baš jutros gledam kako kod Vječne vatre dva lika siluju neku ženu i niko ništa... Sarajevo pravi Džihadistan postaloHakiz wrote:
Dva idiota napišu da bi je silovali ili ubili zato što vrijeđa islam, ona napiše da je progonjena od muslimana.
Je li dvojica množina? Jeste.
Jesu li muslimani? Iako nisu izričito rekli, njihova reakcija daje dovoljno indicija da jesu.
Da li je Lejla u tom slučaju progonjena od muslimana? Institucionalno nije, ali kako je napada množina muslimana, onda jeste.
Šta je onda Lejla slagala? Ništa.
Lejla se samo poslužila mehanizmom koji decenijama koriste i mediji i svi ostali u situacijama kad im to treba.
Sloboda govora
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1101 Re: Sloboda govora
- SmokingMan
#1103 Re: Sloboda govora
Džamija na sve strane,ni Sunce se od njih ne vidi.Nadzorna_ploca wrote:Teheran.
- Alfons Kauders
#1104 Re: Sloboda govora
Jok, dijelice lekcije ovi sto bi silovali i ubijali radi knjige. Ali samo njihove knjige. Oni ne blate jel? Ili ovi sto kolju nevjernike po siriji, oni ne blate jel? Ili ovi sto su digli hajku na jebenu pozorisnu predstavu. To je sve ok[/quote]Bodkin wrote: Pa jeste problem, upravo zato.
Jer se gospojica fino pokupila i odlucila za male pare lagati i blatiti nas grad.
O tome za koga to radi nije potrebno puno ici u detalje - ostavio sam iznad link, da vidimo kako je njena raja fina i kulturna po internetu... I oni bi nama kao da dijele lekcije?
De ba...
Samo sto opisujes stvari koje se ne desavaju kod nas... Ili stvar koja se desila kod nas, ali u reziji katolickih fundamentalista (za promjenu
Ne opisuje ih ni Lejla, zapravo opisuje u stilu Riste Djoge. I za predstavu su joj krivi muslimani.
Jer ne vidim da se zalila kada su njene kolege radile dosta, dosta odvratnije stvari od ljudi koji su joj jebali mater i prijetili.
- Alfons Kauders
#1105 Re: Sloboda govora
Taj argument pokusaj potegnuti u prici s nekim ko nije citao i gledao njene izjave, kod mene ne pali.Hakiz wrote:Dva idiota napišu da bi je silovali ili ubili zato što vrijeđa islam, ona napiše da je progonjena od muslimana.Alfons Kauders wrote:
Pa jeste problem, upravo zato.
Jer se gospojica fino pokupila i odlucila za male pare lagati i blatiti nas grad.
O tome za koga to radi nije potrebno puno ici u detalje - ostavio sam iznad link, da vidimo kako je njena raja fina i kulturna po internetu... I oni bi nama kao da dijele lekcije?
De ba...
Jesu li muslimani? Iako nisu izričito rekli, njihova reakcija daje dovoljno indicija da jesu.
Da li je Lejla u tom slučaju progonjena od muslimana? Institucionalno nije, ali kako je napada množina muslimana, onda jeste.
Lejla se samo poslužila mehanizmom koji decenijama koriste i mediji i svi ostali u situacijama kad im to treba.
Jer ona je pricala jos neke zanimljive stvari.
A narocito je zanimljivo kome je pricala te stvari, i za kakvu publiku...
-
aratet
#1106 Re: Sloboda govora
KBK za te druge stvari.Alfons Kauders wrote:Taj argument pokusaj potegnuti u prici s nekim ko nije citao i gledao njene izjave, kod mene ne pali.Hakiz wrote:Dva idiota napišu da bi je silovali ili ubili zato što vrijeđa islam, ona napiše da je progonjena od muslimana.Alfons Kauders wrote:
Pa jeste problem, upravo zato.
De ba...
Jer ona je pricala jos neke zanimljive stvari.
A narocito je zanimljivo kome je pricala te stvari, i za kakvu publiku...
