Ovo nisam razumio ili sam krivo shvatio.insomnia78 wrote:Pa cijelo vrijeme pricam sa vama dvojicom, citiram vas obojicu i kazem vi. Ne vidim sta je tu hinjski
S moje sokoćalo
Na šta si mislio?Pusti ti Mevlida, znate vi dobro na sta sam ja mislio
Ovo nisam razumio ili sam krivo shvatio.insomnia78 wrote:Pa cijelo vrijeme pricam sa vama dvojicom, citiram vas obojicu i kazem vi. Ne vidim sta je tu hinjski
S moje sokoćalo
Pa objasnio sam u istom postuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo nisam razumio ili sam krivo shvatio.insomnia78 wrote:Pa cijelo vrijeme pricam sa vama dvojicom, citiram vas obojicu i kazem vi. Ne vidim sta je tu hinjski
S moje sokoćalo
´oce eto da kaze da mi podrzavamo terorizam....ahahahhahahDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Zašto tako uvijeno i hinjski, reci otvoreno šta misliš da mogu uzvratiti istom mjerom. Ovako moram nagađati.

“Koliko je Nemaca ovaj vikend odletelo u vazduh za mene nije prelomna vest. Meni je jasno zašto lete. Stavimo se u kožu klinca Sirijca, klinca Iračanina, klinca Libijca, klinca Pakistanca, klinca Avganistanca… Ili klinceze. Mladi ljudi iz zemalja u kojima su nekad živeli njihovi pradedovi, dedovi, braća, sestre očevi i majke, komšije, šira rodbina, danas bauljaju nemačkim ulicama, francuskim ulicama, londonskim ulicama, hodaju u zemljama čije su im vojske zatrle seme.
Iz dana u dan gledaju u oči potomcima ubica svojih najdražih i još bi morali da budu zahvalni što će, ako budu dobri, do smrti robijati svojim zlotvorima. Potomci ubica gledaju u njihove oči i drže ih zločincima zato jer imaju tamniju put, tamne oči, ne znaju jezik, ne smeše se kad im se ukrste pogledi sa domaćinima i nimalo nisu zahvalni civilizovanim Francuzima, Nemcima, Englezima… što nisu i njih ubili nego samo njihove pradedove, dedove, očeve, majke, braću, sestre… A zemlje su im pretvorili u hrpu ruševina iz koje, iako u otežanim uslovima, izvlače naftu, ugalj, zlato, srebro, nikal… Pitaj boga šta sve treba civilizovanim belcima da bi mogli da žive u miru i demokratiji.
Očito Vedrana ne dijeli tvoje mišljenje i vidi ono što ti i pojedini ne vide. Sve je to legitimno, ti svoju frustraciju usmjeravaš na pogrešnu stranu. Vedranina pisana riječ se čuje dalje i jače nego cijelog ovog foruma tako da te mogu razumjeti. Vedrana je naravno neke stvari u svom tekstu karikirala ali u suštini pogađa bit problema.Bodkin wrote:Smijesno. Zeljna klikova. Tom logikom je svejedno i neka sad francuzi istovare bombe na pijace i skole. I oni ce samon braniti svoju domovinu. Cuj bauljaju njemackim i francuskim ulicama. Milion ljudi je prehodalo pola svijeta do evrope i sad ispada natjerani.
I prije nego sto me dezura krene citirati i kritikovati zapad dok sjedi na tom istom zapadu, pola svijeta hrli u evropu iako nema nikakvog rata kod njih.
Kakva smijesna relativizacija. I kako to su samo jadni muslimani sa BI, a nisu azijska djeca koja rade za korporacije za kasiku rize dnevno i cije proizvode danas po zapadu kupuje ova vedrana i slicni njoj. Jebote vise i licemjerje
Ne pogadja. Tj fula totalno. Kako to da se trece generacije ne dizu u zrak u usa? Umjesto sto lupa ove gluposti treba da se fokusira na evropsku ksenofobiju i nesposobnost integracije imigracije. Tako vec 50 godina. Nego lakse klikove ganjati ovako, jer da se zapad vodi logikom imigranata(logikom koju ona btw imputira) sad bi cijela sela zbrisali kao odmazduDrvosjeca iz Dejcica wrote:Očito Vedrana ne dijeli tvoje mišljenje i vidi ono što ti i pojedini ne vide. Sve je to legitimno, ti svoju frustraciju usmjeravaš na pogrešnu stranu. Vedranina pisana riječ se čuje dalje i jače nego cijelog ovog foruma tako da te mogu razumjeti. Vedrana je naravno neke stvari u svom tekstu karikirala ali u suštini pogađa bit problema.Bodkin wrote:Smijesno. Zeljna klikova. Tom logikom je svejedno i neka sad francuzi istovare bombe na pijace i skole. I oni ce samon braniti svoju domovinu. Cuj bauljaju njemackim i francuskim ulicama. Milion ljudi je prehodalo pola svijeta do evrope i sad ispada natjerani.
