije, jer ipak su klubovi ulozili puno novaca u njih.
Pa vidiš da je birao, i sam si to, doduše indirektno, napisao. I to što je premiership ovo ili ono, opet ne opovrgava činjenicu da je birao utakmice. Jedino je pitanje na koji način posmtaraš takve postupke.
palermo

#1102 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:Da li bi Prosinecki izbacio i Kolasinca da se nije sam povrijedio, jer je i Kolasinac izbjegao prijateljske utakmice?
Koje ?.....
Edin H.

#1103 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

palermo wrote:
Edin H. wrote:Da li bi Prosinecki izbacio i Kolasinca da se nije sam povrijedio, jer je i Kolasinac izbjegao prijateljske utakmice?
Koje ?.....
Pa ove zadnje kao i Begovic, zar nije?
palermo

#1104 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:
palermo wrote:
Koje ?.....
¸

pa zar nije bio povrijeđen ? stvarno se ne sjećam....zapravo nisam nešto ni pratio
Fudo387

#1105 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:
palermo wrote:
hrasno38 wrote:
pa sta sam ja napisao??? Sehic brani godinama Ligu pravaka a Begovic u ispodprosjecnim engleskim klubovima. Ako je tebi isto biti mrtva rezerva u Chelziju i najbolji golman grupme faze lige prvaka onda jebi ga to je tvoje misljenje. Ali opet ponavljam nisam napisao da je Sehic bolji ali sigurno nije ni losiji golman.
ma da prostiš, jebo te željo.........msilim, smiješno je to što pišeš, ne ostavlja nikakvu mogućnost za bilokakbu smislenu diskusiju.....tako da je najpametnije ostaviti te u tom uvjerenju

TUE 12 Sept 2017Champions League - Group C

Chelsea 6 FK Qarabag 0

Pedro (5'minutes),
Zappacosta (30'minutes),
Azpilicueta (55'minutes),
Bakayoko (71'minutes),
Batshuayi (76'minutes),
Medvedev (82'minutes og)

:roll:
Case closed.
Dovidenja, prijatno.
Edin H.

#1106 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

palermo wrote:
pa zar nije bio povrijeđen ? stvarno se ne sjećam....zapravo nisam nešto ni pratio
Nedavno se povrijedio, istina mislim da je igrao Kolasinac one u martu sa Bugarskom I Senegalom, ali je izbjegao Koreju i Crnu Goru.
Xavier1

#1107 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Xavier1 »

Edin H. wrote:
palermo wrote:
Koje ?.....
Kolasinac nam je dosta bitniji igrac od Begovica. Ne vjerujem ni da bi Pjanica ili Dzeku izostavio da su uradili nesto slicno.
Ovdje je svakako razmisljao da stavi Sehica kao prvog golmana pa mu dobro doslo.
Edin H.

#1108 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Xavier1 wrote:
Kolasinac nam je dosta bitniji igrac od Begovica. Ne vjerujem ni da bi Pjanica ili Dzeku izostavio da su uradili nesto slicno.
Ovdje je svakako razmisljao da stavi Sehica kao prvog golmana pa mu dobro doslo.
Pa konto je i Pape da moze sadasnji trener golmana umjesto Begovica, pa prokocka kvalifikacije u Albaniji, pa i u Rumuniji tim potezom, glupost iz Francuske da ne spominjemo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1109 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Bazinga1234 wrote:
studeni76 wrote:Ali realno Begović nam ni do sada nije donosio bodove. Bio je najbolji u utakmicama koje smo gubili pa umjesto npr 6 golova primali smo 2-3. Nije ovo neki hendikep
Jeste protiv Grčke u Atini.

