Sta te muci? Ne slazes se da je Gadafi bio odvratna spodoba? Imas fetis prema androgenim arapskim diktatorima, nakicenim zlatom, kojima je hobi podrzavanje genocidnih rezima? Ili sam pogresno razumio?pirpa wrote:jeza u ledja wrote:
Ovaj kratki video sam vidio jedno sto puta, kao primjer, nije mi bas najjasnije cega?
Osim Hillarinog idiotskog smisla za preuvelicavanje svoje uloge u svjetskim krizama ne vidim u cemu je problem?
Sto su se rijesili odvratne spodobe u liku Gadafija?
US presidential election - Trump vs Hillary
- jeza u ledja
#1101 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
- ze kalanga
#1102 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislim da je idila i sveopšte blagostanje današnje Libije najbolji pokazatelj "zlotvora" Gadafija.
- burgundy
#1103 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Spodoba i diktator pravit ce ga od blata.Jedna od gresaka Amerike,kad je arapski svijet u pitanju.
- vivaldi
#1104 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
sjebase je mailovi dobro, poptuno neocekivano. sad kad su vidjeli efekte, ako imaju jos kakav zajeban mail pustice ga vjerovatno pred samo izbore ko zavrsni udarac. trumpu bi islo na ruku i bilo kakvo teroristicko sranje u ovih par dana.jeza u ledja wrote:Kao sto rekoh ranije moje misljenje je da ce konacni ishod biti negdje u sredini izmedju dva maksimuma 0 i 8 posto, znaci 4-5% za Clinton, sto bi moglo znacit preko 300 boba za Clinton. Ali eto, ko ce mu ga znat. Moguce da Trump uzme zhlja dhljaku. I onda dernek.
kako god, nesto je tu kod vas dobro sjebano mada nemam pojma sta. ako je narandzasti freak maletene bez icije pomoci dosao u poziciju da bude ravnopravan kandidat za preedsjednika onda....danas negdje procitah da je u mailove upalo 5 stranih obavejstajnih sluzbi
sta reci...
- jeza u ledja
#1105 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Upravo, mozemo se njemu zahvaliti sto kraj toliko para i toliko godina moci nije uspio stvoriti normalnu drzavu umjesto plemenskih saveza koji ce ga na kraju nabit na motku i onda se medjusobno klati do iznemoglosti.ze kalanga wrote:Mislim da je idila i sveopšte blagostanje današnje Libije najbolji pokazatelj "zlotvora" Gadafija.
Naravno da je najbolji pokazatelj. Kao i stanje u Iraku nakon toliko godina vladavine i jada Saddama Huseina, kao i stanje u Siriji, a kao i jednog dana haos koji ce nastati u Saudiji.
Imas drzavu, imas naftu, imas sve, a ti se kurcis po svijetu 40 godina, a nisi uspio obrazovat ljude da postuju i tebe ti i drzavu, pogotovo kad tebe vise ne bude. Al zato je bilo bitno ratovat za kojekakve krvoloke po crnoj Africi i slicno. Svaka cast Gadafi, svaka cast! Klap klap!
- ze kalanga
#1106 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
@jeza u ledja
Slažem se oko nekih tvojih teza. Međutim, bojim se da toj vrsti mentaliteta je gotovo nemoguće ugraditi taj pravni, pa na kraju krajeva i potpuno lojalni aspekt zajednice. I naravno, za posljedicu, nekada, može imati ono što je imalo u Libiji.
Ali, suština je da danas narod Libije i onaj koji je skinuo Gadafija i onaj koji je bio uz njega živi daleko LOŠIJE nego što je živio do smaknuća Muamera. Američka prijateljska ruka je i ovoga puta uspjela u namjeri s jasnom tezom "zavadi pa vladaj". Libijci, danas, žive daleko gore nego što su živjeli u vrijeme Muamera.
Irak je ipak druga priča. U krajnjoj liniji daleko veći i teritorijalno i populacijski.
