inace, ne glasam za sda, ali..._BataZiv_0809 wrote:Inace nisam pusac...ali kad se krene cugat, jednu za drugom palimseln wrote:Allah te nagraadio!_BataZiv_0809 wrote:Sinoc uz alkohol ispusim cijelu kutiju
Sto ste pusili pusili ste
- sunceKOtepsija
#1101 Re: Sto ste pusili pusili ste
- triconja
#1102 Re: Sto ste pusili pusili ste
A onda ide ona seljacka u mene did dozivio 90 godina a svaki dan pusio od malog dijeta (ne misli se bukvalno da je pusio od malog dijeta, nego da je pusio od ranih godinapiupiu wrote:I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.seln wrote:Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
Odvratno je i kad onako čist, mirisan, okupan udješ u kafe i izadješ smrdeći k'o srednjovjekovna kuga. Ili sjediš s grupom, oko tebe likovi otpuhuju u tebe, tebi oči suze od dima, očni nervi k'o dimljeni pršut, oči crvene, bolne, otečene... a oni ono kao - ś'a se, ba, ti foliraš.
Samodestruktivnost je slatka otkad je svijeta i vijeka, ali kad svjesno ubijaš i druge, kad im škodiš sa onom tipičnom balkanskom samopravičnošću... ne znam. Puno se ovdje umire od pušenja.
- Zejnep
#1103 Re: Sto ste pusili pusili ste
Jeste, sigurno je do folova golova.seln wrote: Ne znam. Inteligencija, folovi-golovi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1104 Re: Sto ste pusili pusili ste
Fudo387 wrote:Nit’ pije, nit’ pusi, i onda mu smeta sto je drugima fino pa daj i njima to zabrani. Kakav mu je ceif u kafani sjediti nako i cijedit sokic, idi brate u setnju, vodaju cuku, ganjaj biciklo, koji’s djavo medju svim tim porocima a nista ne konzumiras...
Ili, marne flasu jegermastera i 20 piva, al’ ako zapali bice mu lose...sjebace nam sminkeri sve drustvene norme.
Za 20 godina svi cemo biti pederi i brijacemo prsa.
E ova ti je ka u Njegosa.
@triconja-Kupio sam neke random pljuzge, kad im stisnes filter ono mentol
@tepsija-
- triconja
#1105 Re: Sto ste pusili pusili ste
E raja koje vi cigare pusite? Jel ove sa pecatom ili ove kineske od dviipo malke?
- triconja
#1106 Re: Sto ste pusili pusili ste
Dobar, reko da nisi uzo one sa pijace od dviipo marke a kurcis se ko da su marlboro_BataZiv_0809 wrote:Fudo387 wrote:Nit’ pije, nit’ pusi, i onda mu smeta sto je drugima fino pa daj i njima to zabrani. Kakav mu je ceif u kafani sjediti nako i cijedit sokic, idi brate u setnju, vodaju cuku, ganjaj biciklo, koji’s djavo medju svim tim porocima a nista ne konzumiras...
Ili, marne flasu jegermastera i 20 piva, al’ ako zapali bice mu lose...sjebace nam sminkeri sve drustvene norme.
Za 20 godina svi cemo biti pederi i brijacemo prsa.![]()
E ova ti je ka u Njegosa.
@triconja-Kupio sam neke random pljuzge, kad im stisnes filter ono mentolmislim da je Marlboro.
@tepsija-![]()
dje me nadje
-
zrakomlat
#1107 Re: Sto ste pusili pusili ste
Treba otvoriti kafiće i restorane samo za nepušače, pa milione zgrnuti od ovih što im smeta dim, zašto čekati zakon o zabrani pušenja.
Last edited by zrakomlat on 21/01/2018 17:59, edited 1 time in total.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1108 Re: Sto ste pusili pusili ste
FM majkatriconja wrote:E raja koje vi cigare pusite? Jel ove sa pecatom ili ove kineske od dviipo malke?
Imaju sad neke Floyd, 2 marke, trebam i njih probat
- triconja
#1109 Re: Sto ste pusili pusili ste
I naplacivat im cist zrak jos uz to? Simpsons did it.zrakomlat wrote:Treba otvoriti kafiće i restotane samo za nepušače, pa milione zgrnuti od ovih što im smeta dim.
