odgovorio sam ti samo što odbijaš da prihvatiš kao odgovor ono što ne želiš da čuješHafis wrote: Nisi mi ništa
odgovorio. Opet si prebacio loptu na drugu stranu.
Pitam te: da se poslužim onim tvojim gore riječima - gdje su to izišli u susret?? Koji su to primjeri?
P.S.
Nećemo zar sad o ratu i tko je zbog koga ušao u rat.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1101 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#1102 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ti: Bošnjačka politika prema bh. Hrvatima je daleko konstruktivnija i pozitivnija nego politika bh. Hrvata prema Bosni i Hercegovini.JoseMujica wrote:odgovorio sam ti samo što odbijaš da prihvatiš kao odgovor ono što ne želiš da čuješHafis wrote: Nisi mi ništa
odgovorio. Opet si prebacio loptu na drugu stranu.
Pitam te: da se poslužim onim tvojim gore riječima - gdje su to izišli u susret?? Koji su to primjeri?
P.S.
Nećemo zar sad o ratu i tko je zbog koga ušao u rat.
Ja:U čemu se ogleda ta konstruktivnost, a pogotovo pozitivnost? Ja je ne vidim.
Ti: Gdje god su mogli da izađu u susret Hrvatima, izašli su....pa i 1992. su ušli u rat zbog njih, a mogli su ga izbjeći.
Dobar odgovor, sve si pojasnio. E ne bi ga ti meni položio na ispitu s takvim odgovorima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1103 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ne bi ni ti nikad pičke dobio s takvim pristupomHafis wrote: Dobar odgovor, sve si pojasnio. E ne bi ga ti meni položio na ispitu s takvim odgovorima.
-
Hafis
#1104 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A jebat ga. Žene su naivne, šta ću im ja.JoseMujica wrote:ne bi ni ti nikad pičke dobio s takvim pristupomHafis wrote: Dobar odgovor, sve si pojasnio. E ne bi ga ti meni položio na ispitu s takvim odgovorima.
- 512MB
#1105 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafize mani se te minderaske spike, nismo ti svi ovde obrali bostan. Ako te sjecanje sluzi nudio sam ti posao u Njemackoj za 130k € p.a. posto si tvrdio da si svEtski statisticarski talent, pa si rekao da imas "nekih" obaveza u Mostaru itd. I sta velis da popravim zube u BiH? Nazalost sestra mi je zubarka ovde, pa mi se glancaju kao ona zvEzda na 220ki cederu..Hafis wrote: Vjenčani sam kum jednom zaista vrsnom urologu.
Boli te racku veliš? Pretpostavljam kako je teško biti u tuđini i još trpiti takvu bol. Što je najgore, zbog same naravi i lokacije boli, teško je podijeliti muku s drugima, a pretpostavljam i stid te otiči liječniku.
Prema opisu tvoje kliničke slike čini mi se da se radi o Peyronijevoj bolesti (izguglaj). Možeš probati s injekcijama Hylase Dessau 1500 IE - daju se izravno u penis, tj. u novonastale tvorbe. Potrebno ti je barem 10-15 tih aplikacija. A skupe su - oko 80-90 KM jedna amp.
Moj ti savjet ipak operacija, jer bolest neminovno progredira i može doći do vrlo ružnog zakrivljenja i potpune erektilne disfunkcije.
E tu na scenu nastupa moj kum. Javi mi se kad budeš dolazio u Bosnu na redovnu popravku zuba
A to za nas odnos prema hrvatskoj dijaspori u BiH, a jebat ga sam pao sam se ubio. Sve se vraca i sve se placa, i tako to...
- Point.
#1106 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kolinda Mati tako reče. Ja samo prenosim vijesti.Novak20 wrote:Ako ćemo pravo, nemam putovnicu pa nisam dijasporac kao ti. A ide mi na klinac bošnjačka mržnja prema Hrvatima i strah od Srba protiv kojih i nisu toliko istrajni u novinarskom lajanju i konkretnom djelovanju. Evo ti primjer Srebrenice pune obnovljenih i praznih kuća kao povoda da se oplete po Čoviću, a u komentarima po Hrvatima.Point. wrote:Novak, kakav je osjećaj biti dijasporac?