Slažem se oko nekih tvojih teza. Međutim, bojim se da toj vrsti mentaliteta je gotovo nemoguće ugraditi taj pravni, pa na kraju krajeva i potpuno lojalni aspekt zajednice. I naravno, za posljedicu, nekada, može imati ono što je imalo u Libiji.
Ali, suština je da danas narod Libije i onaj koji je skinuo Gadafija i onaj koji je bio uz njega živi daleko LOŠIJE nego što je živio do smaknuća Muamera. Američka prijateljska ruka je i ovoga puta uspjela u namjeri s jasnom tezom "zavadi pa vladaj". Libijci, danas, žive daleko gore nego što su živjeli u vrijeme Muamera.
Irak je ipak druga priča. U krajnjoj liniji daleko veći i teritorijalno i populacijski.
- pirpa
#1107 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sam Obama priznao da je greska sto su napali Libiju... a ti mancipovani evropljaninu se pravis pametniji od Obame i vecine politickih analiticara.jeza u ledja wrote:
Sta te muci? Ne slazes se da je Gadafi bio odvratna spodoba? Imas fetis prema androgenim arapskim diktatorima, nakicenim zlatom, kojima je hobi podrzavanje genocidnih rezima? Ili sam pogresno razumio?
- jeza u ledja
#1108 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Libija je veca ja mislim teritorijalno. Mrsko mi provjeravati.ze kalanga wrote:@jeza u ledja
Zajednica se moze stvoriti. Stvorili su je Hasemiti u Jordanu, bez puno novca, i sa milion problema s izbjeglicama i sl. Stvorili su je koliko-toliko u Tunisu, Maroku, pa sto ne bi i u Libiji? U stvari Libija se cini najprimitivnija od tih zemalja, iako su imali najvise novca, ubjedljivo najvise.
Jest da tu ima i historijskih fakata, ali opet.
Narod Libije je krenuo na Gadafija, bar dio naroda.
Kad je narod toliko bijesan na vladara, pa valjda je to do njega onda?
Jednostavno kad imas kretena koji ti sere po glavi decenijama, ili kupuje socijalni mir, ili ugnjetava odredjene grupe, to ce kad tad puci. Ti si predodredjen na to odmah. Umjesto da radis na liberalizaciji, na edukaciji, na uspostavljanju normalne drzave koja nece propasti kad ti milom ili silom odes.
I djaba sta ce narod misliti poslije, oni hoce tvoju glavu na pladnju sad. Hoce neke slobode, hoce neka prava. Da li ce oni znati to iskoristiti, to je druga prica.
Imas zemlje ex-yu kao najbolji primjer uostalom.
- jeza u ledja
#1109 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne, nije to rekao. Pa u samom videu to kaze, genije.pirpa wrote:Sam Obama priznao da je greska sto su napali Libiju... a ti mancipovani evropljaninu se pravis pametniji od Obame i vecine politickih analiticara.jeza u ledja wrote:
Sta te muci? Ne slazes se da je Gadafi bio odvratna spodoba? Imas fetis prema androgenim arapskim diktatorima, nakicenim zlatom, kojima je hobi podrzavanje genocidnih rezima? Ili sam pogresno razumio?
Ali citanje, slusanje, razumjevanje, to je tekuci problem na ovoj temi.
Sta znaci "mancipovan"? Je li to nesto od badema?
Last edited by jeza u ledja on 03/11/2016 23:27, edited 1 time in total.
- burgundy
#1110 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Upozoravao ih je Gadafi da ne znaju sa kime imaju posla,da su to divljaci.Valjo im je Gadafi pravo od Sarkozya,Berlusconija,pa i amerikanaca nisu odlazili bez miliona u dzepovima.Nista nisu postigli sa svrgavanjem Gadafija,jos je gore, drzava je u q.Sta je Energoinvest vidio hajra od tog Gadafija i druge firme iz BIH,ti ljudi koji su tamo radili najbolje znaju kako su zivjeli libijci tada.
