NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

bunk

#1101 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

NATO je odobrio pristupni protokol za Sjevernu Makedoniju, nekoliko sedmica nakon što su Skoplje i Atina riješili višedecenijski spor oko naziva Makedonija.
:D :D
I ostajemo mi da nas poklope,pa da zavrsimo pricu oko bilo kakvih pizdariya ikad vise..
Leverage

#1102 Re: NATO...DA ili NE

Post by Leverage »

Ostaje i Srbiju da poklope, malo će se trzat' tamo, al' jasno je kako će to da završi.

Inače su Šveđani pravo zainteresovani za NATO zadnjih godina, a to bi moglo da povuče i Finsku.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1103 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Leverage wrote:Ostaje i Srbiju da poklope, malo će se trzat' tamo, al' jasno je kako će to da završi.
Nema od toga ništa.

- Ovakva pozicija odgovara i vlastima u Beogradu i NATO-u. Vlastima jer nemaju podršku javnosti za ulazak, dapače, a NATO-u jer punopravno članstvo podrzumijeva pravo VETO-a za prijem novih članica (npr Ukrajine). Ono što im treba (visok stepen kooperacije) imaju preko programa "Partnestvo za mir" u kome je Srbija vrlo aktivna a osoblje NATO ima status diplomatskog osoblja.
Nadzornik

#1104 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

bunk wrote:
NATO je odobrio pristupni protokol za Sjevernu Makedoniju, nekoliko sedmica nakon što su Skoplje i Atina riješili višedecenijski spor oko naziva Makedonija.
I ostajemo mi da nas poklope,pa da zavrsimo pricu oko bilo kakvih pizdariya ikad vise..

Kad cijeli Balkan udje u NATO slijedi rahat na zemlji.... :shock:

U svijetu postoji jedno carstvo,u njemu caruje drugarstvo,u njemu je sve lijepo,u njemu je cve njezno u njemu se
sve clanice NATO raduju.... :-)
Leverage

#1105 Re: NATO...DA ili NE

Post by Leverage »

Challenger_ wrote:
Leverage wrote:Ostaje i Srbiju da poklope, malo će se trzat' tamo, al' jasno je kako će to da završi.
Nema od toga ništa.

- Ovakva pozicija odgovara i vlastima u Beogradu i NATO-u. Vlastima jer nemaju podršku javnosti za ulazak, dapače, a NATO-u jer punopravno članstvo podrzumijeva pravo VETO-a za prijem novih članica (npr Ukrajine). Ono što im treba (visok stepen kooperacije) imaju preko programa "Partnestvo za mir" u kome je Srbija vrlo aktivna a osoblje NATO ima status diplomatskog osoblja.
Srbija da stavi veto Ukrajini? :lol:

Naslušao sam se ja tvojih "nema od tog ništa".
Challenger_

#1106 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Leverage wrote:Srbija da stavi veto Ukrajini? :lol:

Kao npr čega a da je bilo suprotno? Kako si se "naslušao" kada si se juče registrovao? Ponovo logovan a banovan?

To što ti pišeš je školski wishful thinking, banalno emotivno fantaziranje a ne racionalno promišljanje. VETO za prijem Ukrajine (i Gruzije) se već desio, 2008-e na zaprepaštenje američke delegacije koju su poluživu iznosili sa sastanka kada je Njemačka, bez najave, uložila VETO.

Pravo veta je efektivno za sve članice Saveza i samo politički nepismena osoba na to ne računa. Međutim, NATO vode USA a ne političke analfabete iz Bosne.
Leverage

#1107 Re: NATO...DA ili NE

Post by Leverage »

Challenger_ wrote:
Leverage wrote:Srbija da stavi veto Ukrajini? :lol:

Kao npr čega a da je bilo suprotno? Kako si se "naslušao" kada si se juče registrovao? Ponovo logovan a banovan?

To što ti pišeš je školski wishful thinking, banalno emotivno fantaziranje a ne racionalno promišljanje. VETO za prijem Ukrajine (i Gruzije) se već desio, 2008-e na zaprepaštenje američke delegacije koje su iznosili sa sastanka kada je Njemačka, bez najave, uložila VETO.

Pravo veta je efektivno za sve članice Saveza i samo politički nepismena osoba na to ne računa. Međutim, NATO vode USA a ne političke analfabete iz Bosne.
:lol:

Naslušao se za ovo kratko vrijeme i sve će naravno biti promašaj.

