Ako ništa, sada iz principa, oni koji su govorili da je Francuska rasistička, bi morali biti protiv odluke suda jedne rasističke zemlje.Satori wrote:Osvjetlali su sebi obraz. Sloboda je tu, sad jos samo bratstvo i jednakost sa Arapima.insomnia78 wrote:Sad ipak Francuska nije toliko ksenofobna i demokratija je ok?
Burkini, Evropa i demokratija
-
Hakiz
#1101 Re: Burkini, Evropa i demokratija
- insomnia78
#1102 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sad još samo da u duhu dobrosusjedskih odnosa zabrane svinjetinu i alkohol
- kamberovica polje
#1103 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Da i ja se ponekad zabrinem da ima ovoliki broj ljudi koji sve sto se dodgodi ili ne dogodi pravdaju nevidljivim covjekom na nebesima koji im se obratio preko pustinjskih nomada prije vise od hiljadu godina. Mislim zamisli ti apsurda, svemoguceg stvoritelja svijeta i citavog univerzuma zanima to sta ce obicni mali covjek obuci, pojesti ili reci. Nije problem vjerovati, problem je nekriticki sagledavati svijet i uzimati sve ono sto nam je receno ili ono sto je nauceno kao ultimativnu istinu... i upravo tu lezi opasnost.zeina wrote:Sud rekao svoje, a ove fasisticke izjave na 40-ak strana nek stoje da nas podsjecaju s kakvim mentalnim sklopovima dijelimo vazduhseln wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sud-u ... /160826088
Hvala na posjeti i misljenjima, ukljucujuci i cisto fasisticke izjave.
Sto se tice zakona drago mi je da je ukinut jer bespotrebno udara na one na koje ne treba ali svaki udar na sekularnost neke europske zemlje trrba srezati u korijenu jer Europa zna sta znaci vladavina religije i ima ime za to...mračno doba.
-
zenit dozic
#1104 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jebo trivijalne stvari nek zabrane legiju stranaca, agresiju na tuđe zemlje, izrabljivanje istih....insomnia78 wrote:Sad još samo da u duhu dobrosusjedskih odnosa zabrane svinjetinu i alkohol
- kritichar
#1105 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

- raoul duke
#1106 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Hahahaha Svaka cast Lejla

- HAVANA
#1107 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sad je ok.Sace o pranju supka do slijedeceg fašistickog ispada sekularne francuske.Il o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom...I tako,trla baba lan...Valjda nece opet crtat,da se malo prebacimo na dodika i bakira...insomnia78 wrote:Sad ipak Francuska nije toliko ksenofobna i demokratija je ok?
- raoul duke
#1108 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Volio bi ti to jelda? Skriva se terror u malom muminomHAVANA wrote: o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom....
- insomnia78
#1109 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nego, prema anketama narod je otprilike lapo lapo po ovom pitanju
Jučer su mnogi poslanici bili protiv ovog zakona te iskoristili priliku da napadnu premijera zbog toga što je rekao da razumije i podržava ovaj zakon. Zanimljivo je da je sud u Nici potvrdio isti a onda je viša instanca poništila tu odluku
- Matzan
#1110 Re: Burkini, Evropa i demokratija
kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
Ona svoj nosi u tašni.
- ABH017
#1111 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Aha. Eno kršćani sve plaču, ako ih ne osunete. Pogotovo na Balkanu.Connaisseur Karlin wrote:Od kad je obrezivanje isljucivo jervrejsko i muslimanskoseln wrote:Netacno. Bila je inicijativa prosle godine, i to (za ne povjerovati) sa lijeve strane politickog spektra. Obrezivanje je po njima zlostavljanje djece, jer djeca ne mogu sama da odluce hoce li se obrezati.Bodkin wrote:
Ne lupaj ziv bio. Niko ne zeli da zabrani ni halal ni koser. A ni obrezivanje djece.
Srecom, jevrejska udruzenja su brzo ugusila tu glupost. Da je bilo po muslimanima, zabrana bi prosla.![]()
Mikelandzelov David je osunecen
-
summerwine
#1112 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa dozvoljeno je isticati da je džinovski dildo manje opasan od burke, sad jel' do demokratije ili profesije, nemam pojma.kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
- kritichar
#1113 Re: Burkini, Evropa i demokratija
da se primjetiti da je velika ljubiteljica velikih, inače bi našla neko prikladnije poređenjeMatzan wrote:kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
Ona svoj nosi u tašni.
-
Bodkin
#1114 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...
- jasko_ba
#1115 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Lejla kraljica.kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
-
hAZNADAR
#1116 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A opet mi se obracas. Neko te tjera, prisiljava na to?seln wrote:Drzim se pravila: ne diskutiraj sa budalama. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te pobijede zahvaljujuci duzem iskustvu.hAZNADAR wrote:Ahaa, u prijevodu -seln wrote:
Laprdaj ti, ne da mi se citati, ali ti slobodno nastavi.![]()
Naravno da nastavljam, ovo su politicke diskusije.
