Referendum(i) u RS-u

Locked
General War

#1101 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

palermo wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pa vi na temi uopste ne osudjujete svoje politicare,a to nije bas logicno. :-)
Zašto bi osuđivali svoje političare kada je u pitanju konkretan slučaj....... :?
...mozda zato sto je svako pametan ovo ocekivao, uvjeren sam da se ova strategija radi uz zajednicku sofru...ali sta ako uspije glupost pa se dodje u situaciju kao i britanija poslije brexita.?
Ljakan

#1102 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ljakan »

Slabo se razumijem u politiku,kao laik imam pitanje jedno,ako se u Turskoj npr.desio ovaj udar drzavni i vidimo da su usljedila hapsenja,jer se radi protiv drzave,kako to da ove organizatore referenduma niko ne pohapsi jer isto rade protiv drzave?
General War

#1103 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

Bradafilozof wrote:
General War wrote:
Patriotska_Liga wrote:Mi želimo našu teritoriju, ne suživot.
Pa napravi i ti referendum, vidis kako to babe rade :mrgreen:
kurčenje prije ili kasnije prisjedne. evo ti jedan slikovit primjer iz susjedne države. kažu da batina ima dva kraja.

Niste vi ni blizu takve batine...vi ste potencirali etnije a ne naciju, to jedno sa drugim neide sto ti hoces da prodas.
GeeTnT

#1104 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

Cuj porediti Brexit i entitesko ubleharenje od kojeg koristi imaju samo Bilja (kad nije sparina) sa ptpc-a, karlin i general sa klixa....
stari grad Visegrad

#1105 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

General War wrote:
palermo wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pa vi na temi uopste ne osudjujete svoje politicare,a to nije bas logicno. :-)
Zašto bi osuđivali svoje političare kada je u pitanju konkretan slučaj....... :?
...mozda zato sto je svako pametan ovo ocekivao, uvjeren sam da se ova strategija radi uz zajednicku sofru...ali sta ako uspije glupost pa se dodje u situaciju kao i britanija poslije brexita.?
Radili su:
Ustavni sud RS-a odbacio veto Bošnjaka: Referendum o Danu RS-a može biti održan
Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske donijelo je odluku da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda kada je u pitanju referendum raspisan u RS-u.
palermo

#1106 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

General War wrote: ...mozda zato sto je svako pametan ovo ocekivao, uvjeren sam da se ova strategija radi uz zajednicku sofru...ali sta ako uspije glupost pa se dodje u situaciju kao i britanija poslije brexita.?
ne razumijem te......hoćeš da kažeš da je ovo dogovor Mileta i Bakira....ili nešto drugo....
Bradafilozof

#1107 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

palermo wrote:
General War wrote: ...mozda zato sto je svako pametan ovo ocekivao, uvjeren sam da se ova strategija radi uz zajednicku sofru...ali sta ako uspije glupost pa se dodje u situaciju kao i britanija poslije brexita.?
ne razumijem te......hoćeš da kažeš da je ovo dogovor Mileta i Bakira....ili nešto drugo....
po sistemu svi smo mi bre isti
BHCluster

#1108 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

stari grad Visegrad wrote:
Radili su:
Ustavni sud RS-a odbacio veto Bošnjaka: Referendum o Danu RS-a može biti održan
Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske donijelo je odluku da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda kada je u pitanju referendum raspisan u RS-u.
Vec sam ja to napisao, mislis daa ima nekog efekta. Taj kompleks vise vrijednosti to ovakvih je na zavidnom nivu.
daddy-kool

#1109 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Patriotska_Liga wrote:
Connaisseur Karlin wrote:ali vecina Bosanjaka ne zeli rat :)
To je, kako ranije rekoh, tvoja proizvoljna i poznavaoci prilika će reći i strogo netačna tvrdnja. Tvoje ponavljanje iste neće ni slučajno promijeniti tu činjenicu.
Ne isplati se, ova je žešći trol.
daddy-kool

#1110 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Reuf Bajrović Tužilaštvu BiH predao krivičnu prijavu protiv Dodika i pozvao SIPA-u da ga uhapsi
:thumbup:

Za potez bravo, ali mislim da ćemo samo otkriti da je država nefunkcionalna.
Što je opet dobro da znamo.
Connaisseur Karlin