Još da si rekao šta je razlog tome, kao i da si pomenuo da su se Njemačkoj u tome pridružile Francuska, Italija i još neke zemlje. Kao i to da je u paketu bila i Gruzija, a znamo šta se tamo dešavalo u to doba. Ali ti voliš da preskočiš ono što ti se ne sviđa, nadajući se da niko neće obratiti pažnju.

Samo potpuni laik ili politički analfabeta može povjerovati da bi Srbija sama bila u mogućnosti da blokira historijski ulazak Ukrajine u NATO. To su epske smijurije.
Challenger_

#1108 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

To je jedan od razloga zašto NATO-u više odgovara sadašnji format saradnje. A to što ti to ne razumiješ, što si opterećen, to je posljedica tvojih emotivnih fantazija od kojih ne vidiš stvarnost.

Batali politiku, nije to za tebe.

______
Leverage

#1109 Re: NATO...DA ili NE

Post by Leverage »

Za tebe je :lol:

Nastavi da uveseljavaš forum svojim političkim fikcijama, ne daj se omesti, vole ljudi kad ih neko nasmijava.
bunk

#1110 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Nadzornik wrote:
bunk wrote:

Kad cijeli Balkan udje u NATO slijedi rahat na zemlji.... :shock:

U svijetu postoji jedno carstvo,u njemu caruje drugarstvo,u njemu je sve lijepo,u njemu je cve njezno u njemu se
sve clanice NATO raduju.... :-)
Za mene da.
Rusofili nek glabaju...
Nadzornik

#1111 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

bunk wrote: Za mene da.
I ja sam za ZA,zasto da NE.
славянин

#1112 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Leverage wrote:Za tebe je :lol:

Nastavi da uveseljavaš forum svojim političkim fikcijama, ne daj se omesti, vole ljudi kad ih neko nasmijava.
Nemoj tako.. znas ti ko je on :lol:
Leverage

#1113 Re: NATO...DA ili NE

Post by Leverage »

славянин wrote: Nemoj tako.. znas ti ko je on :lol:
Mislim da mi jednostavno nismo dorasli da dovodimo u pitanje njegove vanjskopolitičke projekcije, ne znamo da čitamo između redova, ne vidimo širu sliku. To je ta priča.

Radi se o osobi koja ne samo da ne trpi drukčije mišljenje, nego ne trpi ni da se neko sa njim slaže a da mišljenje iznese sam. Jedino voli osobe koje mu se dive i na njegove postove odgovaraju sa "bravo".
славянин

#1114 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Leverage wrote:
славянин wrote: Nemoj tako.. znas ti ko je on :lol:
Mislim da mi jednostavno nismo dorasli da dovodimo u pitanje njegove vanjskopolitičke projekcije,i ne znamo da čitamo između redova, ne vidimo širu sliku. To je ta priča.

Radi se o osobi koja ne samo da ne trpi drukčije mišljenje, nego ne trpi ni da se neko sa njim slaže a da mišljenje iznese sam. Jedino voli osobe koje mu se dive i na njegove postove odgovaraju sa "bravo".
Ma ne on je upoznat sa svim desavanjima raskrinkao je bjelosvjetske zavjere - mnogi predsjednici i premijeri su za njega majmuni .. on je geopoliticki MAG :lol:
Last edited by славянин on 31/01/2019 17:13, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1115 Re: NATO...DA ili NE

Post by LBVIEW »

Mr zvani "Obuma" s krimskih plaza. :pisnuo: :pisnuo:
Idol rusifila i Srba na jeftinim sedistima.
emric

#1116 Re: NATO...DA ili NE

Post by emric »

Drago mi je da je pitanje NATO-a postalo važno u BiH, dio dnevne politike, jer to je znak da se rješavanje ovog pitanja približilo i da su protivnici BiH na koljenima. I drago mi je da ljudi shvataju da to nije samo puki savez, niti pitanje vojske. Biti članica NATO-a znači biti stabilan teritorij, a biti stabilan teritorij znači razvoj ekonomije.

Neprijateljske politike se slomiše stvarajući od BiH sliku nestabilne i nemoguće države. HDZ na tome radi danonoćno, politički, zloupotrebom vlastitog članstva u EU i NATO-u, a Srbi lažima i manipulacijama, lobiranjima. Prodaju se Rusima, Kinezima, Turcima, Arapima, računajući da bilo ko zaštiti njihova sranja. Znaju i velikohrvatski i velikosrpski malograđani da je članstvo BiH u NATO-u znak da su njihove agresije prošlost, da je ova država sa svojim granicama činjenica, a onda članstvo u EU i konačni ekser u sanduk svih njihovih podvala i zabluda.

