Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrasno38 wrote:
Nisi....ja sam protiv tuzbe jer nema novih dokaza na osnovu kojih bi mogli dobiti reviziju tuzbe. To je vrlo jasno rekao i Bojle i Niche i Moore i sam Bakir a Softic niti jednim migom nije dao do znanja da to nije istina. Koji kurac nam treba da idemo grlom u jagode....sa tim se bez ikakve dileme otvaraju nove konforotacije u politickom smislu a ja se ne sjecam kada smo mi dobili neko takvu bitku. Kao sto je napisao @ripicipi to je trebalo da se radi godinama a onda sa torbom prepunom aduta krenuti u trgovinu.
Odlično, sad mi samo reci ovo, sam si pomenuo ]sa tim se bez ikakve dileme otvaraju nove konforotacije u politickom smislu a ja se ne sjecam kada smo mi dobili neko takvu bitku. koje se to nove konfrontacoije otvaraju a da dosada nisu.....(taman si sam nadošao na dadijevo pitanje).......i jel ovaj drugi dio rečenice ipak implicira da smo nesposobn i...pa nam je bolje tišu mišu
Nepripremljen i nesposoban su dva razlicita pojma ali ako bi izgubili i drugi put onda bi sasvim sigurno dobili i epitet nesposobni. A i sam Bojle kaze na neki nacin da jesmo nesposbni jer se u prvom pokusaju puno puno toga moglo vise dobiti da nije bilo Sakoba i Sakibcica. Zasto bi ja vise vjerovao Sakibu, Bakiru, tebi ili samom sebi kad to kaze jedan od najpoznatijih svjetskih advokata
I desi se upravo ono sto sam i pisao jer za razliku od mnogih nisam nikada vjerovao Bakiru niti njegovim podanicima!!!
KENJAC wrote:Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Moze li Republika S tuzit sutra Republiku F za agresiju ?
Pa zavisno od ishoda fajta.
Ne bu ni mi mogli nikoga tužiti da ne postojimo, kao što je bila , rekao bih, očita namjera.
Dakle. Istrebljenje, kao jedina solucija? Dobro. No , recimo da do pomenutog istrebljenja ne dodje. Sto onda? I logicki, u slucaju pomenutog scenarija , da li je to olakotna okolnost za eventualno priznavanje Republike HB od gore pomenutog Donalda ?
arzuhal wrote:
Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
Opet ti ponavljam.
Ja bih i pored cvrstih dokaza prije trgovao s tim nego pravio reviziju pod moranjem.
Iako sam u ratu direktno najeb'o od te iste Srbije, meni je vaznije da se nesto s tim usicarilo u korist BiH, nego sto cu ja kao biti zadovoljan presudom.
arzuhal wrote:
Ako su oni (neko, bh strana, neki tim ljudi, šta-ja-znam...) radili u "tajnosti", prikupljali dokaze, propitivali, dogovarali, prikupili valjane dokaze (nakon slučaja Perišić) i sve radili kako bi stvarno pokrenuli reviziju, onda ima logike i opravdanja da taj čin i urade baš 5 do 12 a ne ranije, čisto zbog jednog lijepog komada vremena koji ne bi bio "kontaminiran" pitanjem obnove tužbe i u kojem bi se mogao uraditi neki drugi posao, nego baš kada se moradne, kada kucne čas za to.
Opet ti ponavljam.
Ja bih i pored cvrstih dokaza prije trgovao s tim nego pravio reviziju pod moranjem.
Iako sam u ratu direktno najeb'o od te iste Srbije, meni je vaznije da se nesto s tim usicarilo u korist BiH, nego sto cu ja kao biti zadovoljan presudom.
Nikad niko od BH političara nije ništa UĆARIO za BiH već samo za sebe i svoju svojtu.
KENJAC wrote:
Dakle. Istrebljenje, kao jedina solucija? Dobro. No , recimo da do pomenutog istrebljenja ne dodje. Sto onda? I logicki, u slucaju pomenutog scenarija , da li je to olakotna okolnost za eventualno priznavanje Republike HB od gore pomenutog Donalda ?
Vrlo nekorektno od tebe, i zapravo je za prijaviti post. Jer ja nijednom rječju niti sam spomenuo niti naznačio istrebljenje.