#1111 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Connaisseur Karlin »

BHCluster wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

dobro jutro i tebi :lol: :kiss:

ali jeste se prepali :) jer ste svjesni da nemate razumijevanje ni podrsku politicara,OHR,UN,svijeta

ovako se na temi prepirete sa srbima iz RS,to je sve sto mozete :-)

Mi se prepali ati zivis van BiH. :lol:
naravno :lol: vi ste se prepali,i rado bi isli van,ali nemate priliku,ili ste na budzetu ili vas je strah zivjeti vani,jer nije zivot vani za lijene i nesposobne osobe :D
madner

#1112 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

Pa sad.
Ovaj drugi dio je upitan kada se vidi ko je sve vani. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1113 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by konektovan »

Pa dobro, kakve su sanse da sipa reaguje u ovom slucaju, da l' je moguc takav scenarij????? Ako radis protiv drzave, mogu li te privesti, uhapsiti????

poslano sa Sonija Ze
Bradafilozof

#1114 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

Connaisseur Karlin wrote:[
naravno :lol: vi ste se prepali,i rado bi isli van,ali nemate priliku,ili ste na budzetu ili vas je strah zivjeti vani,jer nije zivot vani za lijene i nesposobne osobe :D
haj mlada ne prdekaj, idi šetaj.
daddy-kool

#1115 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

konektovan wrote:Pa dobro, kakve su sanse da sipa reaguje u ovom slucaju, da l' je moguc takav scenarij????? Ako radis protiv drzave, mogu li te privesti, uhapsiti????

poslano sa Sonija Ze
To bi naravno trebao da bude 'standard course of action'.
Last edited by daddy-kool on 16/08/2016 15:03, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#1116 Re: Referendum(i) u RS-u

daddy-kool wrote:
Patriotska_Liga wrote:
Connaisseur Karlin wrote:ali vecina Bosanjaka ne zeli rat :)
To je, kako ranije rekoh, tvoja proizvoljna i poznavaoci prilika će reći i strogo netačna tvrdnja. Tvoje ponavljanje iste neće ni slučajno promijeniti tu činjenicu.
Ne isplati se, ova je žešći trol.
vas jeste strah jr znate da vasi bosanjcki politicari nece nista uraditi u vezi srpskog refernduma,a sinoc sma postavila clanak,pa eto provjerite :)
Connaisseur Karlin

#1117 Re: Referendum(i) u RS-u

madner wrote:Pa sad.
Oni nisu vas problem ,a nesposbni ste se brinuti o sebi u BiH :D
Banksy

#1118 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

Trolanje, moderacija, prijava...
daddy-kool

#1119 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

vas jeste strah jr znate da vasi bosanjcki politicari nece nista uraditi u vezi srpskog refernduma,a sinoc sma postavila clanak,pa eto provjerite :)
A ti si ovdje po zadatku.
aurora313