- jeza u ledja
#1111 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ko su divljaci? Narod nad kojim je on imao apsolutnu moc 40+ godina, koliko vec? Pa jebote sto ih nisi emancipovao onda, umjesto da po satrama hodas.burgundy wrote:Upozoravao ih je Gadafi da ne znaju sa kime imaju posla,da su to divljaci.Valjo im je Gadafi pravo od Sarkozya,Berlusconija,pa i amerikanaca nisu odlazili bez miliona u dzepovima.Nista nisu postigli sa svrgavanjem Gadafija,jos je gore, drzava je u q.Sta je Energoinvest vidio hajra od tog Gadafija i druge firme iz BIH,ti ljudi koji su tamo radili najbolje znaju kako su zivjeli libijci tada.
- fakat
#1112 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ja i dalje gajim nadu da Trump nece postati predsjednik. U isto vrijeme porazno je sto je uopste dovde dogurao.
- burgundy
#1113 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Smatras li ti Saudijce naprednim i emancipovanim?jeza u ledja wrote:Ko su divljaci? Narod nad kojim je on imao apsolutnu moc 40+ godina, koliko vec? Pa jebote sto ih nisi emancipovao onda, umjesto da po satrama hodas.burgundy wrote:Upozoravao ih je Gadafi da ne znaju sa kime imaju posla,da su to divljaci.Valjo im je Gadafi pravo od Sarkozya,Berlusconija,pa i amerikanaca nisu odlazili bez miliona u dzepovima.Nista nisu postigli sa svrgavanjem Gadafija,jos je gore, drzava je u q.Sta je Energoinvest vidio hajra od tog Gadafija i druge firme iz BIH,ti ljudi koji su tamo radili najbolje znaju kako su zivjeli libijci tada.
- jeza u ledja
#1114 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Hajmo ovako, sta fali Saudijcima, Katarcima, Kuvajcanima, Omancima i ostalima tamo koji su americke pudlice? Mislim narodu, u odnosu na Libiju za vrijeme Gadafija? Jel puno razlicito? Jel imaju novca, jel imaju pomoc drzave?
S nekim razlikama, sustinski je sve isto. Valjas se u novcu, kupujes socijalni mir, dok se ti budaleses po regiji, i sa idiotskim uredjenjem drzave.
U Saudiji mir, za sad, u Kataru mir, za sad, u Omanu mir, za sad. Kuvajt je eto ludi Sadam napao, pa je fasovo. Ali u sustini, ljudi tamo bar materijalno imaju puno mogucnosti. Gadafi je pak odlucio da gura prst u oko jacem od sebe. On ce se, jel, boriti za prava ugrozenih. A ta prava se ogledaju u tome da, izmedju ostalog, zapocinjes rat sa nekim tamo jadnim Cadom, ili da saljes trupe da se bore u Ugandi za onog kretena Idi Amina, kontra logike, da nek kazem morala. Kurcis se po Africi, guras prst u oko Amerima, Zapadu. Jos bombama im srusis avion pun obicnih ljudi (Lockerbie). Al ne, sticking it to the man, jel. A za sta? Sta je njegov narod dobio s tim?
Duplo golo jarane.
Imas takvih primjera koliko hoces u svijetu. Sticking it to the man. Kuba, dvije Koreje, Venecuela. Evo sad onaj Filipinac. Ma nema, odlicna stvar, samo guraj, daleko ces dogurati jebote.
Nema ono, evo drzimo vam fige. A beneficije toga u medjuvremenu - nikakve. Diskutabilne, at best.
Jedino je Vijetnam uspjesan bio, i preporodio se. Sam od sebe i za sebe. Svaka im cast!
Ali uz ogromne zrtve.
Da li je vrijedilo?
Ee, ha ja.
S nekim razlikama, sustinski je sve isto. Valjas se u novcu, kupujes socijalni mir, dok se ti budaleses po regiji, i sa idiotskim uredjenjem drzave.