Ako se izbore za priznanje i RS i HB onda je jasno da su Bošnjaci izgubili i da će kao politički narod prestati postojati. Ne možda odmah, ali u dogledno vrijeme.
A da zapravo jasno izrekneš ono što želiš, umjesto da umotavaš nekim spekulacija
hrasno38 wrote:
Nepripremljen i nesposoban su dva razlicita pojma ali ako bi izgubili i drugi put onda bi sasvim sigurno dobili i epitet nesposobni.
a nove konfrontacije ???
znači tebe je zapravo strah da se ne osramotimo u Hagu....
u nove konfrotacije možete samo vi iz SDA zajedno sa vehabijama, bivši borci i sve što ste oteli od njih i njihovih familija će se konfrotirat upravo protiv vas iz SDA, zato ne prizivaj nikakve konfrotacije ostat ćeš bez privilegija.
hrasno38 wrote:
Nepripremljen i nesposoban su dva razlicita pojma ali ako bi izgubili i drugi put onda bi sasvim sigurno dobili i epitet nesposobni.
a nove konfrontacije ???
u nove konfrotacije možete samo vi iz SDA zajedno sa vehabijama, bivši borci i sve što ste oteli od njih i njihovih familija će se konfrotirat upravo protiv vas iz SDA, zato ne prizivaj nikakve konfrotacije ostat ćeš bez privilegija.
Mislim da si na pogresnu adresu poslao ovaj post jer @palermo jeste u biti tvrdoglav ali verlo vrlo korektan sagovrnik i forumas.
Volim Pivu wrote:
Ostalo je jos 10 radnih dana vremena za podnosenja zahtjeva za reviziju presude. Ako smo zakljucili da se Srbi nisu popravili za ovih deset godina sta se to jos od njih ocekuje ovih desetak dana?
Volim Pivu wrote:
o kakvim se ljudima i spodobama radi i ko je pokretao tužbe koje su unaprijed izgubljene a uzimali milione što iz budžetaaaa što iz dijaspore govori i ovo mada nema veze s temom ali da smo upućeni kako mafija radi poslove dok se kosti glođu http://ba.n1info.com/a137129/Vijesti/Vi ... lnice.html
hrasno38 wrote:
zato sto to dragi prijatelju kosta i ide iz nasih dzepova....zasto bi se ja slozio da finansiram havu
haj dobro ...nisi u pravu, ali oba smo džeksonovci pa neću više da te gnjavim
ma pazi ja postujem da ti imas svoj stav i sto kaze obojca smo ovdje u ovoj zoni sumraka i pokusavam da shvatimo neke stvari...doduse savko na svoj nacin
KENJAC wrote:Neovisno o ovu temu, pade mi na pamet, nako, jedno hippteticno pitanje. Naime , evo o cemu se radi. Recimo, hippteticki, sutra Donaldu padne na pamet da prizna Republiku S. Naravno, Bosnjaci ne prihvate to objerucke i nastane fajt !
Pa zavisno od ishoda fajta.
Ne bu ni mi mogli nikoga tužiti da ne postojimo, kao što je bila , rekao bih, očita namjera.
Sacekajte odlazak odlazece administracije,mozda vam se posreci.
Samo,ne ocekujte ,ukoliko se ponovo odlucite na "autostradu pakla", merhametli Bosnjake kao prosli put.
Samo kazem,nemoj ovo shvatiti kao prijetnju.
Last edited by LBVIEW on 10/02/2017 16:40, edited 1 time in total.
hrasno38 wrote:
a nove konfrontacije ???
O dikani,tesko vam se,kad vas se ovi iz Maoce docepaju.
Ako samo Donald prizna RS onda naravno da nije agresija Federacije na RS. Ali ako osim Donalda prizna i EU i Rusija e onda jeste agresija.
Republiku BiH su aprilu 92-ge priznale ne samo zapadne zemlje već i Rusija te je dobila svoju zastavu ispred UN-a i od 92-ge bila međunarodno priznata zemlja i član UN-a.
Ako RS postane član UN-a a Federacija je napadne onda je to agresija na RS. Ali nešto sumnjam da će RS postati član UN-a.