Novi rat

Locked
zateznistub

#1101 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Blek Stena wrote:Zatezni@
Srbin sam..............i bosanac, ne mogu lagat :D
tesko sad tebi... nema gore kombinacije.... :lol:
palermo

#1102 Re: Novi rat

Post by palermo »

Blek Stena wrote: Iste ove parole sam slusao od svojih 90ih. Al ne lezi vraze.
Moja porodica, prijatelji i moja imovina su jedine stvari koje me zanimaju. To cu braniti i uzdizati. Za drzavu marim taman onoliko koliko ona za mene. Ni malo!
super.....nemam ja ništa protiv toga.

Znači nećeš sutra na referendum :thumbup:
Danguba

#1103 Re: Novi rat

Post by Danguba »

zateznistub wrote:
Danguba wrote:
Tako brate reci sta te boli.
boli, boli vec 20 i kusur godina... ti i slicni ako ne vidite..vas problem...

nego deder, repetiraj i u oslobađanje...mani se tastature...
Odgovorila ti je KK. Ni '92 nisam ratovao zbog Alije i SDA nego zbog toga sto mi je a i mojoj porodici bio ugrozen bioloski opstanak kao i mojim sunarodnicima.
I danas mi se hebe za SDA koje smatram kriminalcima.
Blek Stena

#1104 Re: Novi rat

Post by Blek Stena »

zateznistub wrote:
ne brini, klix jastrebove sam davno metno na ignore :D
Blek Stena

#1105 Re: Novi rat

Post by Blek Stena »

palermo wrote:
Blek Stena wrote: Iste ove parole sam slusao od svojih 90ih. Al ne lezi vraze.
Moja porodica, prijatelji i moja imovina su jedine stvari koje me zanimaju. To cu braniti i uzdizati. Za drzavu marim taman onoliko koliko ona za mene. Ni malo!
super.....nemam ja ništa protiv toga.

Znači nećeš sutra na referendum :thumbup:
Ako budem imao preceg posla a tice se porodice, prijatelja i imovine onda necu!
oakville

#1106 Re: Novi rat

Post by oakville »

:D
Ripicipi wrote:
Danguba wrote:
Ripicipi wrote:Ti ni osnovno logicke stvari ne mozes zakljuciti.
U nekom buducem ratu, ako mislis ratovati, moras osvajati.
Sta osvajati? Drzavu BiH?

Pa valjda oslobadjati.
Igra rijeci, POENTA je da moras NAPADATI, a kako vidim, niko bas nije za takvu opciju.
Svi trune... "poklace nas, Sarajevo opet u obruc" itd... to jednostavno nije realnost nekog novog rata, Srbi ne bi izasli iz RS-a, vec bi Bosnjaci morali napasti.
Malo se ovdje stvara konfuzija, predstavlja se kao da Bošnjaci napadaju RS = Srbi napadaju Kosovo, jel tako? :D

Da to malo razjasnimo:
1. Kosovo je zaštićeno na konto srpskih zločina u Hrvatskoj, BiH (Srebrenica pogotovo) i na konto dugogodišnje rasizma srpske vlasti prema Albancima na Kosovu, a onda kao i rezultat želje Amerike da kazni Srbiju. Ni jedan od takvih preduslova nije ispunjen u slučaju RS-a, naprotiv. I Hrvati su napadali Republiku Srpsku Krajinu pa nikom ništa jer su imali podršku.

2. Republika Srpska van BiH odnosno u slučaju otcjepljenja je u statusu Turske Republike Sjeverni Kipar, Rhodezije i Abhazije (da sad ne tražim mišljenja Međ. suda pravde o tome, koje je napisano tako iz političkih razloga). Znači, Turska drži sjeverni Kipar 50 i više godina i to niko ne priznaje. Ostatak Kipra ima priznanje. U neku ruku, šteta je što je MZ htjela da ugura srbe u BiH da ne bi nastala potpuno muslimanska država - da se napravilo od ostatka BiH priznati država a RS držao kao sjeverni Kipar, danas bi stvari bile mnogo ugodnije (nije loše na južnom Kipru, ne valja ako si na sjevernom :D ).

3. Neće biti nikakvih "napada bošnjaka" na RS niti ne daj bože nikakvih zločina. Kad bi se i desio neki konflikt, situacija je umnogome drugačija nego 1992, pa čak i 1995, iz prostog razloga jer se srbi u BiH zahvaljujući svojoj politici bliže sudbini kosovskih Srba. Maltretiraju ne-srbe godinama, a već žive u dva područja, okolica Banja Luka i Bijeljina.