Hrasno, zaboravljaš da je Sehic trenutno rezerva u Erzrumsporu.
pa rezerva je zadnja dva mjeseca od kada je presao u Tursku. Znas sta je problem kod nas sto se od nicega pravi nesto veliko. Edin je kada pricamo o fudbalu VELIKI jer je svugdje pokazao da to i jeste, Pjanic nije nikada pokazao u reprezentaciji ni 50% onoga sto pokazuje u Juventusi ali i on je klasa nad klasama a Begovic nikada nije odigrao posteno 10 utakmica u nekom iole vecem klubu a i u reprezentaciji po meni nije pokazao nista posebno osim da jeste ljudina. To je ista ona prica koja se proteze o SEO RUSILAC. akon. legenda a covjek nije postene utakmice odigrao za reprezentaciju a da ne spominjem autogol na SP i onu zadnju sramotu protiv Kipra.......Navijaci procjenjuju kvalitet na osnovu vlastitih simpatija a ne statistickih podataka i valajnih argumenata.
hrasno38

#1110 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
pa sta sam ja napisao??? Sehic brani godinama Ligu pravaka a Begovic u ispodprosjecnim engleskim klubovima. Ako je tebi isto biti mrtva rezerva u Chelziju i najbolji golman grupme faze lige prvaka onda jebi ga to je tvoje misljenje. Ali opet ponavljam nisam napisao da je Sehic bolji ali sigurno nije ni losiji golman.
ma da prostiš, jebo te željo.........msilim, smiješno je to što pišeš, ne ostavlja nikakvu mogućnost za bilokakbu smislenu diskusiju.....tako da je najpametnije ostaviti te u tom uvjerenju
Zeljo????????? kakve veze ima Zeljo sa ovom pricom?
Xavier1

#1111 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Xavier1 »

Edin H. wrote:
Xavier1 wrote:
Pa konto je i Pape da moze sadasnji trener golmana umjesto Begovica, pa prokocka kvalifikacije u Albaniji, pa i u Rumuniji tim potezom, glupost iz Francuske da ne spominjemo.
Pa Begovic je vecinom bio jako los u reprezentaciji. Imao je bitnih gresaka. Sjeti se Kipra i Belgije.
Edin H.

#1112 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Xavier1 wrote:
Edin H. wrote:
Xavier1 wrote:
Pa Begovic je vecinom bio jako los u reprezentaciji. Imao je bitnih gresaka. Sjeti se Kipra i Belgije.
U vrermenu o kojem ja govorim bio je top klasa, malo ga je skrhalo ovo sa Chelsea-jem, ali ipak je klasa za Sehu.
palermo

#1113 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
kakve :D :D

Ibrahim Šehić came through Željezničar's youth academy, where he debuted at the age of 18.[1] Also, he was the youngest captain in club's history

Senior career*
Years Team Apps (Gls)
2007–2011 Željezničar 108 (0)
hrasno38

#1114 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
Xavier1 wrote:
Ama OK evo ajde navedi mi koliko utakmica je Begovic opravdao taj broj 1 u reprezentaciji???? Eto jednu protiv Grcke u Atini neko navede a u ostalim vise manje lopte su prolazile kroz njega kao da ga nema. Pa bolje ja branio onaj Nemanja Supic ono par utakmica nego sto je Bega branio sve. Stvar je u tome sto meni kao navijacu vecu sigurnost na golu uljeva Piric nego Asmir Begovic. Eto jebo bivse golmane Zelje jer @palermo je ubjedjen da ja to priacm zato sto je Seha potekao u Zelji.
hrasno38

#1115 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
kakve :D :D

Ibrahim Šehić came through Željezničar's youth academy, where he debuted at the age of 18.[1] Also, he was the youngest captain in club's history

Senior career*
Years Team Apps (Gls)
2007–2011 Željezničar 108 (0)
Pa bolan nebio duze je igrao za Quarbag nego za seniore Zelje.....
Xavier1

#1116 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Xavier1 »

Edin H. wrote: U vrermenu o kojem ja govorim bio je top klasa, malo ga je skrhalo ovo sa Chelsea-jem, ali ipak je klasa za Sehu.
Nije nikad bio top klasa. Begovic se uzdize zbog toga sto brani u Engleskoj. Da ga neko gleda samo u reprezentaciji i ne zna gdje brani mislio bi da je neki golman iz nase lige. Eto koliko je dobar bio.
palermo

#1117 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa bolan nebio duze je igrao za Quarbag nego za seniore Zelje.....
haj dobro, drug moj :D
Edin H.