A, interesantno je kako u zadnje vrijeme par majoriziranih na forumu svaku negativnu vijest o Čirilu, posebno ako je iz ambasade USA, pokušavaju prikazati kao fake news.
I onda me neko želi ubjeđivati da je visoke svijesti kojom može i želi graditi građansku, pravnu ili bilo kakvu državu komotnu za sve koji u njoj žive.
Što se tiče Željka Komšića, jer vidim da vam je bolna rana, on je legitimno izabran. Koji to zakon kaže da ja kao Bošnjak ne smijem glasati za nekog nebošnjaka? Ili da on nije Hrvat? Problem je što vi kontate da ako nije u HDZ nije Hrvat.
Jebote, Dragan šuruje sa Dodikom i ti se onda čudiš nešto.
Vi bi pravnu državu al da određujete ko ima pravo glasati za koga te ko je pravi Hrvat a ko krivi. Vi bi ultimatumima gradili državu po mjeri. E malo sutra.
- Kolinda
#1107 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Slažeš sa možda samnom da je predsjednički veto jedan od bitnih ovlasti člana predsjedništva i da je to načina da zaustavi neku odluku/zakon????Point. wrote:Kolinda Mati tako reče. Ja samo prenosim vijesti.Novak20 wrote:Ako ćemo pravo, nemam putovnicu pa nisam dijasporac kao ti. A ide mi na klinac bošnjačka mržnja prema Hrvatima i strah od Srba protiv kojih i nisu toliko istrajni u novinarskom lajanju i konkretnom djelovanju. Evo ti primjer Srebrenice pune obnovljenih i praznih kuća kao povoda da se oplete po Čoviću, a u komentarima po Hrvatima.Point. wrote:Novak, kakav je osjećaj biti dijasporac?
A, interesantno je kako u zadnje vrijeme par majoriziranih na forumu svaku negativnu vijest o Čirilu, posebno ako je iz ambasade USA, pokušavaju prikazati kao fake news.
I onda me neko želi ubjeđivati da je visoke svijesti kojom može i želi graditi građansku, pravnu ili bilo kakvu državu komotnu za sve koji u njoj žive.
Što se tiče Željka Komšića, jer vidim da vam je bolna rana, on je legitimno izabran. Koji to zakon kaže da ja kao Bošnjak ne smijem glasati za nekog nebošnjaka? Ili da on nije Hrvat? Problem je što vi kontate da ako nije u HDZ nije Hrvat.
Jebote, Dragan šuruje sa Dodikom i ti se onda čudiš nešto.
Vi bi pravnu državu al da određujete ko ima pravo glasati za koga te ko je pravi Hrvat a ko krivi. Vi bi ultimatumima gradili državu po mjeri. E malo sutra.
- spreca
#1108 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zato cemo izabrati Zlatnog Ljiljana.....on na gluposti nece koristiti veto.....a vama je najvaznije da imate mogucnost blokirati a ne raditi...kurko vamKolinda wrote: Slažeš sa možda samnom da je predsjednički veto jedan od bitnih ovlasti člana predsjedništva i da je to načina da zaustavi neku odluku/zakon????[
-
Novak20
#1109 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
spreca wrote:Zato cemo izabrati Zlatnog Ljiljana.....on na gluposti nece koristiti veto.....a vama je najvaznije da imate mogucnost blokirati a ne raditi...kurko vamKolinda wrote: Slažeš sa možda samnom da je predsjednički veto jedan od bitnih ovlasti člana predsjedništva i da je to načina da zaustavi neku odluku/zakon????[
Bujrum, bujrum.
- Point.
#1110 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kakav ba veto, pa nismo vijece sigurnosti UN. Veto bi koristili samo za blokade svega zivog. Zajebi to.Kolinda wrote: Slažeš sa možda samnom da je predsjednički veto jedan od bitnih ovlasti člana predsjedništva i da je to načina da zaustavi neku odluku/zakon????