I prije nego sto me dezura krene citirati i kritikovati zapad dok sjedi na tom istom zapadu, pola svijeta hrli u evropu iako nema nikakvog rata kod njih.
Kakva smijesna relativizacija. I kako to su samo jadni muslimani sa BI, a nisu azijska djeca koja rade za korporacije za kasiku rize dnevno i cije proizvode danas po zapadu kupuje ova vedrana i slicni njoj. Jebote vise i licemjerje
Pa i brisana su cijela sela, kvartovi, naselja što dronovima što avionima i jedinicama na tlu a sve u svrhu "borbe protiv terorizma". Čitav Irak razjeban, pobijene stotine hiljada ljudi, cijela vojna operacija zasnovana na lažima i insinuacijama. I šta je bilo na kraju, da li je neko odgovarao? Ništa! Danas smo tu gdje jesmo upravo zbog ovakve politike i naravno ispašta običan svijet na obje strane.Bodkin wrote:Ne pogadja. Tj fula totalno. Kako to da se trece generacije ne dizu u zrak u usa? Umjesto sto lupa ove gluposti treba da se fokusira na evropsku ksenofobiju i nesposobnost integracije imigracije. Tako vec 50 godina. Nego lakse klikove ganjati ovako, jer da se zapad vodi logikom imigranata(logikom koju ona btw imputira) sad bi cijela sela zbrisali kao odmazduDrvosjeca iz Dejcica wrote:Očito Vedrana ne dijeli tvoje mišljenje i vidi ono što ti i pojedini ne vide. Sve je to legitimno, ti svoju frustraciju usmjeravaš na pogrešnu stranu. Vedranina pisana riječ se čuje dalje i jače nego cijelog ovog foruma tako da te mogu razumjeti. Vedrana je naravno neke stvari u svom tekstu karikirala ali u suštini pogađa bit problema.Bodkin wrote:Smijesno. Zeljna klikova. Tom logikom je svejedno i neka sad francuzi istovare bombe na pijace i skole. I oni ce samon braniti svoju domovinu. Cuj bauljaju njemackim i francuskim ulicama. Milion ljudi je prehodalo pola svijeta do evrope i sad ispada natjerani.

Teroristi prijete teroristima, kakva nadrealna situacija. Kako će se sada postaviti legitimna vlast, koga će podržati?insomnia78 wrote:
FLNC zaprijetio Daeshu
U saopstenju FLNC-a objavljenom jutros korzikanski nacionalisti su upozorili Daesh da ce u slucaju napada na ostrvo uslijediti bezdusan odgovor
Obratili su se, takodjer i muslimanima Korzike od kojih traze da zauzmu stranu, izoluju i prijave one koji su podlegli radikalizaciji kao i one koji sire selefisticku ideologiju.
Prozvali su francusku vladu za "uvodjenje demokratije sirom svijeta" sto im se sada "vraca kao" bumerang...
...Kazu da ako dodje do napada na korzikanskom tlu veliki dio odgovornosti snosice francuska vlada koja ima saznanja o radikalnim imamima na Korzici jer oni (FLNC) pouzdano znaju da medju njima(imamima) postoji policijski dousnik
Na kraju pozivaju na smirenost, oprez i ne podlijeganje strahovima, frustracijama i ksenofobiji koji se sire pogotovo na drustvenim mrezama...