U Saudiji mir, za sad, u Kataru mir, za sad, u Omanu mir, za sad. Kuvajt je eto ludi Sadam napao, pa je fasovo. Ali u sustini, ljudi tamo bar materijalno imaju puno mogucnosti. Gadafi je pak odlucio da gura prst u oko jacem od sebe. On ce se, jel, boriti za prava ugrozenih. A ta prava se ogledaju u tome da, izmedju ostalog, zapocinjes rat sa nekim tamo jadnim Cadom, ili da saljes trupe da se bore u Ugandi za onog kretena Idi Amina, kontra logike, da nek kazem morala. Kurcis se po Africi, guras prst u oko Amerima, Zapadu. Jos bombama im srusis avion pun obicnih ljudi (Lockerbie). Al ne, sticking it to the man, jel. A za sta? Sta je njegov narod dobio s tim?
Duplo golo jarane.
Imas takvih primjera koliko hoces u svijetu. Sticking it to the man. Kuba, dvije Koreje, Venecuela. Evo sad onaj Filipinac. Ma nema, odlicna stvar, samo guraj, daleko ces dogurati jebote.
Jedino je Vijetnam uspjesan bio, i preporodio se. Sam od sebe i za sebe. Svaka im cast!
Da li je vrijedilo?
Ee, ha ja.
Last edited by jeza u ledja on 03/11/2016 23:43, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1115 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ha, evo odgovorio ti bas u sljedecem postu.burgundy wrote:Smatras li ti Saudijce naprednim i emancipovanim?jeza u ledja wrote:Ko su divljaci? Narod nad kojim je on imao apsolutnu moc 40+ godina, koliko vec? Pa jebote sto ih nisi emancipovao onda, umjesto da po satrama hodas.burgundy wrote:Upozoravao ih je Gadafi da ne znaju sa kime imaju posla,da su to divljaci.Valjo im je Gadafi pravo od Sarkozya,Berlusconija,pa i amerikanaca nisu odlazili bez miliona u dzepovima.Nista nisu postigli sa svrgavanjem Gadafija,jos je gore, drzava je u q.Sta je Energoinvest vidio hajra od tog Gadafija i druge firme iz BIH,ti ljudi koji su tamo radili najbolje znaju kako su zivjeli libijci tada.
- burgundy
#1116 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ha, evo odgovorio ti bas u sljedecem postu.jeza u ledja wrote: Smatras li ti Saudijce naprednim i emancipovanim?
Kad zena nema pravo glasa i pravo da vozi ne smatram ja to naprednim i emancipovanim,hocu da se nadovezem oko tvog obrazovanja libijaca,neke stvari ne mozes promijenit i da hoces i kad mozes.I ta nafta nece trajat vjecno,a nisu diverzifkovali ekonomiju,pa je vec sad pocela malo kuknjava saudiji.A ogromne pare imaju saudijci po americkim bankama.Amerima dok valjas dok imaju koristi,nije problem u suprotnom neki belaj se sprema.Evropa se klela u Ameriku za vrijeme pada komunizma,pa i taj USSR,medjutim to se promijenilo,upravo zbog ovih zavadi pa vladaj stvari.Napravi belaj negdje u svijetu jer nam tada ekonomija raste.
- jeza u ledja
#1117 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne kontam vise sta govoris....burgundy wrote: Kad zena nema pravo glasa i pravo da vozi ne smatram ja to naprednim i emancipovanim,hocu da se nadovezem oko tvog obrazovanja libijaca,neke stvari ne mozes promijenit i da hoces i kad mozes.I ta nafta nece trajat vjecno,a nisu diverzifkovali ekonomiju,pa je vec sad pocela malo kuknjava saudiji.A ogromne pare imaju saudijci po americkim bankama.Amerima dok valjas dok imaju koristi,nije problem u suprotnom neki belaj se sprema.Evropa se klela u Ameriku za vrijeme pada komunizma,pa i taj USSR,medjutim to se promijenilo,upravo zbog ovih zavadi pa vladaj stvari.Napravi belaj negdje u svijetu jer nam tada ekonomija raste.