-
zrakomlat
#1110 Re: Sto ste pusili pusili ste
triconja wrote:I naplacivat im cist zrak jos uz to? Simpsons did it.zrakomlat wrote:Treba otvoriti kafiće i restotane samo za nepušače, pa milione zgrnuti od ovih što im smeta dim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1111 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ma yok, meni ti je to sve isto, ja vise fuckamtriconja wrote: Dobar, reko da nisi uzo one sa pijace od dviipo marke a kurcis se ko da su marlboro![]()
Jedino me Drina jedina oborila s nogu kreno zjevat
- triconja
#1112 Re: Sto ste pusili pusili ste
Jaro opasne su ti te pravo, narast ce ti tumor na raku i dobit ce mogucnost razmisljanja. To ti neki lola posije duhana pa ga sprica kad mu je cejf, susi duhan u podrumu koji nije provjetrio od 95te, i jos pride ima masine za cigare i printa omote. Naravno malo taj i duhan posprica nako da ima smeka, ono kao kad pusis fm dodjes skoro do dna a ukus ko da se neko popiso u duhan, hajd nekad bude isto ko da je neko sirutkom sprico duhan.Jimmy McNulty wrote:FM majkatriconja wrote:E raja koje vi cigare pusite? Jel ove sa pecatom ili ove kineske od dviipo malke?za 2.5 izmišljene
- triconja
#1113 Re: Sto ste pusili pusili ste
Drina jedina najbolja cigara ikad. Kome ona legne znaj da je dobar covjek i da te nece zajebat_BataZiv_0809 wrote:Ma yok, meni ti je to sve isto, ja vise fuckamtriconja wrote: Dobar, reko da nisi uzo one sa pijace od dviipo marke a kurcis se ko da su marlboro![]()
![]()
Jedino me Drina jedina oborila s nogu kreno zjevat
- dragma
- Vozim: Pješe
#1114 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kod mene u firmi već u petak zabranili konzumaciju cigareta u čitavoj zgradi, osim u jednoj maloj (dva sa dva) prostoriji, fol namjenjenoj za pušače. Kafeterija prazna, niko kafu ne pije, raja nervozna, ne možeš ni s'kim riječ progovoriti... 
- piupiu
#1115 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kod nas su neznanje i drčnost glavni problemi u svim sferama života... a kao kultura, uprkos našim mitovima o sebi, naginjemo žešćoj sebičnosti. Shodno tome i ovo hahahahanje i pihihihihanje o pušenju. Možda treba stalno ponavljati da je pušenje ovisnost, toksikomanija...triconja wrote:A onda ide ona seljacka u mene did dozivio 90 godina a svaki dan pusio od malog dijeta (ne misli se bukvalno da je pusio od malog dijeta, nego da je pusio od ranih godina![]()
![]()
) i ti meni tako govoris.
- seln
#1116 Re: Sto ste pusili pusili ste
Odlicno! Ja im pusem pod krila da posluju jos bolje...ultima_palabra wrote:Istrazivanja u cijeloj EU pokazuju da se promet ugostiteljskih objekata povecao. Pusaci nastavili ici (nakon kratkog bojkota), a nepusaci poceli dolaziti.seln wrote:Skoro 100% pusaca izjavljuje da takve ugostiteljske objekte slobodno nanijete za mevlude i tevhide, jer oni tamo nece ici.piupiu wrote: SKORO DVIJE TREĆINE ISPITANIH RADNIKA U UGOSTITELJSTVU (62,5%) IZJAVLJUJE
DA BI ŽELJELI RADITI NA RADNOM MJESTU NA KOJEM JE UVEDENA POTPUNA
ZABRANA PUŠENJA.
Nikakav belaj, bujrum zabranu pusenja u svim lokalima... nece oni propasti ako ja ne ostavim mojih nekoliko maraka ili eura.
Ali je moj izbor da tamo vise ne idem.
Inace, nisam nikakav hardcore pusac; na poslu ne pusim, jer mi se ne izlazi napolje, pogotovo zimi.
Bez ikakvih problema mogu izdrzati dan-dva bez pusenja.
Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
ali ja vise ne idem.
- arzuhal
#1117 Re: Sto ste pusili pusili ste
HOBP je strašna...piupiu wrote: I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.