4. Bez pristanka Bošnjaka nema podjele BiH niti izmjene, kao što bez pristanka Bošnjaka nema ni pravljenja granice srbije 2km od centra Sarajeva. Da srbi misle i smiju drugačije, davno bi to uradili. Srpska politika će morati pokušati ili na sve ili ništa ili odložiti "trajni cilj ujedinjenja" za neke "buduće generacije" (čitaj za 20-30 godina). Problem im je što nemaju stanovništva i kapaciteta za pokretanje akcije i smjelije poteze, i što vrijeme brude prolazilo sve će ga manje imati. Iz dva grada se ne kreće u pravljenje države.
Bodkin

#1107 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Mogul ja al bez da ne branim :D
ma možeš druže, ali mislim da je za tebe samog to glupo.....ako nešto svoje osjećaš važnim, značajnim, onda to i braniš......ovako, više mi liči na ono papetovsko "drug ti si ovdje zalutao" :D
Pa ne brani se sve puskom. Davno sam pisao kako se drzava jaca i rusi rs ekonomijom al bi patriJote da ratuju. Jebiga, nije po mojoj mjeri
palermo

#1108 Re: Novi rat

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Pa ne brani se sve puskom. Davno sam pisao kako se drzava jaca i rusi rs ekonomijom al bi patriJote da ratuju. Jebiga, nije po mojoj mjeri
Ima bolan mjesto i u logistici :D . Mislim, imam osjećaj da se počinjete zajebavati sa nama, koje pogrdno ovdje zovu, patriote.......
Ne pričamo o tome hoćeš li pušku nositi, nego pričamo o tome jesi li spreman braniti BOsnu i Hercegovinu, neko puškom, neko rječju, neko kašikom (logističari :D )......hoćeš li biti u istom stroju...
oakville

#1109 Re: Novi rat

Post by oakville »

Bodkin wrote:
palermo wrote:
Bodkin wrote:
Mogul ja al bez da ne branim :D
ma možeš druže, ali mislim da je za tebe samog to glupo.....ako nešto svoje osjećaš važnim, značajnim, onda to i braniš......ovako, više mi liči na ono papetovsko "drug ti si ovdje zalutao" :D
Ne ratuje se nikome. A što bi "jačali državu" i "podizali ekonomiju" - da se može više srba uposliti u tzv. "državnim institucijama" pa da trošeći bošnjačke pare rade njima o glavi? A o "razvijanju ekonomije" kao načinu "rušenja rs-a" (čuj ti ćeš srušiti rs, pa nisi je ti ni pravio), to je tek promašaj. Ako se razvija ekonomija u BiH, razvija se i RS, a Srbi su najveći napon nacionalizma imali i u rat krenuli kad su historijski gledano ekonomski najbolje stojali.

Znači trajno obilježje srpske kulture i tradicije je žestoki nacionalizam, u stvari više standardni rasizam koji je raspet između ambicija i mogućnosti. Pošto je to trajno, onda se valjda prvo treba potruditi da im se oduzmu sredstva za efikasnije provođenje rasizma. Ako je za to potrebno instalirati i potpaljivati još hiljadu i jednog lopova kao što je Dodik - onda tako treba i uraditi.

Nije Država isto što i Dejtonska BiH, kao što Dejton nije jednako BiH. Država tek treba da nastane, a Dejtonska BiH je protektorat. Jačanje "dejtonskih institucija" i "ekonomski razvoj cijele BiH" danas ne znači stvarno jačanje BiH nego jačanje i finansiranje srpskog destruktivnog uticaja.
Last edited by oakville on 24/09/2016 23:59, edited 2 times in total.
Rockefeller

#1110 Re: Novi rat

Post by Rockefeller »

Nema ništa od ovoga.
palermo

#1111 Re: Novi rat

Post by palermo »

Blek Stena wrote: Ako budem imao preceg posla a tice se porodice, prijatelja i imovine onda necu!
al ima opcija da ćeš otići.I učiniti nešto za ono što osjećaš svojim

Tim činom ćeš raditi nešto protiv onoga što ja osjećam svojim. Zar je onda čudno što ja imam želju da branim svoje. Jer, kako vidimo, ti si spreman da učiniš nešto za svoje
Ripicipi

#1112 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

oakville wrote:
Malo se ovdje stvara konfuzija, predstavlja se kao da Bošnjaci napadaju RS = Srbi napadaju Kosovo, jel tako? :D

Da to malo razjasnimo:
1. Kosovo je zaštićeno na konto srpskih zločina u Hrvatskoj, BiH (Srebrenica pogotovo) i na konto dugogodišnje rasizma srpske vlasti prema Albancima na Kosovu, a onda kao i rezultat želje Amerike da kazni Srbiju. Ni jedan od takvih preduslova nije ispunjen u slučaju RS-a, naprotiv. I Hrvati su napadali Republiku Srpsku Krajinu pa nikom ništa jer su imali podršku.