#1120 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

Referendum ili ne, vrijeme je da shvatimo da iživimo u pogrešno nasađenoj državi.
Iako sam ‘vlah’, nikada mi na pamet nije padalo da poduprem politiku razdvajanja unutar BiH ili čak razmišljam o nekom odcijepljenu. Za mene je BiH moja država, monolitna što se tiče granica, i tu stajem.
Ali, mišljenja se mijenjaju. U mom slučaju, nije do mojih emocija ili morala.
Nije BiH više ‘moja’ država. Narodi su duboko podijeljeni, škole su separatističke (po kurikulumu) ili separatne, Mostar je postao simbol nemogućnosti dogovora, a pravna država i sudstvo su ponekada smijurija. Visoko školstvo postaje rob hibridnih fakulteta i univerziteta gdje si stomatolog za dvije godine ili kraće. Željeznice su jad jada, autoput će se graditi i graditi izuzev ako EU ili neko treći ne skonta da im to prijeko treba. Fabrika nema, slabo se investira izvana, a najmanje se vodi računa o poljoprivredi i poljoprivrednicima. Recimo, BiH danas nema 3 eura po komadu da cijepi goveda od kvrgave kože, pa su uputili apel EU da nam se pomogne. Šta ako se već sutra zabilježe prvi slučajevi?
A tek Hercegovina. Sa Draganom Čovićem i HDZ, došlo je do novih dugoročnih planova: nećemo biti prepreka Dodiku oko referenduma, jer i mi imamo nekakvih planova. Ako on uspije, uskačemo i mi.
A koje planove ima SDA? Ni plana, ni akcije uz stalno ponavljanje namjera oko zaštite ustavnih i dejtonskih dogovora. I naravno, uvijek se držati mišljenja Erdogana a školovati imućnu djecu po Gulenu. Djeca su naša budućnost.
U isto vrijeme, i Ustav i Dejton nemaju veze sa realnošću a i logikom. Dejton je paravan za nekakavu stabilnost, ali ne daje ništa više kako bi se stvari bar pomalo počele mijenjati a država kretati i nekom pozitivnom smijeru: politički, ekonomski, i pravno.
Vjerski poglavari pod okriljem ‘mira, ljubavi, i zajedništva’ su veoma aktivni u razdvajanju etno-vjerskih grupa. Ne samo da se ne drže samo svojih vjerskih dužnosti i namjera, nego uvijek imaju vlastite poruke koje ubacuju u prividno sekularno društvo. To da smo sekularni nemamo u Ustavu pa svako može da to koristi. Srećom, reis Cerić je prošlost ali njegov smrad je današnjica, jer ni domaći muslimani nisu sretni sa vjerskim stanjem i tuđim uticajima uvezenim devedesetih.
I onda tu je čuveni OHR. Dakle, mi smo i dalje nečiji protektorat i krava muzara za enormne zarade ljudi u i oko OHR (a to se sve računa u iznose pomoći državi). Hajde, to im mogu progledati kroz prste, ali ne mogu to da nas otvoreno prave budalama. Naime, dok se oni čvrsto drže Ustava i Dejtona, istovremeno nam tvrde da smo demokratska država. Ma nemoj? To u njihovoj obradi znači da kao takvoj ne bi bilo pošteno da se oni miješaju u našu ‘demokratiju.’ Postanite demokrate i izborima riješite što vas tišti. Jebiha, ne može to ni Belgija a Balkan kao može?!?
Ukratko, današnje stanje je sranje. Tu smo već dvije decenije i postaje sve gore. Na ovim prostorima čak je i nada umrla. Nekada su se protesti mjerili u desetinama hiljada prisutnih, a danas na protestima ima više policije nego protestanata.
Zato smatram da je Dodik u pravu da nešto veoma ozbiljno pokrene. Možda će Dodik odustati od referenduma ako dobije nekakav finansijski poklon pa se ne treba kreditom zaduživati za penzije (ima li toga igdje u svijetu?!?). Možda stvarno treba zaštititi srpske tradicije jer se zbog njih i ginulo. Ili možda je ovaj referendum samo početna stepenica nečega što će omogućiti slijedeći pa i nove referendume. Ili možda da će to uzdrmati sve političare da hitno traže vanjsku potporu za kompletnu reorganizaciju društva.
Vrijeme je da pogledamo jedni drugima u lice i da kažemo da zajedno ovako ne možemo. Rat nam je bio jasan dokaz. A pošto nema ni sredstava da do nekih novih sukoba dođe, dajte da svako uzme ponešto svoje. Doduše, ni tu se nećemo moći složiti, ali recite mi šta bi bila bolja solucija?
Trideset ili pedeset godina od danas, možda dođe do izvodljive ideje zajedništva i stvori se neka nova Juga. Ali da bi do toga došlo, to podrazumijeva da se stvore određeni uslovi: najprije ekonomski sa stvaranjem definisanih slojeva društva, a zatim i stvaranja demokratskih navika i mišljenja koji na žalost društva uče i stiču decenijama pa i vijekovima.
To tada, slobodno priznajmo da smo jebeni Balkanci i da bolje ne znamo.
madner

#1121 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

madner wrote:Pa sad.
Oni nisu vas problem ,a nesposbni ste se brinuti o sebi u BiH :D
Kako se tjese.