Ne govorim nista pozitivno o Saudiji, slican kurac, sustinski, sa Libijom za vrijeme Gadafija.
Relativno im je bolje ekonomski, jer vjerovatno imaju vise nafte po osobi. Ali sustinski isti kurac.
To ti govorim. Ali razlika je - u tome - sto su oni guzni haveri s Amerima, a Gadafi mislio da se moze bosti s rogatim.
I ovi i dalje zive kao sto su i zivjeli, pare, shopping, socijalna drzava kurci palci, a Libija? Libija se oporavlja od rata jer su ljudi uz pomoc Zapada odlucili uzeti stvar u svoje ruke. Ko bolje prolazi? To ti bolan govorim.
I da ne bude...isto sam govorio i za Gruziju kad je bila ona frka. Ne, oni ce dici kurac na Rusiju radi jedne pokrajine. Pa sto se ne pravis mutav, saradjuj sa svima, bice ti bolje, ali jok, uzece glasove kod kuce, a kad zagusti ce izvisiti. To je taj rad.
Isto vazi i za Sadama, isto i za Asada, i za Madura/Chaveza, Castra, itd. Parola je snadji se, budi pragmatican, mali si, ne kurci se. Ne znaci da moras pusit kurac svakom ali malo pameti nije na odmet.
- Šveđanin
#1118 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Za koga ce glasati americki WASPovci?
Na sta ce liciti rezultati izbora u recimo jednom New Canaan, Connecticut?
Na sta ce liciti rezultati izbora u recimo jednom New Canaan, Connecticut?
- burgundy
#1119 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pa nije se trebo zapad uopste mijesat,nije bilo potrebe.Poslije Iraka i Libije taj zapad nikad nesigurniji nije bio.Jel to bio cilj?Kad ti stoliki mangup napadni Kinu,ionako im dugujes trilione,ali valja stisnut.jeza u ledja wrote:Ne kontam vise sta govoris....burgundy wrote: Kad zena nema pravo glasa i pravo da vozi ne smatram ja to naprednim i emancipovanim,hocu da se nadovezem oko tvog obrazovanja libijaca,neke stvari ne mozes promijenit i da hoces i kad mozes.I ta nafta nece trajat vjecno,a nisu diverzifkovali ekonomiju,pa je vec sad pocela malo kuknjava saudiji.A ogromne pare imaju saudijci po americkim bankama.Amerima dok valjas dok imaju koristi,nije problem u suprotnom neki belaj se sprema.Evropa se klela u Ameriku za vrijeme pada komunizma,pa i taj USSR,medjutim to se promijenilo,upravo zbog ovih zavadi pa vladaj stvari.Napravi belaj negdje u svijetu jer nam tada ekonomija raste.
Ne govorim nista pozitivno o Saudiji, slican kurac, sustinski, sa Libijom za vrijeme Gadafija.
Relativno im je bolje ekonomski, jer vjerovatno imaju vise nafte po osobi. Ali sustinski isti kurac.
To ti govorim. Ali razlika je - u tome - sto su oni guzni haveri s Amerima, a Gadafi mislio da se moze bosti s rogatim.
I ovi i dalje zive kao sto su i zivjeli, pare, shopping, socijalna drzava kurci palci, a Libija? Libija se oporavlja od rata jer su ljudi uz pomoc Zapada odlucili uzeti stvar u svoje ruke. Ko bolje prolazi? To ti bolan govorim.
I da ne bude...isto sam govorio i za Gruziju kad je bila ona frka. Ne, oni ce dici kurac na Rusiju radi jedne pokrajine. Pa sto se ne pravis mutav, saradjuj sa svima, bice ti bolje, ali jok, uzece glasove kod kuce, a kad zagusti ce izvisiti. To je taj rad.
Isto vazi i za Sadama, isto i za Asada, i za Madura/Chaveza, Castra, itd. Parola je snadji se, budi pragmatican, mali si, ne kurci se. Ne znaci da moras pusit kurac svakom ali malo pameti nije na odmet.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VZZvPlGCt_8&t=6s[/youtube]
Prvo se smiju pa se ne smiju poslije.