Curi svaka cast sto je napravila ovaj veoma hrabar korak, nadam se da ce jos zena se osloboditi i poceti pricati ono sto misle
-
omar little
#1107 Re: Sloboda govora
ne poteze hakiz nista, samo izlaze kako jeste. on je opisao tehnikaliju kojm se svako ziv sluzi da nadrami slucaj, pricu, aferu, skandal ili sta treba.
- Muhamed Đakmić
#1108 Re: Sloboda govora
Samo što ne postoji apsolutno nikakav certifikat na osnovu kojeg možeš tvrditi za nekoga da je musliman ili da nije.
Što dalje implicira da se i ja mogu predstaviti kao budista i prijetiti da ću redom šamarati i silovati svakoga ko se ne pokori pred mojim uvjerenjima. A ako mi se pridruži još koji ''dobronamjerni budista", naše žrtve mogu tvrditi da su morale bježati pred nasrtajima agresivnih budista.
Što dalje implicira da se i ja mogu predstaviti kao budista i prijetiti da ću redom šamarati i silovati svakoga ko se ne pokori pred mojim uvjerenjima. A ako mi se pridruži još koji ''dobronamjerni budista", naše žrtve mogu tvrditi da su morale bježati pred nasrtajima agresivnih budista.
-
omar little
#1109 Re: Sloboda govora
ako joj na statusu prijeti jer ga je njeno pisanje "uvrijedilo" kao muslimana, dira mu vjeru, ili kakvu jos vec drkotinu nisu koristili ti kreteni, onda se moze smatrati da je musliman. za ovaj slucaj.
edit:
inace, ovo je moronski razvoj rasprave jer bosna nije afganistan niti kozojebna zabit isilovska i za civilno drustvo nebitno je ko je kakav i koliki musliman, sta to znaci biti musliman i sta definira muslimana.
edit:
inace, ovo je moronski razvoj rasprave jer bosna nije afganistan niti kozojebna zabit isilovska i za civilno drustvo nebitno je ko je kakav i koliki musliman, sta to znaci biti musliman i sta definira muslimana.
-
Nadzorna_ploca
#1110 Re: Sloboda govora
pogledah joj profil prvi i posljednji put..tezak je njen ateisticki zivot, jadan.
- ultima_palabra
#1111 Re: Sloboda govora
Ona je znaci donedavno radila za Klix... oni se nisu uopste oglasavali po ovom pitanju. Da li imaju tako lose misljenje o njoj ili ih je strah loseg publiciteta?
-
Hakiz
#1112 Re: Sloboda govora
Baš tako.omar little wrote:ne poteze hakiz nista, samo izlaze kako jeste. on je opisao tehnikaliju kojm se svako ziv sluzi da nadrami slucaj, pricu, aferu, skandal ili sta treba.
- maraccana
#1113 Re: Sloboda govora
Pošto se religija toliko izopatila, najbolje rješenje za sve religije bi bile da dijele certifikate ko ispunjava bar minimum uslova da se može smatrati vjernikom, ovako pun kurac "kvazi-muslimana/pravoslavaca/katolika" koji bi da morališu, dijele pravdu nemoralnim načinima i uopšte krše osnove vjerskih propisa 100 na sat, temelje neke treće stvari i brkaju tipa-naciju, tradiciju i sl., i ono se zove i smatra vjernikom. i kao nešto uvrijeđen ...Muhamed Đakmić wrote:Samo što ne postoji apsolutno nikakav certifikat na osnovu kojeg možeš tvrditi za nekoga da je musliman ili da nije.