Ti si pobijedjen, rasturen argumentima jarane i prostom logikom. Samo to vrijedjanje je dokaz ko spusta nivo diskusije. I to zbog stava oko burkinija,.. reko bi covjek pitanje od zivotne vaznosti.
E sad ja kazem vozdra jer nisi ni svjestan da se replika koju pises upravo sad odnosi na tebe.
Last edited by hAZNADAR on 26/08/2016 16:54, edited 1 time in total.
- LolaLola
#1117 Re: Burkini, Evropa i demokratija
kamberovica polje wrote:Da i ja se ponekad zabrinem da ima ovoliki broj ljudi koji sve sto se dodgodi ili ne dogodi pravdaju nevidljivim covjekom na nebesima koji im se obratio preko pustinjskih nomada prije vise od hiljadu godina. Mislim zamisli ti apsurda, svemoguceg stvoritelja svijeta i citavog univerzuma zanima to sta ce obicni mali covjek obuci, pojesti ili reci. Nije problem vjerovati, problem je nekriticki sagledavati svijet i uzimati sve ono sto nam je receno ili ono sto je nauceno kao ultimativnu istinu... i upravo tu lezi opasnost.zeina wrote:Sud rekao svoje, a ove fasisticke izjave na 40-ak strana nek stoje da nas podsjecaju s kakvim mentalnim sklopovima dijelimo vazduhseln wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sud-u ... /160826088
Hvala na posjeti i misljenjima, ukljucujuci i cisto fasisticke izjave.
Sto se tice zakona drago mi je da je ukinut jer bespotrebno udara na one na koje ne treba ali svaki udar na sekularnost neke europske zemlje trrba srezati u korijenu jer Europa zna sta znaci vladavina religije i ima ime za to...mračno doba.
Ja se sve nadam da ce jednog dana neko pametan negdje ustati i stati svim religijskim nebulozama koje kroje indirektno i zivot ljudi i gradjana ove planete koje i ne vjeruju u boga.
- insomnia78
#1118 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sad se postavlja pitanje kako ti to znašBodkin wrote:Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1119 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kao što sam od početka pisao da je ova zabrana oboriva od običnog pravnika, sud u Francuskoj je ukinuo ovu anti demokratsku zabranu burkinija. Gdje su sada oni poznavaoci demokratskih principa. Eh...
- HAVANA
#1120 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ha?raoul duke wrote:Volio bi ti to jelda? Skriva se terror u malom muminomHAVANA wrote: o francuzima kad ih opet neko pobije kamionom,mitraljezom....
- jao_situacije
#1121 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Matzan wrote:kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
Ona svoj nosi u tašni.
-
Bodkin
#1122 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Iz svlacionica direktno. Iz sto raznih clanaka indirektnoinsomnia78 wrote:Sad se postavlja pitanje kako ti to znašBodkin wrote:Jos jedan problem. Cijeli svijet posmatrati kroz balkan. Otidji u usa da vidis koliko je osunecenih. Devedesetih je bio trend da sunete cunu iz religijskih razloga. Cuj pogotovo na balkanu...
- dustaban
#1123 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa eto sam si dao odgovor - postoji bide, postoji pipa, postoji escajg... postoji KULTURA.Hadzi Lojo wrote:Dustabane da ti prenesem da i Jevreji peru dupe, Hindusi i Budisti! A za Nijemce je to uobicajeno, koliko znam oni su bide prvi i napravili!Hadzi Lojo wrote:Bas mu i odgovara naziv dustaban!sadie_forever wrote:Pa sta cu ja kad se neki ponose svojim pesinlukom
Valjda barem noge pere kad ne dira dupe!
I postoji naravno primitivizam i nekultura.
Ali jok, vi samo cekate razlog da nekoga proglasite islamofobom i da ga izvrjedjate. Nedo bog da propitate sami sebe, pogledate oko sebe i shvatite konacno gdje je VAS problem.
A ako cemo o cistoci volio bih da mi neko objasni kako se to bolje ocisti kad se kupas obucena?!
I da ne zaboravim, perem i ja zicugu, imam takvu wc dasku ne bih je nizasto mijenji. Idem ukorak sa vremenom.
Ali za vas je i to peksinluk, jebla vas flasha kraj wc sole i ostali primitivizmi. Nastavite se diviti sebi...
-
realna do boli
#1124 Re: Burkini, Evropa i demokratija
ha ja...eto opet nam ostadose nasi problemi......odoh kreciti..opet...
a da se zadamo ovako prema nasim problemima..pa da EU kaze..mi se zezali ....sve je po starom..recima tamo do 1992...sreci nigdje kraja..hebi ga...
a da se zadamo ovako prema nasim problemima..pa da EU kaze..mi se zezali ....sve je po starom..recima tamo do 1992...sreci nigdje kraja..hebi ga...
-
Mohamad Sissoko
#1125 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Lejli previse dildo u glavi.kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:
Posto vidim da je seksualnost intima ko i vjera, ocekujem je da sa navijacima lema gejeve u toku gay parade.Cisto da se drzi svojih principa.