21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1102 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Evo još komentar i za ove od kojih najviše očekujem, pa da kompletiram konačno...

Meksiko - otkad ja pratim fudbal, a to je od sredine 90-tih, Meksikanci svako svoje učešće na svjetskom prvenstvu završavaju u osmini finala. Dakle, šest uzastopnih puta su prošli grupnu fazu i pali na prvoj prepreci poslije toga. Vjerujem da su i sami sebi više dosadili. Zbog toga smatram da je ove godine došlo vrijeme da razbiju monotoniju. Mislim da je ovo i prvi put da imaju više reprezentativaca u inostranstvu u odnosu na one koji dolaze iz domaće lige (koja je btw vrlo kvalitetna, iako Evropljanima ne naročito poznata). Uglavnom, mislim da su spremni na stepenicu više. Četvrtfinale im je mjera. Protiv Njemačke su pokazali koliko mogu, tako da ni Srbija/Švicarska ne bi trebale biti veliki bauk. Da li mogu do polufinala, zavisi od protivnika u četvrtfinalu. Ovako na ćoravo - više ne, nego da. Međutim, mislim da je već vidljivo da će Meksiko biti jedna od osvježavajućih priča ovog Mundijala...

Urugvaj - ja nisam nešto očaran Urugvajcima, možda i zato što mi se čini da su jači dolazili na prethodna prvenstva. Jesu tu Cavani i Suarez, ali se meni čini da je reprezentativni zenit ovog dvojca prošao. Ipak, imaju takvu grupu koju je teško ne proći. Obzirom da očekujem da u grupi B prođe Iran, vjerujem da se Urugvaj može provući i do četvrtfinala, ali u polufinale neće ni pod razno. Međutim, ni četvrtfinale nije loše...

Danska - reprezentacija od koje očekujem da bude najveće iznenađenje prvenstva. Možda to neće biti neka lepršava igra, ali Danska je protivnik sa kojim se niko ne može zajebavat. Imaju Eriksena i Poulsena koji mogu lako biti igrači odluke, a i bez njih su dovoljno su dobri i ofanzivno i defanzivno da bez većih problema mogu proći ovu grupu, a onda pokvariti planove Argentini/Hrvatskoj u osmini finala. Zapravo ja i očekujem da će to uraditi. U četvrtfinalu će vjerovatno naletiti na prevelik zalogaj nakon što se dosta potroše u osmini, tako da će im tu vjerovatno biti kraj. Međutim, znamo da su polufinale znali dohvatiti i veći autsajderi, pa ko zna...

Brazil - ovaj njihov remi protiv Švicarske je za mene najveće iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva. Realno sam očekivao puno više, i ne samo ja. Brazilci konačno djeluju kao dobro izbalansirana ekipa, što im je u prošlosti često nedostajalo. Zbog toga sam smatrao da bi reprezentaciju poput Švicarske trebali rutinski uzet. Ipak, vjerujem da je ovo bilo tek zagrijavanje, i da će u preostalim utakmicama grupe dokazati svoj status favorita. Posebno mnogo očekujem od Casemira i Coutinha. Mislim da bi u sličnom maniru trebali odraditi i osminu finala, čak iako im Njemačka izađe na megdan (što će vjerovatno tako biti). Gladni su osvete, i sad imaju priliku za nju. Kako god, u četvrtfinalu će ih vjerovatno čekat Belgija, i ja bih tu na neslaganje većine ipak prednost dao Belgijancima, možda i zbog toga što se igra u Evropi, a znamo da to nije baš pogodno tlo za brazilsku selekciju. Dakle, iako Brazilce priznajem za jednog od tri najveća favorita na prvenstvu, prognoziram da neće dalje od četvrtfinala...

Španija - još jedan od favorita kojim ja nisam naročito očaran. Jesu i oni solidno izbalansirani, tj. pozicijski pokriveni, ali fali im ono nešto za samog vrha. Nekako mi djeluje da nemaju tog nekog igrača koji bi ih odvukao tamo. Isco i Busquets kao najistaknutiji pojedinci mi nisu baš taj kalibar. O Diegu Costi da ne govorim. Vidimo da ni De Gea nije pouzdan koliko se mislilo. Uz to imaju ovaj haos sa selektorom. Treba uzeti u obzir i ovo katalonsko pitanje, što sigurno neće pomoći kreiranju kohezijske atmosfere (mada možda neće puno ni odmoć, jer su to profesionalci). Zbog svega toga mislim da do naslova ne mogu. Ali jaki jesu, i polufinale je sasvim realno...

Belgija - već sedmicama se dvoumim da li da kao svog prvog favorita istaknem Belgiju ili Francusku. Odlučih se ipak za Francuze, mada bih volio da to budu Belgijanci. Već mnogo puta sam napisao da mi je teško zamisliti da ovakva generacija propusti sva prvenstva i da ni na jednom ne napravi nešto krupno. Sad mi se čini da su naučili nešto iz prethodnih neuspjeha i da su dovoljno sazreli bar za polufinala. Od Lukakua očekujem da bude prvi strijelac prvenstva...