- spreca
#1111 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vidices da ce biti guuuuuutNovak20 wrote:spreca wrote:Zato cemo izabrati Zlatnog Ljiljana.....on na gluposti nece koristiti veto.....a vama je najvaznije da imate mogucnost blokirati a ne raditi...kurko vamKolinda wrote: Slažeš sa možda samnom da je predsjednički veto jedan od bitnih ovlasti člana predsjedništva i da je to načina da zaustavi neku odluku/zakon????[![]()
![]()
Bujrum, bujrum.
-
Novak20
#1112 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ima li ribe u Spreči ?
-
Novak20
#1113 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šta kaže jedan visoki predstavnik koji je zavalio Hrvate u BiH ganjajući bošnjačke i srpske interese.
http://www.dnevnik.ba/vijesti/ashdown-n ... onozac-ako
VOA: Gledajući iz današnje prespektive, da bi ste li promijenili ijednu od svojih odluka iz prošlosti?
"Ah, da, naravno. Ako kao stranac sa velikim ovlastima dođete u tako kompleksnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina, naravno da ćete napraviti greške. Uveliko su mi pomagali i vodili me prijatelji među bosanskim narodom, kojeg zaista volim, i političarima koji su bili uz mene: Dragan Čavić, Adnan Terzić i donekle Mladen Ivanić. Oni su me vodili i prihvaćali su greške koje sam pravio.
Jesam li pravio greške? Da. Vjerujem da sam napustio BiH šest mjeseci prerano. Vjerujem da smo policijsku reformu doveli do točke s koje je trebala ići naprijed, vjerovao sam da se postignuto ne može poništiti, ali nisam bio u pravu. Nažalost vjerujem da je to bio početak urušavanja institucija koje smo imali. Krivim sebe za to, ali krivim i međunarodnu zajednicu jer nije nastavila taj proces. Također, gledajući unazad, bio sam toliko fokusiran na odnos između Sarajeva i Banja Luke, jer je to za mene u to vrijeme bio izvor prijetnje, da nisam dovoljno pažnje obraćao na poziciju Hrvata. BiH je ,uvijek bila kao tronožac, ako izvučete jednu nogu, onda se sve sruši. Vjerojatno nisam shvaćao i proveo dovoljno vremena razmišljajući zbog čega bi Hrvati mogli ostati u BiH", rekao je on u intervjuu za Voice of America.
- seln
#1114 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novak20 wrote:Šta kaže jedan visoki predstavnik koji je zavalio Hrvate u BiH ganjajući bošnjačke i srpske interese.
VOA: Gledajući iz današnje prespektive, da bi ste li promijenili ijednu od svojih odluka iz prošlosti?
"Ah, da, naravno. Ako kao stranac sa velikim ovlastima dođete u tako kompleksnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina, naravno da ćete napraviti greške. Uveliko su mi pomagali i vodili me prijatelji među bosanskim narodom, kojeg zaista volim, i političarima koji su bili uz mene: Dragan Čavić, Adnan Terzić i donekle Mladen Ivanić. Oni su me vodili i prihvaćali su greške koje sam pravio.
Jesam li pravio greške? Da. Vjerujem da sam napustio BiH šest mjeseci prerano. Vjerujem da smo policijsku reformu doveli do točke s koje je trebala ići naprijed, vjerovao sam da se postignuto ne može poništiti, ali nisam bio u pravu. Nažalost vjerujem da je to bio početak urušavanja institucija koje smo imali. Krivim sebe za to, ali krivim i međunarodnu zajednicu jer nije nastavila taj proces. Također, gledajući unazad, bio sam toliko fokusiran na odnos između Sarajeva i Banja Luke, jer je to za mene u to vrijeme bio izvor prijetnje, da nisam dovoljno pažnje obraćao na poziciju Hrvata. BiH je ,uvijek bila kao tronožac, ako izvučete jednu nogu, onda se sve sruši. Vjerojatno nisam shvaćao i proveo dovoljno vremena razmišljajući zbog čega bi Hrvati mogli ostati u BiH", rekao je on u intervjuu za Voice of America.
Znaci, grohotom se smijem... grohotom.
Bosnjaci su do sada skupili citavu antologiju ovakvih izjava.
Korist - nula.
-
lajkujMe
#1115 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Htio naci naci temu majorizacija hrvata ali nema veze i ova je sasvim uredu.
