SaraFina wrote:zoomba wrote:Kolko vidim tema je za one vec razvedene da se pronadju a ne one u procesu, koji se mozda i razvedu a mozda i ne.. al dobro svaki savjet je dobrodosao, uglavnom i kod bracniga savjetnika kad ides ne ides sam vec obadvoje da bi se dobila bolja slika i pomoglo na pravi i moguci nacin a ne da bi neko trazio razlog zasto da ode.. sto je i po zakonu prvo bracno savjetovaliste da se vidi tacno u cemu je problem i kome , jer kad dodje samo jedna osoba naravno da ce pricati samo kako je ona ugrozena.. a mozda je ona ta koja je pravila sranja najvise, pa jos da joj se pomogne.. i da vjetar u ledja.. zato sam spominjao da je tesko donositi zakljucke samo iz price sa jedne strane.. bar moje neko licno misljenje , ne vezano za pacu i superisku , da se ne bi pronalazili..SaraFina wrote:Ja volim na ovoj temi čitati Paca, superišku i još neke ljude. Mislim da su zdravo primili situaciju kao sto je razvod i iz nje gledaju da izvuku ono sto mogu najbolje.
Novostečenu slobodu ne zloupotrebljavati, ne srozavati se na neke "nužne kompromise zarad površnih veza" i sl. To je ukratko po meni poruka koju ljudi gledaju prenijeti.
Općenito na temi se moze procitati niz dobrih savjeta za "nedaj boze" i budućnost.
Takodjer ljude i besplatno savjetuju kako postupiti u "friśkim situacijama" , kako teče tok razvod i zakonska procedura.
Nisam moderator, obični sam forumaš, ali ova tema je definitivno jako kvalitetna i edukativna.
Razvodi su svakodnevnica. Da pomognete potporom jednoj osobi odlično je.
Ja i ti nismo ovdje da donosimo bilo kakve zaključke, ili se svrstavamo na stranu jednog ili drugog forumaša. Takodjer me ne zanima, a ni tebe ne bi trebalo, mišljenje od bivših supruznika razvedenih ljudi koji ovdje pišu ili supružnika ljudi čiji je razvod u postupku. To su privatne stvari i u takvo što se ne ulazi.
Ovo je tema "sta i kako nakon razvoda i kako se vratiti u šine i scakodnevnicu".
Odgoj djece i pomoc novim kolacima.
Pa eto ja volim da ucim iz tudjih gresaka..