Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- tututuuuu
-
Hamolj
#1102 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Prisjeti se i onog hodže ubijenog nakon rata od strane katoličkih ekstremista u Mostaru ili onog katoličkog ekstremiste što je munaru zoljom gađao, a možeš i onog što je nedavno u Livnu ubio mater, brata i snahu.tututuuuu wrote:Da se prisjetimo i ovog slucaja...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/muamer-t ... /021227004
Last edited by Hamolj on 11/12/2016 16:56, edited 1 time in total.
- spreca
#1103 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
naravno....rijec je o fasizmu ustaskom i skutorskomtututuuuu wrote:pa vahla ako se mohre braniti bosnjastvo i istresati frustracije neometano onda mogu i ja valjda nesto reci. je li to posteno ili nije?![]()
uopstalom, teme nije o branjenu hrvatstva, niti hrvatstvu vec o terorizmu u BiH. A sad sto pacenici okrecu stvari u drugom smjeru, o tom po tom...
- MikroBelaj
#1104 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Trolchic na foe,steta sto se prikazuje u replay opciji 
- tututuuuu
#1105 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
apsolutno kolega, bez obzira na vjerski/etnicki predznak! Ne trebamo zaboraviti da je ta zla fasisticka ideologija imala znatnu podrsku ne samo medju katolicima, odnosno Hrvatima, vec i medju muslimanima svih dijelova BiH!spreca wrote:naravno....rijec je o fasizmu ustaskom i skutorskomtututuuuu wrote:pa vahla ako se mohre braniti bosnjastvo i istresati frustracije neometano onda mogu i ja valjda nesto reci. je li to posteno ili nije?![]()
uopstalom, teme nije o branjenu hrvatstva, niti hrvatstvu vec o terorizmu u BiH. A sad sto pacenici okrecu stvari u drugom smjeru, o tom po tom...
- Streptokok
#1106 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Oni su proevropski orjentisani, to je kod njih pozeljno ponasanje. A ni aktivnosti svestenika nisu ostale bez plodova. Uostalom, nije li sir oliver najevropljanin u bih? Valjalo je to zasluziti....Hamolj wrote:Zar vojnici ne bi trebali biti muškarčine ?![]()
Čuj Hrvat, vojnik i još peder, fakat čudno.
- Streptokok
-
Hamolj
#1108 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Oni sveštenike opravdaju, kažu i oni imaju svoje potrebe.Streptokok wrote:Oni su proevropski orjentisani, to je kod njih pozeljno ponasanje. A ni aktivnosti svestenika nisu ostale bez plodova. Uostalom, nije li sir oliver najevropljanin u bih? Valjalo je to zasluziti....Hamolj wrote:Zar vojnici ne bi trebali biti muškarčine ?![]()
- Streptokok
#1109 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
pa dobro ko smo mi da im to osporavamo, nek se ljudi volU. Manje ce se baviti fasizmom a i svakom svacije.Hamolj wrote:Oni sveštenike opravdaju, kažu i oni imaju svoje potrebe.Streptokok wrote:Oni su proevropski orjentisani, to je kod njih pozeljno ponasanje. A ni aktivnosti svestenika nisu ostale bez plodova. Uostalom, nije li sir oliver najevropljanin u bih? Valjalo je to zasluziti....Hamolj wrote:Zar vojnici ne bi trebali biti muškarčine ?![]()
- Point.
