SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#1101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lupate i osuđujete bez da znate o čemu se radi. Treba sačekati konačne informacije, pa onda osuđivati.
Da malo pojasnim, kada je požar lokalizovan, to znači da je spriječeno širenje, a da i dalje gori punim ili umanjenim intenzitetom u zahvaćenom sektoru. Može biti da je u međuvremenu zahvaćena jako zapaljiva materija i da se opet oteo kontroli. Također može biti da je zahvatio i druge prostorije, ali zbog količine dima unutar prostorija nisu mogli vidjeti pravac širenja.
Nije nimalo lahka situacija kada se nalaziš u zapaljenom objektu s maskom i ne vidiš metar ispred sebe, velika buka, jednostavno se izgubiš.
A da su savršeni vatrogasci, nisu, baš kao i njihova oprema, mjere protivpožarne zaštite na objektima, hidrantska mreža i td., a za sve su krive vlasti.
Da malo pojasnim, kada je požar lokalizovan, to znači da je spriječeno širenje, a da i dalje gori punim ili umanjenim intenzitetom u zahvaćenom sektoru. Može biti da je u međuvremenu zahvaćena jako zapaljiva materija i da se opet oteo kontroli. Također može biti da je zahvatio i druge prostorije, ali zbog količine dima unutar prostorija nisu mogli vidjeti pravac širenja.
Nije nimalo lahka situacija kada se nalaziš u zapaljenom objektu s maskom i ne vidiš metar ispred sebe, velika buka, jednostavno se izgubiš.
A da su savršeni vatrogasci, nisu, baš kao i njihova oprema, mjere protivpožarne zaštite na objektima, hidrantska mreža i td., a za sve su krive vlasti.
- zateznistub
#1102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam znam da imamo stručnjake u zaštiti od požara...jebo sve drzave kakve mi sve struĆnjake imademo...

- zli_hordas
#1103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
- zateznistub
#1104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Forumski su najkompetentniji....neznaju cigaru ugasiti da valja, ali zato na tastataturi zajebu profesionalce koji žive od toga.zli_hordas wrote:Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
- zli_hordas
#1105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Forum proizvodi strucnjake kakvih na Harvardu nema.zateznistub wrote:Forumski su najkompetentniji....neznaju cigaru ugasiti da valja, ali zato na tastataturi zajebu profesionalce koji žive od toga.zli_hordas wrote:Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
- zateznistub
#1106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma harvard, yale i slicni su za pocetnike...zli_hordas wrote:Forum proizvodi strucnjake kakvih na Harvardu nema.zateznistub wrote:Forumski su najkompetentniji....neznaju cigaru ugasiti da valja, ali zato na tastataturi zajebu profesionalce koji žive od toga.zli_hordas wrote:Za sve mi imamo strucnjake i opremu dok se sta ne desi a onda na nadzi nekog hudnika i na njeg sve svali.
- shbc
#1107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.
- zateznistub
#1108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...shbc wrote:Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.
- zli_hordas
#1109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li je pazar izgorio.
- shbc
#1110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najgore je sto takvi ne bi znali ni rostilj ugasit'zateznistub wrote:Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...shbc wrote:Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
- esmasaric
#1111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li neko zna šta je sa onom ženom danas što se benzinom polila ispred Vlade (mislim da je ispred Vlade, možda griješim) 
-
MAN-lion's coach
#1112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo me podsjetilo kad je u ratu gorila šibica i ona scena kad lik iz bokala pokušava ugasiti vatru u susjednom stanu.zateznistub wrote: Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Otišli smo u helać.
-
MAN-lion's coach
#1113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spriječila je policija , a primili su je i obećali da će riješiti problem.esmasaric wrote:Da li neko zna šta je sa onom ženom danas što se benzinom polila ispred Vlade (mislim da je ispred Vlade, možda griješim)
- zateznistub
#1114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onaj je bar nesto pokusao, ovaj zabio ruke u đepove i pametuje ljudima koji zivot rizikuju da nesto spase...MAN-lion's coach wrote:Ovo me podsjetilo kad je u ratu gorila šibica i ona scena kad lik iz bokala pokušava ugasiti vatru u susjednom stanu.zateznistub wrote: Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Otišli smo u helać.
-
MAN-lion's coach
#1115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa na to sam i mislila zato kažem...ma nema više ljudi.zateznistub wrote:Onaj je bar nesto pokusao, ovaj zabio ruke u đepove i pametuje ljudima koji zivot rizikuju da nesto spase...MAN-lion's coach wrote:Ovo me podsjetilo kad je u ratu gorila šibica i ona scena kad lik iz bokala pokušava ugasiti vatru u susjednom stanu.zateznistub wrote: Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Otišli smo u helać.
-
mali_balon
#1116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A jeste li culi kad kaze da je bio pritisak vode los i nazvali su vodovod i prisak se popravio i mogli su efikasnije gasiti pozar....majku im hebem....da Bog da premijer dzunup mjesec dana hodo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i neka auta su smetala
kod nas lik zagradio pozarni put
dobro smo zivi ikako
kod nas lik zagradio pozarni put
dobro smo zivi ikako
- Cherry-Cherry
#1118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Već su krenule teorije zavjere. Iznad supermarketa se nalazi kineska prodavnica i tamo se zapalila grijalica, naravno namjerno, a sve zbog osiguranja.
- esmasaric
#1119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Te teorije zavjere su krenule čim se objavila vijest na fejsu.
Ja mislim da je prvi, drugi post bio o tim kinezima
Ja mislim da je prvi, drugi post bio o tim kinezima
-
mali_balon
#1120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Smetaju auta, nema hidranta, los pritisak vode....dobro su oni ono ikako ugasili....a ako cemo trazit krivca sto je to tako onda da krenemo od sebe....
-
Qoom
#1121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
4 miliona osigurana suma kod Triglava kao osiguravatelja, odnosno Bosna Re-a kao reosiguravatelja.
-
sarajevo999999
#1122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da dodam samo za ovo sto se niko od gradjana nije uključio u gašenje požara. I neka nije, zadnje sto se želi je da laici ulete sa kanisterom vode i prave se junacima iako imaju najbolje namjere. Uredu kuca gori pa spasiti nekog i slično ali ovakve stvari treba prepustiti vatrogascima.shbc wrote:Najgore je sto takvi ne bi znali ni rostilj ugasit'zateznistub wrote:Gledam sad na dnevniku, lik komentarise u stilu "Dosli su na vrijeme, ali nista nisu uradili"! Pa bokte, što nisi sta poduzeo a nesamo buljio sa rukama u đepovima...shbc wrote:Tacno se iz dana u dan ponovo zapitam kako nam je drzava u ovakvom kurcu... 3 miliona strucnjaka za sve. Svi sve znaju, bolje od svih ostalih pa i od onih kojima je to posao i struka.na sta su sve ljudi spremni to nije normalno...
Požar je jako zajebana stvar, susretao sam se sa šumskim požarima. Ogromna sila i temperatura, lice ti gori a ledja se mrznu u isto vrijeme. Raja uleti, vatra ga okruzi i jebi ga onda.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sjetite se samo kornatske tragedije od prije desetak godina. Momci dobrovoljno otisli, vatra ih okruzila i 
-
sarajevo999999
#1124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čini mi se da su oni bili profesionalci svi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hm moguce, mada sam poprilicno siguran da je stradao i decko od 17 godina. On nikako ne bi mogao biti profesionalni vatrogasac