2. Republika Srpska van BiH odnosno u slučaju otcjepljenja je u statusu Turske Republike Sjeverni Kipar, Rhodezije i Abhazije (da sad ne tražim mišljenja Međ. suda pravde o tome, koje je napisano tako iz političkih razloga). Znači, Turska drži sjeverni Kipar 50 i više godina i to niko ne priznaje. Ostatak Kipra ima priznanje. U neku ruku, šteta je što je MZ htjela da ugura srbe u BiH da ne bi nastala potpuno muslimanska država - da se napravilo od ostatka BiH priznati država a RS držao kao sjeverni Kipar, danas bi stvari bile mnogo ugodnije (nije loše na južnom Kipru, ne valja ako si na sjevernom :D ).

3. Neće biti nikakvih "napada bošnjaka" na RS niti ne daj bože nikakvih zločina. Kad bi se i desio neki konflikt, situacija je umnogome drugačija nego 1992, pa čak i 1995, iz prostog razloga jer se srbi u BiH zahvaljujući svojoj politici bliže sudbini kosovskih Srba. Maltretiraju ne-srbe godinama, a već žive u dva područja, okolica Banja Luka i Bijeljina.

4. Bez pristanka Bošnjaka nema podjele BiH niti izmjene, kao što bez pristanka Bošnjaka nema ni pravljenja granice srbije 2km od centra Sarajeva. Da srbi misle i smiju drugačije, davno bi to uradili. Srpska politika će morati pokušati ili na sve ili ništa ili odložiti "trajni cilj ujedinjenja" za neke "buduće generacije" (čitaj za 20-30 godina). Problem im je što nemaju stanovništva i kapaciteta za pokretanje akcije i smjelije poteze, i što vrijeme brude prolazilo sve će ga manje imati. Iz dva grada se ne kreće u pravljenje države.
Pravo da ti kazem, boli me ..... za Kosovo, nit' ih slavim, nit' ih mrzim, jednostavno ne razmisljam o njima u takvim komparacijama. Tako da oko toga pitas pogresnu osobu. Sto se mene tice ja ih nikad ne bih priznao ako ce to razjebati stanje u mojoj zemlji, dok vidim nekima je bitnije Kosovo od BiH. Meni je bitna BiH i ono sta se desava ovdje.

Poetna mog posta je bila da Bosnjaci u nekom buducem ratu moraju prvi napasti, Srbi to 99,9% nece jer im tako nesto nikako ne odgovara.
oakville

#1113 Re: Novi rat

Post by oakville »

Pa valjda je proglašenje nezavisnosti i postavljanje granice nove države ili Srbije kod Sarajeva vrsta napada? :D
Ripicipi

#1114 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

oakville wrote:Pa valjda je proglašenje nezavisnosti i postavljanje granice nove države ili Srbije kod Sarajeva vrsta napada? :D
To se jednostavno nece desiti.
Bodkin

#1115 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Ima bolan mjesto i u logistici :D . Mislim, imam osjećaj da se počinjete zajebavati sa nama, koje pogrdno ovdje zovu, patriote.......
Ne pričamo o tome hoćeš li pušku nositi, nego pričamo o tome jesi li spreman braniti BOsnu i Hercegovinu, neko puškom, neko rječju, neko kašikom (logističari :D )......hoćeš li biti u istom stroju...
PatriJote su odredjen tip ljudi. Sa istinskim patriotama nemaju nista.
Meni je to jednostavno. U uniformu nikad. Sve ostalo ok. Nije da nisam vec. Od nosenja drzavnog dresa do privlacenja investicija
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1116 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

zateznistub wrote:
Da, bacicemo ga lavovima..koji si ti pacenik, zatezni...
Zgoljo

#1117 Re: Novi rat

Post by Zgoljo »

oakville wrote:Pa valjda je proglašenje nezavisnosti i postavljanje granice nove države ili Srbije kod Sarajeva vrsta napada? :D
Ma jok,kako bi bilo.Isto sto i antiustavno djelovanje i krsenje mirovnog sporazuma nije napad.
Ovi likovi nama hoce reci ovo,nas dvojica imamo u vlasnistvu parcelu 1/2,ti sa svojim ukucanima odlucis da tu parcelu uzmes samo sebi,tj.da je meni otmes.I onda meni kazes,pis brader,nemoj da se svadjamo i tucemo.I ondak ako ja poduzmem mjere da ti to ne dozvolim ondak sam ja prvi poceo :lol:

Zamisli ti brader moj te logike.Volio bih znati samo gdje se to uci i izucava.
racionalista

#1118 Re: Novi rat

Post by racionalista »

Dumam večeras malo, i vrtim scenarije koji bi nas mogli zadesiti u narednom periodu. Jedan od njih naravno predviđa i oruzani sukob. Ako do tog dodje nema "hoces-neces" i to je prihvatljivo, ali pomisao da bi mi u sadasnjoj konstalaciji odnosa u Bosnjackom korpusu neki nadredjeni bio vjerovatno clan ili simpatizer SDA mi gadi branjenje drzave.
BayrakTB