#1110 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Zar nije veca glupost to sto ti radis, mjesas tijedne, sedmice, sijecnje, januare, ko, tko, hiljade, tisuce itd. I onda se pravis macan ovdje sa ć i č. Haj se ti prvo dogovori sam sa sobom hoces li biti stozerni Hrvat iz Zagorja ili iz bosanski iz srednje Bosne.tututuuuu wrote:Pa ima veze sto se kunu zbog zvake.sadie_forever wrote:kakve veze ima sto se kunu u Allaha pa i svaki hrvat se kune u Isusa,na Balkanu jedini pravi evroplani sa preko 15% ateista su slovenci...i u bih i u hrvatskoj ateizam je ispod 5%,a i u srbijitututuuuu wrote:I tako... Vozim se ja tramvajem, kad ono... Imaš zvaku Allaha ti? Nemam Allaaaaaha mi, ajde daj zvaku Allaaaaha ti, ma nemam vise kad ti kazem, Allaaaaha mi, evo vidi, vidi stvarno nema, Allaaaaha mi.![]()
Tipicni razgovor dvoje bosnjacke djece prosjecnog uzrasta od prosjecnih roditelja danas u Sarajevu. I imajte na umu da vrlo vjerovatno upravo s takvima ovdje pokusavate da vodite raspravu.I to ne da se kunu vec kad izbacis "Allaha" iz price citav njihov razgovor bi se dao svesti na jednu recenicu.
![]()
I meni je opcenito to zaklinjanje ruzna pojava, ali ovo je vec jedna posve nova dimenzija i nesto cim se u biti prikriva manjak vokabulara.
- tututuuuu
#1111 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.Point. wrote:Zar nije veca glupost to sto ti radis, mjesas tijedne, sedmice, sijecnje, januare, ko, tko, hiljade, tisuce itd. I onda se pravis macan ovdje sa ć i č. Haj se ti prvo dogovori sam sa sobom hoces li biti stozerni Hrvat iz Zagorja ili iz bosanski iz srednje Bosne.tututuuuu wrote:
Pa ima veze sto se kunu zbog zvake.I to ne da se kunu vec kad izbacis "Allaha" iz price citav njihov razgovor bi se dao svesti na jednu recenicu.
![]()
I meni je opcenito to zaklinjanje ruzna pojava, ali ovo je vec jedna posve nova dimenzija i nesto cim se u biti prikriva manjak vokabulara.
I da, meni takve osobe djeluju manje inteligentne.
-
Lug
#1112 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
podlozne kriminalu..tututuuuu wrote:I da, meni takve osobe djeluju manje inteligentne.
-
Lug
#1113 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
na bosanskom, stokavici se kaze tko! Nasi preci govorili, lipo, bilo, mliko..tututuuuu wrote:ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko
-
asker
#1114 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Jel' o ovim sa zvakama pricala Kitarovicka kad se uplasila za bezbjednost? Ono jest, zvaka pukne ko top.tututuuuu wrote: Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.
Nego, cemu toliko branjenje predsjednice (ti par puta insistiras da se vrati na temu)? Ovdje je vecina pisala da je treba qoorcem (u celo, u pichvajz, u guzu), malo o dojkama itd, niko ne rece opasat se bombom i ubit kuju. Smirite se, nije sapun, ha ja.
- tututuuuu
#1115 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
u pravu si.Lug wrote:na bosanskom, stokavici se kaze tko! Nasi preci govorili, lipo, bilo, mliko..tututuuuu wrote:ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko
- BHCluster
-
Hamolj
#1117 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kolinda GrObar i Tomo Grobar
- Point.
#1118 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sta ne mijesas, jesi li na prosloj stranici napisao da mijesas mjesece i tisuca npr. A bi li ti smetalo da kazu Boga mi, umjesto Allaha mi? Ili Gospe mi? I kako nazivas jezik kojim pricas?tututuuuu wrote:
Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.
Meni manje izgledaju inteligentni ljudi koji misle da preko puta Starog Mosta zive ljudi tamnije puti nego neko ko kaze Allaha mi ili kaze ćarapa.
Last edited by Point. on 11/12/2016 21:35, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#1119 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tututuuu jos s tute sisao nije. Sere li ga sere, evo vec danima. Is''a mi.
-
KENJAC
#1120 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sprem te se spremte ljesnici,BHCluster wrote:
Strasna ce cokolada da bude !