No sasvim sigurno si napravila dobar izbor, sa svojim sposobnostima sigurno ne bi dobro prosla u BiH.
palermo

#1122 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

aurora313 wrote:. A pošto nema ni sredstava da do nekih novih sukoba dođe, dajte da svako uzme ponešto svoje. Doduše, ni tu se nećemo moći složiti, ali recite mi šta bi bila bolja solucija?
pa de predloži šta ko da uzme....
BHCluster

#1123 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Na kojem si modelu traktora otisla vani?
hAZNADAR

#1124 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote:
Buduci da drugovi Bosanci tumace Bosnjake kao nepismene, zatucane, dekretom izmisljene, historijske hibride, okupatorske sluge, klerofasiste, naturaju im bosnjacki jezik, ... ocigledno je da su vezani za nesto drugo a ne samo za zemlju. A to drugo nam je itekako poznato u originalnom izdanju.
Meni stvarno nije jasno otkud ti ova glupost...
Pa popis je pokazao da je vise onih koji govore bosanski od onih koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Zar tebi to nista ne govori?
Al frajer laze to je zlocin. :shock:
Govorim o forumu ovdje i grupi koja redovno pljuje na Bosnjake i proziva ih na isti nacin kao i srpski nacionalisti. A teza da je Bosanac=bosanski jezik, Bosnjak=bosnjacki je direktno ili indirektno ovdje cesto izrecena. Zadnje sto pamtim je od Wara:
Ono sto ja mislim o onima sto su bosanjci, muslimani a pricali bi bosanski...vecinom da ne znaju jesul dosli ili posli...demkratski, ali tapiju na bosnu nemaju.

...Ti i haznadar mozete pricati medju sobom na "bosanskom" ako zelite ali meni i drugim nebosnjacima- jezikom bosnjackog naroda.
Uz tvoj aplauz, palceve gore,... bez obzira kakvu glupost izrekla tvoja ideoloska bratija. Nikada ovdje nisam dozivio da su se drugovi Bosanci oko necega sukobili ili jedan drugog kritikovali. Kao sto nisi primijetio da je tvoj drug u moj citat umetnuo recenice nekog drugog sto je tehnicki gledano ocigledniji primjer laganje negoli tvoja mahalska dobacivanja.

Bosanstvo koje se ovdje opet kaci zahvaljujuci ekipi trolova u stvarnom zivotu je nesto posve drugo. U stvarnom zivotu je to skracenica za bosanskohercegovacku naciju, odnosno identificiranje sa drzavom. Mnogo ljudi cak mijesa termim Bosanac ili Bosnjak misleci na isto.

Ali ovdje na forumu je bosanstvo u vasoj interpretaciji odavno postalo pljuvanje po Bosnjacima, ismijavanje, omalovazavanje, .. Bosnjaka precesto na isti nacin kao sto rade srpski nacionalisti.

Tema je referendum.
arzuhal

#1125 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

aurora313 wrote: Zato smatram da je Dodik u pravu da nešto veoma ozbiljno pokrene. Možda će Dodik odustati od referenduma ako dobije nekakav finansijski poklon pa se ne treba kreditom zaduživati za penzije (ima li toga igdje u svijetu?!?). Možda stvarno treba zaštititi srpske tradicije jer se zbog njih i ginulo. Ili možda je ovaj referendum samo početna stepenica nečega što će omogućiti slijedeći pa i nove referendume. Ili možda da će to uzdrmati sve političare da hitno traže vanjsku potporu za kompletnu reorganizaciju društva.
Vrijeme je da pogledamo jedni drugima u lice i da kažemo da zajedno ovako ne možemo. Rat nam je bio jasan dokaz. A pošto nema ni sredstava da do nekih novih sukoba dođe, dajte da svako uzme ponešto svoje. Doduše, ni tu se nećemo moći složiti, ali recite mi šta bi bila bolja solucija?
Trideset ili pedeset godina od danas, možda dođe do izvodljive ideje zajedništva i stvori se neka nova Juga. Ali da bi do toga došlo, to podrazumijeva da se stvore određeni uslovi: najprije ekonomski sa stvaranjem definisanih slojeva društva, a zatim i stvaranja demokratskih navika i mišljenja koji na žalost društva uče i stiču decenijama pa i vijekovima.
To tada, slobodno priznajmo da smo jebeni Balkanci i da bolje ne znamo.
Trebao si samo ovo napisati, bezveze sam čitao otpočetka...Krajišnik se slaže s tobom, viče: alal mu ko god je tako rek'o!
Locked