#1118 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:
Xavier1 wrote:
Ama OK evo ajde navedi mi koliko utakmica je Begovic opravdao taj broj 1 u reprezentaciji???? Eto jednu protiv Grcke u Atini neko navede a u ostalim vise manje lopte su prolazile kroz njega kao da ga nema. Pa bolje ja branio onaj Nemanja Supic ono par utakmica nego sto je Bega branio sve. Stvar je u tome sto meni kao navijacu vecu sigurnost na golu uljeva Piric nego Asmir Begovic. Eto jebo bivse golmane Zelje jer @palermo je ubjedjen da ja to priacm zato sto je Seha potekao u Zelji.
E gdje sada uvece Nemanju u ovu pricu, on je imao vise srece nego pameti, sta god Turci opalise pogodi ga. :D
Nadzorna_ploca

#1119 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ne morate ko papagaji ponavljati da nije top klasa. To znamo. Ali je za koplje iznad svih nasih golmana. Seha odigra sezonu karijere i zavrsi na jebenoj klupi nekog Erzurumspora. Ko da je otisao pusiti nargile a ne igrati lopte. Ne valja nam ovo sa golmanima nikako.
hrasno38

#1120 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:E gdje sada uvece Nemanju u ovu pricu, on je imao vise srece nego pameti, sta god Turci opalise pogodi ga. :D
E vidis koja je to prica.....pa sto u 95% utakmica nije Begovica lopta pogodila makar slucajno nego svaki ozbiljniji slobodni udarac je bio gol ko god da ga je pucao.
Edin H.

#1121 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:E gdje sada uvece Nemanju u ovu pricu, on je imao vise srece nego pameti, sta god Turci opalise pogodi ga. :D
E vidis koja je to prica.....pa sto u 95% utakmica nije Begovica lopta pogodila makar slucajno nego svaki ozbiljniji slobodni udarac je bio gol ko god da ga je pucao.
Jest'. Ronaldo inace slabo izvodi slobodne udarce. :D
palermo

#1122 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Xavier1 wrote:
Edin H. wrote: U vrermenu o kojem ja govorim bio je top klasa, malo ga je skrhalo ovo sa Chelsea-jem, ali ipak je klasa za Sehu.
Nije nikad bio top klasa. Begovic se uzdize zbog toga sto brani u Engleskoj. Da ga neko gleda samo u reprezentaciji i ne zna gdje brani mislio bi da je neki golman iz nase lige. Eto koliko je dobar bio.
kako se u nas voli omalovažiti drugi to je čudo........

Kad se samo sjetim forumaša hondurasa i njegove priče o Džeki, pa forumaške priče o Vedi.....evo sad i Begović nije klasa........naravno da je klasa za sve naše golmane ......

Sasvim je durga stvar što sam ja uvijek imao osjećaj da bi napustio reprezenatciju BiH kad mu se ili digne ćuna, ili mu ona njegova samo kaže, dosta je bilo.....

Imao je i kikseva, to je tačno......sjećamo ih se svi......al teško se sjećati kikseva šehića,Pirića ili ovog malog Kjoševskog kad nisu nikad ni branili............kad bi po tome koji je golman imao najmanje kikseva, onda bi naš najbolji poslijeratni golman bio Goran Brašnić :D
Logovan

#1123 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Da ga neko gleda samo u reprezentaciji i ne zna gdje brani mislio bi da je neki golman iz nase lige.

Gasi mješalicu, motaj kablove.
hrasno38

#1124 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:Ne morate ko papagaji ponavljati da nije top klasa. To znamo. Ali je za koplje iznad svih nasih golmana. Seha odigra sezonu karijere i zavrsi na jebenoj klupi nekog Erzurumspora. Ko da je otisao pusiti nargile a ne igrati lopte. Ne valja nam ovo sa golmanima nikako.
Uuuuuu a Bega brani bas u jakom klubu u picku materinu. Pa covjek je tolike godine u Engleskoj ja ne znam jel odigrao 5 utakmica u nekom evropskom kupu ali medju prvih 11. Branio je u Stoke City koji je tri puta us vojoj istoriji igrao u Evropi ali to je bilo davno prije Begovica. Igra sad za AFC Bournemouth koji nije igrao nikad u Evropi. U Chelziju je grijao klupu toliko da je hemroide fasovao. OK ne kazem Engleska je to bez daljnjeg, jake utakmice ali i za njega vazi da nesto valja igarao bi u ozbiljnijem klubu.
hrasno38

#1125 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote:
Jest'. Ronaldo inace slabo izvodi slobodne udarce. :D
Znaci samo mu je Ronaldo zabijao i niko vise :?
Locked