Pa i da se opuste Belgijanci opet bi nas pobjedili. Ne bi mi bili sposobni pobjediti ih.nadžak wrote:Realno Belgiju možemo dobiti samo uz pomoć filmskih trikova iz Holivuda. Jedino da im se desi ovo što i nama protiv Kipra pa da zamjenimo uloge i tako ih dobijemo.
Ono u smislu, mi se opustili, ta će Kipar ( ta će Bosanci) , protivnik zapne maksimalno i Kipar (Bosna) pobjedi. Samo tako možemo dobit Belgiju, ali sumnjam da se ono njesra može zadugo ikom ozbiljnom desiti jer su ama baš svi vidjeli šta znači kad uđeš u utakmicu protiv autsajdera totalno ubjeđen da ćeš ga dobit nako!
SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ludzak
#1101 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
- ExNihilo
#1102 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Mi prije svega igramo protiv sebe, a onda svih ostalih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1103 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
E svaka ti je ka u Njegosa...
Imperum sibi maximum imperum est ili kako vec rece Broj 1 iz Alan Forda koji je bio prisutan kad se to izgovorilo..
Imperum sibi maximum imperum est ili kako vec rece Broj 1 iz Alan Forda koji je bio prisutan kad se to izgovorilo..
- Romanista 101%
#1104 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
nazalost gubili smo mi i od gorih reprezentacija od Kipra
https://www.11v11.com/matches/malta-v-b ... 99-266329/
- dječak sa šibicama
#1105 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ima li BiH ikakve sanse za direktan plasman?
vidim neki spominju moguci plasman na SP, pa zato pitam...
vidim neki spominju moguci plasman na SP, pa zato pitam...
- nadžak
#1106 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ovo je, koliko se sjećam iz onog doba bojkota reprezentacije, možda griješim period.Romanista 101% wrote:nazalost gubili smo mi i od gorih reprezentacija od Kipra
-
doktor78
#1107 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Takodje,bar do kraja ovih kvalifikacija. Ako se i nekim cudom desi da udjemo u taj baraz-bez mene. Dosta mi je baraza za citav zivot...AmiĐa_Idriz wrote:Zar je moguce da se ikakve taktike uopšte razrađujuja sam razradio taktiku da ih neću više pratiti
![]()
- Logovan
#1108 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Admir HasančićRomanista 101% wrote:nazalost gubili smo mi i od gorih reprezentacija od Kipra
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1109 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Da li je igdje iko cuo da je bilo vrlo upitno odigravanje drugog poluvremena zato sto kao nasi nisu htjeli izaci da igraju pa je UEFA zaprijetila dugogosnjom kaznom????? Nesto se desilo na poluvremenu u svlacionici!!!
- nadžak
#1110 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Prvi put čujem! A znaš šta kažu ,gdje ima dima ima i vatre. Hajd ga znaj.hrasno38 wrote:Da li je igdje iko cuo da je bilo vrlo upitno odigravanje drugog poluvremena zato sto kao nasi nisu htjeli izaci da igraju pa je UEFA zaprijetila dugogosnjom kaznom????? Nesto se desilo na poluvremenu u svlacionici!!!
Ne može kod nas ništa normalno jbt. Hajd, nek nije dosadno.
-
bjelave
#1111 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Niko nikada za tako nesto nije cuo.Upravi si to sada ti izmislio.hrasno38 wrote:Da li je igdje iko cuo da je bilo vrlo upitno odigravanje drugog poluvremena zato sto kao nasi nisu htjeli izaci da igraju pa je UEFA zaprijetila dugogosnjom kaznom????? Nesto se desilo na poluvremenu u svlacionici!!!
Ako nisi navedi izvor?
- hrasno38
#1112 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Dakle prica je rekla kazala i dobro procitaj u kojoj sam formi to napisao....vise sam postavio kao pitanje da li je jos neko nesto slicno cuo.bjelave wrote:Niko nikada za tako nesto nije cuo.Upravi si to sada ti izmislio.hrasno38 wrote:Da li je igdje iko cuo da je bilo vrlo upitno odigravanje drugog poluvremena zato sto kao nasi nisu htjeli izaci da igraju pa je UEFA zaprijetila dugogosnjom kaznom????? Nesto se desilo na poluvremenu u svlacionici!!!
Ako nisi navedi izvor?
-
bjelave
#1113 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Niko nikada tako nesto nije cuo. Osim od tebe, sad i ovdje.
I to si izmislio da bi cijelu pricu o nevidjenoj sramoti zaspinovao i relativizirao.
Dakle, takve izmisljene informacije imaju za cilj da amnestiraju Mesu i ono sto je od reprezentacije uspio da napravi.
Nastavi dalje siriti lazi....
I to si izmislio da bi cijelu pricu o nevidjenoj sramoti zaspinovao i relativizirao.