FLNC iliti Korzikanski narodnooslobodilacki pokret je radikalna nacionalisticka teroristicka organizacija osnovana 70-ih koja se zalaze za nezavisnost Korzike. "Omiljene metode" su im postavljanje bombi i atentati mahom na drzavne institucije, zgrade vlade, policiju, vojsku... Odgovorni su za 9 zrtava
Najaktivniji su bili 70-tih i 80-tih da bi ih vlada u 90-ima sa dosta hapsenja i pokojim ubistvom poprilicno "smirila". Ponovo se znacajnije aktiviraju 2000-tih
Bili su najavili demilitarizaciju i "izlazak iz ilegale" ali cini se da bi to moglo malo pricekati
S moje sokoćalo
Imali su skoro poprilicno zajebane proteste protiv radikalizma, zapaljeno je par centara pa vatrogasci sprjeceni da gasearatet wrote:Mislim da oko 4% stanovnistva Korzike su iz arapskih zemalja.
Prema popisu stanovnistva Korzika je imala oko 330.000 stanovnika, pa je to odokativno nekih 13-14 hiljada.
Jel kod njih imaju oni rigorozni zakoni prema kojima se ne moze kupiti zemlja/kuca ako nisi rodjen dole ili tako nesto?insomnia78 wrote:Imali su skoro poprilicno zajebane proteste protiv radikalizma, zapaljeno je par centara pa vatrogasci sprjeceni da gasearatet wrote:Mislim da oko 4% stanovnistva Korzike su iz arapskih zemalja.
Prema popisu stanovnistva Korzika je imala oko 330.000 stanovnika, pa je to odokativno nekih 13-14 hiljada.
Ovi iz FLNC-a kazu da oni nemaju nista sa tim
Bio sam dole. Preljepa Korzika. Ne vole bas kontinentalce, pogotovo Parizane
Dole i sad nije nista neobicno da auto eksplodira ispred policijske stanice
To kaze i dosta FrancuzaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Teroristi prijete teroristima, kakva nadrealna situacija. Kako će se sada postaviti legitimna vlast, koga će podržati?insomnia78 wrote:
FLNC zaprijetio Daeshu
U saopstenju FLNC-a objavljenom jutros korzikanski nacionalisti su upozorili Daesh da ce u slucaju napada na ostrvo uslijediti bezdusan odgovor
Obratili su se, takodjer i muslimanima Korzike od kojih traze da zauzmu stranu, izoluju i prijave one koji su podlegli radikalizaciji kao i one koji sire selefisticku ideologiju.
Prozvali su francusku vladu za "uvodjenje demokratije sirom svijeta" sto im se sada "vraca kao" bumerang...
...Kazu da ako dodje do napada na korzikanskom tlu veliki dio odgovornosti snosice francuska vlada koja ima saznanja o radikalnim imamima na Korzici jer oni (FLNC) pouzdano znaju da medju njima(imamima) postoji policijski dousnik
Na kraju pozivaju na smirenost, oprez i ne podlijeganje strahovima, frustracijama i ksenofobiji koji se sire pogotovo na drustvenim mrezama...
FLNC iliti Korzikanski narodnooslobodilacki pokret je radikalna nacionalisticka teroristicka organizacija osnovana 70-ih koja se zalaze za nezavisnost Korzike. "Omiljene metode" su im postavljanje bombi i atentati mahom na drzavne institucije, zgrade vlade, policiju, vojsku... Odgovorni su za 9 zrtava
Najaktivniji su bili 70-tih i 80-tih da bi ih vlada u 90-ima sa dosta hapsenja i pokojim ubistvom poprilicno "smirila". Ponovo se znacajnije aktiviraju 2000-tih
Bili su najavili demilitarizaciju i "izlazak iz ilegale" ali cini se da bi to moglo malo pricekati
S moje sokoćalo
Da, i to poprilicno omiljenog u zajednici. To je manje mjesto i skoro svi se poznajuarzuhal wrote:Ovi bolesnici iz ISIL-a se na svojim portalima hvale činom klanja svećenika starog skoro 90 godina, to kao herojsko, uspješno, bogougodno djelo, šta?
Jedina stvar zbog koje imam poštovanje spram PKK-a je što oni u svojim terorističkim napadima uglavnom ciljaju turske vojnike i policajce, a ne civile.
Ne znam to za zemlju, mogu provjeriti, posto je malo preskupo za moj ukusaratet wrote:Jel kod njih imaju oni rigorozni zakoni prema kojima se ne moze kupiti zemlja/kuca ako nisi rodjen dole ili tako nesto?insomnia78 wrote:Imali su skoro poprilicno zajebane proteste protiv radikalizma, zapaljeno je par centara pa vatrogasci sprjeceni da gasearatet wrote:Mislim da oko 4% stanovnistva Korzike su iz arapskih zemalja.