Razmisljam i razmisljam hrvati govore oni majonizirani, srbi da im bosnjaci namecu i razmisljam i onda skontam bit svega, u ovoj drzavi pravi majonizirani narod su Bosnjaci i Bosnanci svi religija.
Zabranjuju i omlazavaju nam jezik Bosanski
Ne daju nam drzavu nego je ruse
Ne daju nam pravo na religiju i vjeru
Ne daju nam identitet kao bosnjaka i bosanca
Ne daju nam prava na skolovanje djece
Ne daju nam prava povratka i poslova na visestoljetna ognjista
Iskrivljuju nasu historiju i prilagodjavaju je sebi
Pravda nije ista za Bosnjake u zavisnosti gdje zivis.
Ukratno Bosnjaci i Bosanci su majonizirani ma vecem dijelu drzave i nas kao narod maltretiraju na svakom koraku u pokusaju da nas eliminisu na sve nacine jos se predstavljaju kao zrtve od strane tkz bosnjacke velikoislamisticke radikalizacije i nametanja naseg naspram njihovog.
A bosnjaci? Sutimo, trpimo iscekujemo poboljsanje a nista od toga pruzimo ruku pomirenja a oni je odsjeku.
Dokada cemo cutati i popustati prema rasistima, ksenofobima i fasistima?
Razmisljam i razmisljam hrvati govore oni majonizirani, srbi da im bosnjaci namecu i razmisljam i onda skontam bit svega, u ovoj drzavi pravi majonizirani narod su Bosnjaci i Bosnanci svi religija.
Ukratno Bosnjaci i Bosanci su majonizirani ma vecem dijelu drzave i nas kao narod maltretiraju na svakom koraku u pokusaju da nas eliminisu na sve nacine jos se predstavljaju kao zrtve od strane tkz bosnjacke velikoislamisticke radikalizacije i nametanja naseg naspram njihovog.
A bosnjaci? Sutimo, trpimo iscekujemo poboljsanje a nista od toga pruzimo ruku pomirenja a oni je odsjeku.
-
Novak20
#1116 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Je li ovo nova akcija za čisto Sarajevo i primjenu popisa iz 1991. za politička štimanja ?
http://www.dnevnik.ba/teme/kome-smeta-u ... inacija-je
„Ugo Vlaisavljević je već duži niz godina sistematski uznemiravan i diskriminiran na radnom mjestu, a akt izricanja mjere pred otkaz je samo uznemiravanje koje je poprimilo formalni oblik. Akt upozorenja pred otkaz sadrži veoma mnogo nezakonitosti, a svi navodi su paušalno navedeni na što čak i da u aktu postoji, pouka o pravnom lijeku, a ne postoji, nije moguće pobijanje navoda iz upozorenja“, tvrdi Sanja Vlaisavljević.
Višegodišnji progon profesora Vlaisavljevića kulminirao je s posljednjim upozorenjem pred otkaz. Žrtva je kontinuiranog progona i kampanje u kojima mu se već dugo vremena onemogućavalo nesmetano obavljanje radnih obveza: uvredama, psovkama, isključivanjem iz različitih komisija/odbora i onim multinacionalnom Sarajevu omiljenim: prozivanjem da je „fašist“.
Potvrđuje ovo i Sanja, tvrdeći kako je njen suprug, Ugo Vlaisavljević, žrtva nacionalističkog progona.
„Vlaisavljević je već dugo žrtva najgorih uvreda, nazivanja fašistom i rasistom što ukazuje na činjenicu da biti manjina i iznositi stav neovisan o volji većine na Filozofskom fakultetu znači biti žrtva najgoreg, dozvolite mi, i nacionalističkog progona“, tvrdi Vlaisavljević.
Sanja Vlaisavljević tvrdi kako je ovo samo nastavak mobbinga nad Ugom kojim se ugrožava njegov ugled čast i dostojanstvo, uzimajući u obzir niz lažnih i paušalnih optužbi kao i zanemarivanje procedure koja je morala prethoditi njegovom donošenju.