- tututuuuu
#1121 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
jesam, pa? ali ne kazem sad hiljada a sutra tisuca. a ti govoris 100% bosanskim? Ti si siguran da svaka rijec koju ti kazes je bosanska i da ti nista ne mijesas? ne znam sta bih uopce rekao na ovakve gluposti. Sad ja ako govorim tisuca trebao bih govoriti i, ne znam, rajcica? JA ne znam o cemu ti pricas (mada sumnjam da i ti znas). Ljudi u recimo Zagrebu uredno govore hiljada, flasa a opet govore tko, kruh, papar, rajcica, glazba... U Dalmaciji govore boca, tisuca... pa kazu pomidor, kapula, muzika... ja ako kazem tisuca a za 1. mjesec januar... Nije mi stvarno jasno u cemu je konkretno problem?Point. wrote:Sta ne mijesas, jesi li na prosloj stranici napisao da mijesas mjesece i tisuca npr. A bi li ti smetalo da kazu Boga mi, umjesto Allaha mi? Ili Gospe mi? I kako nazivas jezik kojim pricas?tututuuuu wrote:
Ja ne mijesam, znam vrlo dobro... Ali ako sam naucio da govorim "kruh" ne znaci da sad trebam govoriti i "rajcica", ako kazem tjedan ne znaci da moram govoriti i tko itd... Ne govore ni u samoj RH na kraju krajeva. Ne kazem sad kruh a sutra hljeb... A sto se tice dijakritickih znakova, to nije uopce rijec o mijesanju, vec o najobicnoj nepismenosti, kao sto je i Allahanje za zvake i sl. gdje rijec o najobicnijem manjku vokabilara i odgoja. Meni bi cak bilo logicno da vjernika vise smeta ta prostitucija bozjeg imena za sve i svasta, pa i za jednu zvaku.
Meni manje izgledaju inteligentni ljudi koji misle da preko puta Starog Mosta zive ljudi tamnije puti nego neko ko kaze Allaha mi ili kaze ćarapa.
ja sam govorio za nepismenost i ne znam kakve veze ima sto neko kaze tisuca a kaze decembar umjesto prosinac npr...
- Sanjarko
#1122 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa ko kaze da moze.Connaisseur Karlin wrote:
tema je iskljucivo otroena sa pitanjem postavljenjim Bosanjacima,a oni nisu jeidni stanovnici doticne drzave,jer ne moze jedna etnicka grupa iskljucivo rijesti problem unutar drzave
Druge etnicke grupe nisu zainteresirane za rjesavanje problema, zele se odcjepiti.
- Connaisseur Karlin
#1123 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa kako plannirate rijesiti probleme?Vizionar 1985 wrote:Pa ko kaze da moze.Connaisseur Karlin wrote:
tema je iskljucivo otroena sa pitanjem postavljenjim Bosanjacima,a oni nisu jeidni stanovnici doticne drzave,jer ne moze jedna etnicka grupa iskljucivo rijesti problem unutar drzave
Druge etnicke grupe nisu zainteresirane za rjesavanje problema, zele se odcjepiti.
- Sanjarko
#1124 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa kako bi ti rijesila, ak se zele odcijepiti, i teritorija su samo zeljni, zbog kojih i ratove zapocinju.Connaisseur Karlin wrote:Pa kako plannirate rijesiti probleme?Vizionar 1985 wrote:
Pa ko kaze da moze.
Zbog pohlepe za teritorijem i svi sto ima onaj drugi narod.
Mi imamo rjesenje, zovemo ga rahat patnja. Cekamo da se okane, ili da izumremo svi itd.
Pustili smo sve visoj sili. Bogu.
- Connaisseur Karlin
#1125 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
odustali ste prerano,a niste ni dovoljno pokusali, svaki drugi izgovor je nezreo i nerealanVizionar 1985 wrote:Pa kako bi ti rijesila, ak se zele odcijepiti, i teritorija su samo zeljni, zbog kojih i ratove zapocinju.Connaisseur Karlin wrote:Pa kako plannirate rijesiti probleme?Vizionar 1985 wrote:
Pa ko kaze da moze.
Zbog pohlepe za teritorijem i svi sto ima onaj drugi narod.
Mi imamo rjesenje, zovemo ga rahat patnja. Cekamo da se okane, ili da izumremo svi itd.
Pustili smo sve visoj sili. Bogu.