Ovi iz FLNC-a kazu da oni nemaju nista sa tim
Bio sam dole. Preljepa Korzika. Ne vole bas kontinentalce, pogotovo Parizane
Dole i sad nije nista neobicno da auto eksplodira ispred policijske stanice
Da li je politika u Fra centralizovana ili je podijeljena po regionima kao kod nas?
Mislim da sam bio više nego jasan kada se radi konkretno o ovom slučaju samo nisam siguran da to dopire do tebe. Ukazivanje na neke od uzroka terorizma, istina ne jedini uzrok, je daleko od pravdanja terorizma pobunom.insomnia78 wrote:Da, i to poprilicno omiljenog u zajednici. To je manje mjesto i skoro svi se poznajuarzuhal wrote:Ovi bolesnici iz ISIL-a se na svojim portalima hvale činom klanja svećenika starog skoro 90 godina, to kao herojsko, uspješno, bogougodno djelo, šta?
Jedina stvar zbog koje imam poštovanje spram PKK-a je što oni u svojim terorističkim napadima uglavnom ciljaju turske vojnike i policajce, a ne civile.
Gledam bas neki dan, imam iz tog mjesta place na tv-u zbog smrti svog prijatelja svecenika.
Ali eto, pojedine kolege forumasi kazu da je to nekakav, skoro pa normalan, cin pobune, suprostavljanja katolickom zapadu koji sije smrt sirom BI i/ili Francuskoj kao dijelu tog zapada zbog njenih zlocina u Alziru
S moje sokoćalo
Eto editov'o sam gore. Oni napadaju drzavu Francusku a policija prdstavlja istuaratet wrote:Korzikanaca je jako malo, mislim da je tek nesto vise od 50% Korzike rodjeno na Korzici, ostalo su doseljenici iz Francuske ili imigranti.insomnia78 wrote: Ne znam to za zemlju, mogu provjeriti, posto je malo preskupo za moj ukus
Rekao bih da je podjeljena po regionima
S moje sokoćalo
U cilju da se zastiti vecina Korzikanaca uvedeni su ti neki zakoni, ne mogu se tacno sjetiti, gledao sam davno na TV-u.
Nema mi logike da napadaju policiju ako je autonomna.
Pa vidis, niti jedan od ovih "osvetnika/pobunjenika" u Evropi nije napao "legitiman" cilj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da sam bio više nego jasan kada se radi konkretno o ovom slučaju samo nisam siguran da to dopire do tebe. Ukazivanje na neke od uzroka terorizma, istina ne jedini uzrok, je daleko od pravdanja terorizma pobunom.insomnia78 wrote:Da, i to poprilicno omiljenog u zajednici. To je manje mjesto i skoro svi se poznajuarzuhal wrote:Ovi bolesnici iz ISIL-a se na svojim portalima hvale činom klanja svećenika starog skoro 90 godina, to kao herojsko, uspješno, bogougodno djelo, šta?
Gledam bas neki dan, imam iz tog mjesta place na tv-u zbog smrti svog prijatelja svecenika.
Ali eto, pojedine kolege forumasi kazu da je to nekakav, skoro pa normalan, cin pobune, suprostavljanja katolickom zapadu koji sije smrt sirom BI i/ili Francuskoj kao dijelu tog zapada zbog njenih zlocina u Alziru
S moje sokoćalo
Nisam trudna,i zato ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje.Bodkin wrote:Jesi ti za ili protiv abortusa?Connaisseur Karlin wrote: Mislim da ne razmisljas dovoljno ozbiljno,kako bi uopste izgeldala takva drzava.![]()
Sekularna drzava je najbolja za sve njene gradjane.
Treba l' pomoc?Connaisseur Karlin wrote:Nisam trudna,i zato ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje.Bodkin wrote:Jesi ti za ili protiv abortusa?Connaisseur Karlin wrote: Mislim da ne razmisljas dovoljno ozbiljno,kako bi uopste izgeldala takva drzava.![]()
Sekularna drzava je najbolja za sve njene gradjane.![]()
Da li podrzavas ideju da drzava uvjek kontrolise i donosi sve odluke umjesto tebe ?