„Poruka je jasna: treba ga otjerati po svaku cijenu. A što i ne bi kada je još samo jedan dvoje troje preostalih pripadnika nevećinskog naroda na toj obrazovnoj instituciji“, zaključila je Sanja Vlaisavljević u izjavi za Dnevnik.ba.
- seln
#1117 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ma naravno, uvijek objektivna Sanja....Novak20 wrote:Je li ovo nova akcija za čisto Sarajevo i primjenu popisa iz 1991. za politička štimanja ?
„Ugo Vlaisavljević je već duži niz godina sistematski uznemiravan i diskriminiran na radnom mjestu, a akt izricanja mjere pred otkaz je samo uznemiravanje koje je poprimilo formalni oblik. Akt upozorenja pred otkaz sadrži veoma mnogo nezakonitosti, a svi navodi su paušalno navedeni na što čak i da u aktu postoji, pouka o pravnom lijeku, a ne postoji, nije moguće pobijanje navoda iz upozorenja“, tvrdi Sanja Vlaisavljević.
Višegodišnji progon profesora Vlaisavljevića kulminirao je s posljednjim upozorenjem pred otkaz. Žrtva je kontinuiranog progona i kampanje u kojima mu se već dugo vremena onemogućavalo nesmetano obavljanje radnih obveza: uvredama, psovkama, isključivanjem iz različitih komisija/odbora i onim multinacionalnom Sarajevu omiljenim: prozivanjem da je „fašist“.
Potvrđuje ovo i Sanja, tvrdeći kako je njen suprug, Ugo Vlaisavljević, žrtva nacionalističkog progona.
„Vlaisavljević je već dugo žrtva najgorih uvreda, nazivanja fašistom i rasistom što ukazuje na činjenicu da biti manjina i iznositi stav neovisan o volji većine na Filozofskom fakultetu znači biti žrtva najgoreg, dozvolite mi, i nacionalističkog progona“, tvrdi Vlaisavljević.
Sanja Vlaisavljević tvrdi kako je ovo samo nastavak mobbinga nad Ugom kojim se ugrožava njegov ugled čast i dostojanstvo, uzimajući u obzir niz lažnih i paušalnih optužbi kao i zanemarivanje procedure koja je morala prethoditi njegovom donošenju.
„Poruka je jasna: treba ga otjerati po svaku cijenu. A što i ne bi kada je još samo jedan dvoje troje preostalih pripadnika nevećinskog naroda na toj obrazovnoj instituciji“, zaključila je Sanja Vlaisavljević u izjavi za Dnevnik.ba.
ima li neko kome jos nije ponudila svoje usluge za pola marke?
Kad samo pomislim da je glupi Bosnjo ovo dvoje drzao za iskrene kosmopolite.... a oni tada jednostavno bunarili sarajevske fondove.
-
Novak20
#1118 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Baš si našao temu za kmečanje i kolektivno samosažaljevanje. U BiH je nadrljao svako ko je u položaju bilo kakve manjine u odnosu na većinu kojoj također nije dobro. I nije to od jučer.lajkujMe wrote:Htio naci naci temu majorizacija hrvata ali nema veze i ova je sasvim uredu.
Nego, šta predlažeš ? Kako dalje sa bošnjačkom politikom protiv rasista, ksenofoba i fašista koji su konstitutivni i ravnopravni sa tolerantnim filantropima i antifašistima ?
- BHCluster
#1119 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kad skontas da pojam konstitutivnost ne postoji! Kad ga nadjes u Ustavu javi.
- cyprus
#1120 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja našo i evo javljamBHCluster wrote:Kad skontas da pojam konstitutivnost ne postoji! Kad ga nadjes u Ustavu javi.
-
kiligonzales
#1121 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zasto se posmatra samo jedna strana? Treba posmatrati obje, radi objektivnijeg pristupa temi.Novak20 wrote:Nakon 2000. i vladavine Alijanse sa NHI, izbornog inženjeringa koji omogućava biranje političkih ikebana tipa Ž.K. i "Hrvata" iz kantona gdje ih praktično nema, koaliranja SDP sa SDA u pokušaju uklanjanja HDZ sa političke scene i stvarnog političkog marginaliziranja Hrvata u F BiH, došlo se do tačke kada su dvije etničke opcije, Bošnjačka i Hrvatska, prisiljene otkriti karte o tome kako i kamo dalje.