- triconja
#1118 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kad si isla u skolu jesu li bolje ucenike ikako podjebavali? E u danasnje doba je triput gore, pa te ne treba ni cuditi, a jos kad na to dodas i roditelje koji su ustvari ti isti koji su podjebavali bolje ucenike u svoje vrijeme sve se samo poklopi.piupiu wrote:Kod nas su neznanje i drčnost glavni problemi u svim sferama života... a kao kultura, uprkos našim mitovima o sebi, naginjemo žešćoj sebičnosti. Shodno tome i ovo hahahahanje i pihihihihanje o pušenju.triconja wrote:A onda ide ona seljacka u mene did dozivio 90 godina a svaki dan pusio od malog dijeta (ne misli se bukvalno da je pusio od malog dijeta, nego da je pusio od ranih godina![]()
![]()
) i ti meni tako govoris.
- seln
#1119 Re: Sto ste pusili pusili ste
Rjesenje je jednostavno: segregacija. Lokali za pusace i nepusace.piupiu wrote:I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.seln wrote:Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
Odvratno je i kad onako čist, mirisan, okupan udješ u kafe i izadješ smrdeći k'o srednjovjekovna kuga. Ili sjediš s grupom, oko tebe likovi otpuhuju u tebe, tebi oči suze od dima, očni nervi k'o dimljeni pršut, oči crvene, bolne, otečene... a oni ono kao - ś'a se, ba, ti foliraš.
Samodestruktivnost je slatka otkad je svijeta i vijeka, ali kad svjesno ubijaš i druge, kad im škodiš sa onom tipičnom balkanskom samopravičnošću... ne znam. Puno se ovdje umire od pušenja.
Ali, sad ces vidjeti kad nepusaci ciknu "ti bi meni odredjivao gdje cu ici".
Mnogima se ne radi o zdravlju, vec jednostavno brane "cistu vjeru", slicno vehabijama.
Kako god: zabranite u svim lokalima, nema problema. Ne idem i problem rijesen.
Niko vise nece umrijeti od raka.
- Russki
#1120 Re: Sto ste pusili pusili ste
Biće da si ti od onih što piju cijeđeni avokado jer moraju ujutro u 7 na solfeđo.piupiu wrote:I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.seln wrote:Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1121 Re: Sto ste pusili pusili ste
Eto ti nacina za muvanje djevojaka. Trazis upaljac, pripalis jok ako nema, ponudis cigarom ofo ono...nakon toga malo supljak s kim si.tu dje cete dalje i ide toJimmy McNulty wrote:FM majkatriconja wrote:E raja koje vi cigare pusite? Jel ove sa pecatom ili ove kineske od dviipo malke?za 2.5 izmišljene
- piupiu
#1122 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ne, ja sam ona koja se brinula o nekome ko je imao hroničnu opstrukciju pluća.Russki wrote:Biće da si ti od onih što piju cijeđeni avokado jer moraju ujutro u 7 na solfeđo.piupiu wrote:I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.seln wrote:Ali jebeno mrzim kad mi seru u ceif.
- Russki
#1123 Re: Sto ste pusili pusili ste
Vjerujem da je sve to od cigara nastalo. I rakovi, i leukemije i sl.
- piupiu
#1124 Re: Sto ste pusili pusili ste
Prestrašna.arzuhal wrote:HOBP je strašna...piupiu wrote: I ja mrzim kad mi se seru u zdravlje. Dvoje mi je u porodici umrlo od raka pluća, jedno od hronične opstrukcije pluća koju ovdje ima puno ljudi upravo zbog nemogućnosti da se pobjegne od pušenja. Strašne muke. Na kraju se diše samo na masku, jede na slamčicu, tijelo počinje da nestaje... nikome ne želim.
- piupiu
#1125 Re: Sto ste pusili pusili ste
Samo ti pametuj...Russki wrote:Vjerujem da je sve to od cigara nastalo. I rakovi, i leukemije i sl.
Od HOBP najčešće obolevaju pušači ili bivši pušači, osobe koje žive u kućama sa mnogo gasova (sagorevanje u pećima za zagrevanje prostorija) ili one koje su radile na mestima gde je bilo puno prašine i dima. Većina bolesnika sa HOBP ima preko 40 godina, ali mogu oboleti i mlađi ljudi...
https://www.ipb-ild.edu.rs/sr/za-pacije ... pluca-hobp