Te politike su razotkrivene i poražene bezbroj puta. Ipak, u strahu od istine, oni panično svakodnevno osmišljavaju nove načine da napadaju našu zemlju. Računaju da bi uništenjem BiH bile gurnute pod tepih sve njihove svinjarije i presude za agresiju i genocid, istine o logororima, silovanjima, pljačkama, paljevinama, UZP-ovima, stotinama godina kazni...

Ali, sve je to uzalud, istina će ostati i mi ćemo biti razlog da se sačuva. Nismo i nećemo se umoriti u insistiranju na istini. :thumbup:
salik79

#1117 Re: NATO...DA ili NE

Post by salik79 »

UN i NATO su vec jednom odigrale sramnu ulogu, za koju cemo, jelte, prozivati Rusiju (jer odbijaju "rezoluciju" o Srebrenici, "rezoluciju" od strane onih istih licemjera koji su i suodgovorni za genocid u Srebrenici) :

bunk

#1118 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

NATO je nama bitniji od vode i hrane .
I trpanje UN i NATO u istu ravan je ogromna pogreska.
UN su nas trovale konzervama i drzale status quo gdje god nisu syebali stvar .
A NATO je sa samo jednim potezom ucinio vise za par minuta nego yebeni UN za 4 godine nase patnje.
Onaj potez kad yebase kraljicu na ozrenu da ne pricamo dalje..
salik79

#1119 Re: NATO...DA ili NE

Post by salik79 »

De ti malo pogledaj ovaj prilog. Lahko je tudjim gloginje mlatit.

Dobivali smo NATO lunch pakete iz sezdesetih i sedamdesetih (ako se sjecas smedjih najlon folija). Da su "jebali Kraljicu" '92, bilo bi tako kao sto ti govoris, ali prijetiti da ce sve oko Srebrenice spaliti i sravniti sa zemljom, cime su izdjejstvovali povlacenje nasih branitelja s linija, da bi kasnije ispalili nekoliko raketa, koje su sve fulale cilj, je vise nego sramotno, porazavajuce i ponizavajuce za normalan intelekt. Pa cak i nakon pada Srebrenice nisu klincem mrdnuli, a pogotovo ne tokom masovnih egzekucija, kojih su itekako bili svjesni, tj. "live" su ih pratili.

Btw, i Holandija je clanica NATO-a.
sumirprimus

#1120 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

Ali, vjecno ali, amerika je na kraju ipak reagovala i zato njojzi hvala :D
salik79

#1121 Re: NATO...DA ili NE

Post by salik79 »

E, bas im hvala, kud se "sjetise" koncem '95 da reaguju. Do tad imali njakih poslova, nisu stigli...
mO k3

#1122 Re: NATO...DA ili NE

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:Ali, vjecno ali, amerika je na kraju ipak reagovala i zato njojzi hvala :D
...... trebalo je ona ranije reagovati , trebala je pustiti da se oni vojno totalno porazi , trebala je se bl sa zemljom srvaniti ...

Srbi da imaju obraza digli bi Klintonu spomenik
bunk

#1123 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Nista me ne zanima.
Znaci da su mene i mog babu Safeta 92 gadjali oni a ne migovi sa batajnice ja kazem danas i zauvijek NATO.
Da plasticnije ili poblize pojasnim svoj stav iskoristicu fenomenalnu opasku insomnije od prije neki dan.
"Drugovi, mi ne zivimo okruzeni Spanijom i Francuskom"
Nama Bosnjacima prvenstveno ali i svim koji disemo i volimo Bosnu i Hercegovinu NATO je rjesenje onog "the pitanja" a sve ostalo je manje bitno.
salik79

#1124 Re: NATO...DA ili NE

Post by salik79 »

mO k3 wrote:
sumirprimus wrote:Ali, vjecno ali, amerika je na kraju ipak reagovala i zato njojzi hvala :D
...... trebalo je ona ranije reagovati , trebala je pustiti da se oni vojno totalno porazi , trebala je se bl sa zemljom srvaniti ...

Srbi da imaju obraza digli bi Klintonu spomenik
:thumbup:
sumirprimus

#1125 Re: NATO...DA ili NE

Post by sumirprimus »

ee poklonu se ne gleda u zube
jeste i vi nekakvi :skoljka:
Locked