Srpski entitet je za sada miran pod dejtonskim Ustavom ali F BiH ima veliki problem u političkom sukobu Hrvata i Bošnjaka povodom presude Ustavnog suda i traženih izmjena Izbornog zakona. Ovaj sukob uzrokuje skoro pa potpunu paralizu u F BiH i negativna medijska prepucavanja. Privreda, razvoj, potrebe običnih ljudi, egzodus omladine, sve je u drugom planu dok se ovaj gordijev čvor u F BiH ne raspetlja.
Ustav BiH,nažalost, nije građanski nego etnički a BiH nije postala pravna i uređena država 22 godine iza rata da može garantovati prava građanima. Pogotovo ne onima koji negdje žive kao manjina.
Političke stranke u Hrvata su se okupile oko HNS koji uživa skoro pa plebicitarnu podršku u formiranju i provođenju hrvatske politike. Cilj je da se ne dozvole promjene Ustava uz pomoć ikebana bez učešća hrvatskih stranaka koje dobijaju većinu glasova Hrvata u BiH.
Bošnjačke stranke nemaju zajedničko tijelo kojim koordiniraju političko djelovanje prema hrvatskoj politici ali očito imaju davno izdefiniran stav koji se u javnosti očituje pod devizom "građanska država - jedan čovjek, jedan glas" a u praksi se ogleda kao "rahat patnja". Možda ima bošnjačkih stranaka sa drugačijim stavom ali to sigurno nisu one najjače.
Pošto se hrvatska politika bistri na drugim temama, jedno pitanje:
Šta će poduzeti i dokle je spremna ići bošnjačka politika u ovom političkom sukobu sa Hrvatima oko izmjena Izbornog zakona ?
Znamo mi Bosnjaci da nije pravedno birati drugima clana predsjednistva, ali isto tako znamo da nije lijepo i pravedno da bas taj clan predsjednistva, pa i njegova stranka otvoreno poturaju noge Bosnjacima i koketiraju sa SNSD-om koji na jednak nacin obespravljuje u RS Hrvate, birajuci im predstavnike u vladi RS, poput onog Emila Vlajkija i nekih drugih kvazi Hrvata, umjesto da HDZ i tamo prigovori zbog gazenja prava hrvatskog naroda, oni sute i sve svoje politicke borbe sele na prostor FBIH, te zajednickim snagama sa SNSD omalovazavaju BiH, Bosnjake kao najmnogobrojniji njen narod i zele je predstaviti nefunkcionalnom drzavom, a Bosnjake kao glavnim krivcem za to. Da ne govorimo o vjecitom prizivanju treceg entiteta na cije nepostojanje je same Hrvate osudio Tudzman u Dejtonu pristajuci na FBIH.
Bosnjacke stranke ne mogu pristati na izborni zakon koji vrednuju par puta vise 1 glas Hrvata u odnosu na glas Bosnjaka. Jedino je DF spreman da vam otme poziciju clana predsjednistva bosnjackim glasovima, upravo radi bezobrazluka Covica. Hoceli ici sa nekom vlastitom listom i Hrvata za parlament FBIH, mislim da ce to biti tesko izvodivo.
-
Mirza007
#1122 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Samo po Ustavu i nikako drugacije. Ne postoji hrvatski clan Predsjednistva i ne biraju ga Hrvati.
Postoji clan Predsjednistva - Hrvat kojeg biraju gradjani. Tako pise u Ustavu.
- Point.
#1123 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I tako treba da bude. Niko ne može meni kao Bošnjaku da zabrani da dam svoj glas nekom Srbinu ili Hrvatu ako mi se prohtije. Inače, mjenjamo Dayton. Nemam ništa protiv.Mirza007 wrote:Samo po Ustavu i nikako drugacije. Ne postoji hrvatski clan Predsjednistva i ne biraju ga Hrvati.
- muha_sa
#1124 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ja sam za to da idemo obiljezeni na glasanje, nekim trakama u raznim bojama oko rukava--nek se zna ko je ko
- Point.
#1125 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tako nekako i žele.