- pirpa
#1114 Re: Sloboda govora
je li ovaj muslimanomar little wrote:ako joj na statusu prijeti jer ga je njeno pisanje "uvrijedilo" kao muslimana, dira mu vjeru, ili kakvu jos vec drkotinu nisu koristili ti kreteni, onda se moze smatrati da je musliman. za ovaj slucaj.
edit:

-
Hakiz
#1116 Re: Sloboda govora
Kod katolika je to lako. Odeš na krštenje, dobiješ krštenicu i "upisan" si u katolike. I zna se da ti je papa Zemaljski gazda. Ali kod muslimana je problem. Oni nemaju članstvo, svako ko tri puta izgovoi šehadet postaje musliman. Kako je nemoguće potvrditi da li je neko izgovorio šehadet, svjedoci tog čina možda nisu dostupni, onda svako ko kaže da jeste musliman smatra se muslimanom. I tu nastaju nesporazumi kao na primjer ko je "pravi" a ko nije.maraccana wrote:Pošto se religija toliko izopatila, najbolje rješenje za sve religije bi bile da dijele certifikate ko ispunjava bar minimum uslova da se može smatrati vjernikom, ovako pun kurac "kvazi-muslimana/pravoslavaca/katolika" koji bi da morališu, dijele pravdu nemoralnim načinima i uopšte krše osnove vjerskih propisa 100 na sat, temelje neke treće stvari i brkaju tipa-naciju, tradiciju i sl., i ono se zove i smatra vjernikom. i kao nešto uvrijeđen ...Muhamed Đakmić wrote:Samo što ne postoji apsolutno nikakav certifikat na osnovu kojeg možeš tvrditi za nekoga da je musliman ili da nije.
SA druge strane, ako pogriješiš kao katolik, papa te može "ispisati" (ekskomunicirati) iz katolika. U islamu nema ispisivanja. Kada jednom izgovoriš šehadet musliman si za vijeke vjekova. A zna se šta je kazna za pokušaj ispisivanja.
-
omar little
#1117 Re: Sloboda govora
nije religija tema, ali fundamentalna razlika izmedju islama i krscanstva je sto nema posrednika izmedju vjernika i njegovog boga pa samim tim ni nema ovozemaljske "administracije". allah je jedini koji moze suditi i vagati kakav si bio sljedbenik i sluga.
nismo afganistan pod talibanima da se traze i izdaju potvrde o muslimanstvu, sta vam je, ba, svima?!
nismo afganistan pod talibanima da se traze i izdaju potvrde o muslimanstvu, sta vam je, ba, svima?!
- dobojlija81
#1118 Re: Sloboda govora
to sam i ja pitao nigdje ništaultima_palabra wrote:Ona je znaci donedavno radila za Klix... oni se nisu uopste oglasavali po ovom pitanju. Da li imaju tako lose misljenje o njoj ili ih je strah loseg publiciteta?
kad je vidjela da je malo ko doživljava nastavila valjati gluposti,a ima debila pa se zakače pa laju
umislila da je Rushdie jbt
inače svako od nas dobije više direktnih prijetnji uživo u malo vecoj saob. špici ako malo šta zezneš
- maraccana
#1119 Re: Sloboda govora
Ma ne funkcioniše to ni u kršćanstvu, nije krštenje ikakav vid ispravnosti vjernika, to je nešto tipa sunnet u islamu, a i to "ispisivanje" nikad čuo, nit se ovdje dešava. Da stvar bude gora, ovdje su religijske institucije mutne same po sebi, baziraju se više nacionalno i politički nego li na vjeri. Potrebno je da se očiste od toga, pa tek onda napraviti certificiranje vjernika na osnovu poznavanja vjerskih propisa i prakticiranja u životu, tako da više nema samoproglašenih vjernika koji može biti svaki uhljup i neznalica.Hakiz wrote:Kod katolika je to lako. Odeš na krštenje, dobiješ krštenicu i "upisan" si u katolike. I zna se da ti je papa Zemaljski gazda. Ali kod muslimana je problem. Oni nemaju članstvo, svako ko tri puta izgovoi šehadet postaje musliman. Kako je nemoguće potvrditi da li je neko izgovorio šehadet, svjedoci tog čina možda nisu dostupni, onda svako ko kaže da jeste musliman smatra se muslimanom. I tu nastaju nesporazumi kao na primjer ko je "pravi" a ko nije.maraccana wrote:Pošto se religija toliko izopatila, najbolje rješenje za sve religije bi bile da dijele certifikate ko ispunjava bar minimum uslova da se može smatrati vjernikom, ovako pun kurac "kvazi-muslimana/pravoslavaca/katolika" koji bi da morališu, dijele pravdu nemoralnim načinima i uopšte krše osnove vjerskih propisa 100 na sat, temelje neke treće stvari i brkaju tipa-naciju, tradiciju i sl., i ono se zove i smatra vjernikom. i kao nešto uvrijeđen ...Muhamed Đakmić wrote:Samo što ne postoji apsolutno nikakav certifikat na osnovu kojeg možeš tvrditi za nekoga da je musliman ili da nije.