#1119 Re: Novi rat

Post by BayrakTB »

racionalista wrote:Dumam večeras malo, i vrtim scenarije koji bi nas mogli zadesiti u narednom periodu. Jedan od njih naravno predviđa i oruzani sukob. Ako do tog dodje nema "hoces-neces" i to je prihvatljivo, ali pomisao da bi mi u sadasnjoj konstalaciji odnosa u Bosnjackom korpusu neki nadredjeni bio vjerovatno clan ili simpatizer SDA mi gadi branjenje drzave.
Koliko god da go.vana ima u toj stranci, opet jedino u njoj ima iskrenih patriota i pravih domoljuba dok takve nećeš naći u drugim, osim možda 3-5% kadrova iz istih.
Lug

#1120 Re: Novi rat

Post by Lug »

racionalista wrote:Dumam večeras malo, i vrtim scenarije koji bi nas mogli zadesiti u narednom periodu. Jedan od njih naravno predviđa i oruzani sukob. Ako do tog dodje nema "hoces-neces" i to je prihvatljivo, ali pomisao da bi mi u sadasnjoj konstalaciji odnosa u Bosnjackom korpusu neki nadredjeni bio vjerovatno clan ili simpatizer SDA mi gadi branjenje drzave.
:lol: ljudi moji sta vi pokusavate ovako naivno citavo vrijeme, cuj njemu sda gadi branjenje drz
ave..a upm.
BayrakTB

#1121 Re: Novi rat

Post by BayrakTB »

Lug wrote:
:lol: ljudi moji sta vi pokusavate ovako naivno citavo vrijeme, cuj njemu sda gadi branjenje drz
ave..a upm.
Čekaju nekolicinu istomišljenika koji će isto okinuti po stranci i to će im biti izgovor za :run: i krinka za njihov kukavičluk i pretjeranu okupaciju dunjalukom u slučaju eventualnih nereda u narednim danima, mjesecima ili godinama.
meni serbe

#1122 Re: Novi rat

Post by meni serbe »

zateznistub wrote:...

a vas koji ste prosli a opet bi ....da opet nakon svega zajase sda gamad i pokraade opet (ako bi ista i ostalo) sretno... mene se jebe vise jer ovo odavno nije ona bih koja je bila na početku '90.
Zato što kradu, moju krv i kosti mojih pljuju sadašnje patriJote kad me svakom prilikom prozivaju dijasporcem. Neka halal im.
Ali ako ikad bude trebalo opet ću kao i prije 23 godine bez razmišljanja stati uspravno i neću žaliti ništa za tu Bosnu dati.kakva god da je. Iskreno, ne mogu više ni ja po čukama i gudurama skakt . Ali se nadam da će moja trojica ko i ja sa svojim babom pa pripomoć malo.....
PeppermintSA

#1123 Re: Novi

Post by PeppermintSA »

LBVIEW wrote: Ti si Bosnjak k'o sto sam ja Eskim. :izet: Ustvari,mozda i jesi,ali po srpskoj mjeri poput Dzevde i Kuste.
Btw.,sto ti i ostatak pacifista tu hipi pricu ne valjate Srbima-oni krse Ustav i uvode zemlju u anarhiju,dakle predratno stanje? Stipu bolan suplje,nisu ovo 90-te.
Ja sam Bošnjak po svojoj mjeri.

Ne valjam ja nikom ništa, samo kažem da ga ja ratovati ponovo neću.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1124 Re: Novi rat

Post by Truba »

Jel pocelo
Mirno spim ne cujem :D
Maharadza

#1125 Re: Novi rat

Post by Maharadza »

BayrakTB wrote:
Koliko god da go.vana ima u toj stranci, opet jedino u njoj ima iskrenih patriota i pravih domoljuba dok takve nećeš naći u drugim, osim možda 3-5% kadrova iz istih.
Misliš oni koji su između ostalog uništili i ovo malo države i bacili je u dužnićko ropstvo i zbog kojih je samo prošle god. POBJEGLO preko 70000 ljudi trbuhom za kruhom?? Makar takvi i ne bili direktno odgovorni za trenutnu situaciju ali ako su još uvijek u toj stranci/podržavaju istu, onda jednostavno NE MOGU biti nikakvi patrioti nego nešto sasvim suprotno i čak mnogo gore po meni nego npr. otvoreni dušmani...vrlo jednostavno! :P

Primjer: moj dedo je imao nekada 4 unuka u BiH i 4 u dijaspori, dok danas ima samo još JEDNOG u BiH a 7 vani! Inšallah, uskoro neće niti jednog imati koji živi u BiH!
Locked