Engleska - iako me razočaraju svaki put moram ostat perzistentan, i ponovo im prognozirati visok plasman, jer nekada moraju uspjet. Zapravo, mislim da njihove šanse da daleko doguraju i nisu tako nerealne. Grupa im je povoljna - Tunis i Panama zaista ne bi trebali biti ozbiljan problem. Potom dolazi neko iz grupe H, gdje su Englezi opet favoriti, bez obzira na sve. U četvrtfinalu bi lako mogli ići na Meksiko. Opet to nije neki protivnik kojeg Englezi ne bi mogli izbaciti. U polufinalu je već moguće svašta, tako da moja prognoza da ću vidjeti Englesku u finalu nije toliko ni blesava. Dovoljno je da Kane bude raspoložen, a da ostali budu bar na svom nekom prosječnom nivou. A to što su sad manje samouvjereni nego inače, zbog naizgled tanje ekipe, po meni im je to samo plus...

Francuska - moja prognoza za prvaka svijeta. Nisam siguran, jer sve to ne djeluje baš usklađeno, Deschamps ne pretjerano inteligentno, a stoji i ovo što mnogi govore za nedostatak kreativnosti, ali previše je u tom timu skoncentrisano kvalitete, da jednostavno moraju nešto napraviti. Da li će to biti baš sami naslov - vidjećemo, ali Francuska se mora uvažiti kao ekipa kojoj i kad ne ide glatko, opet ide nekako. Ne mora se puno ljudi slagati, ali ja ih vidim na tronu...
fakat

#1103 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by fakat »

agent_zero wrote:Sramota je da smo dva turnira zaredom propustili, zahvaljujuči klocu od selektora, a donekle i igračima :twisted:
Svaku tekmu ovog SP koju gledam sjetim se nasih smlata i mislim "vidi ove ljude kako igraju, kako se bore, otkidaju bodove, itd". Ali nije tema emisije.
leškarenje

#1104 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by leškarenje »

Image
Muhamed Đakmić

#1105 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Evo nešto što možda niste znali.

https://sportsport.ba/fudbal/zasto-sudi ... ace/280353

Stvarno ne volim na ovakav način kritikovati nikoga, ali čemu ovo? Kakvu ovaj publiku želi da stekne, nikako mi nije jasno.
omar little

#1106 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by omar little »

:lol: :lol:
fakat

#1107 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by fakat »

Wtf? :lol:
cyprus

#1108 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Humor :D
zomri

#1109 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by zomri »

gift that keeps on giving :lol: :lol:
pirmin

#1110 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pirmin »

Prvo kolo pri kraju, za sad jedino Belegija odigrala rutinski. :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#1111 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Tacno osjetim kako mi se jedan dio mozga osusi kad Culke uploaduje tekst, ne moram ga ni citati.
AmiĐa_Idriz

#1112 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz wrote:Joj kad uzme redati imena igraca po brojevima a ne pozicijama hocemo ni nesto biti :mrgreen: .
Ohoho vidi promjenila FIFA grafiku :mrgreen:
Bazinga1234

#1113 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Bazinga1234 »

.
Herr Flick

#1114 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Herr Flick »

Svaka utakmica penal :lol: :lol:
SmokingMan

#1115 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by SmokingMan »

Ovi japanci za sada sa igračem više izgledasju poprilično bezidejno.
AmiĐa_Idriz

#1116 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Nakon zavrsenog prvog kola za ekipe iz Juzne Amerike, moze se reci da su ne uzasni, vec katastrofalni ( :sretan: )

Da nije mozda klima faktor? Ako je tako onda sto se mene tice neka se svaki Mundijal igra kod brata Putina :mrgreen: :kiss:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1117 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Challenger_ »

Neki dan pominjem retorički/metaforički "zemljotres" kada je Meksiko zavalio go. Danas čitam u Avazu, sportska rubrika, kako je navodno bio pravi zemljotres u gradu Meksiko u vremenu kada je pao go. Kao, sumnja se da je izazvan neprirodnim putem, usljed ludila u gradu. Ubio me Bog ako lažem.

E, sad, prava, istinita vijest ili nas neko iz Avaza čita pa izmišlja, ne znam.
Fudo387

#1118 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Fudo387 »

Nije bio zemljotresi vec su toliko skakali da su aktivirali senzore za zemljotres.
AmiĐa_Idriz

#1119 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Jebo zemljotres, poceo Kukric. Svi u park !!1!1! :mrgreen:
Challenger_

#1120 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Challenger_ »

Fudo387 wrote:Nije bio zemljotresi vec su toliko skakali da su aktivirali senzore za zemljotres.
Kao što sam i pretpostavio, vanserijski LOOOOOOM.
karanana

#1121 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by karanana »

ima li iko iskustva sa hisense televizorima?
Muhamed Đakmić

#1122 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

karanana wrote:ima li iko iskustva sa hisense televizorima?
:lol: Evo na Piku pogledam, ima 6 ili 7 Hisense artikala ukupno. Očito postoji neka obaveza za reklamiranje jer su sponzor prvenstva, pošto kod nas nigdje to nisam vidio.
AmiĐa_Idriz

#1123 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Kolumbija izgubila, Senegal pobjedio...nelos dan :mrgreen: :thumbup:
Challenger_

#1124 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Challenger_ »

Odličan fudbalski dan. Dobre tekme, dobro sve.

:thumbup:
AmiĐa_Idriz

#1125 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Odlicno odlicno danas, a sutra ni sekunde obecavajuce :|
Locked