SA druge strane, ako pogriješiš kao katolik, papa te može "ispisati" (ekskomunicirati) iz katolika. U islamu nema ispisivanja. Kada jednom izgovoriš šehadet musliman si za vijeke vjekova. A zna se šta je kazna za pokušaj ispisivanja.
- burgundy
#1120 Re: Sloboda govora
Partijanerka, vidi se da je drogerka, Petrovaradin Exit ovo ono.Vidite kako je podrzavaju iz Srbije,cak joj je ono smece objavljeno na B92.Zbogom Lejla idi u Srbiju imaces partija i droge koliko hoces, ne vracaj se vamo.
- pirpa
#1121 Re: Sloboda govora
pa davno ja napisa da joj speed satra mozak
-
Hakiz
#1123 Re: Sloboda govora
Ali zato ima posrednika koji odlučuju kada je Allah uvrijeđen, a kada nije. Valjda sa njim sjedili na minderu pa pričali o tome. Pa lete glave kada posrednik zaurla "blasfemija!"omar little wrote:nije religija tema, ali fundamentalna razlika izmedju islama i krscanstva je sto nema posrednika izmedju vjernika i njegovog boga pa samim tim ni nema ovozemaljske "administracije". allah je jedini koji moze suditi i vagati kakav si bio sljedbenik i sluga.
-
Bodkin
#1124 Re: Sloboda govora
I imamo uvijek ono "nisu oni pravi muslimani, oni vjeruju u ovo ili ono". Jos nisam cuo da je neko rekao oni isu pravi katoliciHakiz wrote:Ali zato ima posrednika koji odlučuju kada je Allah uvrijeđen, a kada nije. Valjda sa njim sjedili na minderu pa pričali o tome. Pa lete glave kada posrednik zaurla "blasfemija!"omar little wrote:nije religija tema, ali fundamentalna razlika izmedju islama i krscanstva je sto nema posrednika izmedju vjernika i njegovog boga pa samim tim ni nema ovozemaljske "administracije". allah je jedini koji moze suditi i vagati kakav si bio sljedbenik i sluga.
-
Hakiz
#1125 Re: Sloboda govora
Opet kažem, kod katolika je lako. Ako o nečemu dva katolika ne mogu da se dogovre, Crkva ili papa donesu odluku koja važi i onome u Bremenu kao i onome u Santijagu u Čileu.Bodkin wrote:I imamo uvijek ono "nisu oni pravi muslimani, oni vjeruju u ovo ili ono". Jos nisam cuo da je neko rekao oni isu pravi katoliciHakiz wrote:Ali zato ima posrednika koji odlučuju kada je Allah uvrijeđen, a kada nije. Valjda sa njim sjedili na minderu pa pričali o tome. Pa lete glave kada posrednik zaurla "blasfemija!"omar little wrote:nije religija tema, ali fundamentalna razlika izmedju islama i krscanstva je sto nema posrednika izmedju vjernika i njegovog boga pa samim tim ni nema ovozemaljske "administracije". allah je jedini koji moze suditi i vagati kakav si bio sljedbenik i sluga.
Ali kada odluku donese muftija u u Kairu, musliman u Zenici kaže da ga to ne tangira. Za razliku od katolika nema centrale čije odluke i rješenja važe sa sve.
Tako je Boko Haram i slični jednako ispravan put u islamu kao i ovaj u BiH. Ili bilo koji drugi. Ko im je kriv kada ni sami ne mogu da se dogovore.
I onda kada neko kaže da se ne smije vrijeđati islam, ja mogu reći da smije jer ono šta radi Boko haram i slični daje pravo da se vrijeđa.