- cyprus
#1120 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kad sam već na temi, da kažem i ovo:
Ja ne znam kako ovo... Po mnogima ispada da na Bliskom istoku nikad rata ne bi bilo da se ne mješa Amerika/Zapad
Inače tamo živi sve go pacifista, i da ih Ameri ne nahuškaju, nikad oni puške ne bi uzeli u ruke 
Ja ne znam kako ovo... Po mnogima ispada da na Bliskom istoku nikad rata ne bi bilo da se ne mješa Amerika/Zapad
- burgundy
#1121 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Daleko od toga,uvijek ce biti nekog sranja tamo.Ameriku ne bi zanimao Bliski Istok da nema nafte i to sto se slucajno Izrael nasao tu.Ali gdje oni prste umijesaju nastaje ocaj.cyprus wrote:Kad sam već na temi, da kažem i ovo:
Ja ne znam kako ovo... Po mnogima ispada da na Bliskom istoku nikad rata ne bi bilo da se ne mješa Amerika/ZapadInače tamo živi sve go pacifista, i da ih Ameri ne nahuškaju, nikad oni puške ne bi uzeli u ruke
- jeza u ledja
#1122 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sto bi napadali Kinu? Ne kontam fakat ovakvo razmisljanje. Pa nije valjda da mislite ono, s kim se ne slazete u svemu - napadnite ih, pa ko bude jaci on uzima sve.burgundy wrote: Pa nije se trebo zapad uopste mijesat,nije bilo potrebe.Poslije Iraka i Libije taj zapad nikad nesigurniji nije bio.Jel to bio cilj?Kad ti stoliki mangup napadni Kinu,ionako im dugujes trilione,ali valja stisnut.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VZZvPlGCt_8&t=6s[/youtube]
Prvo se smiju pa se ne smiju poslije.
- cyprus
#1123 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A ko biva, bolje stanje je tamo gdje ne umješaju?burgundy wrote:Daleko od toga,uvijek ce biti nekog sranja tamo.Ameriku ne bi zanimao Bliski Istok da nema nafte i to sto se slucajno Izrael nasao tu.Ali gdje oni prste umijesaju nastaje ocaj.cyprus wrote:Kad sam već na temi, da kažem i ovo:
Ja ne znam kako ovo... Po mnogima ispada da na Bliskom istoku nikad rata ne bi bilo da se ne mješa Amerika/ZapadInače tamo živi sve go pacifista, i da ih Ameri ne nahuškaju, nikad oni puške ne bi uzeli u ruke
Ne amnestiram Amerikance za njihova sranja... Imali su oni mnogo pogrešnih procjena i poteza, ali mislim da se njihova uloga u političkim sukobima u svijetu generalno predimenzionira...
- jeza u ledja
#1124 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma nije bas brate tako, al dobro, necemo se ocigledno sloziti. Mislim, donekle je tako zadnjih 15 godina, nazalost, zahvaljujuci Bushu izmedju ostalih, pa Al Qaedi i slicnim glupostima. Ali da se ne lazemo, tu je milion igraca, od kojih svaki sije smrt na svoj nacin. Rusi, Iranci, Saudijci, Izraelci, Francuzi, Britanci, Italijani, Kinezi cak.burgundy wrote:Daleko od toga,uvijek ce biti nekog sranja tamo.Ameriku ne bi zanimao Bliski Istok da nema nafte i to sto se slucajno Izrael nasao tu.Ali gdje oni prste umijesaju nastaje ocaj.cyprus wrote:Kad sam već na temi, da kažem i ovo:
Al eto, za Amerikance i njijhovo uplitanje ocigledno vazi drukciji standard.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1125 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Je l' ovo tema na kojoj se pravimo budale i ne znamo da su invazije uglavnom radi nafte?
Još usput malo zaostalim plemenima baciš kosku i eto ga, voilà