kad igrac uzme kinesko drzavljanstvo, dobije i novo ime
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Znam ja, al se ne slažem sa takvom praksomPoint. wrote:Zna li iko zbog čega Swansea i Cardiff igraju u EPL a Vels ima svoju ligu gdje im klubovi igraju EL, CL kvale. Zašto ne igraju u toj velškoj PL ili kako se već zove?
Bio je Dundalk prije koju godinu... Nekad ranije i Shamrock, ono kad su izbacili Partizana... Samo mi se čini da je to bio još Kup UEFA...Point. wrote:Hvala Kipre, očekivao sam da bi ti mogao znati.
Interesantna priča u svakom slučaju. Kad smo već kod britanskih ostrva, je li se ikad plasirao neki irski klub u grupne faze evropskih takmičenja? S obzirom da su ipak imali te neke kvalitetne igrače zanimljivo mi je da im je klupski fudbal totalno u kurcu.
Slicna im je situacija kod nas sto se tice Saveza, njihov savez postoji samo za repku i nista vise.cyprus wrote:Bio je Dundalk prije koju godinu... Nekad ranije i Shamrock, ono kad su izbacili Partizana... Samo mi se čini da je to bio još Kup UEFA...Point. wrote:Hvala Kipre, očekivao sam da bi ti mogao znati.
Interesantna priča u svakom slučaju. Kad smo već kod britanskih ostrva, je li se ikad plasirao neki irski klub u grupne faze evropskih takmičenja? S obzirom da su ipak imali te neke kvalitetne igrače zanimljivo mi je da im je klupski fudbal totalno u kurcu.
Dugo sam se pitao što im je liga tako loša (otprilike nivo naše, iako imaju kudikamo povoljnije faktore), ali onda sam skonto da su kod njih pravo popularni ragbi i taj nekakav gelski fudbal, a kako nisu naročito velika zemlja, valjda nemaju dovoljnu igračku bazu za ozbiljan razvoj u sva tri sporta... Fudbalsku reprezentaciju im većinom čine igrači koji od malena igraju u Engleskoj ili eventualno Škotskoj...

turbofolk wrote:Kad je riječ o fudbalu, utakmicama i tribini, nemoguće je ne pomenuti jedno zanimljivo lice koje smo prije nekih 10-15-20 godina imali priliku vidjeti na svakoj utakmici Valencie i reprezentacije Španije. Čovjeka koji je za ovih 35 godina postao španska institucija i nezaobilazno lice na tribinama kada igra Furija. Ima preko 400 uživo odgledanih utakmica Španije, što domaćih što gostujućih. Ne znam je li dolazio kod nas. Aktivan je od, sada već davne, 1982. godine i svjetskog prvenstva u Španiji.
Manolo EL del Bombo iliti El Bombo de Espana (bubanj Španije)
Veliki navijač Valencie pored čije Mestalle čovjek posjeduje bar koji je u međuvremenu postao pravi muzej i suvenirnica.
Ne znam je li ga do sad neko pomenuo na temi od 45 stranica, a siguran sam da ga se većina vas sjeća. Još uvijek je aktivan, vjerovatno ne kao prije, ali ipak aktivan. Za neka svjetska i evropska prvenstva (pa i za Rusiju prošle godine) imao je pozivnice Španskog fudbalskog saveza da o njihovom trošku putuje s reprezentacijom i da bude njihov gost.
Među navijačima je toliko omiljen da su mu i pjesmu napravili.. Onako baš zarazan ritam. Bio sam zaboravio na njega, ali neki dan na Sport Klubu odgledah dokumentarac o šampionskoj generaciji RK Metaloplastika iz Šabca pa me podsjetiše na njega. Naime u finalu 1985. godine u finalu rukometnog kupa evropskih prvaka, Metaloplastika je igrala protiv Atletico Madrida i Manolo je bio na domaćoj utakmici Atletica. Obje utakmice Metaloplastika je ubjedljivo dobila i okitila se naslovom.
Mene obradovaše što su me podsjetili na ovu legendu, za koju sam eto sazno da je još uvijek živ i još uvijek je glavni zabavljač na tribinama.
Manolo El del Bombo
Sad kad si to pomenuo od nekud mi je poznato, ali opet se ne sjećam ničeg u vezi togaganjeta wrote: Kako ba ne znaš je li dolazio kad nas, a bubanj mu klepili ovdje?!
Uhh kako ce ga zuljati bubreg od sredine cetrdesetihdječak sa šibicama wrote: