SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#1101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Lupate i osuđujete bez da znate o čemu se radi. Treba sačekati konačne informacije, pa onda osuđivati.

Da malo pojasnim, kada je požar lokalizovan, to znači da je spriječeno širenje, a da i dalje gori punim ili umanjenim intenzitetom u zahvaćenom sektoru. Može biti da je u međuvremenu zahvaćena jako zapaljiva materija i da se opet oteo kontroli. Također može biti da je zahvatio i druge prostorije, ali zbog količine dima unutar prostorija nisu mogli vidjeti pravac širenja.
Nije nimalo lahka situacija kada se nalaziš u zapaljenom objektu s maskom i ne vidiš metar ispred sebe, velika buka, jednostavno se izgubiš.

A da su savršeni vatrogasci, nisu, baš kao i njihova oprema, mjere protivpožarne zaštite na objektima, hidrantska mreža i td., a za sve su krive vlasti.
zateznistub

#1102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Nisam znam da imamo stručnjake u zaštiti od požara...jebo sve drzave kakve mi sve struĆnjake imademo... :-) :-)
zli_hordas

#1103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
zateznistub

#1104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

zli_hordas wrote:Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
Forumski su najkompetentniji....neznaju cigaru ugasiti da valja, ali zato na tastataturi zajebu profesionalce koji žive od toga.
zli_hordas

#1105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

zateznistub wrote:
zli_hordas wrote:Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
Forumski su najkompetentniji....neznaju cigaru ugasiti da valja, ali zato na tastataturi zajebu profesionalce koji žive od toga.
Forum proizvodi strucnjake kakvih na Harvardu nema.
zateznistub

#1106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

zli_hordas wrote:
zateznistub wrote:
Forum proizvodi strucnjake kakvih na Harvardu nema.
Ma harvard, yale i slicni su za pocetnike... :lol:
shbc

#1107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.
zateznistub

#1108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

shbc wrote:Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.
Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima... :-) na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
zli_hordas

#1109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Da li je pazar izgorio.
shbc

#1110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

zateznistub wrote:
shbc wrote:Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.
Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima... :-) na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Najgore je sto takvi ne bi znali ni rostilj ugasit'
esmasaric

#1111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Da li neko zna šta je sa onom ženom danas što se benzinom polila ispred Vlade (mislim da je ispred Vlade, možda griješim) :?
MAN-lion's coach

#1112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

zateznistub wrote: Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima... :-) na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Ovo me podsjetilo kad je u ratu gorila šibica i ona scena kad lik iz bokala pokušava ugasiti vatru u susjednom stanu.
Otišli smo u helać.
MAN-lion's coach

#1113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

esmasaric wrote:Da li neko zna šta je sa onom ženom danas što se benzinom polila ispred Vlade (mislim da je ispred Vlade, možda griješim) :?
Spriječila je policija , a primili su je i obećali da će riješiti problem.
zateznistub

#1114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

MAN-lion's coach wrote:
zateznistub wrote: Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima... :-) na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Ovo me podsjetilo kad je u ratu gorila šibica i ona scena kad lik iz bokala pokušava ugasiti vatru u susjednom stanu.
Otišli smo u helać.
Onaj je bar nesto pokusao, ovaj zabio ruke u đepove i pametuje ljudima koji zivot rizikuju da nesto spase...
MAN-lion's coach

#1115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

zateznistub wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Otišli smo u helać.
Onaj je bar nesto pokusao, ovaj zabio ruke u đepove i pametuje ljudima koji zivot rizikuju da nesto spase...
Pa na to sam i mislila zato kažem...ma nema više ljudi.
mali_balon

#1116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

A jeste li culi kad kaze da je bio pritisak vode los i nazvali su vodovod i prisak se popravio i mogli su efikasnije gasiti pozar....majku im hebem....da Bog da premijer dzunup mjesec dana hodo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

i neka auta su smetala

kod nas lik zagradio pozarni put :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:

dobro smo zivi ikako
Cherry-Cherry

#1118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Već su krenule teorije zavjere. Iznad supermarketa se nalazi kineska prodavnica i tamo se zapalila grijalica, naravno namjerno, a sve zbog osiguranja.
esmasaric

#1119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Te teorije zavjere su krenule čim se objavila vijest na fejsu.
Ja mislim da je prvi, drugi post bio o tim kinezima :lol:
mali_balon

#1120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Smetaju auta, nema hidranta, los pritisak vode....dobro su oni ono ikako ugasili....a ako cemo trazit krivca sto je to tako onda da krenemo od sebe....
Qoom

#1121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qoom »

4 miliona osigurana suma kod Triglava kao osiguravatelja, odnosno Bosna Re-a kao reosiguravatelja.
sarajevo999999

#1122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sarajevo999999 »

shbc wrote:
zateznistub wrote:
Najgore je sto takvi ne bi znali ni rostilj ugasit'
Da dodam samo za ovo sto se niko od gradjana nije uključio u gašenje požara. I neka nije, zadnje sto se želi je da laici ulete sa kanisterom vode i prave se junacima iako imaju najbolje namjere. Uredu kuca gori pa spasiti nekog i slično ali ovakve stvari treba prepustiti vatrogascima.
Požar je jako zajebana stvar, susretao sam se sa šumskim požarima. Ogromna sila i temperatura, lice ti gori a ledja se mrznu u isto vrijeme. Raja uleti, vatra ga okruzi i jebi ga onda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Pa sjetite se samo kornatske tragedije od prije desetak godina. Momci dobrovoljno otisli, vatra ih okruzila i :run:
sarajevo999999

#1124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sarajevo999999 »

Čini mi se da su oni bili profesionalci svi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Hm moguce, mada sam poprilicno siguran da je stradao i decko od 17 godina. On nikako ne bi mogao biti profesionalni vatrogasac :-?
Post Reply