Dakle, takve izmisljene informacije imaju za cilj da amnestiraju Mesu i ono sto je od reprezentacije uspio da napravi.
- hrasno38
#1114 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
He koji si ti specijalac majko moja......i koji mi se kurac javljas i odgovaras na taj nacin. kazes nisam ili jesam cuo i vozdra. I sta ja imam koga da amnestiram ili dizem u nebesa....kakoi tvoja tako i moja zemlja je dozivjela sramotu i ja samo kazem sta sam od jednog covjeka sasvim slucajno. Iskreno i meni izgleda smijesno zato sam onako i napisao.bjelave wrote:Niko nikada tako nesto nije cuo. Osim od tebe, sad i ovdje.
-
bjelave
#1115 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Povedi racuna o rijecniku. Sramota da se jedan stariji coek, penzioner, tako izrazava.hrasno38 wrote:He koji si ti specijalac majko moja......i koji mi se kurac javljas i odgovaras na taj nacin. kazes nisam ili jesam cuo i vozdra. I sta ja imam koga da amnestiram ili dizem u nebesa....kakoi tvoja tako i moja zemlja je dozivjela sramotu i ja samo kazem sta sam od jednog covjeka sasvim slucajno. Iskreno i meni izgleda smijesno zato sam onako i napisao.bjelave wrote:Niko nikada tako nesto nije cuo. Osim od tebe, sad i ovdje.
A sto se tice ovog drugog
-
il dottore
#1116 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Kazu Roma i jos nekoliko klubova iz Serie A se utrkuju u lovu na stopere kiparske reprezentacije
- Point.
#1117 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Cuo sam da je Dzeko bio napustio pripreme da skokne do Dubrovnika. Koliko istine ima u ovome?
-
bjelave
#1118 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Jest, to se pise i prica po forumima. Moglo bi biti istine u tome. Miske ima razlog dok ga je nako hraknuo.
- Point.
#1119 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Nevjerovatno. Pa kako moze selektor dozvoliti da igraci idu sa priprema kako hoce?
- luckylaka
#1120 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ma daj ...Dzeko.Da je Vedo ili Bega i povjerovao bi,poznati su po tome a Edin,Spaha,Ibra,Seo nikada.Ozbiljno sad.citao sam i ja neki dan kako je ekipa predvodjena Dzeko otisla u Dubrovnik na provod ,ali nigdje nije potvrdjeno.Point. wrote:Cuo sam da je Dzeko bio napustio pripreme da skokne do Dubrovnika. Koliko istine ima u ovome?
- spree
#1121 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Hrasno ako nisi ti izmislio onda je neko od koga si cuo. Strasno sta ljudi nece izmisliti i pustiti u eter cisto iz dosade ili iz nekog svog uvjerenja. Kao lose su igrali u drugom poluvremenu mora da se nesto desilo u svlacionici
. A nista o tome da smo uzasno igrali i u prvom poluvremenu. Sto se tiče napustanja priprema, mislim da je ovdje negdje bio objavljen Instagram post kao dzeko u Dubrovniku dva dana pred utakmicu. Sad da li je fake ili nije pojma nemam. Vjerovatno jeste, jer pretpostavljam da bi novinari vec pisali o tome.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1122 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Loše smo mi igrali i u prvom poluvremenu. Bezidejno, tanko, Kiprani su tu i tamo probijali našu nesigurnu zadnju liniju, ali je Šunjić još uvijek bio dosta solidan, dok se u drugom i on uklopio u tu prilično lošu zadnju liniju. Meša je, iz samo njemu znanih razloga, na beka stavio Bičakčića, a Vranješa na stopera. Da im je zamijenio mjesta, to bi sigurno bilo bolje. O eventualnom Šimunoviću nismo mogli ni razmišljati, Meša nema muda i to nikad ne bi radio, ne bi stavio igrača koji je prvi put u reprezentaciji koliko god on bio bolje riješenje od onog koje je on izabrao.
Sredina sa Cimirotom i Pjanićem je bila loša i nikakva. I budala zna da to ne može. Bolje da je pojačao vezni red umjesto što je stavio Ibiševića iz Džeke. Neki pišu vadionu Vedi, kao nije se snašao na toj poziciji, a niko nije odgovorio kakve veze ima pozicija sa sramotnim fulanjem čitave lopte u 100% prilici, sa preturanjem po terenu i davanjem lopti nikome....
Sve ono što je loše bilo u prvom, Meša nije vidio. Nije vidio da zadnja linija puca, da nema tampon zone iznad zadnje linije, da je zadnja linija ko na streljani i da nema odgovor. Da je bar tad napravio izmjene, da je ubacio bar jednog veznog, vjerovatno ja ovo sad ne bih pisao. Zapravo, ubacio je ofanzivnog Miličevića umjesto Višće kojeg je dozivao čitavo prvo poluvrijeme. Nije vidio da je Vedo rahmetli.
Jok, čovjek bio zadovoljan rezultatom, nije vidio šumu od drveta. I pometoše nas za 11 minuta. Poslije toga, sviranje nekoj stvari.
Još je gore kad vidimo da su nam Grci dali poklon. Još je gore kad se shvati da sa Mešom kao selektorom - ova reprezentacija nema budućnost.
Ne, Meša nije poput Papeta. Imaju tu liniju, tj. sličnost što nisu odstupili na vrijeme, ali treba uzeti u obzir - obojica su podobna ovom i ovakvom savezu. Pape i ako nije neki veliki stručnjak, imao je odličnih utakmica. Uz njegovu reprezentaciju smo skakali. Uz Mešinu smo ko pokisle kokoši cijelo vrijeme.
Sredina sa Cimirotom i Pjanićem je bila loša i nikakva. I budala zna da to ne može. Bolje da je pojačao vezni red umjesto što je stavio Ibiševića iz Džeke. Neki pišu vadionu Vedi, kao nije se snašao na toj poziciji, a niko nije odgovorio kakve veze ima pozicija sa sramotnim fulanjem čitave lopte u 100% prilici, sa preturanjem po terenu i davanjem lopti nikome....
Sve ono što je loše bilo u prvom, Meša nije vidio. Nije vidio da zadnja linija puca, da nema tampon zone iznad zadnje linije, da je zadnja linija ko na streljani i da nema odgovor. Da je bar tad napravio izmjene, da je ubacio bar jednog veznog, vjerovatno ja ovo sad ne bih pisao. Zapravo, ubacio je ofanzivnog Miličevića umjesto Višće kojeg je dozivao čitavo prvo poluvrijeme. Nije vidio da je Vedo rahmetli.
Jok, čovjek bio zadovoljan rezultatom, nije vidio šumu od drveta. I pometoše nas za 11 minuta. Poslije toga, sviranje nekoj stvari.
Još je gore kad vidimo da su nam Grci dali poklon. Još je gore kad se shvati da sa Mešom kao selektorom - ova reprezentacija nema budućnost.
Ne, Meša nije poput Papeta. Imaju tu liniju, tj. sličnost što nisu odstupili na vrijeme, ali treba uzeti u obzir - obojica su podobna ovom i ovakvom savezu. Pape i ako nije neki veliki stručnjak, imao je odličnih utakmica. Uz njegovu reprezentaciju smo skakali. Uz Mešinu smo ko pokisle kokoši cijelo vrijeme.
-
splinter
#1123 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
I jedan i drugi trener su obični diletanti i neznalice, jedina razlika između njih jeste da je Pape naslijedio formiranu reprezantaciju sa jezgrom u najboljim godinama i maksimalnoj formi. Tad je bio i pravi vođa na terenu pa je repka imala glavu i rep, trener je moglo biti i dijete od 5 godina. Danas je situacija malo drugačija, realno smo slabiji za nekih 30-40% najmanje i to se i osjeti. Slažem se da su obojica podobna savezu neko vrijeme jer je vjerovatno riječ o talovima. Pape je odstupio kad mu je napravljena igranka protiv Izraela mada je i tekma s Ciprom bila čudna. Prije toga nije mogao jer ga je ugovor koliko toliko štitio.Tomahawk11 wrote:Loše smo mi igrali i u prvom poluvremenu. Bezidejno, tanko, Kiprani su tu i tamo probijali našu nesigurnu zadnju liniju, ali je Šunjić još uvijek bio dosta solidan, dok se u drugom i on uklopio u tu prilično lošu zadnju liniju. Meša je, iz samo njemu znanih razloga, na beka stavio Bičakčića, a Vranješa na stopera. Da im je zamijenio mjesta, to bi sigurno bilo bolje. O eventualnom Šimunoviću nismo mogli ni razmišljati, Meša nema muda i to nikad ne bi radio, ne bi stavio igrača koji je prvi put u reprezentaciji koliko god on bio bolje riješenje od onog koje je on izabrao.
- leškarenje
#1124 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Super si to sve primjetio
samo o kapitenu ni rijeci,jel to iz razloga sto si namjerno fulio ili sto je bas bio tako nevidljiv na terenu da nemas sta napisati 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1125 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ako je meni upućeno, fulio si fudbal.leškarenje wrote:Super si to sve primjetiosamo o kapitenu ni rijeci,jel to iz razloga sto si namjerno fulio ili sto je bas bio tako nevidljiv na terenu da nemas sta napisati
O kapitenu sam vidio priču na njegovoj temi i dosta mi.
Jarane, kapiten je vaki, naki, a Vedu ni da spomeneš. Znam da ti je ljubimac, ali nisi pošten. Dok ne bude tako, nećemo na tu temu.